علامه مصباح علوم حوزه و دانشگاه را به هم پیوند داد

علامه مصباح علوم حوزه و دانشگاه را به هم پیوند داد

مسئول ستاد بزرگداشت ارتحال علامه مصباح یزدی در خراسان جنوبی گفت: علامه مصباح یزدی علوم حوزه و دانشگاه را به هم پیوند داد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، حجت‌الاسلام اکبری مطلق، مسئول ستاد بزرگداشت ارتحال علامه مصباح یزدی در خراسان جنوبی صبح امروز در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: برای گرامیداشت یاد و نام آیت‌الله مصباح یزدی، حجت‌الاسلام والمسلمین مجتبی مصباح، فرزند علامه به همراه خانواده به خراسان جنوبی دعوت شده‌اند.

وی افزود: این مهمان بزرگوار روز 20 دی‌ماه وارد استان می‌شود که از جمله برنامه‌های حضور وی، دیدار با آیت‌الله عبادی، نماینده ولی‌فقیه در استان، حضور در همایش نخبگانی استان که در سالن غدیر و با حضور نخبگان، دانشگاهیان، روحانیت، کارمندان ادارات و غیره برگزار می‌شود، جلسه با اساتید حوزه علوم اسلامی در دانشگاه علوم پزشکی و حضور در مراسم بزرگداشت عمومی در مسجد امام حسین(ع) خواهد بود.

مسئول ستاد بزرگداشت ارتحال علامه مصباح یزدی در خراسان جنوبی با اشاره به اینکه زندگی آیت‌الله مصباح به سه دوره قبل از انقلاب اسلامی، دوران انقلاب تا اواخر دهه 70 و اوایل دهه 80 تا پایان عمرشان تقسیم می‌شود، گفت: از مهمترین فعالیت‌های ایشان در قبل از انقلاب اسلامی مبارزات دوران ستم‌شاهی و آشناکردن افراد با مباحث دینی در نشریه توحید است. بعد از انقلاب اسلامی هم در حالی که بیشتر افراد وارد کارهای اجرایی شدند، اما ایشان به سراغ کارهای علمی رفت و دفتر همکاری حوزه و دانشگاه، موسسه در راه حق، سنگ بنای دانشگاه باقرالعلوم(ع) امروز و موسسه علمی پژوهشی امام خمینی(ره) را پایه‌گذاری کرد.

وی بیان کرد: علامه مصباح یزدی شخصیت چند بعدی هم از حیث مبارزات دوران طاغوت و هم به ویژه در مباحث علمی داشت، در واقع ایشان در عرصه‌های علمی یک شخصیت سرآمد بود و در این زمینه حضور میدانی داشته و تئوری‌پردازی بر اساس مبانی دینی داشت.

اکبری‌مطلق با اشاره به روحیه آزاداندیشی علامه مصباح یزدی، اظهار داشت: در حالی که در دوران قبل از انقلاب، حوزه و دانشگاه هر کدام فعالیت جداگانه‌ای داشتند، اما علامه مصباح شخصیتی بود که توانست برای اولین بار بنیه‌های علوم جدید را با علوم قدیم پیوند دهد.

وی گفت: ایشان در موسسه امام خمینی(ره) توانست شاگردان قوی را پرورش دهد که این شاگردان هم در علوم حوزوی و هم علوم دانشگاهی فعالیت دارند و کار می‌کنند.

مسئول ستاد بزرگداشت ارتحال علامه مصباح یزدی در خراسان جنوبی افزود: ایشان هیچ گاه بسته فکر نمی‌کرد و حتی دانشجوهایش را به کشورهای اروپایی می‌فرستاد تا درس بخوانند و به سلاح روز مجهز شده و برگردند. او طلاب را به سمت رشته‌های علوم انسانی، اقتصاد، جامعه‌شناسی، روانشناسی، الهیات و معارف اسلامی، حقوق اسلامی، مدیریت، علوم سیاسی و غیره سوق می‌داد تا مثلا هر کسی که بخواهد یک طلبه باشد، مدیر هم باشد یا مثلا علوم سیاسی و غیره هم بداند. در واقع ایشان افراد را در حیطه خاصی محدود نمی‌کرد، بلکه فضا را باز می‌کرد تا در فضای علمی مختلف حرکت کنند.

اکبری‌مطلق عنوان کرد: آیت‌الله مصباح تا پایان دهه 70 تالیفات متعددی در زمینه‌های مختلف حقوق اسلامی، معارف از جمله خداشناسی، انسان‌شناسی، نبوت و غیره داشت و در مباحث سیاسی هم مقدماتی را به تحریر درآورد.

وی افزود: آیت‌الله مصباح در مباحث مربوط به اصل حکومت و ولایت‌فقیه نیز کتاب دارد و شاگردانی پرورش داد که کارهای وسیعی را در جامعه انجام می‌دهند، به ویژه طرح ولایت که خیلی از دانشجویان را در برابر هجمه دشمن بیمه کرد و از برکات عظیمی است که در زندگی ایشان بود و هنوز هم ادامه دارد و هر ساله دانشجویان را بهره‌مند می‌کند.

مسئول ستاد بزرگداشت ارتحال علامه مصباح یزدی در خراسان جنوبی تصریح کرد: آیت‌الله مصباح در مباحث علمی و فرهنگی هم خدمات ارزنده‌ای داشت و از دهه 80 به بعد تلاش می‌کرد تا شاگردانی را آماده کند که خدمات علمی و فرهنگی ایشان را ادامه دهد.

وی در زمینه تخریب شخصیت علامه مصباح یزدی نیز اظهار کرد: در اواخر دهه 70 که متوجه شدند علامه مصباح از نظر علمی یک شخصیت قوی است و می‌تواند پاسخگوی شبهاتی باشد که عده‌ای مغرض مطرح می‌کردند، جنگ روانی شدیدی در مورد ایشان شروع شد و هر آن چه که شخصیت ایشان بود، خلاف آن را مطرح می‌کردند، اما خوشبختانه ایشان در برابر این هجمه‌ها به خوبی مقاومت کرد.

مسئول ستاد بزرگداشت ارتحال علامه مصباح یزدی در خراسان جنوبی با اشاره به اینکه آیت‌الله مصباح به عنوان پایه‌گذار علوم انسانی اسلامی شناخته می‌شود، گفت: دغدغه اصلی ایشان علوم انسانی بود و عقیده داشتند که اگر نتوانیم علوم انسانی را جهت‌دار جلو ببریم، دشمن با جهت‌دار نشان دادن آن، هر کار روبنایی که انجام دهیم را از زیربنا تخریب خواهد کرد.

وی تصریح کرد: ایشان معتقد بود که علوم انسانی یک کار زیربنایی است و مدیریت جامعه باید دست ما باشد و نباید به دیگران اجازه مدیریت دهیم. بر همین اساس هم تلاش می‌کرد که به همه چیز جهت اسلامی دهند، مثلا مدیریت را به سمت مدیریت اسلامی، روانشناسی را به سمت روانشناسی اسلامی و جامعه‌شناسی را به سمت جامعه‌شناسی اسلامی ببرند، البته نه اینکه ایشان مثلا بخواهد جامعه‌شناسی را از بین ببرد، بلکه تلاش می‌کرد تا شیرازه و اصل این رشته از متون اسلامی نشأت بگیرد نه از یک تفکر غیر اسلامی.

اکبری‌مطلق افزود: چون علامه مصباح این دغدغه را مطرح می‌کرد که علوم انسانی از سرچشمه  اسلامی حرکت می‌کند، ایشان به عنوان معمار علوم انسانی اسلامی شناخته می‌شود که البته خودشان هم تلاش می‌کردند تا موسساتشان را به این سمت سوق دهند.

وی با اشاره به چهره علمی ناشناخته علامه مصباح برای مردم و لزوم شناخت ایشان، گفت: کار فرهنگی برای شناساندن افراد خیلی سخت است، حتی شخصیت علمی امام خمینی(ره) هم برای مردم شناخته شده نیست و مردم ایشان را به عنوان معمار و رهبر عظیم انقلاب می شناسند، اما اینکه ایشان یک شخصیت علمی قوی است و قوت علمی‌اش توانسته انقلاب اسلامی را به ثمر برساند، برای مردم معرفی نشده است.

مسئول ستاد بزرگداشت ارتحال علامه مصباح یزدی در خراسان جنوبی ادامه داد: آیت‌الله مصباح هم همین طور است و شخصیت ایشان در بحث‌های علمی پیچیده شده است، اما معمولا افراد سراغ بحث‌های علمی و فرهنگی نمی‌روند، چرا که نتیجه این مباحث در بلند مدت است و بعد از چندین سال اثرش را می‌گذارد.

وی اظهار داشت: خیلی از شخصیت‌های ممتازی که در جامعه ما کار می‌کنند و حرف می‌زنند، حرفشان برگرفته از مبانی فکری آیت‌الله مصباح است، اما چون این افراد مثلا در 15 سال قبل از مباحث علامه مصباح بنیان خود را ساخته و حالا در دولت، مجلس، دانشگاه کار می‌کنند، اکنون ممکن است خیلی‌ها اثر آیت‌الله مصباح را درک نکنند و نبینند و در حالی که سرچشمه و بنیان فکری همه اینها آیت‌الله مصباح است، اما معرفی نمی‌‎شود.

انتهای پیام/252

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon