تحولات اوکراین| آمریکا و ناتو در حال جنگ با روسیه در خاک اوکراین هستند

تحولات اوکراین| آمریکا و ناتو در حال جنگ با روسیه در خاک اوکراین هستند

تبدیل اوکراین به منطقه نفوذ آمریکا و ناتو پس از جنگ سرد، غیرممکن‌بودن عادی‌سازی روابط روسیه و غرب، وعده وزیر خارجه هلند به کی‌یف برای ادامه حمایت و سلاح بیشتر و خودداری گرجستان از کمک نظامی به اوکراین، از جمله مهمترین رویدادها پیرامون جنگ هستند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم،  ایالات متحده آمریکا و پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، از طریق اوکراین و در خاک این کشور، یک جنگ نیابتی علیه روسیه به‌راه انداخته‌اند، این مسئله را زوران میلانوویچ، رئیس‌جمهوری کرواسی اعلام کرد.

وی همچنین با تأکید بر بی‌معنا بودن و نبود هدف نهایی محدودیت‌ها، از روند اعمال تحریم‌های ضدروسی انتقاد کرد. میلانوویچ با اشاره به اینکه، این روش مورد علاقه واشنگتن است که برای هرگونه تحولات ژئوپولیتیکی به‌کار می‌برد، به این نتیجه رسید: «ما قرار است چه‌کسی باشیم؛ بردگان آمریکا؟»

رئیس‌جمهوری کرواسی بدین ترتیب به انتقاد آندری پلنکوویچ، نخست وزیر این کشور از تصمیم نمایندگان پارلمان کرواسی در خصوص امتناع از شرکت در مأموریت "EUMAM Ukraine"، کمپینی که شامل یک دوره دوساله آموزش 15 هزار نیروی نظامی اوکراینی برای استفاده از سلاح‌های غربی است، واکنش نشان داد.

به‌گفته میلانوویچ، مأموریت اتحادیه اروپا مغایر با دکترین دستورکار اتحادیه اروپا است، زیرا این سند برگزاری چنین رویدادهایی را تنها در خارج از کشورهای عضو اتحادیه پیش‌بینی کرده است، رهبر کرواسی خلاصه کرد: اتحادیه اروپا بدین ترتیب "برای نخستین بار در تاریخ موجودیت خود" مستقیماً در یک مناقشه نظامی شرکت کرده است.

زوران میلانوویچ در نوامبر سال گذشته درخواست بروکسل برای مشارکت در برنامه آموزش نیروهای نظامی اوکراینی را رد کرد. پیتر سیارتو، وزیر امور خارجه مجارستان نیز از عدم شرکت این کشور در این برنامه اتحادیه اروپا خبر داده است.

چند روز قبل جفری یانگ، سیاستمدار جمهوری‌خواه آمریکایی و نامزد پست فرمانداری ایالت کنتاکی نیز ابراز عقیده کرد که جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده یک «جنگ نیابتی علیه روسیه در خاک اوکراین» به‌راه انداخته و این کشور را در معرض رویارویی با یک قدرت هسته‌ای قرار داده است و به همین دلیل باید از سمت ریاست‌جمهوری آمریکا برکنار شود.

یانگ در صفحه توئیتر خود نوشت: «بایدن باید فوراً استیضاح شود به‌دلیل جنایات جنگی که در اکنون در اوکراین، یمن، سوریه، عراق و سایر کشورها انجام داده است.»
به‌گفته وی، بدون استثنا، همه رؤسای جمهوری ایالات متحده از سال 1945 به این‌طرف درگیر جنگ‌های متعددی بوده و مرتکب جنایت جنگی علیه بشریت شده‌اند.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز سیصد و بیست و هفتم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

ترکیه پیشنهاد خود برای میانجی گری میان اوکراین و روسیه را تکرار کرد

ترکیه پیشنهاد خود را برای میانجیگری میان اوکراین و روسیه برای پایان دادن به جنگ تکرار می کند.  دفتر ریاست جمهوری ترکیه اعلام کرد که "رجب طیب اردوغان"، رئیس جمهور این کشور در تماس تلفنی با "ولادیمیر پوتین"، رئیس جمهور روسیه این موضوع را تکرار کرده است.

 وی تاکید کرد که ترکیه آماده است این وظیفه را برعهده بگیرد تا صلحی پایدار بین دو کشور برقرار شود. روسای جمهور دو کشور همچنین درباره صادرات غلات و آمونیاک روسیه از طریق دریای سیاه گفتگو کردند.

درخواست لهستان از آلمان برای ارسال تسلیحات سنگین بیشتر به اوکراین

ماتئوش موراویتسکی، نخست وزیر لهستان، از آلمان خواسته است که از ارسال تسلیحات بیشتر به اوکراین در مبارزه با جنگ روسیه حمایت کند.  موراویسکی امروز دوشنبه در مراسمی که توسط فراکسیون اتحادیه در برلین برگزار شد، گفت: شکست در اوکراین می تواند مقدمه ای برای جنگ جهانی سوم باشد.

وی تاکید کرد: بنابراین، امروز هیچ دلیلی برای جلوگیری از حمایت از کی یف وجود ندارد. بنابراین وی از دولت آلمان می خواهد که اقدامات قاطعانه ای انجام دهد تا همه انواع سلاح به اوکراین تحویل داده شود.

دولت فدرال آلمان نقش کلیدی در بحث تامین تانک دارد زیرا تانک های لئوپارد در آلمان ساخته شده اند.  به عنوان یک قاعده، انتقال تسلیحات از تولید آلمان به کشورهای ثالث باید تایید شود.

ورماس رینسالو، وزیر امور خارجه استونی نیز از دولت آلمان خواسته است که از اوکراین که مورد حمله روسیه است، حمایت نظامی قوی‌تر و مصمم‌تری ارائه کند.

وی تاکید کرد: برای آلمان، تصمیم برای تهیه تسلیحات تهاجمی وزن سیاسی خاصی دارد. اما این پارادایم باید تغییر کند تا اوکراین نه تنها بتواند از خود دفاع کند، بلکه دست برتر را به دست آورد.

فنلاند: تحویل تانک های لئوپارد به اوکراین در دستور کار نشست رامشتاین قرار دارد

در نشست هواداران اوکراین در پایگاه هوایی رامشتاین آمریکا در راینلاند-فالتز در روز جمعه، تقاضا برای تحویل تانک‌های اصلی نبرد لئوپارد نیز مورد بحث قرار خواهد گرفت. این  خبر را میکو ساوولا، وزیر دفاع فنلاند اعلام کرد.

 به گفته وی موضع فنلاند به نگرش آلمان بستگی دارد.  زیرا کشور او برای تحویل به اوکراین به تایید کشور سازنده آلمان وابسته است.

 کشور فنلاند هم  مانند لهستان، اخیراً موافقت کرد که در تحویل لئوپارد به اوکراین شرکت کند. اولاف شولز، صدر اعظم آلمان اخیراً با درخواست ها برای تصمیم گیری سریع در مورد تحویل این تانک ها مخالفت کرده بود.  وعده بریتانیا برای تحویل تانک های جنگی به اوکراین دوباره به این بحث دامن زد.

سفر رئیس سازمان امنیت و همکاری اروپا به اوکراین  

بوجار عثمانی، وزیر امور خارجه مقدونیه شمالی، رئیس سازمان امنیت و همکاری اروپا (OSZE) به اوکراین سفر کرد. این دیپلمات ارشد روز دوشنبه پس از ورود به کی یف در توییتر نوشت: او می خواست به دنبال راه هایی برای کمک به مردم محلی و بهبود ثبات در منطقه باشد.

به گفته دبیرخانه سازمان امنیت و همکاری اروپا در وین، عثمانی نه تنها دیدارهایی با نمایندگان بلندپایه اوکراین را برنامه ریزی کرد، بلکه می خواست در مورد تأثیرات جنگ بر جمعیت غیرنظامی در مناطق اطراف نیز ایده بگیرد.

مقدونیه شمالی ریاست سال جاری سازمان امنیت و همکاری اروپا را از لهستان در آغاز سال بر عهده گرفت. در پی حمله روسیه به اوکراین، این سازمان مجبور شد ناظران نظامی غیرمسلح خود را از شرق اوکراین خارج کند.

 یک جت جنگنده روسی هواپیمای شناسایی آلمانی را در نزدیکی مرز همراهی کرد

به گفته وزارت دفاع روسیه این کشور روز دوشنبه یک جت جنگنده را به دلیل نزدیک شدن یک هواپیمای شناسایی آلمانی به حریم هوایی روسیه به فضا پرتاب کرد. به گفته این وزارتخانه، یک جت جنگنده Su-27 برای شناسایی یک هدف هوایی و جلوگیری از تجاوز به مرزهای دولتی استفاده شده است.

مسکو گفت، جت جنگنده سپس یک هواپیمای شناسایی P-3 اوریون آلمان را کشف کرد و آن را بر فراز دریای بالتیک همراهی کرد.

سخنگوی نیروی دریایی آلمان تأیید کرد که یک هواپیما به طور موقت توسط یک دستگاه روسی در جریان یک پرواز شناسایی معمولی در حریم هوایی بین‌المللی در نزدیکی کالینینگراد همراهی شده است.

از زمان حمله روسیه به اوکراین و تنش های مرتبط با ناتو، تعداد برخوردهای نظامی با هواپیماهای روسی بر فراز دریای بالتیک افزایش یافته است. مسکو دارای یک پایگاه نظامی به خوبی توسعه یافته در منطقه کالینینگراد  است. ناوگان دریای بالتیک روسیه نیز در آنجا پایگاه دارد.

آلمان خواستار تشکیل دادگاه ویژه بین المللی علیه جنگ اوکراین شد

"آنالنا بائربوک"، وزیر امور خارجه آلمان اعلام کرد که  از تشکیل یک دادگاه بین المللی ویژه حمایت می کند.  این مقام آلمانی در سخنرانی اصلی در آکادمی حقوق بین الملل لاهه گفت که به دادگاهی نیاز است که بتواند درباره رهبری روسیه تحقیق کند و آنها را محاکمه کند.  وی تاکید کرد که او می تواند نگرانی شدید دولت اوکراین را درک کند که روسیه را نمی توان به دلیل تجاوزاتش در دادگاه کیفری بین المللی در لاهه تحت تعقیب قرار داد.

بر اساس اساسنامه، دادگاه لاهه تنها می تواند به مواردی رسیدگی کند که شاکی و خوانده از اعضای دیوان باشند یا پرونده ای توسط شورای امنیت سازمان ملل ارجاع شود.  روسیه بخشی از دادگاه نیست و به عنوان یک عضو دائم با حق وتو در شورای امنیت سازمان ملل، احتمالاً ارجاع به دادگاه را مسدود خواهد کرد.

این مقام آلمانی گفت:  وی با "دمیترو کولبا"، وزیر امور خارجه اوکراین، درباره تشکیل دادگاه ویژه برای جنایات تجاوز به این کشور صحبت می کند.

 به گفته وی می توان تصور کرد که این  دادگاه صلاحیت خود را از قوانین کیفری اوکراین استخراج کند.  بائربوک گفت: می‌توان این دادگاه را با عناصر بین‌المللی تکمیل کرد  و در مکانی خارج از اوکراین، با حمایت مالی شرکا و دادستان‌ها و قضات بین‌المللی، به طوری که بی‌طرفی و مشروعیت پایه‌گذاری شود آن را تشکیل داد.  این یک قالب جدید خواهد بود.

واکنش دولت روسیه به تحویل تانک های جنگی انگلیس به اوکراین

دولت روسیه نسبت به تحویل اعلام شده تانک های جنگی اصلی بریتانیا به اوکراین واکنش نشان داده است. "دیمیتری پسکوف"، سخنگوی کرملین گفت که تحویل کالا از کشورهایی مانند انگلیس و لهستان وضعیت را تغییر نمی‌دهد، بلکه تنها به معنای دردسر بیشتر برای اوکراین است.   وی تاکید کرد: تانک های جدید مثل بقیه خواهند سوخت.

بریتانیا شنبه گذشته اعلام کرد که چندین تانک چلنجر 2 و سایر توپخانه ها را در هفته های آینده در اختیار اوکراین قرار خواهد داد.

آلمان روسیه را به ربودن کودکان اوکراینی متهم کرد

"آنالنا بائربوک"، وزیر امور خارجه آلمان، خواستار آزادی فوری هزاران کودک اوکراینی ربوده شده توسط نیروهای روسی شده است. بائربوک مدعی شد که  گزارش هایی مبنی بر ربوده شدن کودکان از مناطق ضمیمه شده و به فرزندخواندگی در روسیه غیرقابل تحمل است. این یک جنایت غیرقانونی بین المللی است.

وی تاکید کرد: این کودکان وطن خود نزد والدینشان در اوکراین را دارند. این کودکان داوطلبانه خانه های خود را ترک نکردند. این بچه ها ربوده شدند.

بائربوک اعلام کرد که آلمان به همراه هلند و سایر شرکای بین المللی تلاش خواهند کرد تا اطمینان حاصل شود که این جنایات بدون مجازات باقی نماند. آلمان به همراه هلند این موضوع را در دستور کار بین المللی قرار داده و به شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو نیز خواهد برد.

ووپکه هوکسترا، همتای هلندی او،  نیز اخراج کودکان را محکوم کرده و گفت:  این کودکان باید به والدین خود بازگردانده شوند.

اسلواکی اولین مرحله پروژه ارسال هویتزر خودکششی به اوکراین را تکمیل کرد

اسلواکی هشتمین هویتزر خودکششی زوزانا 2 را با تکمیل سفارش سال قبل به اوکراین تحویل داده است . این خبر را وزارت دفاع اسلواکی در براتیسلاوا اعلام کرد . "یاروسلاو ناد"، وزیر دفاع اسلواکی در وب سایت آژانس خود نوشت: ما مطمئن هستیم که با کمک آنها، مدافعان اوکراینی قادر خواهند بود تا حد امکان جان افراد را نجات دهند و میهن خود را به پیروزی بی قید و شرط بر دشمن نزدیک کنند.

به گفته وی  شرکت تولیدی دولتی Konštrukta-Defence در حال کار بر روی یک دستور پیگیری برای اوکراین است که  اینها 16 فروند هویتزر دیگر هستند که توسط آلمان، دانمارک و نروژ تامین مالی شده اند.

زوزانا 2  محصول شاخص صنعت تسلیحات اسلواکی است و به گفته سازنده می تواند انواع مهمات 155 میلی متری ناتو را شلیک کند.

تحادیه اروپا حمله موشکی به ساختمان مسکونی در شهر دنیپرو را محکوم کرد

از دیدگاه اتحادیه اروپا، اصابت موشک به یک ساختمان مسکونی در شهر دنیپرو در مرکز اوکراین بیانگر بربریت و وحشیگری روسیه است.  سخنگوی جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: روسیه با ترور موشکی وحشیانه و بی‌توجهی خود چهره غیرانسانی خود را نشان می‌دهد.

 به گفته وی اقداماتی مانند آنچه در شهر دنیپرو انجام شد جنایات جنگی است و باید فورا متوقف شود. او گفت که اقدامات وحشیانه روسیه تنها عزم اتحادیه اروپا برای حمایت از اوکراین و مردم آنجا را تقویت می کند.

سازمان ملل از کشته شدن حداقل 7 هزار غیر نظامی در جنگ اوکراین خبر داد

بر اساس گزارش سازمان ملل متحد (سازمان ملل) از آغاز جنگ روسیه تاکنون بیش از 7000 غیرنظامی در اوکراین کشته شده اند. دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر (OHCHR) گفت: بیشتر تلفات غیرنظامی ثبت شده به دلیل استفاده از سلاح های انفجاری با اثرات دوربرد بوده است. اینها شامل توپخانه سنگین، پرتابگرهای متعدد راکت، موشک و حملات هوایی بوده است.

 بر این اساس تعداد 7031 کشته تایید شده است، اما تعداد واقعی احتمالا به طور قابل توجهی بیشتر است. برای مثال، گزارش‌هایی مبنی بر کشته شدن غیرنظامیان به دلیل درگیری‌های شدید در برخی مناطق تأیید نشده است. بر اساس گزارش سازمان ملل، تا کنون بیشترین کشته ها در مناطق تحت کنترل دولت اوکراین با 6536 نفر ثبت شده است. در مناطق تحت کنترل نیروهای روسیه 495 نفر وجود دارد. دولت اوکراین تخمین می زند که تعداد غیرنظامیان کشته شده ممکن است به ده ها هزار نفر برسد. هر دو طرف متخاصم ،حمله به مردم غیرنظامی را رد می کنند.

آغاز دوره های آموزشی جدید سربازان اوکراینی در آلمان توسط ارتش آمریکا

ارتش ایالات متحده آمریکا  دوره های آموزشی جدیدی را برای سربازان اوکراینی در منطقه آموزش نظامی در Grafenwoehr، بایرن آغاز کرده است.  به گفته مارک میلی، رئیس ستاد ارتش ایالات متحده، حدود 500 سرباز برای جنگ با نیروهای روسی طی 5 تا 8 هفته آینده آماده خواهند شد.  به گفته وی آنها باید یاد بگیرند که توپخانه، تانک و پیاده نظام را در گروهان و قدرت گردان در نبرد هماهنگ کنند.

اوکراین پرونده ای را علیه وزیر حمل ونقل روسیه به جریان انداخته است

"ویتالی ساولیف"، دادستانی کل اوکراین وزیر حمل و نقل روسیه را به دست داشتن در جنگ علیه کشورشان متهم کرد.  دادستان کل این کشور گفت که کیفرخواست مربوطه به دادگاه تحویل داده شده است. ساولیف از فوریه 2022 در فهرست تحریم های اتحادیه اروپا قرار گرفته است که این  تا حدی به دلیل نقش مهم راه آهن دولتی روسیه در حمله به اوکراین است.

در این کیفرخواست، ساولیف به دست داشتن در برنامه ریزی و اجرای جنگ و عبور غیرقانونی مرز متهم شده است.   بر این اساس این وزیر، مسئول انتقال سربازان روسی و فناوری جنگی در نزدیکی مرز روسیه و اوکراین است، به عنوان مثال از طریق خطوط راه آهن در کریمه، که از سال 2014 اشغال شده است. این اتهام همچنین  در مورد تانک ها و حمل و نقل است که در حملات در مناطق دونتسک، زاپوریژیا و خرسون استفاده می شود.

آژانس بین الملل انرژِی اتمی ماموریت نظارتی خود در نیروگاه های هسته ای اوکراین را گسترش می دهد

آژانس بین المللی انرژی اتمی (IAEA) ماموریت نظارتی خود را در نیروگاه های هسته ای اوکراین گسترش می دهد. این امر برای محافظت از ایمنی هسته ای نیروگاه ها در نظر گرفته شده است. رافائل گروسی، رئیس آژانس بین المللی انرژی هسته ای  نیز به اوکراین سفر می کند. وی در این باره گفت: من افتخار می کنم که این ماموریت را به اوکراین هدایت می کنم.

به تبعیت از ماموریت آژانس بین المللی انرژی اتمی در نیروگاه اتمی زاپوریژیا تحت کنترل روسیه، ناظران قرار است در تمامی نیروگاه ها مستقر شوند.  به گزارش روزنامه اوکراینی Evropeyska Pravda ، گروسی قصد دارد در این هفته از دو نیروگاه برق در مناطق ریونه و میکولایف و همچنین نیروگاه از کار افتاده در چرنوبیل بازدید کند. در مجموع 11 تا 12 کارشناس آژانس بین المللی انرژی اتمی در نیروگاه های هسته ای اوکراین مستقر خواهند شد.

اوکراین کمکی  به ارزش سه میلیارد یورو از اتحادیه اروپا دریافت می کند

به گفته "اورزولا فون در لاین"، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا فردا یک قسط کمک جدید سه میلیارد یورویی به اوکراین پرداخت خواهد شد.  فون در لاین در توییتر نوشت: دولت اوکراین برای پوشش هزینه های بالای خود در نتیجه جنگ روسیه به پول فوری نیاز دارد.

بر اساس تصمیم اتحادیه اروپا، در مجموع تا 18 میلیارد یورو در سال جاری به اوکراین اختصاص خواهد یافت.  این مبلغ در چند قسط پرداخت می شود. این پول از جمله برای تأمین مالی بیمارستان ها و مدارس در اوکراین در نظر گرفته شده است. سران کشورهای اتحادیه اروپا در اواسط دسامبر بر سر این کمک توافق کردند.  پیش از این، مجارستان و لهستان به منظور دستیابی به امتیازاتی در سایر زمینه ها، موقتاً این تصمیم را مسدود کرده بودند.

گفتگوی تلفنی "پوتین" و "اردوغان" درباره تحولات اوکراین

بر اساس اعلام دفتر ریاست جمهوری روسیه، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه با "رجب طیب اردوغان"، رئیس جمهور ترکیه تلفنی گفتگو کرد. کرملین گفت، روسای جمهور در مورد وضعیت اوکراین تبادل نظر کردند.

طرف ترک مذاکراتی را درباره تبادل اسیران جنگی آغاز کرد. نتایج نشست کمیسیونرهای حقوق بشر اوکراین و روسیه در آنکارا هم  مورد توجه قرار گرفت. در 11 ژانویه، دیمیترو لوبینتس، فرستاده اوکراینی از ملاقات با همتای روسی خود تاتیانا موسکالکووا خبر داد.

علاوه بر این، پوتین و اردوغان در مورد همکاری های انرژی کشورهای خود از جمله مرکز صادرات گاز روسیه در ترکیه که سال گذشته اعلام شد و همچنین وضعیت سوریه که سربازان ترکیه و روسیه در آن فعال هستند، صحبت کردند.

12:30- زلنسکی قصد دارد از کانادا تانک لئوپارد 2 بگیرد

میخائیل پودولیاک، مشاور رئیس دفتر ریاست جمهوری در مصاحبه‌ای اعلام کرد که ولادیمیر زلنسکی قصد دارد از جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا بخواهد تا تانک‌های لئوپارد 2 را به کی‌یف تحویل دهد.

وی گفت: بدیهی است که رئیس جمهور زلنسکی که روابط دوستانه‌ای با نخست وزیر کانادا دارد، درخواست تانک‌های مدرن سنگین را خواهد داد. اقدام برای انتقال خودروهای زرهی باید با موافقت آلمان صورت بگیرد، زیرا این کشور صاحب این فناوری است و باید در این روند پیشگام شود.

در این رابطه، دانیل میندن، سخنگوی وزارت دفاع کانادا هنوز فاش نکرده است که در صورت موافقت آلمان، اتاوا این تانک‌ها را در اختیار کی‌یف قرار خواهد داد یا خیر.

این مقام گفت: «کانادا به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد و ما در حال بررسی گزینه های مختلف برای ادامه ارائه کمک نظامی جامع به اوکراین هستیم.»

لازم به یادآوری است که اتاوا در سال 2007 82 دستگاه تانک لئوپارد 2 از برلین خریداری کرده و در اختیار دارد.

12:07- آژانس حضور خود در اوکراین را برای جلوگیری از حادثه هسته‌ای گسترش می‌دهد

رافائل گروسی، مدیر عامل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، امروز دوشنبه اعلام کرد که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) در حال گسترش حضور خود در اوکراین به منظور جلوگیری از "وقوع حادثه هسته‌ای در جریان درگیری نظامی فعلی" در این کشور است.

گروسی در حساب توییتر خود نوشت: من مفتخرم که این ماموریت را در اوکراین هدایت می‌کنم، و طی آن حضور بازرسان ما در تمامی نیروگاه‌های هسته‌ای این کشور را سازماندهی خواهم کرد.

روز گذشته، روزنامه وال استریت ژورنال به نقل از منابع خبری غربی گزارش داد که گروسی قصد دارد بازرسان آژانس را در نیروگاه های هسته‌ای اوکراین جنوبی، راونسکی و خملنیتسکی در اوکراین مستقر کند.

دو روز پیش نمایندگان دومای روسیه یادآور شدند که در صورت امتناع آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای استقرار متخصصان خود در قلمرو نیروگاه‌های هسته‌ای، اوکراین باید تحت فشار قرار گیرد، زیرا موضوع ایمنی هسته‌ای به کل اروپا مربوط می‌شود.

11:37- نیمی از اروپایی‌ها معتقدند که اقدامات آمریکا در بحران اوکراین تأثیر منفی بر اقتصاد اروپا دارد

نتایج نظرسنجی انجام شده توسط روزنامه چینی "گلوبال تایمز" که امروز، دوشنبه، منتشر شد نشان داده است که تقریبا نیمی از شهروندان اروپایی بر این باورند که اقدامات آمریکا علیه روسیه تاثیر منفی بر اقتصاد اروپا دارد. 

در این گزارش آمده است: "49 درصد از شرکت کنندگان معتقدند که پاسخ ایالات متحده به درگیری نظامی بین روسیه و اوکراین تأثیر بسیار منفی یا نسبتا منفی بر اقتصاد اروپا داشته است."

در عین حال، 33 درصد از اروپایی ها معتقدند که ایالات متحده نقش منفی در بحران اوکراین ایفا می کند و 28 درصد از مردم نیز یادآور شدند که دیدگاه آنها نسبت به ایالات متحده پس از شروع درگیری اوکراین بدتر شده است.

علاوه بر این، 26 درصد از پاسخ دهندگان معتقدند که پیروی کشورهای اروپایی از آمریکا و اعمال تحریمها علیه روسیه «عاقلانه» نیست.

این مطالب همچنین افزوده است که در کشورهایی مانند یونان، مجارستان، صربستان، ایتالیا و ترکیه، تعداد افرادی که نقش ایالات متحده در درگیری اوکراین را منفی ارزیابی کردند، به مراتب بسیار بیشتر از کسانی است که از اقدامات آمریکا حمایت می کنند.

سیاستمدار اوکراینی: اوکراین پس از پایان جنگ سرد طعمه آمریکا شد

ویکتور مدودچوک، رئیس شورای سیاسی "پلت‌فرم مخالف ـ برای زندگی" در اوکراین که فعالیت آن در اوکراین ممنوع شده، ابراز عقیده کرد که قلمروی جمهوری‌های باقی‌مانده از اتحاد جماهیر شوروی سابق و اردوگاه سوسیالیست، غنیمت قانونی ایالات متحده و ناتو پس از پایان جنگ سرد به‌شمار رفته است و ازاین‌رو اوکراین، منطقه نفوذ آمریکا و ناتو شده است.

این سیاستمدار اوکراینی در مقاله‌ای برای روزنامه «ایزوستیا»، چاپ مسکو، که صبح امروز، دوشنبه، منتشر شده است، این موضوع را بیان کرده و نوشته است: «آغاز هر جنگ جدیدی معمولاً در پایان آخرین جنگ نهفته است. ریشه جنگ اوکراین به دوران جنگ سرد بازمی‌گردد، و پاسخ به این‌که واقعاً چگونه به پایان رسید، ما را به درک معنای درگیری کنونی نزدیک‌تر می‌کند که به اوکراین محدود نمی‌شود، بلکه بسیاری از کشورها را تحت تأثیر قرار می‌دهد.»

وی توضیح داد: غرب و روسیه پایان جنگ سرد را متفاوت درک کردند. غرب بدون هیچ ابهامی، این رویداد را پیروزی به خود معرفی کرده روسیه را بازنده دانست، و ازآن‌جایی که روسیه شکست‌خورده محسوب شد، قلمروی کشورهای به‌جای‌مانده از اتحاد جماهیر شوروی سابق و اردوگاه سوسیالیستی غنیمت مشروع ایالات متحده و ناتو است، غرب ازاین‌رو اوکراین را منطقه نفوذ خویش و نه منطقه نفوذ روسیه تلقی کرده است.»

وی افزود: «در حالی که برای روسیه که خود را بازنده نمی‌داند، خروج از جنگ سرد به‌دلیل اصلاحات دموکراتیک در سیاست و اقتصاد بود و تجارت و همگرایی با غرب جایگزین رویارویی نظامی با آن شد، یعنی اگر امروز دشمن سابق شما دوست شد، آیا این یک پیروزی نیست؟»

مدودچوک در بخش دیگری از این مقاله یادآور شده است که بسیاری از مردم اوکراین طرفدار صلح هستند و از ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین در تلاش برای پیروزی نظامی حمایت نمی‌کنند و برای شنیده شدن صدای مردم، یک حرکت سیاسی بدون مشارکت کشورهای غربی لازم است، در عین حال، به‌عقیده وی، گفتگوهای مدنی باید بدون مشارکت کشورهای غربی انجام شود، در غیر این صورت وضعیت اوکراین در مسیر تشدید بیشتر اوضاع حرکت خواهد کرد.

دبیرکل ناتو: احیای روابط روسیه و غرب غیرممکن است

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو روز یکشنبه اعلام کرد که انتظار عادی سازی روابط غرب و روسیه حتی پس از پایان درگیری نظامی در اوکراین، اقدامی بی ارزش است. 

او در مصاحبه‌ای با یک روزنامه آلمانی گفت: «روابط دیگر مثل قبل نخواهد بود. حتی اگر سلاح‌ها در اوکراین ساکت شوند، نباید انتظار داشته باشیم که روابط ما با روسیه عادی شود.»

دبیرکل ناتو همچنین حمایت نظامی از اوکراین را سریع ترین راه برای رسیدن به صلح خواند. وی در این رابطه گفت که در حال افزایش فشار بر دولت آلمان برای ارسال تانک‌های لئوپارد 2 به کی‌یف است. استولتنبرگ گفت: «مهم است که ما تسلیحات مورد نیاز اوکراین را برای پیروزی در اختیار آن قرار دهیم.

پیش از این، در اواسط ماه ژانویه، دبیرکل ناتو در کنفرانسی در نروژ گفت که صرف نظر از چگونگی پایان درگیری اوکراین، "وضعیت امنیتی در اروپا به طور کامل تغییر کرده است."

مقام دوما: پایان‌دادن به جنگ هدفی نیست که غرب جمعی برای آن تلاش می‌کند

لئونید اسلوتسکی، رئیس کمیته امور بین الملل دومای دولتی روسیه در کانال تلگرامی خود یادآور شد که حل و فصل مناقشه در اوکراین و توقف خونریزی بخشی از برنامه های کشورهای غربی نیست.  وی این مسئله را در واکنش به سخنان ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو بیان کرد که گفته: "حتی پس از پایان درگیری در اوکراین، نباید روی عادی سازی روابط روسیه و غرب حساب کرد."

اسلوتسکی تاکید کرد که روابط سابق روسیه و غرب دیگر برقرار نخواهد شد، برای اینکه روسیه دیگر با شرکای غربی سابق خود به ضرر خود سازش نخواهد کرد. وی افزود: «ما به تمام اهداف عملیات ویژه دست خواهیم یافت، از حاکمیت روسیه محافظت خواهیم کرد و راه خود را خواهیم رفت! حمایت واهی و لطف خیالی غرب از اوکراین هم - همان تله موش با "پنیر مجانی" یا "بیسکویت" است. تمام آنچه اکنون در حال رخ دادن است، شکستن هژمون شکست خورده است.»

به‌صدادرآمدن آژیر خطر در مناطق شرقی اوکراین در طول شب گذشته

همانطور که داده‌های نقشه حملات هوایی آنلاین وزارت امور دیجیتال اوکراین نشان داده، در مناطق کیروواگراد، دنپروپتروفسک و بخشی از منطقه زاپروژیا که تحت کنترل کی‌یف قرار دارد، آژیر حمله هوایی در طول شب دوشنبه، 16 ژانویه به صدا درآمد.

پیش از این، روز گذشته نیز رسانه‌های اوکراینی از وقوع انفجار در منطقه اودسا و منطقه وینیتسا خبر داده بودند. بعد از ظهر روز یکشنبه در سراسر اوکراین هشدار هوایی اعلام شد.

هنوز اطلاعاتی از خسارات وارده از حملات هوایی شب و روز گذشته در اوکراین منتشر نشده است.

وزیر خارجه هلند معتقد است که اوکراین به سلاح‌های بیشتری نیاز دارد

ووپکه هوکسترا، وزیر امور خارجه هلند شب گذشته، یکشنبه، پس از دیدار با همتای اوکراینی خود دیمیتری کولبا اعلام کرد که اوکراین به حمایت نظامی بیشتر و تسلیحات بیشتر نیاز دارد و باید به ارائه کمک به این کشور ادامه داد. 

وی اطمینان داد که کمکهای هلند به کی‌یف همچنان ادامه خواهد یافت تا اوکراین بتواند "موقعیت برتر" خود را در میدان جنگ حفظ کند.

پیش از این، در سوم ژانویه، مارک روته، نخست‌ وزیر هلند، پس از گفتگو با ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌ جمهوری اوکراین، گفت که این پادشاهی تمام تلاش خود را برای کمک به کی‌یف برای پیروز شدن در درگیری نظامی با روسیه انجام خواهد داد. روته یادآور شد که اوکراین یک سال است که مقاومت کرده و ماه های آینده نقش تعیین کننده‌ای خواهد داشت.

وزارت دفاع هلند قبلاً گزارش داده بود که در سال 2022  کمک نظامی تقریباً به ارزش یک میلیارد یورو به اوکراین ارائه کرده است.

قصد بحرین، عمان و عربستان سعودی برای برقراری رژیم بدون روادیدی برای روس‌ها

یوگنی ایوانف، معاون وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبه با خبرگزاری تاس اعلام کرد که مقامات مسکو در حال آماده شدن برای انجام مذاکراتی با بحرین، عمان، عربستان سعودی و چند کشور دیگر بر سر برقراری یک رژیم بدون روادید دوجانبه هستند و توافق در این زمینه ممکن است.

 این دیپلمات گفت: در حال حاضر، کار برای آماده سازی پیش نویس توافق نامه های بدون روادید با مکزیک و مالزی و همچنین با برخی از کشورهای جزیره کارائیب (مشترک المنافع باهاما، باربادوس، جمهوری هائیتی، ترینیداد و توباگو، سنت لوسیا) در حال انجام است.

ایوانف افزود: توافق‌های مربوطه نیز با بحرین، کویت، عمان، عربستان سعودی و زامبیا در حال انجام است.

وی یادآور شد که در حال حاضر شهروندان بیش از 60 کشور می توانند با گذرنامه های معمولی خود و بدون صدور روادید برای سفرهای گردشگری و تجاری وارد روسیه شوند.

در اول ماه نوامبر، ولادیمیر پوتین، رئیس‌ جمهوری روسیه دستور داد تا پیشنهادهایی را برای ایجاد رژیم بدون روادید برای خارجی‌ها بدون اصل عمل متقابل آماده کند.

اعلام آمادگی شورای امنیت بلاروس برای مقابله با اقدامات تحریک‌آمیز از سوی اوکراین

پاول موراویکو، معاون اول دبیرکل شورای امنیت بلاروس، شب گذشته در یک مصاحبه تلویزیونی اعلام کرد که این کشور برای هر گونه تحریکاتی که ممکن است توسط طرف اوکراینی سازماندهی شود آماده است.

وی گفت: «امروز ما آماده‌ایم از هرگونه تحریک و هر گونه تهدید تروریستی، فارغ از اینکه از کجا آمده باشد و می‌تواند به کشور و مردم ما  آسیب وارد کند، پایان دهیم.»

موراویکو تاکید کرد که بلاروس تمام اقدامات انجام شده توسط نیروهای مسلح اوکراین از جمله اقدامات "تحریک آمیز" را زیر نظر دارد. وی افزود: «آنها به سمت مرز ما شلیک می کنند، علائم مرزی را زیر پا می گذارند و به هر شکل ممکن سعی دارند نیروهای مرزبانی ما را تحریک کنند. گفتگو بین مقامات مرزی در حال انجام است، اما متأسفانه همیشه نتایج مثبتی به همراه ندارد. صحبت بر سر خط تماس نظامی است، ولی تاکنون هیچ نتیجه ای حاصل نشده است.»

به گفته این سیاستمدار، در حال حاضر اوضاع در خاک اوکراین چندان آرام نیست، اما مینسک همه اقدامات لازم را برای محافظت از تمامیت ارضی خود انجام داده است.

وزارت دفاع بلاروس: واحدهای نیروی هوا‌ـ‌فضای روسیه برای شرکت در تمرینات پروازی وارد بلاروس  شدند

وزارت دفاع بلاروس اعلام کرد که یگان‌های نیروی هوا-فضای روسیه برای شرکت در تمرین‌های مشترک پروازی وارد این کشور خواهند شد. 

تمرینات پرواز تاکتیکی مشترک از 16 ژانویه تا 21 فوریه (26 دی تا اول بهمن ماه) برگزار می شود.

پیش از این، دفتر مطبوعاتی وزارت دفاع بلاروس اعلام کرد که واحدهای توپخانه گروه منطقه‌ای نیروهای بلاروس و روسیه برای انجام وظایف مشخص شده به عنوان بخشی از تمرینات هماهنگی رزمی مشترک در حال آماده شدن هستند.

در این رابطه، آلکسی پولیشچوک، مدیر بخش دوم کشورهای مستقل مشترک المنافع وزارت خارجه روسیه، تاکید کرد که رزمایش های مشترک روسیه و بلاروس صرفاً ماهیت تدافعی دارد و برای منصرف کردن دشمنان احتمالی از تشدید تنش طراحی شده است.

معاون نخست‌وزیر گرجستان: تفلیس از اوکراین حمایت نظامی نخواهد کرد

 تیا تسولوکیانی، معاون نخست‌ وزیر گرجستان تاکید کرد که کشورش به اوکراین تسلیحات نظامی ارسال نخواهد کرد، زیرا نمی‌خواهد در یک درگیری نظامی در منطقه شرکت کند. این اظهارات پاسخی بود به درخواست کی‌یف برای بازگرداندن سامانه‌های موشکی ضدهوایی بوک که گفته می‌شود توسط اوکراین در سال 2008 به گرجستان اهدا شده، است. 

 معاون نخست وزیر گرجستان تاکید کرد که این کشور درگیری‌های زیادی را پشت سر گذاشته و دیگر نمی تواند در یک درگیری نظامی دیگر شرکت کند. بنابراین، ما به سادگی نمی توانیم اجازه دهیم این اتفاق بیفتد، این مسئولیت ما در قبال آینده کشورمان است.

علاوه بر این، وزارت دفاع گرجستان نیز پیش از این ادعا را تکذیب کرد که طرف اوکراینی سامانه دفاع هوایی را رایگان به تفلیس تحویل داده است. این وزارتخانه یادآور شد که گرجستان این تجهیزات را طی یک توافق محرمانه خریداری کرده بود. 

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon