طرح تحول روستاها تا سال ۱۴۰۴ در روستاهای خراسان رضوی عملیاتی می‌شود

طرح تحول روستاها تا سال 1404 در روستاهای خراسان رضوی عملیاتی می‌شود

استاندار خراسان رضوی گفت: طرح تحول روستاها طبق برنامه‌ریزی انجام شده تا سال ۱۴۰۴ در ۲ هزار و ۵۰۰ روستای این استان عملیاتی خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، یعقوبعلی نظری امروز در گردهمایی 2 هزار و 500 دهیار استان خراسان رضوی اظهارداشت: طرح تحول روستایی دارای 14 موضوع زیر ساختی است که باید طبق نیازهای درون زا و با محوریت خود روستا انجام شود و دهیاران مدیریت آن را بر عهده دارند.

وی افزود: طرح تحول روستاها طبق برنامه‌ریزی انجام شده تا سال 1404 در 2 هزار و 500 روستای این استان عملیاتی خواهد شد.

استاندار خراسان رضوی تصریح کرد:خراسان رضوی سه هزار و 218 روستا دارد که بیش از 2 هزار و 500 روستا از این تعداد بیش از 20 خانوار جمعیت دارند.

نظری اظهارکرد:جمعیت روستاهای خراسان رضوی بیش از یک میلیون و 700 هزار نفر است که این استان در خصوص نسبت به جمعیت روستا به شهر، رتبه اول را در کشور دارا است.

وی گفت: در حال حاضر طرح های تحول مختلفی در استان از جمله طرح تحول پیرامونی حرم مطهر، بافت پیرامونی مشهد و طرح تحول حمل و نقل در دست تهیه و اجرا است.

استاندار خراسان رضوی در ادامه با بیان اینکه شرق کشور در آزاد‌راه و ریل فقیر است و باید با همکاری چند استان این اهداف‌ را محقق کرد، افزود: مسئله آب نیز بسیار اهمیت دارد و در شرق کشور دچار مشکل هستیم. 

به گفته نظری، عدد جمعیت ما نسبت به تعداد روستاها زیاد است. 2596 روستای بیش از بیست خانوار و 3218 روستا در استان داریم که 622 روستا کمتر از بیست خانوار هستند و در مجموع بیش از یک میلیون جمعیت داریم.

وی خاطرنشان کرد: در روستاهای استان خراسان رضوی توازن و‌ هماهنگی خدمتی نداریم و در برخی مسائل دچار مشکل هستیم. امیدوارم تا سال 1404 اقدامات زیر‌ساختی به‌شکلی فراهم شود که از نظر زیر‌ساختی خدمت‌رسانی کرده باشیم. 

استاندار خراسان رضوی تصریح کرد: در سه عرصه زیر‌ساختی اقتصادی و فرهنگی‌ و‌ اجتماعی وارد شده‌ایم. مسئله‌ ازدواج ساده‌ در روستاست. طلاق و اعتیاد در روستاها باید به صفر برسد و‌ همچنین فرزندآوری از دغدغه‌های جدی ماست.

وی با بیان اینکه اقتصاد یک موضوع اصلی دارد که اشتغال روستایی است، افزود:در روستا اشتغال پایه یا مرتبط با پایه‌ یا اشتغال مکمل مطرح است. رویکرد اصلی ما در اجرای این‌ طرح‌ها این است که نباید منتظر دولت بود. اساس این‌ طرح تحول درون‌زایی است و از درون روستا باید مسئله روستاها شناسایی شود. به‌کارگیری و میدان‌آوری ظرفیت روستا و بعد منطقه و‌ محله و سپس شهرستان اهمیت دارد. 

نظری تصریح کرد: محوریت حل مسائل روستا دهیار است؛دهیار نقش اصلی و محوری در اجرای این طرح ایفا خواهد کرد. توقع داریم حمایت ملی از این طرح نیز‌ صورت بگیرد‌ و ما بسیار خوش‌بین‌ و امیدواریم که از حمایت‌های دولتی استفاده کنید.

پدیده مهاجرت، روستانشینان را تبدیل به مصرف کننده می‌کند

محمد صفایی، رئیس مجمع نمایندگان خراسان رضوی نیز اظهارداشت: توجه به زیرساخت های روستاها برای ماندگاری در این مناطق بسیار حائز اهمیت است چرا که پدیده مهاجرت، آنها را از تولیدکننده به مصرف کننده تبدیل می کند.

وی با بیان این مطلب که امیدواریم دولت سیزدهم در عزم اجرای طرح تحول روستایی استوار باشد افزود:طی 44 سال گذشته اتفاقات خوبی برای روستاهای کشور از جمله گاز رسانی، شبکه برق، مخابرات، درمان و آموزش انجام شده است ولی برای رسیدن به روستایی پویا، همچنان نیاز به‌ تلاش دارد.

رئیس مجمع نمایندگان خراسان رضوی تصریح کرد:در سال 1357، 72 درصد جمعیت ساکن روستاها بوده اند اکنون این آمار به 28 درصد رسیده است که برای توقف این روند از وزارت کشور تقاضا داریم ابتدا دهیاری ها را تعیین تکلیف و ردیف بودجه ای برای آنها مشخص کنند.

انتهای پیام/282/.

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
خانه خودرو شمال
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
triboon