کاهش یک درجه‌ای دمای محل سکونت یا کار "کاهش ۶ درصدی مصرف انرژی" را به همراه دارد!

کاهش یک درجه‌ای دمای محل سکونت یا کار "کاهش 6 درصدی مصرف انرژی" را به همراه دارد!

تنها با صرفه‌جویی۱۰ درصدی مصرف انرژی در بخش خانگی می‌توان نقش مؤثری در امر کاهش روزانه ۷۰ میلیون مترمکعب مصرف گاز در کشور ایفا کرد؛ بر اساس نظر متخصصین امر، کاهش یک درجه‌ای دمای محیط کار یا سکونت، کاستن شش درصدی مصرف انرژی را به همراه دارد!

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، هر ساله در فصل زمستان با ورود موج سرمای فراگیر به کشور و در نتیجه افزایش مصرف انرژی از سوی مشترکان خانگی و تجاری، مشکلات عدیده‌ای برای صنایع و نیروگاه‌ها به جهت تأمین انرژی و سوخت مورد نیاز ایجاد می شود، این امر در حالی است که تنها با صرفه‌جویی10 درصدی مصرف انرژی در بخش خانگی می‌توان نقش مؤثری در امر کاهش روزانه 70 میلیون مترمکعب مصرف گاز در کشور ایفا کرد.

بر اساس نظر متخصصین امر، کاهش یک درجه‌ای دمای محیط کار یا سکونت، کاستن شش درصدی مصرف انرژی را به همراه دارد!

در نتیجه صرفه‌جویی در مصرف انرژی از جمله مسئولیت‌های مهم اجتماعی مشترکان خانگی و تجاری به شمار می‌رود و تحقق آن با ساده‌ترین اقدامات و تغییر رفتارها امکان‌پذیر است.

اگرچه بخش عمده‌ای از مشکلات نتیجه سهل‌انگاری دستگاه‌های مسئول است، از هدررفت انرژی در شبکه‌های انتقال، مصرف مازوت در نیروگاه‌ها، تولید سوخت استاندارد ناکافی در کشور تا صنعت خودروسازی که در کیفی‌سازی خودروها دارای مسئولیت است تا سایر صنایع برای مقابله با این پدیده دارای وظایفی بوده که متاسفانه به درستی انجام نمی‌دهند.

از سوی دیگر سازمان حفاظت محیط زیست نیز در این زمینه کم‌کاری‌هایی داشته و آن‌طور که باید از دستگاه‌ها مطالبه‌گری نداشته است و عدم انجام اقدام به موقع سبب شده تا در این فصل معضل آلودگی هوا، مشکلات عدیده‌ای را برای شهروندان ایجاد کند.

اما مهاجرت به شهرها و کلانشهرها و نوسان جمعیت نیز حل معادلات برنامه‌ریزی شهری را بر هم زده است. افزایش جمعیت شهرنشینی معادل با افزایش ساخت و سازها و ایجاد شهرهایی بـا تـراکم بالای ساختمانی و از سوی دیگر افزایش تقاضا و نیاز به انرژی و همچنین افزایش تـردد و سـفرهای درون‌شهری است کـه تمامی این مواد سـبب تغییراتـی در هوا و تغییـر کیفیـت زنـدگی در شـهر می‌شود؛ ادامه این روند آسیب‌های جدی برای سلامت مردم به دنبال دارد.

آنچه حل این معادله چند مجهولی را پیچیده تر کرده است سرعت مهاجرت است؛ نوسان روزانه، ماهانه و سالانه جمعیت شهرها و به تبع آن بر طرف کردن نیاز افراد به منابع و امکانات؛ برنامه‌ریزی کلانشهرها را با مشکل مواجه کرده است. بر اساس نظرات جمعیت شناسان، تغییرات جمعیتی برنامه‌ریزی نشده خصوصاْ مهاجرت یکی از علت های کلیدی در مسائل محیط زیستی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و... است.

در فضایی که رشد جمعیت در اثر مهاجرت سریع‌تر از رشد امکانات و بسترهای لازم باشد، افزایش مشکلات از جمله آلودگی هوا، کمبود انرژی، بحران حمل و نقل و... نتایج آن است. از رشد جمعیت در اثر مهاجرت مهمت‌ر و بحرانی‌تر، بحث تراکم جمعیت است که موجب می شود که تخریب محیط زیست بیشتر شود. در حال حاضر با تمرکز جمعیت به صورت بی‌برنامه مواجه هستیم. این مورد می‌تواند آسیب جدی بر شهروندان وارد سازد.

البته بخشی از مشکلات کلانشهرها قابل حل است؛ به عنوان مثال در موضوع آلودگی هوا بر اساس اظهارات عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران، ٣٨ درصد از آلودگی هوای پایتخت سهم حمل و نقل است؛ بر اساس همین اظهارات می‌توان با افزایش ناوگان حمل و نقل عمومی و نوسازی آن و همچنین تغییر و بهبود در نحوه اجرا و شیوه‌های حمل و نقل جدید و تغییراتی در شیوه اجرای تاکسی‌های اینترنتی (تغییر در سفرهای درون‌شهری به صورت چند سرنشین) و مدیریت تقاضای سفر و حفظ و افزایش سرانه فضای سبز از طریق بام و دیوار سبز و بالا بردن مطلوبیت محیطی و اضافه کردن بند الزام به بام یا دیوار سبز و پیوست حفظ درختان در پروانه‌های ساختمانی و مجوز پایان‌کار ساختمان‌ها؛ بخش اعظمی از این مشکل را حل کرد، ولی در هر صورت باید فکری جدی به حال بحران مهاجرت و تراکم جمعیت شود.

الهه پهلوان؛ کارشناس ارشد برنامه‌ریزی محیط زیست و عضو بنیاد حفاظت از محیط زیست و حیات وحش ایران

انتهای پیام/
واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon