گاهِ «همدلی» و «همراهی»؛ ایران همچنان در کنار مردم افغانستان

گاهِ «همدلی» و «همراهی»؛ ایران همچنان در کنار مردم افغانستان

حوادث طبیعی و حملات تروریستی در افغانستان، میزانی برای محک معیار دوستی شده است.

دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم؛ حمله تروریستی روز چهارشنبه 21/10/1401 مقابل ورودی وزارت خارجه افغانستان که منجر به کشته و زخمی‌شدن بیش از 50 نفر شد، جدای از آنکه خبر از داغدار شدن شماری از خانواده‌های افغان می‌داد که هدف حملات کور گروه تروریستی داعش قرار گرفته بودند، میدان محک چندباره و چندباره برای طرف‌های متعددی به شمار می‌رفت که در خود را در ردیف دوستان مردم افغانستان، حساب می‌کنند.

ارسال 10 تُن دارو به همراه 3.5 تُن تجهیزات پزشکی که به گفته سید حسن مرتضوی، معاون سفارت جمهوری اسلامی ایران در کابل، با یک فروند هواپیمای C-130 برای کمک به درمان مجروحان این حادثه ارسال شد، نمونه عینی از پایِ‌کار بودن جمهوری اسلامی برای کاستن از مصائب و گرفتاری‌های مردم افغانستان به شمار می‌رود.

این روزها، روزهایی است که مردم افغانستان به شدت نیازمند «همدلی» و «همراهی» برای گذر از مصائبی دارند که با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند؛ از حوادث و بلایای طبیعی، به ویژه زمهریر امسال گرفته تا تبعات تحریم‌های مالی و بانکی که اثر مستقیم آن متوجه مردم شده است.

با این همه، و با اینکه انتظار از کشورهای مسلمان، به ویژه دولت‌های مختلف، همراهی بیش از پیش با افغان‌های مظلوم است، گاه از نامهربانی هم‌کیشان مسلمان اخبار و تصاویری منتشر می‌شود که باور آن بسیار سخت است.

در یکی، دو هفته اخیر ویدیوهایی از پناهجویان افغانستانی منتشر شده است که به بی‌رحمانه‌ترین شکل، مورد اذیت و آزار افرادی که گفته می‌شود، پلیس ترکیه هستند، قرار گرفته‌اند.

 در یکی از این ویدئوها شماری از پناهجویان افغان دیده می‌شوند که با دست‌های زنجیر شده با بدن‌های برهنه مجبور هستند روی برف! خود را بغلطانند!

در یک صحنه دیگر، فردی که شلاق به دست دارد، پناهجویان را با دست‌های زنجیرشده مورد آماج ضربات شلاق قرار می‌دهد و در صحنه‌ای دیگر، فردی مواد آتش‌زا را روی لباس پناهجویان ریخته و آن را به آتش می‌کشاند! و با آنکه صدای ناله و تضرع پناهجویان بلند شده است، هیچ توجهی نیز به آنان نمی‌شود.

همین صحنه اخیر البته با شیطنت یکی از خبرنگاران سابق «طلوع نیوز» که به یکی از کشورهای اروپایی پناهنده شده است، در توئیتر به مرزبانان ایرانی نسبت داده شده است! درحالی‌که شواهدی بسیاری در همان ویدئو برای کذب بودن این ادعا وجود دارد.

در خبر تأسف‌بار دیگر درباره پناهجویان افغان، خبرگزاری‌های مختلف، از دربند بودن شماری از زنان و کودکان افغان در زندان‌های پاکستان خبر دادند.

خبری که توسط منابع پاکستانی نیز تأیید و بلکه منبع اصلی انتشار آن بودند.

کمیسیون ملی حقوق بشر پاکستان اوایل ماه جاری، در گزارشی گفت دست‌کم 139 زن و 165 کودک افغان که بیشتر آن‌ها برای مداوا به شهر کراچی رفته بودند، به دلیل نداشتن مدارک دستگیر شده‌اند.این کمیسیون همچنین افزود حکومت محلی «سند» نیز به دستگیری گسترده افغان‌هایی دست زده است که به طور غیرقانونی وارد پاکستان شده‌اند.

در ادامه این گزارش آمده بود دستگیری‌های گسترده باعث شده است که در زندان مرکزی کراچی بیشتر از ظرفیت آن، پناهجویان افغان نگهداری شوند.

نقل دو خبر مذکور، یعنی بدرفتاری مسبوق به سابقه پلیس مهاجرت ترکیه با پناهجویان افغان و دستگیری شماری از زنان و کودکان افغان در شهر کراچی پاکستان، به معنای نفی کمک‌های بشردوستانه این دو کشور به مردم افغانستان نیست و اگر خبری نیز درباره کمک‌های جمهوری اسلامی ایران به همسایه شرقی‌اش منتشر می‌شود، به این معنا نیست که این فقط ایران است که به کمک مردم مسلمان افغانستان مبادرت ورزیده است؛ بلکه صحبت از استمرار «همدلی» و «همراهی» با شماری از مسلمانان است که شرایط امروز آنان به گونه‌ای است که نه در شأن خودشان است و نه در شأن امت واحده که عضوی از پیکر آن چنین باشد.

در یک ماه اخیر، این اخبار از برخورد جمهوری اسلامی با پناهجویان و مهاجرین افغانستانی منتشر شده است؛ اخباری که انتظار می‌رود دیگر دوستان مردم افغانستان نیز مشابه آن را منتشر کنند:

1. ارسال کمک‌های دارویی و پزشکی به حادثه‌دیدگان حمله تروریستی مقابل وزارت خارجه افغانستان؛

2. ثبت‌نام مجدد از متقاضیان برگه حمایت تحصیلی؛

3. برنامه وزارت بهداشت برای واکسیناسیون کودکان مهاجر در برابر «سرخک»؛

4. حضور مهندسان ایرانی در هرات برای بازدید فنی مسیر راه‌آهن، علی‌رغم سرمای شدید؛

5.مسئول برنامه‌ریزی کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد: دانش‌آموزان افغانستانی حاضر در ایران از کودکان خوش‌شانس جهان هستند؛ به این دلیل که در جمهوری اسلامی ایران نه تنها این حق را دارند، بلکه دسترسی کامل به آموزش و پرورش دارند. «کواگینیدز»افزود: اتباع افغانستانی بیش از 4 دهه است که در جمهوری اسلامی ایران و از تمامی این امکانات بهره‌مند هستند و خوشبختانه سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران به ویژه در حوزه آموزش در تمام دنیا زبانزد است. خصوصاً با دسترسی آموزشی که به صدها هزار دانش‌آموز اتباع در جمهوری اسلامی ایران داده شده است.وی تصریح کرد: با وجود مشکلات اقتصادی که جمهوری اسلامی ایران در دوره‌های اخیر وجود داشته، این امکانات هیچ‌وقت قطع نشده و دسترسی به آموزش برای اتباع در ایران همچنان وجود داشته و هنوز هم وجود دارد.

6. مدیر کل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور ایراناعلام کرد اتباعی که شاغل هستند و شناسه کار دریافت می‌کنند، واجد شرایط حضور در کشور هستند و برای آن‌ها کارت اقامت ویژه صادر می‌شود.

7. رئیس اداره بیماری های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت ایران اعلام کرد عملیات وسیعی را برای ارتقای سلامت برای اتباع غیر ایرانی آغاز کرده‌ایم.

8. برگزاری نمایشگاه دو روزه نقاشی با پیام داستان زندگی زنان افغان در شهر مشهد؛

9. افزایش جمعیت دانش آموزان افغانستانی به 700 هزار نفر در مدارس جمهوری اسلامی ایران؛

10. مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور ایران گفت: در زمان حاضر پنج میلیون میهمان افغانستانی از طیف‌های مختلف در کشور حضور دارند.

و شمار بسیاری دیگر از خبرهای مشابه که نشان می‌دهد، «جمهوری اسلامی ایران در کنار مردم افغانستان است و در هیچ شرایطی آن‌ها را تنها نخواهد گذاشت».

انتهای پیام/.

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان