دبیر ستاد حقوق بشر: ۹۴ متهم پرونده ترور شهید سلیمانی آمریکایی هستند

دبیر ستاد حقوق بشر: 94 متهم پرونده ترور شهید سلیمانی آمریکایی هستند

معاون بین‌الملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر در تشریح آخرین اقدامات قوه قضائیه در پیگیری پرونده ترور شهید سلیمانی گفت: ۹۴ متهم پرونده آمریکایی هستند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، کاظم غریب‌آبادی؛ معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران در سومین سالگرد ترور شهید سلیمانی در مصاحبه با برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری صدا و سیما، آخرین پیگیری‌های دستگاه قضائی درخصوص پرونده ترور شهید حاج قاسم سلیمانی را تشریح کرد.

معاون رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه 2 پرونده کیفری در نظام قضائی عراق و نظام قضائی جمهوری اسلامی ایران برای رسیدگی به این جنایت مفتوح است، افزود: در نظام قضائی ایران پرونده در دادسرای امور بین‌الملل تهران در حال انجام تحقیقات است.

وی تصریح کرد: کمیته مشترکی بین دستگاه‌های قضائی دو کشور سال گذشته ایجاد شد. سه دور نشست این کمیته در بغداد و تهران برگزار شد. ما هفته قبل تفاهم کردیم که چهارمین دور نشست کمیته را در اوایل هفته آینده برگزار کنیم؛ در چارچوب این کمیته مشترک تبادل اطلاعات و مستندات بسیار خوبی بین دو دستگاه قضائی انجام شد و این مستندات و اطلاعات به همکاران قضائی ما کمک کرد که تحقیقات خود را کامل‌تر کنند.

دبیر ستاد حقوق بشر ادامه داد: برآورد ما این است که با انجام دور چهارم گفت‌وگوها بین ایران و عراق، کیفرخواستی که همکاران قضائی ما در چارچوب دادسرای امور بین‌الملل در حال تهیه هستند رو به نهایی شدن خواهد رفت. محتوای اصلی کیفرخواست نگارش شده و همکاران قضائی مشغول بازبینی و نهایی کردن آن هستند و قرار است داده‌های تیم قضائی عراق در هفته آینده نیز در این کیفرخواست مدنظر قرار گیرد. بر این اساس، کیفرخواست می‌تواند هفته آخر دی ماه یا هفته اول بهمن ماه به دادستان تهران ارایه و در نهایت به دادگستری برای رسیدگی و ارجاع به شعبه مورد نظر ارسال شود.

غریب‌آبادی در ادامه درباره متهمان این پرونده گفت: فعلا کیفرخواست بر متهمان آمریکایی تمرکز دارد، این پرونده الان 94 متهم از آمریکا دارد. تمامی مستندات لازم توسط دستگاه‌های قضائی جمع‌آوری شده و حداقل سه جلد کامل درباره این 94 متهم آماده است. 3 متهم اصلی ترامپ، پومپئو و مکنزی هستند. هیچ کس مصون از رسیدگی قضائی نخواهد بود. کیفرخواست صادره کاملاً اتهامات را از جمله متوجه این 3 نفر کرده و دستگاه قضائی به آن رسیدگی می‌کند و در این راه، هیچ مانعی در نظام قضائی پیش روی ما نیست.

وی همچنین گفت: نیابت‌های قضائی برای 7 کشور دیگر نیر ارسال شده، چون متهمان این پرونده فقط آمریکایی‌ها نیستتد و همدستانی از کشورهای دیگر داشتند، مثلاً از برخی کشورهای منطقه و دو کشور اروپایی آلمان و انگلیس. متاسفانه این کشورها تاکنون به درخواست های قضائی که از کانال دیپلماتیک ارسال شده، پاسخی ندادند. ما از طریق وزارت امور خارجه فشار بر این کشورها برای پاسخگو نمودن آنها را افزایش دادیم. این پرونده می‌تواند در مورد سایر متهمان ادامه پیدا کند و این فاز بعدی پرونده خواهد بود.

معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه تاکید کرد: نکته بعدی هم مربوط به نظام قضائی عراق است که همکاری بسیار خوبی با ما داشتند، اخیراً هم خانواده‌های شهدای عراقی اتهاماتی را متوجه 5 نفر دیگر در عراق کردند و درخواست ما از نظام قضائی عراق، تسریع در فرایند و آغاز رسیدگی به این پرونده و صدور کیفرخواست آن است. در ایران هم ما مستندات راجع به نقش 17 نفر از افراد عراقی دخیل در این پرونده را به دستگاه قضائی عراق دادیم. در دور چهارم نشست هم مستندات و اطلاعات بیشتری تبادل خواهد شد و از هممکاران قضائی عراق هم خواستیم به نقش این 17 نفر هم بپردازند.

غریب‌آبادی درخصوص پیگیری‌های بین‌المللی نیز گفت: جمهوری اسلامی ایران در چارچوب کنوانسیون 1973، تصمیم گرفت اولین اقدام خود را انجام دهد و چندی قبل از کانال دیپلماتیک نامه ای رسمی را بر اساس مفاد این کنوانسیون برای دولت آمریکا ارسال کرد که در آن از مقامات آمریکایی خواسته شده یا متهمین را به ایران مسترد کنند یا خودشان آنها را محاکمه کنند. مهلتی هم که ما در این یادداشت دیپلماتیک مقرر کرده بودیم، منقضی شده و مفهوم آن این است که ایران می‌تواند گام‌های بعدی را بر اساس کنوانسیون 1973 بردارد. الان اختلاف کاملاً بین دو کشور احراز شده است و مقامات آمریکا از اجرای عدالت طفره می‌روند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon