خطر صنعتی زدایی در کمین آلمان

خطر صنعتی زدایی در کمین آلمان

اقتصاد دانان آلمان درباره خطر صنعتی زدایی در این کشور و عواقب احتمالی آن برای بسیاری مشاغل هشدار می‌دهند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه "ویرتشافتز ووخه" آلمان در مطلبی نوشت: پس از دوران همه گیری کرونا در آلمان ، بسیاری به بهبود اقتصادی امیدوار بودند اما سپس جنگ اوکراین آغاز شد. احتمالاً تأثیرات آن در سال 2023 نیز محسوس خواهد بود. این چیزی است که کارشناسان انتظار دارند.

جنگ روسیه علیه اوکراین نیز پیامدهای قابل توجهی از جمله بحران انرژی، شوک تورمی و عدم اطمینان را برای مصرف کنندگان و شرکت های این کشور دارد.

به گفته بسیاری از اقتصاددانان، اقتصاد آلمان در سال 2023 منقبض خواهد شد و احتمالاً تورم همچنان بالا باقی خواهد ماند.

این روزنامه آلمانی در گزارشی نوشت: اقتصاد آلمان خطر فزاینده صنعتی زدایی خزنده در آلمان با عواقب احتمالی برای بسیاری از مشاغل را می‌بیند. " زیگفرید راسوورم" ، رئیس صنعت آلمان، به خبرگزاری آلمان در برلین گفت که آلمان به عنوان یک کشور صنعتی "مشکلات" متعددی دارد و در حال از دست دادن جایگاه خود در صحنه رقابت است.

پیتر آدریان، رئیس اتاق صنایع و بازرگانی آلمان DIHK هم نسبت به افزایش روزافزون انتقال تولید در خارج از کشور هشدار داد.

یاسمین فهیمی، رئیس اتحادیه کارگری DGB هم اعلام کرد که اتحادیه‌ها در مذاکرات با دولت فدرال در سال آینده این سوال را که چگونه قیمت‌های برق صنعتی رقابتی می‌تواند تضمین شود را در راس دستور کار قرار خواهند داد.

مایکل واسیلیادیس، رئیس اتحادیه IG BCEدر آلمان هم خواستار یک سیاست صنعتی کاملاً جدید برای آلمان و اروپا شده است. وی تاکید کرد: این تنها راه برای ایجاد انگیزه های لازم برای سرمایه گذاری های زیست محیطی قابل دوام و حفظ مشاغل است و برای مثال از مهاجرت بیشتر به چین یا ایالات متحده جلوگیری می‌کند.

رابرت هابک، وزیر اقتصاد فدرال آلمان در این شرایط از سیاست صنعتی فعال تر در آلمان و اتحادیه اروپا خبر داده است. وی در یک کنفرانس صنعتی در پایان نوامبر گفت که سال آینده تحت سلطه سیاست‌های صنعتی خواهد بود. به گفته وی هدف گسترش امنیت در این زمینه و پیشبرد تغییرات اساسی به سمت اقتصاد دیجیتال و خنثی از آب و هوا است.

دلیل این نگرانی ها قانون کنترل تورم ایالات متحده هم است که میلیاردها سرمایه گذاری در حفاظت از آب و هوا را پیش بینی می‌کند. یارانه‌ها و اعتبارات مالیاتی به شرکت‌هایی مرتبط است که از محصولات ایالات متحده استفاده می‌کنند یا خودشان آنها را در ایالات متحده تولید می کنند. در اروپا که ترس از ضرر شرکت‌های داخلی وجود دارد، انتقادات زیادی به این موضوع وارد است.

آدریان گفت: در آمریکا، قیمت برق یک پنجم قیمتی است که ما اینجا در آلمان می پردازیم و قیمت گاز در حال حاضر یک هفتم است. مهاجرت تولید صنعتی به خارج از کشور فرآیندی تدریجی است. ما تغییر ساختاری را در اقتصاد خود تجربه خواهیم کرد.

رئیس اتحادیه اتاق‌های صنعت و بازرگانی آلمان (DIHK) هم گفت: آلمان و اتحادیه اروپا باید موانع بوروکراتیک را برطرف کنند و فرآیندهای برنامه ریزی را تسریع بخشند. به گفته وی این امر در کشورهای دیگر بسیار ساده‌تر است زیرا آنها به شیوه‌ای هدف‌دار و راه‌حل‌محور کار می‌کنند در حالی که در اینجا، شرکت‌ها اغلب متوجه می‌شوند که موانعی بر سر راهشان قرار می‌گیرد. این یک مانع بزرگ برای صنعت در آلمان است.

رئیس فدراسیون صنایع آلمان (BDI) هم گفت: کاهش تولید در صنایع انرژی در سال جاری خطری را برای زنجیره‌های مهم به همراه دارد. به گفته وی شرایط این بخش‌ها در نتیجه جنگ و وضعیت بازارهای انرژی برای همیشه بدتر شده است. وی همچنین گفت: اما ما ابزار تشخیص این وخامت زودهنگام را از دست داده‌ایم: در طول چندین دهه آموخته‌ایم که نرخ بیکاری شاخص خوبی از وضعیت اقتصاد ما است و ناگهان این قانون دیگر اعمال نمی شود زیرا ما سالانه بیش از 400000 کارگر خالص را از دست می دهیم.

به گفته وی،‌کمبود کارگران ماهر به کمبود نیروی کار تبدیل شده است. اما اینکه از بسیاری از مشاغل خالی و اشتغال بالا به این نتیجه برسیم که صنعت و کشور به خوبی پیش می‌روند، یک قضاوت نادرست خطرناک است. حتی گزارش‌های سود مثبت در زمان‌های اخیر نباید این واقعیت را پنهان کند که بسیاری از شرکت‌ها سود خود را عمدتاً در شرکت‌های خارجی خود به دست آورده‌اند.

آیا آلمان تا زمستان آینده بحران انرژی را پشت سر خواهد گذاشت؟

روزنامه "لایزیتر روند شای" هم در مطلبی نوشت: فصل سرد در بحبوحه بحران انرژی و جنگ اوکراین تازه شروع شده است. کارشناسانی مانند اوتمار ادنهوفر، اقتصاددان آب و هوا، هشدار می دهند: ما نه تنها باید در چند ماه آینده، بخصوص زمستان 2023/2024 را پشت سر بگذریم. این یک چالش بزرگتر خواهد بود.

آژانس بین المللی انرژی IAE انتظار دارد که در سال 2023 تنها حدود 20 میلیارد متر مکعب گاز مایع اضافی در بازار جهانی وجود داشته باشد. بنابراین گاز مایع که آلمان برای مقابله با کمبودها بر آن تاکید دارد کمیاب و احتمالاً گران خواهد بود. به خصوص اگر تقاضای LNG در چین مطابق انتظار افزایش یابد.

تأسیسات ذخیره گاز آلمان که مجموعاً 25 میلیارد متر مکعب ظرفیت دارند، در ابتدای سال جاری خالی و در نوامبر پر بودند. حتی در حال حاضر، پس از شروع فصل سرد زمستان، سطح پر شدن هنوز بالاتر از میانگین سال های گذشته است و این شرایط به نظر آرامش بخش می رسد. اما شرایط در ماه‌های اخیر مساعد بود. تا تابستان گاز همچنان از روسیه سرازیر می‌شد و تقاضا در بازار جهانی پایین بود. وضعیت اولی دیگر تمام شده و دومی احتمالاً تغییر خواهد کرد. آژانس انرژی IEA کمبود 30 میلیارد متر مکعب گاز در اتحادیه اروپا را برای زمستان آینده را در نظر گرفته است و از طرفی سقف قیمت گاز که به تازگی تصمیم گرفته شده است هم می تواند خرید را دشوارتر کند.

علاوه بر این، اروپا همچنان از روسیه گاز می‌گیرد. اگر مسکو شیرهای خطوط لوله دیگر را نیز ببندد، برلین با این تصمیم مواجه می شود که یا گاز ارزشمند را کنار بگذارد و یا انسجام اتحادیه اروپا را به خطر بیندازد.

طبق برنامه اجرا شده توسط "اولاف شولتز"، صدر اعظم آلمان سه نیروگاه هسته‌ای تا پایان ماه مارس به تامین برق در آلمان کمک خواهند کرد. اگر طبق توافق این نیروگاه ها متوقف شوند برق باید متفاوت و احتمالاً با احتراق گاز تولید شود. خیلی چیزها به وضعیت نیروگاه‌های هسته‌ای در فرانسه نیز بستگی دارد: از آنجا که آنها در حال حاضر به طور انبوه فعال نیستند، آلمان باید به همسایگان خود کمک کند و همچنین از گاز برای انجام این کار استفاده کند. اگر وضع به همین منوال بماند، بحث هسته‌ای می‌تواند در بهار دوباره در آلمان آغاز شود.

خیلی چیزها هم به این بستگی دارد که آیا و چگونه جنگ در اوکراین ادامه خواهد یافت. یکی از جنبه‌های این خطر خرابکاری است. کلاوس مولر، رئیس آژانس شبکه آلمان در مصاحبه اخیر هشدار داد: ما به خوبی عمل می‌کنیم تا زیرساخت‌های حیاتی را بهتر از قبل نظارت کنیم. اقدامات خرابکارانه در حال حاضر یکی از بزرگترین تهدیدها برای تامین گاز است.

یکی از عوامل ناشناخته هم آب و هوا است: درست مانند امسال، دمای هوای بیرون در زمستان آینده بسیار مهم خواهد بود. در روزهای سرد دسامبر گذشته، شاخص‌های آژانس شبکه برای مصرف گاز بلافاصله به وضعیت "بحرانی" جهش کرد. مولر، رئیس آژانس، سرمازدگی شدید - در کنار خرابکاری - را بزرگترین خطر تامین گاز می‌داند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon