تایوان: جنگنده‌های چینی منطقه دفاع هوایی تایوان را نقض کردند

تایوان: جنگنده‌های چینی منطقه دفاع هوایی تایوان را نقض کردند

دولت تایوان اعلام کرد در شبانه روز گذشته دستکم ۵۷ فروند هواپیمای جنگی و ۴ فروند کشتی متعلق به ارتش چین را در نزدیکی تایوان شناسایی کرده است.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، وزیر دفاع تایوان اعلام کرد در شبانه روز گذشته دستکم 57 فروند هواپیمای جنگی و 4 فروند کشتی متعلق به ارتش چین را در نزدیکی تایوان شناسایی شده است.

وی در بیانیه‌ای اظهار کرد 28 فروند از این هواپیماها از خط میانی تنگه تایوان عبور کرده و وارد منطقه دفاع هوایی تایوان شده‌اند.

در این بیانیه آمده است این هواپیماها شامل 3 فروند پهپاد شناسایی، 6 فروند جنگنده J-11 ، دو فروند بمب افکن H-6‌ ، دو فروند جنگنده SU-30 دو فروند جنگنده J-10 ، یک فروند هوابرد هشداردهنده اولیه و یک فروند هواپیمای کنترل شونده و دوازده فروند جنگنده J-16 بوده است.

براساس این گزارش، نیروهای مسلح تایوان با مشاهده این هواپیماها، بلافاصله کشتی ها و هواپیماهای جنگی خود را برای ارزیابی تحرکات آنها به منطقه اعزام کرده و سیستم دفاع هوایی خود را فعال کردند.

این در حالی است که فرماندهی جبهه شرقی ارتش خلق چین روز گذشته از برگزاری رزمایش هوایی و دریایی در نزدیکی تایوان و با هدف حمله به اهداف زمینی و مقابله با اقدامات تهاجمی در دریا خبر داده بود.

دولت چین حدود 15روز پیش نیز با اعزام 47 فروند هواپیما بر فراز تنگه تایوان، اقدام به برگزاری یک مانور نظامی گسترده در نزدیکی تایوان و ژاپن کرد.

وزارت دفاع تایوان اعلام کرد در مجموع 71 فروند هواپیمای چینی در اطراف تنگه تایوان در حال گشت زنی بودند و ارتش تایوان نیز با استفاده از هواپیماهای گشت، کشتی های نیروی دریایی و سیستم های موشکی زمینی، به این رزمایش پاسخ دادند.

این در حالی است که دولت آمریکا در لایحه اختیارات دفاعی جدید واشنگتن، بیش از 10 میلیارد دلار برای کمک به تایوان اختصاص داده است.

پس از آن وزارت خارجه چین در بیانیه‌ای اعلام کرد پکن نارضایتی و مخالفت کامل خود را نسبت به افزایش کمک نظامی آمریکا به تایوان در لایحه جدید اختیارات دفاع ملی این کشور، اعلام می دارد.

تایوان از سال 1949 توسط دولت محلی اداره می شود و از آن زمان تاکنون تایوان پرچم و نمادهای جمهوری خلق چین را برای خود حفظ کرده اما نمی خواهد تحت حاکمیت چین باشد و معتقد است جمعیت 23 میلیون نفری این جزیره خود باید برای سرنوشتشان تصمیم بگیرند اما دولت چین همواره معتقد است که این جزیره بخشی جدایی ناپذیر از سرزمین مادری چین است و نمی تواند مستقل شود و هرگز استفاده از زور برای کنترل تایوان را رد نکرده است.

آمریکا اصلی‌ترین و مهم ترین حامی بین المللی و تامین کننده سلاح برای تایوان است و به رغم نبود روابط دیپلماتیک رسمی بین دو طرف، فروش سلاح به تایپه تبدیل به تنشی جدی در روابط بین واشنگتن و پکن شده است.

تنش‌ها در تنگه تایوان بین پکن و واشنگتن، زمانی بالا گرفت که نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در اوایل ماه اوت سال 2022، به تایوان سفر کرد. از آن زمان تاکنون پکن رزمایش‌های متعدد گسترده‌ای را به منظور هشدار به مقامات واشنگتن و مقامات تایوان، در نزدیکی آب های تایوان برگزار کرده است.

 از زمان سفر نانسی پلوسی به تایوان و آغاز رزمایش های متعدد چین، تایپه ضرورت بازسازی و نوسازی ناوگان هوایی خود را احساس کرد و از آن زمان به دنبال انجام این کار است.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon