وضعیت سرانه مطالعه کتاب در کشور وخیم نیست

وضعیت سرانه مطالعه کتاب در کشور وخیم نیست

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با انتقاد از برخی اظهارنظرها درباره پایین بودن سرانه مطالعه در کشور معتقد است که وضعیت سرانه مطالعه کتاب در کشور "وخیم" و "سیاه" نیست.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، مهدی رمضانی شامگاه شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه استان سمنان در کتابخانه مرکزی سمنان با اشاره به تفاوت در اظهارنظرها و آمارهای ارائه‌ شده درباره سرانه مطالعه در کشور اظهار داشت: هیچ پیمایش دقیقی با شاخص‌های منظم و بر اساس یک مدل تحقیق علمی درباره موضوع سرانه مطالعه در کشور به نهاد عمومی کتابخانه‌های کشور ارائه نشده است و بر همین اساس نیز آمارهای ارائه‌ شده در این زمینه متنوع و متفاوت است.

وی با انتقاد از برخی اظهارنظرها درباره پایین بودن سرانه مطالعه در کشور تصریح کرد: گزاره‌هایی وجود دارد که وضعیت مطالعه در کشور را "بحرانی" نشان نمی‌دهد.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با اشاره به اینکه باید توجه داشت که "مطالعه" باید منجر به کسب دانش و افزایش عمق اطلاعات فرد مطالعه کننده شود و این مهم با "خواندن" که منجر به کسب دانش نشده و ممکن است برای تفریح، سرگرمی یا هر هدف دیگری انجام شود، متفاوت است، خاطرنشان کرد: حجم تولید آثار مکتوب و انتشار کتاب در کشور نشان می‌دهد که مردم همچنان کتاب می‌خرند.

رمضانی با اشاره به اینکه سال گذشته بیش از 110 هزار عنوان کتاب با میانگین شمارگان 500 نسخه و میانگین قیمت 500 هزار ریال در کشور به چاپ رسیده است، خاطرنشان کرد: تعداد عناوین کتب چاپ‌ شده در کشور امسال تا پایان آذرماه از 110 هزار عنوان عبور کرده است.

وی با تأکید بر اینکه مجموع این داده‌ها نشان می‌دهد که ایرانیان مردمی "کتاب نخوان" نیستند، خاطرنشان کرد: البته این به معنای این نیست که وضعیت مطالعه در کشور بسیار مطلوب است و البته باید به این نکته هم توجه داشت که درصد کمی از جامعه ایرانیان حجم زیادی از مطالعه در کشور را انجام می‌دهند.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با بیان اینکه وضعیت مطالعه در کشور "وخیم" و "سیاه" نیست، تصریح کرد: اظهارنظر برخی افراد مبنی بر سرانه پایین مطالعه در کشور شاید به این دلیل است که اساساً آنها شناخت دقیقی از این مسئله ندارند.

رمضانی با اشاره به اینکه سفر به استان سمنان در راستای برنامه سفرهای استانی مدیران نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور صورت گرفته است، از بررسی مشکلات حوزه کتاب‌خوانی و کتابخانه‌های عمومی این استان خبر داد و افزود: گرچه به نسبت سرانه جمعیت، وضعیت بدی از نظر تعداد کتابخانه‌های عمومی در استان سمنان (روی کاغذ) وجود ندارد، اما با توجه به شرایط ویژه استان سمنان از جمله گستردگی و پراکندگی جمعیت، نیاز به بازتعریف خدمات، بازطراحی و نوسازی کتابخانه‌های عمومی و همچنین استقرار کتابخانه‌های سیار در این استان بسیار احساس می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه نهاد کتابخانه‌های عمومی مسئول توسعه کتابخانه‌های عمومی در کشور نیست، خاطرنشان کرد: در صورتی‌ که مسئولان استان سمنان خودروهای موردنیاز برای استقرار کتابخانه‌های سیار در این استان را تأمین کنند؛ هیچ مشکلی از بابت تجهیز و تأمین نیروی انسانی موردنیاز برای فعالیت این کتابخانه‌ها در استان سمنان وجود ندارد، چرا که با توجه به گستردگی استان سمنان، نیاز به کتابخانه‌های سیار در این استان بیش از هر زمان دیگری احساس می‌شود.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور از ایجاد رویکرد جدید مبتنی بر توسعه خدمات فرهنگی در کتابخانه‌های عمومی خبر داد و امروز باید حرکت به سمت تنوع ارائه خدمات در کتابخانه‌ها را سرعت ببخشیم، چراکه از نگاه ما کتابخانه عمومی مرکز اجتماعی فرهنگی است که باید خدمات متنوع فرهنگی مانند فرهنگسراها در آن ارائه شود.

رمضانی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در تعریف خدمات نوین در کتابخانه‌های عمومی، در منطقه پیشرو است، تصریح کرد: هم‌اکنون در برخی کتابخانه‌های عمومی مرکزی در مراکز استان‌های کشور بیش از 50 تا 60 نوع خدمت به مراجعان ارائه می‌شود.

وی همچنین از پیگیری ویژه موضوع کتابخانه سرخه از طریق مقامات مسئول در سطح کشور خبر داد.

انتهای پیام/363/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon