محرومیت زندانیان سیاسی بحرین از حق تحصیل

محرومیت زندانیان سیاسی بحرین از حق تحصیل

مقامات بحرینی زندانیان سیاسی در این کشور را با اعمال رویه‌ها و قوانینی از تحصیل محروم می‌کنند که این امر منجر به رنج بازداشت‌شدگان و خانواده‌های آن‌ها شده است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، مقامات بحرین زندانیان سیاسی  در زندان‌های آل خلیفه را به فجیع‌ترین شکل ممکن از نظر جسمی و روانی گرفته تا محرومیت از خدمات پزشکی و تحصیل  شکنجه می‌کنند.

« حسین. س» یک زندانی سابق بحرینی در گفت وگو با المیادین داستان محرومیت تحصیل خود را در زندان مرکزی « جو» اعلام کرد. وی یک دانشجوی ممتاز بود که رویاهایش را در زمانی که به دنبال آزادی مشروع برای سرزمینش بود، از دست داد.

 این زندانی سابق بحرینی که از تحصیل محروم شده است، اعلام کرد: اکنون به فردی غیر فعال در جامعه تبدیل شده‌ام و روزی آرزو داشتم که معمار باشم و به کشورم خدمت کنم؛اما همه این رویاها به باد رفت. مقامات بحرینی صحبت‌های دروغین و واهی در خصوص حمایت از حق تحصیل زندانیان بحرینی اعلام می کنند و این درحالی است که بسیاری از زندانیان سیاسی   از حق تحصیل محروم هستند.

 وی در ادامه تاکید کرد: حداقل استانداردها  در زندان‌های آل خلیفه برای زندانیان وجود ندارد و  اقدامات مسئولان این کشور با نظر و رویه آن‌ها که در رسانه‌های رسمی اعلام می‌کنند، کاملا متفاوت است.اسناد چندین سازمان حقوق بشری نشان می‌دهد که زندانیان بحرینی از حق تحصیل محروم هستند.

در همین رابطه مادر یکی از بازداشت‌شدگان  بحرینی در گفت‌وگو با المیادین اعلام کرد که پسرش همچنان از حق تحصیل محروم است و 6 سال است که در زندان به سر می‌برد و ما از درخواست خود برای ثبت نام فرزندم منصرف شده‌ایم.اگرچه ثبت نام پسرم در سال های 1395 و 1396 پذیرفته شده است، اما او واقعاً نتوانسته تحصیلات خود را به پایان برساند؛چرا که وی مدام  در سلول انفرادی  است و تحت آزار و اذیت قرار می‌گیرد و از شرکت در امتحانات منع می‌شود.

این مادر اعلام کرد که   فرزندش در یکی از تماس‌هایش به او گفته است: هر لحظه  زندانبانان زندان را مورد بازرسی قرار می‌دهند و کتاب‌ها را پاره و در برخری موارد نیز کتاب‌ها  ضبط می‌شوند. هیچ برگه یا چیزی که دانش آموز بتواند از آن  استفاده کند، در سلول‌ها موجود نیست.

«ابتصام الصائغ»  فعال حقوق بشر شرایط خانواده‌های زندانیان بحرین را برای برخورداری فرزندانشان از حق تحصیلی «بسیار سخت» توصیف کرد و گفت: «ما سال‌ها به دنبال بهبود این پرونده یا حداقل تحت فشار قرار دادن مقامات بحرینی برای تحصیل بازداشت شدگان بوده ایم؛ اما متأسفانه تلاش‌ها همچنان بسیار سخت  است.»

وی در خصوص بسیاری از مواردی که در 11 سال گذشته تحت نظارت قرار گرفته اند صحبت  و رنج خانواده های بازداشت شدگان را برای ثبت نام فرزندانشان مستند کرد و گفت: بسیاری از افراد  بین  14 تا 15 سالگی  بازداشت شدند. زمانی که در زندان نوجوانان بودند، تحصیلات خود را به پایان رساندند، اما به محض ورود به بازداشتگاه «حوض جاف»  موضوع پیچیده شد».

 این فعال حقوق بشری در ادامه تاکید کرد: از اینجا  رنج خانواده‌های بازداشت شدگان با روش‌هایی شروع می‌شود که باید سالانه انجام دهند و  اگر در تاریخ ثبت نام تعیین شده توسط اداره زندان  مراجعه نکنند، بازداشت‌شده سال تحصیلی خود را از دست می‌دهد، حتی اگر خانواده همان مراحل را طی کرده باشد. خانواده‌های  بازداشت شدگان فرم‌هایی را تکمیل می‌کنند و سپس 4 دینار به عنوان هزینه کتاب می‌پردازند.

روال رسمی تحمیل شده به خانواده‌های بازداشت شدگان  در زندان‌های آل خلیفه باعث شد تعدادی از آنها نتوانند اقدامات لازم را برای ثبت نام‌ انجام دهند و در نتیجه پیگیری پرونده ثبت نام فرزندان خود را متوقف  کردند.

خواهر «عبدالله جمعه» زندانی بحرینی  که به 45 سال حبس محکوم شده است، اعلام کرد که ثبت نام سالانه یکی از برجسته‌ترین مشکلات پیش روی زندانیان برای تکمیل تحصیلاتشان است. یک سال ، به دلیل اینکه  برای ثبت‌نام به ما اطلاع نداده بودند، تاخیر داشتیم. در آن زمان نتوانستیم عبدالله را ثبت نام کنیم، بنابراین او یک سال تحصیلی  را از دست داد.

قانون 18 مؤسسه اصلاح و تربیت مصوب 1393 حق تحصیل زندانیان را تنظیم می‌کند و وظیفه آموزش زندانیان و تنظیم برنامه‌های درسی علمی و حرفه‌ای را به وزارت آموزش و پرورش با همکاری وزارت کشور محول می‌کند. همچنین این قانون به افراد اجازه  تحصیلات متوسطه یا دانشگاهی  می‌دهد، اما این امر به صورت جزئی در زندان‌های آل خلیفه  اعمال می‌شود.

 

سازمان «سلام برای دموکراسی و حقوق بشر»  در گزارشی که در ژانویه 2021 با عنوان «بحرین و  آموزش با تبعیض » منتشر کرد،  در آن به موانع دستیابی زندانیان به تحصیلات پرداخت و اعلام کرد که اداره زندان  بحرین نوعی آموزش را به زندانیان تحمیل می‌کند که این امر در محرومیت اکثریت دانشجویان آموزش صنعتی در بازداشت از حق تکمیل تحصیلات و اجبار آنها به تغییر رشته مشهود است.

منابع حقوق بشری در مورد تحصیلات دانشگاهی، به المیادین  اعلام کردند که تحصیلات دانشگاهی به جز در موارد بسیار نادر،  در زندان‌ها ممنوع است و این همان چیزی است که باعث از دست رفتن سال‌ها زندگی بازداشت‌شدگان می‌شود. پس از فشارهای زیاد بر لزوم تحصیل دانشگاهی بازداشت‌شدگان،درها برای ثبت نام زندانیان در دانشگاه‌های خصوصی که جزو گران‌ترین دانشگاه‌هایی هستند  باز شده که والدین توانایی پرداخت آن را ندارند.در زندان‌ها امکانات تحصیلی از جمله رایانه و...  فراهم نیست.

روز گذشته 162 زندانی سیاسی در بحرین در نامه‌ای خطاب به مسئولان این کشور از خلال مدیر مرکز بازپروری و اصلاح زندان مرکزی «جو» از شرایط اسفناک و بغرنج زندان‌های آل خلیفه شکایت کردند و خواستار فراهم کردن شرایط انسانی در این زندان‌ها شدند.

از جمله درخواست زندانیان، دریافت مراقبت‌های بهداشتی مناسب، اجازه انجام مناسک مذهبی، ارتباط با خانواده‌‌هایشان و کاهش شکنجه و لغو انفرادی تنبیهی بود.

سازمان دیده بان حقوق بشر نیز  گزارش حقوق بشری خود را برای سال 2023 منتشر کرد که در آن تشدید ادامه بحران حقوق بشر در بحرین، فقدان آزادی‌های سیاسی و آزادی بیان ، محرومیت زندانیان سیاسی از حقوق اولیه خود را تایید کرد.

بحرین از سال 2011 درگیر موج بیداری اسلامی است. مردم این کشور برای مقابله با اقدامات مستبدانه و وابسته آل خلیفه دست به اعتراض زدند اما نتیجه این روند دستگیری، زندان، شکنجه و اعدام برای آزادی خواهانی بود که همچنان در صحنه نبرد حضور دارند. رژیم آل خلیفه همچنین صدها نفر را سلب تابعیت کرده است.

شایان ذکر است که بحرین در دهه گذشته حدود 15 هزار نفر را به دلیل عقاید سیاسی بازداشت کرده و به این ترتیب به اولین کشور عربی با بیشترین تعداد زندانی در سال‌های گذشته تبدیل شده است که حدود 4500 بازداشت شده سیاسی در شرایط بغرنجی به سر می‌برند.

زندانیان سیاسی در بحرین تحت شکنجه و آزار و اذیت قرار دادند که رژیم آل خلیفه هر صدای مخالفی را از خلال بازداشت، شکنجه و اعدام خاموش می‌کند. استفاده از شکنجه سیستماتیک توسط مقامات بحرین از طریق ده‌ها گزارش حقوق بشر داخلی و بین المللی به ویژه گزارش کمیسیون مستقل تحقیق بحرین تایید شده است.

تأسیس نهادهای مختلف نظارتی و وضع قوانین جدید، عاملان شکنجه و آزار و اذیت  زندانیان در زندان‌های بحرین را به پای میز محاکمه نرسانده است. صدها قربانی شکنجه و خانواده‌هایشان هنوز در بحرین منتظر عدالت و مجازات این عاملان هستند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon