۱۰۶۲ چاه غیرمجاز آب در کهگیلویه و بویراحمد شناسایی شد
سرپرست معاونت حفاظت و بهرهبرداری آب منطقهای کهگیلویه و بویراحمد از شناسایی یک هزار و ۶۲ حلقه چاه غیرمجاز آب در استان خبر داد و گفت: از این تعداد ۶۰۵ مورد کشاورزی است.
حسن ظهیرنژاد در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در یاسوج، اظهار داشت: یک هزار و 62 حلقه چاه غیرمجاز در کهگیلویه و بویراحمد شناسایی شده که از این تعداد 605 حلقه چاه کشاورزی و مابقی در بخش صنعت، شرب، خدمات و غیره است.
وی عنوان کرد: 2 هزار و 852 حلقه چاه آب مجاز در استان وجود دارد که از این تعداد 2 هزار و 116 حلقه با تخلیه 98 میلیون متر مکعب کشاورزی بوده و 80 درصد آب مصرفی در حوزه کشاورزی است.
سرپرست معاونت حفاظت و بهرهبرداری آب منطقهای کهگیلویه و بویراحمد یکی از اهداف اصلی موضوع اصلاح الگوی کشت را مدیریت منابع آب دانست و افزود: این مهم در بخش آب زیرزمینی بیشتر از بخشهای آب سطحی خود را نشان میدهد، چرا که این منابع استراتژیک ما هستند.
وی ادامه داد: مصوباتی در حوزه حفاظت در خصوص سازگاری با کم آبی داشتیم که بر اساس این مصوبات الگوی کشت مناطق استان را مشخص کردیم و این سازگاری در برنامههای کاری آب منطقهای بوده اگر چه جهاد کشاورزی هم زحمت و برنامههایی در این خصوص دارد ولی هنوز میزان مصرف آب کشاورزی با این شیوه منطقی و قابل قبول نیست.
ظهیرنژاد با تاکید بر اینکه اگر به سمت الگوی کشت حرکت کنیم لازم است برخی از محصولات تولیدی فعلی، از چرخه کشت خارج شوند و محصولات جدید جایگزین شود، افزود: آب منطقهای استان، چند سال است که الگوی کشت را از جهاد کشاورزی، به صورت مکرر مطالبه میکند که گوش شنوایی نیست.
سرپرست معاونت حفاظت و بهرهبرداری آب منطقهای کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه البته اجرای الگوی صحیح کشت، نیاز به هماهنگی دستگاههای متولی دارد و زمانبر است، خاطرنشان کرد: یک درصد خرید تضمینی در کشور، پاسخگوی نیاز امروز نیست و نخواهد بود و جزو هدر رفتن آب و منابع چیزی در پی ندارد و این ایرادها به همه حوزهها و همچنین به امور آب، وارد است.
ظهیرنژاد یادآور شد: آب منطقهای استان در تلاش است نصب کنتور هوشمند در مزارع مختلف آبی کشاورزی را دنبال کند، چرا که باید کل چاههای برشمرده مجاز، به کنتور هوشمند مجهز شوند و چاههای غیرمجاز پر شوند که برای پر کردن این چاهها با موانعی مواجه هستیم.
انتهای پیام/