راه روستایی ۴۰۰ روستای کردستان نیاز به آسفالت دارد/ اختصاص ۵۰ میلیارد تومان به نوسازی ناوگان مینی‌بوس

راه روستایی 400 روستای کردستان نیاز به آسفالت دارد/ اختصاص 50 میلیارد تومان به نوسازی ناوگان مینی‌بوس

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان کردستان آخرین وضعیت جاده‌های این استان را تشریح کرد و گفت: راه روستایی ۴۰۰ روستای کردستان نیاز به آسفالت دارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج ، فرزاد حسنی ظهر امروز در بازدید از خبرگزاری تسنیم استان کردستان در گفت‌وگو با خبرنگاران این رسانه در پاسخ به این سؤال که اکنون مرز بین‌المللی باشماق در چه وضعیتی قرار دارد، اظهار داشت: در مرز باشماق که دومین مرز ترانزیتی در کشور محسوب می‌شود سالانه 1.3میلیون تن خروجی و 1.4میلیون تن خروجی ترانزیت داریم.

وی افزود: طرح ساماندهی مشکلات مرز باشماق از سال98 آغاز شده و در حال حاضر 15درصد پیشرفت در ترانشیپمنت را شاهد هستیم.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان کردستان با بیان اینکه در مرز باشماق حدود هفت میلیارد دلار سالانه مبادله کالا انجام می‌شود، گفت: 25هکتار دیگر اراضی در راستای توسعه مرز باشماق در حال الحاق به مرز باشماق است.

وی با اشاره به اینکه سالانه 8میلیون تن کالا در مبادی استان جابه‌جا می‌شوند، خاطرنشان کرد: در هشت ماهه امسال این رقم 4.5 میلیون تن بوده که مقاصد 35درصد این محمولات درون استان و 65درصد به خارج از کردستان بوده است. 

حسنی با بیان اینکه سالانه 5.5 میلیون تن کالا وارد استان می‌شود، اعلام کرد: در هشت ماهه امسال 300 هزار مسافر در کردستان جابه‌جا شده و 13هزار نفر راننده در قالب 70شرکت حمل و نقلی  مشغول جابه‌جایی کالا هستند.

وی با بیان اینکه سالانه در مرز باشماق 1.5میلیون تن ترانزیت کالایی وارد استان می‌شود، اظهار کرد: در همین 460هزار مسافر در مرز باشماق و سیران‌بند جابه‌جا شده‌اند.

حسنی با بیان اینکه در حال حاضر 15 شرکت بین‌المللی حمل ونقل کالا در استان فعال است، اذعان کرد: سالانه 2.2میلیون نفر از طریق ناوگان مسافربری استان جابه‌جا می‌شوند که این رقم در هشت ماهه نخست سال جاری برابر با 1.5میلیون نفر مسافر است.

وی با اذعان به اینکه سن ناوگان مینی‌بوس در استان 36سال و در کشور 26سال است، تأکید کرد: امسال 50میلیارد تومان اعتبار برای نوسازی این ناوگان از محل تبصره18 به کردستان اختصاص پیدا کرده است. 

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کردستان بر لزوم نوسازی ناوگان حمل و نقل مسافر در استان تأکید کرد و گفت: در سال گذشته 22.5 میلیارد تومان برای نوسازی ناوگان اتوبوس و مینی‌بوس به استان تخصیص یافته که با این اعتبار 44دستگاه مینی‌بوس و 28دستگاه اتوبوس بازسازی و نوسازی شد.

وی با اشاره به جابه‌جایی مسافر از طریق راه‌های جاده‌ای در استان عنوان کرد: 45درصد سفرها در کردستان به وسیله خودرو سواری، 30درصد مینی‌بوس و 25درصد از طریق اتوبوس انجام می‌شود.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کردستان افزود: به صورت کلی 2هزار دستگاه خوردو ناوگان مسافربری در استان با 3هزار راننده فعال است.

وی در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به وضعیت نامناسب راه‌های استان توضیح داد: در سال‌جاری در بخش راه روستایی 20نفر تلفات جاده‌ای ناشی از تصادفات داشته‌ایم که این میزان در سال گذشته 22نفر بوده و نشان از کاهش میزان کشته‌شدگان تصادفات راه روستایی در کردستان دارد.

مهم‌ترین مرز رسمی ایران و عراق در گیر و دار مشکلات 15ساله؛ آیا مشکلات "مرز باشماق" ساماندهی می‌شود؟+فیلم

حسنی با اشاره به میزان تلفات در تصادفات برون شهری در استان ادامه داد: در سال گذشته در تصادفات برون شهری 240نفر تلفات داشته‌ایم که این آمار از ابتدای سال‌جاری تا کنون 224 نفر بوده که کاهش هفت درصدی در این بخش را نشان می‌دهد.

وی به وضعیت راه‌ها اشاره و با ذکر اینکه کردستان یک متر آزادراه هم ندارد، اذعان کرد: راه‌های استان به چهار رده خرابی شدید، خرابی متوسط، خرابی کم و راه سالم تقسیم می‌شوند که از این میزان 28درصد راه‌های کردستان را خرابی شدید، 34درصد خرابی متوسط، 29 درصد خرابی کم و تنها 9درصد راه‌های کردستان را راه‌های سالم تشکیل می‌‌دهند.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کردستان از اختصاص 1500 میلیارد تومان اعتبار برای بهبود راه‌های روستایی استان از محل سفر ریاست جمهوری خبر داد و یادآور شد: از ابتدای سال جاری 181کیلومتر راه روستایی آسفالت شده که 89کیلومتر آن از محل اعتبارات سال 1404 بوده است.

راه روستایی 400 روستای کردستان نیاز به آسفالت دارد

وی با اشاره به اینکه راه روستایی 400 روستا در استان نیاز به آسفالت دارد، عنوان کرد: متاسفانه به دلیل کمبود اعتبار در بحث نگهداری راه‌ها در کردستان وضعیت مناسبی نداریم.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کردستان به بارش برف شب گذشته در محورهای مواصلاتی استان نیز اشاره و گفت: شب گذشته54دستگاه برف روب با95نفر نیرو و مصرف 571تن نمک برای بازگشایی محورهای استان فعال بوده که سبب نجات 15نفر از جاده‌های استان شد.

حسنی افزود: شب گذشته3هزار و 640کیلومتر باند در استان کردستان برف‌روبی شد.

وی در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به اینکه در سال 95 حدود 62 نقطه حادثه‌خیز در محورهای استان مشخص شده که از این تعداد 28نقطه تصادف‌خیز است، خاطرنشان کرد: 120میلیارد تومان اعتبار برای رفع مشکلات این نقاط از محل اعتبارسفر ریاست جمهور جذب شده و تا کنون بر اساس اقدامات سنوات گذشته ایمن سازی 10نقطه پر خطر و تصادف در جاده‌های کردستان اصلاح شده است.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کردستان ضمن اشاره به مأموریت زمستانه نیروهای راهداری در جاده‌های استان گفت: 520 نفر نیروی اداره و 135 نفر از بخش خصوصی با 421 دستگاه انواع خودرو  درگیر عملیات زمستانه در راه‌های کردستان می‌شوند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر 31 راهدارخانه در استان وجود داشته که 26 راهدارخانه ثابت و پنج 5راهدارخانه موقت است، اعلام کرد: بالغ بر 5هزار تن نمک و ماسه و پوکه معدنی برای برف‌روبی و پاک‌سازی جاده‌های کردستان خریداری شده است.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کردستان تصریح کرد: از همشهریانی که در فصل زمستان در جاده‌های استان قصد تردد دارند  تقاضا داریم که خوردو خود را تجهیز کرده و آموزش زنجیر چرخ را حتماً دیده باشند.

حسنی یادآور شد: در سال جاری تاکنون 17 مورد تیرپارک و مجتمع رفاهی با اشتغال‌زایی بالغ 240نفر انجام و 4مورد نیز آماده بهره‌برداری، 6 مجتمع رفاهی در دست احداث، 16مجتمع در حال استعلام و دارای موافقت اصولی و 10مجتمع نیز در دست موافقت است که می‌تواند باعث ایجاد اشتغال برای جوانان استان شود.

انتهای پیام/487/ن

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon