بازگشایی مرزهای چین پس از ۳ سال

بازگشایی مرزهای چین پس از 3 سال

دولت چین در گام نهایی خداحافظی با سیاست کووید صفر، تمام مرزهای خود را به‌روی مسافران بازگشایی کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، دولت چین در گام نهایی خداحافظی با سیاست کووید صفر، از امروز تمام مرزهای زمینی، هوایی و دریایی خود را به‌روی مسافران بازگشایی کرد.

از زمان آغاز همه‌گیری کووید19، و اعمال سیاست کووید صفر در چین، تمام مرزهای این کشور بسته شده بود اما حالا پس از گذشت سه سال از آغاز همه‌گیری و برداشته شدن بسیاری از محدودیت‌های کرونایی در این کشور، مرزها بار دیگر باز شدند.

براساس این گزارش، سرزمین مادری چین مرزهای دریایی و زمینی خود را به‌روی هنگ‌کنگ باز کرده است و از این پس دیگر نیاز نیست مسافرانی که قصد ورود به پکن را دارند، در قرنطینه بمانند.

با برداشته شدن این ممنوعیت، رسانه‌های محلی از ایجاد صف‌های طولانی مسافران در فرودگاه بین‌المللی هنگ‌کنگ خبر دادند، مسافرانی که قصد سفر به شهرهایی همچون پکن، تیانجین و شیامن دارند و طبق ارزیابی برخی رسانه‌های هنگ‌کنگی، هزاران نفر از این مرز عبور کرده‌اند.

بسیاری از این مسافران نیز خوشحالی و خرسندی خود را از این اقدام پکن اعلام و اظهار کردند که بسیاری از خانواده‌های آنها داخل چین زندگی می‌کنند و طی این چند سال نتوانسته بودند آنها را ملاقات کنند.

سرمایه‌گذاران امیدوارند بازگشایی مرزها، باعث تقویت مجدد اقتصاد 17 تریلیون دلاری پکن شود که طی نیم قرن گذشته کمترین رشد خود را داشته است.

دولت چین اعلام کرد با بازگشایی مرزها، انتظار می‌رود حدود 2 میلیارد نفر سفر در فصل جاری، در این کشور صورت بگیرد که این رقم دو برابر سال گذشته و 70 درصد بیشتر از میزان سال 2019 است.

علاوه بر این، انتظار می‌رود بسیاری از چینی‌ها سفرهای خارجی خود را آغاز کنند و توریست از کشورهای دیگر مانند تایلند و اندونزی وارد این کشور شود، در حالی که بسیاری از کشورهای دیگر درباره ادامه روند شیوع کرونا در سراسر چین و برداشته شدن بسیاری از محدودیت‌های کرونایی در این کشور نگران هستند.

براساس گزارشی که چند روز پیش منتشر شد، با وجود گسترش موج جدید ابتلا به کرونا در سراسر چین، ساکنان شهرهای پکن و شانگهای به محل کار خود بازگشته زندگی عادی را از سر گرفتند.

براساس این گزارش، همگام با موج جدید شیوع کرونا و البته افزایش شمار بهبودیافتگان در سراسر چین، بسیاری از مردم فعالیت‌ها و کارهای روزمره خود را بار دیگر آغاز کردند.

در همین حال، متروهای این دو شهر، امروز مملو از افرادی شده است که در حال رفتن به محل کار خود هستند و خیابان‌ها نیز شاهد ترافیک سنگین خودروهای عبوری است در حالی که کارکنان بخش بهداشت و درمان در حال مبارزه با میلیون‌ها مورد تازه ابتلا به کووید هستند.

چین در یک ماه اخیر چرخش ناگهانی در سیاست‌های خود صورت داد و تقریباً تمام محدودیت‌های داخلی کرونایی خود را کنار گذاشت، اقدامی که موجب شد بیمارستان‌های سراسر کشور برای مقابله با موج سراسری عفونت‌ها با چالش بزرگی مواجه شوند.

کمیسیون ملی بهداشت چین چند روز قبل در راستای کاهش محدودیت‌ها در مرزهای خود که از سال 2020 تا حد زیادی بسته شده‌اند، اعلام کرد: این کشور از 8 ژانویه (18 دی) الزام مسافران ورودی به قرنطینه را متوقف می‌کند.

همزمان با شیوع مجدد کرونا در سراسر چین، و تلاش مقامات پکن برای بازگرداندن زندگی عادی به شهرهای بزرگ، بیمارستان‌های این کشور با هجوم گسترده بیماران و فشار مضاعف بر کادر درمان مواجه شده است.

براساس این گزارش، برخی کارشناسان سلامتی بین‌المللی معتقدند برداشتن بسیاری از محدودیت‌های کرونایی در چین در پی اعتراضات گسترده مردمی، بدان معناست که احتمالاً روزانه میلیون‌ها نفر به این ویروس مبتلا می‌شوند و روند این ابتلا به‌سرعت گسترش می‌یابد.

همزمان با اعلام لغو محدودیت‌های ناشی از شیوع کرونا در چین، آمریکا در حال بررسی اقدامات احتیاطی جدید برای مسافرانی است که از چین وارد ایالات متحده می‌شوند.

مقامات آمریکایی گفتند که دولت نگران افزایش موارد ابتلای کرونا در چین است.

ژاپن اکنون به‌هنگام ورود مسافران از چین، آزمایش کووید‌19 را اجباری کرده است و مالزی اقدامات ردیابی و نظارت جدیدی را اعمال کرده است. مقامات آمریکایی نیز گفته‌اند که ایالات متحده اقدامات مشابهی را به‌عنوان راهی برای جلوگیری از شیوع بیشتر کرونا بررسی می‌کند.

پس از کشورهای آمریکا، ژاپن، کره جنوبی، ایتالیا و اسپانیا که تست اجباری کرونا را برای مسافران چینی تعیین کرده بودند، بریتانیا و فرانسه نیز تصمیم گرفتند که مسافرانی که از چین وارد می‌شوند باید آزمایش کرونای منفی ارائه دهند.

نارضایتی از سیاست کووید صفر چین اعتراضاتی را داخل این کشور برانگیخت و مقامات پکن را وادار کرد به‌سرعت به‌سمت پایان دادن به این سیاست‌ها و لغو سه سال قرنطینه حرکت کنند، در عین حال سرعت لغو محدودیت‌ها و تغییرات ناگهانی مرتبط با مقابله با کرونا باعث افزایش عفونت‌ها شده است.

پس از گذشت تقریباً سه سال، رهبری چین به‌طور ناگهانی در 7 دسامبر پایان سیاست سختگیرانه خود را برای مقابله با کرونا اعلام کرد. بر اساس برآوردهای رسمی تأییدنشده داخلی، تنها در سه هفته اول دسامبر 248 میلیون نفر در این کشور به ویروس کرونا آلوده شده‌اند که این 18 درصد جمعیت است.

انتهای پیام/+

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon