کلاف سردرگم نظارت بر فعالیت کارگاه‌های ضایعاتی‌ در گناباد

کلاف سردرگم نظارت بر فعالیت کارگاه‌های ضایعاتی‌ در گناباد

با وجود اینکه شهرداری گناباد اعلام کرده است هیچ کارگاه ضایعاتی در گناباد پروانه فعالیت ندارد و از طرفی سازمان صمت نیز معتقد است صنف ضایعات برای فعالیت در شهرها هیچ جایگاه قانونی ندارند اما کارگاه‌های ضایعاتی ‌در گناباد بدون هیچ مشکلی فعال هستند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گناباد، این روزها یکی از مواردی که در سطح شهرستان گناباد به چشم می‌خورد حضور افرادی است که مشغول جمع آوری ضایعات هستند تا از طریق فروش آن‌ها درآمدی کسب کنند؛ امروز ضایعات از آهن آلات گرفته تا شیشه و کاغذ برای برخی‌ها محل درآمد شده است و البته در شهرستان گناباد این ضایعات در مراکزی که بدون مجوز فعالیت می‌کنند خریداری می‌شود.

ضایعات را معمولا به دو شیوه جمع آوری می‌کنند برخی افراد با ماشین در کوچه و خیابان ضایعات را از مردم خریداری می‌کنند اما برخی افراد از سطل‌های زباله و مکان‌های مختلف جمع‌آوری می‌کنند.ضایعات جمع شده را به افرادی که محل‌هایی در جاده قدیم گناباد به بیدخت احداث کرده اند می‌فروشند و از این طریق کسب درآمد می‌کنند.

 مردم منطقه نوقاب گناباد طی تماس با خبرگزاری تسنیم از وضعیت این ضایعاتی‌ها گلایه‌هایی دارند و اعلام می‌کنند این ضایعاتی‌ها آلودگی‌های زیستی در منطقه ایجاد کرده اند.

یکی از اهالی این منطقه در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم عنوان کرد: برخی از این ضایعاتی‌ها صبح زود اقدام به آتش زدن لاستیک و کابل‌های برق می‌کنند تا سیم‌های آن را خارج کنند که این موضوع دود سیاه رنگی را ابتدای صبح در منطقه ایجاد و بوی نامطبوعی دارد.

خانمی از اهالی این محله نیز به خبرنگار تسنیم گفت: این ضایعاتی‌ها معمولا در زمین‌هایی هستند که اطراف آن دیوارکشی شده و با کمترین بادی نایلون‌ها و کاغذها در محل پخش می‌شود و منظر شهری را بهم ریخته است.

برای پیگیری این موضوع به سراغ مسئولین رفتیم به عنوان متولیان نظارت بر ضایعاتی‌ها در شهرستان گناباد رفتیم.

محمد یوسف نژاد، رئیس اداره محیط زیست شهرستان گناباد در گفت‌وگو با تسنیم در خصوص فعالیت ضایعاتی‌ها اظهارداشت: در گناباد تنها برای یک مورد مجوز فعالیت شاخته شده و دیگرموارد غیر قانونی فعالیت دارند.

وی افزود: در یک مورد که آلودگی‌هایی را در روستای بیلند ایجاد کرده بود محل پلمپ شد و بازدیدهای میدانی ما نیز از این محل‌ها وجود دارد ولی به دلیل اینکه مشخص نیست این محل متعلق به چه کسانی است و چه مجوزی دارند نمی‌توان برخورد زیادی کرد.

هادی ایزدی، رئیس اداره صنعت،معدن و تجارت گناباد نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهارداشت: برابر بخشنامه هیئت عالی نظارت وزارت صنعت،معدن و تجارت در مهرماه 1400 با تعریف این که صنف ضایعات برای فعالیت در شهرها هیچ جایگاه قانونی ندارند این موضوع به شهرداری‌ها واگذار شده است.

حسین خاکشور مسئول واحد خدمات شهری شهرداری گناباد نیز در همین خصوص اظهارداشت:ساخت این مجموعه‌ها در محدوده شهری وجود دارد اما در محدوده خدماتی شهرداری نیست لذا طی جلسه ای بحث برخورد با ساخت و سازهای این چنینی به جهادکشاورزی واگذار شده است.

وی ادامه داد: براساس ماده هفت قانون مدیریت پسماند عنوان می‌شود مدیریت اجرایی تمام پسماندها در شهرها برعهده شهرداری‌ها است که در همین راستا پیگیر ساماندهی ضایعاتی‌ها هستیم.

مسئول خدمات شهری شهرداری گناباد بیان کرد: تاکنون برای هیچ کارگاه ضایعاتی درگناباد پروانه فعالیت از سوی شهرداری صادر نشده و باید به سمت ساماندهی این مشاغل برویم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم فعالیت ضایعاتی‌ها در شهرستان گناباد کلاف سردرگمی است که همچنان بین دستگاه‌های مختلف پاس‌کاری می‌شود و کسی تمایل به قبول مسئولیت آنها را ندارد و تا دستگاه متولی صادرکننده پروانه فعالیت آنها، با شرایط لازم مشخص نشود نمی‌توان بر این واحدها نظارت کافی داشت.

انتهای پیام/282/ن

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon