آخرین وضعیت جاده شهداد - نهبندان/ قطعه اول تا پایان سال زیر بار ترافیک میرود
۳۰ کیلومتر از جاده شهداد - نهبندان در سیل فروردینماه سال ۹۸ تخریب شد و به گفته مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان کرمان قطعه اول این محور تا پایان سال زیر بار ترافیک میرود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، سیل 27 فروردینماه سال 98 بخشی از محور شهداد - نهبندان را تخریب و 15 کیلومتر از این جاده را بهکلی زیر آب برد، بارش باران قسمتی از این مسیر را آن چنان زیر آب فرو برد که محوری که راه ارتباطی استان کرمان و خراسان جنوبی بوده، شریانی تأثیرگذار در حمل و نقل ترانزیتی کشور محسوب میشود و راه ارتباط شرق و غرب کشور از حوزه بیابان لوت است.
مسدود بودن این محور از سویی زندگی اهالی شهداد، نهبندان، سربیشه و پنج شهر استان سیستان و بلوچستان از جمله زابل و هیرمند را تحتالشعاع قرار داده و با مشکل روبهرو کرده و از سوی دیگر طولانیتر شدن این مسیر به معنای تحمیل هزینههای اضافی به بخشهای مختلف این سه استان است.
در کنار همه این مشکلات و مسائل محور شهداد - نهبندان بهدلیل عبور از کنار کلوتها (کوههای شنی دیوارهدار) که یکی از آثار طبیعی ثبت جهانی یونسکو است به دروازه ورود به میراث جهانی بیابان لوت مشهور است و تا قبل از مسدود شدن آن توسط سیل، یکی از زیباترین جادههای کشور محسوب میشد و به دلیل جاذبههای گردشگری فراوانی که دارد و هر ساله هزاران گردشگر داخلی و خارجی را به خود جذب میکند و از این نظر نیز اهمیت ویژهای دارد.
طول محور شهداد - نهبندان 275 کیلومتر بوده و حدود 165 کیلومتر این محور در محدوده استان کرمان قرار دارد که حدود 30 کیلومتر از این محور در سیل 27 فروردینماه سال 98، تخریب و پس از سه سال بازسازی و بهسازی این محور 16 خردادماه امسال آغاز شد.
وی با بیان اینکه این پروژه، یک پروژه ملی است و اعتبار خوبی با همکاری مسئولان و نمایندگان استان برای بازسازی جاده شهداد - نهبندان گرفته شده است، گفت: جاده شهداد - نهبندان در حال بازسازی است و حدود سه ماه است که پیمانکار در این منطقه فعال است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان کرمان با اشاره به اینکه مطالعات این جاده انجام شده و امیدواریم که بهزودی شاهد بازسازی این محور باشیم، بیان کرد: بازسازی این جاده چهار قطعه دارد که قطعه اول و دوم این پروژه قبل از دریاچه است.
وی با بیان اینکه مبلغ قرارداد با پیمانکار حدود 260 میلیارد تومان است، ادامه داد: از مشکلات بزرگ این پروژه، خاک بسیار ضعیف منطقه است و در حال تقویت بستر هستیم تا بتوانیم عملیات جادهسازی روی آن اجرا شود.
عراقیزاده با اشاره به اینکه در زمان حاضر پیمانکار روی دریاچه کار میکند و تقریباً در حال عبور از دریاچه هستیم، گفت: در این پروژه با یک باتلاق روبهرو هستیم و در هر قسمتی از پروژه باید با کمک مشاور کار انجام شود.
وی با بیان اینکه برای استفاده از مصالح خوب و خاک مناسب باید از حدود 70 کیلومتری منطقه مصالح بیاوریم که کار را بسیار سخت کرده است، گفت: با تمام سختیهایی که این پروژه دارد تلاش داریم تا پایان سال قطعه اول آن زیر بار ترافیک برود.
انتهای پیام/511/