اعتراض سعودی‌ها به اقدامات جدید عربستان برای عادی‌سازی روابط با تل‌آویو

اعتراض سعودی‌ها به اقدامات جدید عربستان برای عادی‌سازی روابط با تل‌آویو

کاربران و فعالان سعودی به پیامدهای منفی اقدامات اخیر دولت عربستان در راستای تسریع عادی‌سازی روابط با صهیونیست‌ها هشدار دادند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، فعالان سعودی نسبت به خطرات  اقدامات اخیر آل سعود  هشدار داده‌اند که باعث افزایش سرعت عادی‌سازی روابط با رژیم اسرائیل می‌شود.

 به گزارش سعودی لیکس، روزنامه سعودی  «ام القری» قوانین جدیدی را در رابطه با قوانین فعالیت بازارهای آزاد در عربستان منتشر کرد  که مقامات سعودی سعی داشتند بدون سروصدا و بدون هیاهو رسانه‌ای  این قوانین را تصویب کنند.

قوانین جدید شامل اجازه ورود همه کالاهای خارجی از هر نوعی به بازارهای آزاد و خروج آنها از عربستان به سایر بازارهای آزاد بدون مشمول حقوق گمرکی است.

فعالان و کاربران شبکه‌های اجتماعی اعلام کردند که  مقررات جدید به معنای اجازه ورود کالاهای اسرائیلی به  عربستان  و همچنین  اجازه ورود مشروبات الکلی به سرزمین وحی  است.

مقررات منتشر شده توسط روزنامه رسمی سعودی  هیچ استثنایی قائل نشده است که نشان دهد مشروبات الکلی  یا کالاهای اسرائیلی از  این قوانین منع شده است.

با این حال، فعالان سعودی با استناد به  توضیحی که چند روز پیش توسط سازمان مالیاتی زکات و گمرک  عربستان سعودی منتشر شد مبنی بر اینکه فروش مشروبات الکلی در بازارهای آزاد ممنوع است، اعلام کردند که ورود کالاهای اسرائیلی و  مشروبات الکلی  باید منع شده باشد.

«اریک مندل» مدیر شبکه اطلاع رسانی سیاسی خاورمیانه MEPIN)   ) پیش‌تر پیش‌بینی کرده بود که از اولین تصمیم‌ «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان، عادی‌سازی روابط  با اسرائیل است.

 وی مقاله‌ای منتشر کرد که در آن به خلاصه‌ای از دیدارهای اخیر خود در  عربستان با دیپلمات‌ها، وزارت امور خارجه  و ​​اندیشکده‌های مختلف سعودی  پرداخته است.

مندل درباره این دیدارها گفت: «یکی از اهداف من این بود که ببینم عربستان  چقدر به پیوستن به توافق‌نامه عادی سازی روابط با اسرائیل  مانند امارات، مغرب ، سودان و بحرین نزدیک است.

 این  محقق بین‌المللی در ادامه تاکید کرد که  امارات و بحرین بدون تشویق عربستان روابط دیپلماتیک با اسرائیل ایجاد نمی‌کردند. با این حال، همانطور که سال گذشته وقتی با مقامات سفارت عربستان در واشنگتن دی سی صحبت کردم متوجه شدم، سعودی‌ها هنوز معتقدند که تعهد ویژه ای برای محافظت از برادران عرب فلسطینی خود دارند.

«جان هانا» که به عنوان مشاور امنیت ملی «دیک چنی» معاون رئیس جمهور سابق ایالات متحده خدمت می کرد، نیز اخیرا  تاکید کرد: « من با تصور قوی‌تر از همیشه می‌گویم که رهبران ارشد سیاسی و امنیتی در عربستان در واقع مایل به ایجاد روابط دیپلماتیک با اسرائیل هستند. آن‌ها این اقدام را به نفع استراتژیک خود می‌دانند».

هانا تاکید کرد: ما با یک پیام تقریباً صریح آمدیم که مشکل عربستان با عادی سازی روابط، اسرائیل یا مسئله فلسطین نیست، بلکه بی‌اعتمادی آنها به وضعیت کنونی روابط استراتژیک دوجانبه بین ایالات متحده و عربستان سعودی است.

از اواسط سال 2022 و بعد از سفر «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا به عربستان سعودی ، صحبت‌های زیادی به‌ویژه از جانب رسانه‌های عبری درباره عادی‌سازی قریب‌الوقوع روابط ریاض و تل‌آویو مطرح شد که این صحبت‌ها با بازگشت راست‌افراطی‌های اسرائیل به قدرت و نخست‌وزیری دوباره «بنیامین نتانیاهو» به اوج خود رسید؛ به‌طوری که در چند هفته گذشته مقامات سعودی و صهیونیستی رسماً درباره تمایل خود برای رونمایی از توافق سازش صحبت می‌کنند.

در همین زمینه اخیراً «عادل الجبیر» وزیر مشاور در امور خارجه عربستان با اذعان به نزدیک شدن زمان رونمایی از روابط علنی ریاض و تل‌‌آویو اعلام کرد که مناسبات عربستان و اسرائیل به‌سمت عادی‌سازی پیش می‌رود و این یک گزینه راهبردی است.

مسئولان ارشد سعودی نیز اعلام کردند که سازش این کشور با اسرائیل تنها مساله زمان است،اما جدیدترین و بارزترین شاخص در زمینه نزدیک شدن روابط عربستان و رژیم صهیونیستی، مصاحبه نتانیاهو با شبکه سعودی العربیه بود که طی آن نتانیاهو اعلام کرد به عادی‌سازی کامل روابط با ریاض تعهد دارد.

«دنی دانون» عضو کنست از حزب لیکود و نماینده سابق رژیم صهیونیستی در سازمان ملل پیش بینی کرد که عادی‌سازی روابط تل‌آویو و ریاض سال 2023 به مرحله نهایی خود خواهد رسید.

رسانه‌های عبری گزارش دادند بن‌سلمان برای امضای توافق عادی‌سازی روابط با اسرائیل شروطی را مطرح کرده است که حفظ حمایت‌های آمریکا از عربستان، تعهد ایالات متحده به ارسال تسلیحات برای ریاض به‌طوری که انگار عربستان نیز یکی از کشورهای ناتو است و انعقاد قراردادی که به سعودی‌ها اجازه ‌دهد از ذخایر عظیم اورانیوم برای برنامه هسته‌ای خود استفاده کنند، از جمله این شروط است.

محمد بن سلمان که با حفظ منصب ولیعهدی چند ماه قبل از جانب «سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه سعودی حکم نخست‌وزیری عربستان را نیز دریافت کرد اکنون در آستانه نشستن بر تخت پادشاهی قرار گرفته است و با خیالی آسوده‌تر به سرکوب مخالفان ادامه می‌دهد.

برخی معتقدند که انتقال قدرت در عربستان حتی ممکن است پیش از مرگ ملک سلمان اتفاق بیفتد. طبق قرائن موجود یکی از اولویت‌های بن‌سلمان در سیاست خارجی خود، عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی است که در این صورت به همه ادعاهای آل‌سعود درباره حمایت از آرمان فلسطین و لزوم تشکیل یک دولت مستقل فلسطینی پایان داده می‌شود، به‌ویژه اینکه با روی کار آمدن کابیه افراطی نتانیاهو موج تازه‌ای از جنایات صهیونیست‌ها ضد فلسطینیان آغاز خواهد شد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon