درخواست سازمان ملل از عربستان برای آزادی «سفر الحوالی»

درخواست سازمان ملل از عربستان برای آزادی «سفر الحوالی»

کمیته حقوق معلولین سازمان ملل متحد با تاکید بر وخامت اوضاع جسمانی سفر الحوالی از مقامات سعودی خواستار آزادی فوری وی شد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، کمیته حقوق معلولین سازمان ملل متحد CRPD) ) از مقامات سعودی خواست تا فورا «سفر بن عبدالرحمن الحوالی» مُبلغ برجسته سعودی را که از سال 2018 به طور خودسرانه در بازداشت به سر می‌برد، آزاد کنند.

سفر بن عبدالرحمن الحوالی پس از انتشار کتابی در انتقاد از سیاست بین‌المللی «محمد بن سلمان» ولیعهد  سعودی و ارائه توصیه‌هایی در این زمینه بازداشت شد.

نیروهای امنیتی سعودی چهار پسر الحوالی و برادرش را به عنوان نوعی انتقام و ارعاب بیشتر دستگیر کردند. از زمان دستگیری این مبلغ  سعودی باوجود اختلال در گفتار و  وخامت اوضاع جسمانی‌اش از مراقبت کافی و ارتباط با خانواده و دیگران محروم بوده است.

الحوالی یک مبلغ دینی برجسته و یکی از اعضای جنبش  «صحوه الاسلامی» است. اعضای این جنبش  آشکارا از سیاست‌های محمد بن سلمان انتقاد کردند.

وی پیش از دستگیری به هزینه حدود 65 میلیارد دلاری دولت سعودی برای سرگرمی و جشن‌ها اعتراض کرد و گفت: «آیا بهتر نیست این میلیاردها دلار را صرف برنامه‌های تلویزیونی در زمینه دین و جهاد کنیم. الحوالی به دلیل انتقاد از سیاست‌های آل سعود در کتاب منسوب به وی با عنوان «مسلمانان و تمدن غربی» بازداشت شد.

سفر الحوالی، پسرانش عبدالله، عبدالرحمن، ابراهیم، عبدالرحیم و برادرش سعد الله، همگی در بازه زمانی 11 تا 13 ژوئیه 2018 توسط مقامات سعودی دستگیر شدند.

سفر و پسرش ابراهیم صبح روز 12 ژوئیه توسط افسران امنیتی سعودی  که به منزل آنها در روستای «الحواله»  یورش بردند، دستگیر شدند. سفر الحوالی  را با چشمان بسته به همراه پسرش به مکان نامعلومی بردند. همان روز، نیروهای امنیتی سعودی ، برادر کوچکترش، سعدالله را در منزلش دستگیر کردند.

الحوالی از زمان بازداشت، به دلیل اختلال شدید گفتاری و ناتوانی در برقراری تماس تلفنی، فرصت بسیار کمی برای ایجاد  ارتباط با خانواده خود داشت. مقامات سعودی  هیچ اقدامی برای تسهیل تماس الحوالی با خانواده یا وکیل قانونی خود انجام ندادند.

با توجه به اینکه الحوالی بارها دچار سکته‌های  مغزی شده و  این موضوع به طور دائمی گفتار او را مختل کرده‌اند، در شرایط بسیار بغرنجی به سر‌می‌برد.

او همچنین از شکستگی لگن و نارسایی کلیه رنج می‌برد که نیاز به مراقبت‌های پزشکی مداوم دارد. اوضاع جسمانی  الحوالی بلافاصله پس از دستگیری به شدت وخیم شده است.

این  مبلغ سعودی با وجود معلولیت، کهولت سن و وضعیت نامناسب جسمانی از آن زمان تاکنون از مراقبت‌های پزشکی محروم شده است . وی به عنوان نوعی مجازات به دلیل انتقاد از ولیعهد سعودی، عملا در بازداشتگاه  از ارتباط با خانواده محروم است و در ترس از آزار و اذیت  بستگانش به سر می‌برد.

با توجه به وخامت اوضاع جسمانی سفر الحوالی که قادر به صحبت کردن  و مراقبت از خود نیست، سازمان حقوق بشری «الکرامه» تصمیم گرفت پرونده  وی را به کمیته حقوق افراد دارای معلولیت ارجاع دهد.

سازمان حقوق بشری الکرامه در 12 اکتبر 2020 شکایتی را در خصوص اوضاع جسمانی و شرایط سفر الحوالی به این کمیته سازمان ملل ارسال کرد که در آن بر  اصرار مقامات سعودی بر آزار و اذیت این  مبلغ  سعودی و نزدیکانش تاکید کرد.

در این شکایت تاکید شده بود که زندگی سفر الحوالی در معرض تهدیدی جدی و غیرقابل جبران است، زیرا افراد سالمند در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن هستند.

 

با توجه به اوضاع جسمانی سفر الحوالی در طول شیوع ویروس کرونا و شرایط بازداشت وی، سازمان الکرامه از کمیته حقوق معلولین سازمان ملل خواست تا وی را فورا و بدون قید و شرط آزاد کنند.

سازمان الکرامه همچنین  از سازمان ملل خواست تا  به موضوع انتقام‌جویی علیه  سفر الحوالی و خانواده‌اش  توسط مقامات سعودی مستقیماً رسیدگی کند. براساس تعهدات خود، عربستان سعودی باید فوراً  وی و اعضای خانواده‌اش را آزاد کند و از هرگونه آزار و اذیت و ارعاب علیه آنها دست بردارد.

کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت این امکان را فراهم می‌کند که حتی قبل از بررسی حقایق پرونده، از مقامات سعودی درخواست شود تا اقدامات لازم را به صورت فوری انجام دهند.

عربستان شاهد تغییرات سریع در سطح جامعه با رهبری محمدبن سلمان جهت جذب قشر جوان جامعه است، این تلاش‌ها در واقع عبور کنترل نشده از خطوط قرمز دینی در جامعه این کشور است. برگزاری کنسرت‌های موسیقی، پایان دادن به جدایی زنان و مردان در جشن‌ها، کاهش اختیارات کمیته موسوم به امر به معروف و نهی از منکر از جمله اصلاحات وی بود، اما این تغییرات با سرکوب بسیاری از منتقدان، روزنامه‌نگاران، مخالفان و فعالان حقوق بشری همراه بوده است.

محمد بن سلمان در سال 2017 که به ولیعهدی رسید ، موج بازداشت مخالفان، واعظان و فعالان را به راه انداخت که بعدها معلوم شد یک عملیات سازماندهی شده و مورد حمایت آمریکا برای رفع همه موانع بر سر راه رسیدن او به تاج و تخت بود.

سرکوب مخالفان به ویژه پس از پادشاهی «سلمان بن عبدالعزیز» و ولیعهدی پسرش محمد به شکل چشمگیری در عربستان افزایش یافت و علاوه بر منتقدان نظام سعودی، مخالفان شخص محمد بن سلمان را نیز در برگرفت. مفتی‌ها و مبلغان سعودی نیز از جمله شخصیت‌های بارزی به شمار می‌روند که به جرم آزادی بیان در عربستان زندانی می‌شوند.

رژیم آل‌سعود می‌خواهد نشان دهد که هیچ فعال و یا منتقدی در امان نیست و از خلال ابزارهای جاسوسی آن‌ها را کنترل و ساکت می‌کند. رژیم سعودی در گذشته افراد منحصر به فردی را سرکوب می‌کرد، اما امروز سرکوبگری این رژیم همه اقشار فرهنگیان، شاهزادگان، مبلّغان، روحانیان و حتی کودکان و زنان را در بر گرفته است و اقدامات آل‌سعود باعث ایجاد جنبش‌های جدیدی در خارج و داخل کشور علیه این رژیم می‌‌شود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon