مسکن و راه از مهمترین اولویت‌‌های توسعه پایدار سیستان و بلوچستان/ لزوم فعال شدن صنایع تبدیلی

مسکن و راه از مهمترین اولویت‌‌های توسعه پایدار سیستان و بلوچستان/ لزوم فعال شدن صنایع تبدیلی

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: مسکن و راه دو اولویت‌ مهم استان محسوب می‌شوند و توجه به این موارد از اهمیت ویژه‌ای برای تحقق توسعه پایدار برخوردار است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، محمد کرمی بعد از ظهر امروز در نشست با مسئولان اداره‌کل راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان اظهار داشت: سیستان و بلوچستان پهناورترین استان کشور است اما کمترین طول بزرگراه را داراست و این حالی است که مسیر ارتباطی چابهار- میلک به عنوان یکی از کریدورهای اصلی تجارت جهانی ضرورت وجود راه‌های ارتباطی استاندارد را به منظور آسان‌سازی در رفت و آمدها و انجام حمل و نقل بین‌المللی دو چندان می‌کند.

وی ادامه داد: اقدامات ارزشمندی در چند سال اخیر برای توسعه بزرگراه در استان صورت گرفته است اما همچنان به منظور جبران عقب ماندگی تاریخی در این بخش نیازمند عزم ملی هستیم.

استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به اهمیت تامین مسکن مناسب برای شهروندان، گفت: با توجه به اینکه مسکن در مسائل اقتصادی و اجتماعی نقش اصلی را ایفا می‌کند باید در ساخت واحدهای مسکونی طرح نهضت ملی مسکن در استان از مشارکت مردمی بیشتر بهره گرفت.

وی تصریح کرد: همچنین ضروری است در برخی از شهرهای سیستان و بلوچستان که اراضی فراتر از نیاز وجود دارد ضمن حرکت به سمت ساخت واحدهای ویلایی و باغ ویلا با اقدامات خلاقانه از معماری ایرانی و اسلامی استفاده کرد.

استاندار سیستان و بلوچستان تاکید کرد: درتامین اراضی مورد نیاز طرح نهضت ملی مسکن و ساخت راههای استاندارد با تمام ظرفیت از اختیارات استانی استفاده خواهیم کرد.

آغاز ساخت 11 هزار و 671 واحد طرح نهضت ملی مسکن در سیستان و بلوچستان

مدیر کل راه و شهرسازی استان سیستان وبلوچستان و بلوچستان نیز در این نشست گفت: سهمیه چهار ساله طرح نهضت ملی مسکن در استان 98 هزار و 196 واحد بوده که این اداره‌کل تاکنون اقدام به تامین زمین برای ساخت 115 هزار و941  واحد کرده است.

عطاالله اکبری اظهار داشت: با اقدامات مطلوب این اداره‌کل در تامین به موقع زمین تاکنون عملیات ساخت 11 هزار و 671 واحد طرح نهضت ملی مسکن در محدوده شهرهای تحت پوشش این اداره‌کل آغاز شده است.

مدیر کل راه و شهرسازی استان سیستان و بلوچستان بیان کرد: همچنین به منظور کمک به تامین خدمات زیربنایی نظیر برق و شبکه فاضلاب در سایت طرح نهضت ملی مسکن استان اقلام مورد نیاز شامل لوله و اتصالات، کابل و ترانس برق مبلغ 90 میلیارد ریال از محل اعتبارت صندوق ملی مسکن خریداری و تحویل دستگاه‌های متولی شده است.

اکبری تاکید کرد: همچنین به منظور کاهش قیمت تمام شده واحد مسکونی این طرح مهم ملی در استان جلسات متعدد با شهرداری و سازمان نظام مهندسی برگزار شد که منجر به اعمال تخفیف 50 درصدی هزینه‌های صدور پروانه ساختمان و خدمات مهندسی شد.

مدیر کل راه و شهرسازی استان سیستان و بلوچستان از بهره‌برداری 71 کیلومتر بزرگراه با اعتبار حداقل یک هزار و 200 میلیارد تومان تا پایان سالجاری در این استان خبر داد و افزود: این اداره کل با وجود بدهی افزون بر 500 میلیارد تومانی به پیمانکاران در حال حاضر ساخت افزون بر 140 کیلومتر پروژه راهسازی را در دستور کار دارد که در صورت تخصیص به موقع منابع مالی 71 کیلومتر از آن را تا پایان سالجاری آماده بهره‌برداری می‌شود.

اکبری هزینه ساخت هر کیلومتر بزرگراه را سیستان و بلوچستان 20 میلیارد تومان ذکر کرد و گفت: تمام تلاش این اداره‌کل با توجه به اهمیت توسعه شبکه راه‌ها در رشد ترانزیت و تجارت و افزایش سرعت انتقال بار و مسافر و همچنین ایمنی سفر بر این است با جذب منابع ملی و استانی تا سه سال آینده مسله ساخت بزرگراه در این استان به اتمام برسد.

وی اهتمام بر سرعت‌دهی به ساخت بزرگراه و  صیانت از اراضی دولتی در سیستان و بلوچستان تاکید کرد.

لزوم فعال شدن صنایع تبدیلی در سیستان و بلوچستان

استاندار سیستان و بلوچستان همچنین امروز در نشست با شورای معاونین سازمان صنعت، معدن و تجارت گفت: معادن مختلفی در استان وجود دارد که کاملاً فعال نیستند و علاوه بر فعالیت معادن باید روی صنایع تبدیلی نیز تمرکز کنیم.

محمد کرمی  اظهار داشت: باید مردم در کارها مشارکت داده شوند چرا که هر زمانی کار را به مردم سپرده شده شاهد رشد و توسعه منطقه بوده‌ایم.

وی افزود: استان سیستان و بلوچستان مشکل امنیتی ندارد و از مردم خوبی برخوردار است، بنابراین باید کار اقتصادی را با جدیت دنبال کنیم.

استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به راه‌اندازی پلیس اقتصادی، تاکید کرد: این استان از امنیت خوبی برخوردار است و تمام افراد می‌توانند با خیال آسوده به فعالیت اقتصادی یا پیمانکاری خود بپردازند.

کرمی بیان کرد: باید معادن خود را فعال کنیم و با جذب سرمایه‌گذار به سمت صنایع تبدیلی چون مس و طلا برویم. در این منطقه ثروت زیادی نهفته است اما مردم فقیرند پس باید به سمت ایجاد صنایع تبدیلی برویم. معادن و ظرفیت های استان سیستان و بلوچستان ثروتی خدادادی ست که باید مورد استفاده قرار گیرد.

استاندار سیستان و بلوچستان با تاکید بر توسعه تجارت افزود: خوشبختانه این استان از مرزهای آبی و خاکی خوبی برخوردار است که باید از آنها استفاده کرد.

وی خاطرنشان کرد: به سیستان و بلوچستان می‌گویند محروم اما این محرومیت‌ها به خود ما باز می‌گردد چرا که نتوانستیم از این ظرفیت‌ها به خوبی استفاده کنیم. کار جهادی یعنی دائم در میدان باشیم و تحرک را در مدیران ایجاد کنیم چرا که اگر دچار روزمرگی شویم شکست میخوریم.

کرمی تصریح کرد: باید اراده‌ها را تقویت کنیم چرا که وقتی اراده وجود داشته باشد به سراغ کارهای نشدنی می‌روید؛ پس باید پروژه‌ها به افرادی داده شود که کار می‌کنند.

استاندار سیستان و بلوچستان با تاکید بر اهمیت استفاده از ظرفیت جوانان و دانشگاهیان، افزود: فعالیت‌ها حتماً باید پشتوانه علمی داشته باشند تا به شکست دچار نشوند. سرمایه‌گذاران باید از ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری در استان سیستان و بلوچستان مطلع باشند.

کرمی با اشاره به اینکه باید در مردم فرهنگ و روحیه کار و سرمایه‌گذاری ایجاد شود، اظهار داشت: مردم کمک کنند کارها پیش می‌رود بنابراین باید از ظرفیت این مردم استفاده کرد.

وی با اشاره به اینکه در حوزه معادن نباید انحصار ایجاد کنیم، اظهار داشت: باید برای شرکت ها و سرمایه گذاران زمان تعیین شود و حتما این معادن به افرادی سپرده شود که کار می‌کنند.

باید به سمت کشاورزی مدرن حرکت کرد

استاندار سیستان و بلوچستان همچنین در جلسه شورای هماهنگی سازمان جهاد کشاورزی گفت: حرکت به سمت کشاورزی مدرن در استان نیازمند ایده‌های خلاقانه و نوآورانه است چراکه نیاز جامعه امروز می‌طلبد که از کشاورزی سنتی فاصله گرفته و برای بازدهی بهتر در تولید محصولات کشاورزی، به سمت کشاورزی مدرن حرکت کنیم.

محمد کرمی اظهار داشت: برای رسیدن به تولید و صادرات مطلوب محصولات کشاورزی در استان نیازمند ورود فناوری و نوآوری به این حوزه هستیم و امیدواریم با حمایت از ایده‌های خلاقانه در این بخش و تجاری‌سازی آنها بتوانیم به این مهم دست یابیم و شاهد جهش در تولید محصولات کشاورزی استان باشیم.

وی با بیان اینکه سیستان و بلوچستان به عنوان یکی از استان‌های کشور با توجه به شرایط اقلیمی مناسب، تنوع آب و هوایی و خاک حاصل‌خیز خود از استعداد مناسبی برای توسعه بخش های مختلف کشاورزی برخوردار است، گفت: با استفاده از ظرفیت ها و توانمندی‌های استان می‌توان به تولیدات کشاورزی پایدار، اشتغال‌زایی، تامین نیازهای داخلی، افزایش صادرات به کشورهای همسایه و حوزه خلیج فارس و همچنین افزایش نرخ ارزآوری در استان دست یافت.

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: سیمای کشاورزی استان بسیار توانمند و دارای ظرفیت‌های زیادی است، باغبانی، زراعت، شیلات و دامداری مهمترین پتانسیل‌های توسعه و رشد کشاورزی و جذب سرمایه‌گذار در استان است.

کرمی گفت: همچنین این استان علاوه بر تولید محصولات باغی به ویژه گرمسیری و استوایی بی‌نظیر در زمینه پرورش انواع آبزیان نیز ظرفیت‌های بسیار مناسبی در سواحل مکران دارد که می‌توان با هدایت مردم و سرمایه‌گذاران به این بخش ضمن تامین امنیت غذایی و خودکفایی منطقه زمینه توسعه استان را فراهم کند.

وی تاکید کرد: امنیت پایدار بدون توسعه اقتصادی علمی و فرهنگی امکان پذیر نیست. برای توسعه کشاورزی باید از توان مردم و سرمایه‌های مردمی استفاده کنیم.

انتهای پیام/ن

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon