قطر از ادامه بی‌ثباتی در بازارهای گاز طبیعی در چند سال آینده خبر داد

قطر از ادامه بی‌ثباتی در بازارهای گاز طبیعی در چند سال آینده خبر داد

وزیر انرژی قطر در کنفرانس شورای آتلانتیک در ابوظبی گفت بازارهای گاز طبیعی طی چند سال آینده به‌خاطر کمبود عرضه و افزایش تقاضا بی‌ثبات خواهند بود.

 به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از بلومبرگ، سعد الکعبی وزیر انرژی قطر گفت بازارهای گاز طبیعی طی چند سال آینده بی‌ثبات خواهند بود چون عرضه کافی برای برطرف کردن تقاضای فزاینده وجود ندارد.

 کعبی در کنفرانس شورای آتلانتیک در ابوظبی گفت:«شرایط بی‌ثباتی را در سال‌های پیش رو خواهیم داشت. ما گاز زیادی وارد بازار می‌کنیم، اما کافی نیست».

 وی گفت زمستان آینده زمستانی سخت برای مصرف‌کنندگان گاز در نیمکره شمالی خواهد بود، چون احتمالاً برای پر کردن ذخایر خود تا آن زمان و در غیاب نفت روسیه مشکل خواهند داشت.

 قیمت گاز پس‌از حمله روسیه به اوکراین در فوریه سال گذشته میلادی و قطع عرضه گاز این کشور به اروپا از طریق خط لوله، افزایش یافت. قیمت‌ها از اواسط 2022 با کند شدن رشد اقتصادها و افزایش واردات گاز طبیعی مایع از منابع دیگر مانند قطر کمی پایین آمد. زمستان معتدل امسال در اروپا هم کمک‌کننده بوده‌است.

 اما قیمت گاز هنوز هم بسیار بالاتر از متوسط آن طی سال‌های گذشته است و اگر بازگشایی اقتصاد چین باعث افزایش تقاضا از سوی این کشور شود، قیمت گاز بازهم بالاتر می‌رود. اروپا مجبور است ذخایر خود را در تابستان بدون گاز روسیه پر کند. روسیه بزرگ‌ترین عرضه‌کننده گاز به اروپا قبل‌از جنگ اوکراین بود.

 الکعبی گفت قیمت‌های بالا به مصرف‌کنندگان آسیب می‌رساند.

 وی تأکید کرد:«بزرگ‌ترین چالشی که ما به‌عنوان تولیدکننده با آن مواجه هستیم، کاهش تقاضاست و این کاهش تقاضا هم برای نفت وجود دارد و هم گاز».

 قطر که به‌همراه آمریکا بزرگ‌ترین صادرکننده گاز دنیاست، حدود 45 میلیارد دلار برای افزایش 60 درصدی تولید خود سرمایه‌گذاری کرده‌است. اما این پروژه تا 2027 تکمیل نمی‌شود.

 الکعبی گفت قطر قراردادهای بیشتری در سال جاری میلادی امضا می‌کند. قطر در ماه نوامبر قراردادهای چند سال برای عرضه گاز به آلمان و چین امضا کرده‌است.

 انتهای پیام/36

 
دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon