فواد حسین: سیاست خارجی عراق بر امنیت و ثبات منطقه استوار است
وزیر خارجه عراق به تشریح سیاست خارجی این کشور در منطقه پرداخت.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، «فؤاد حسین»، وزیر خارجه عراق با «فوبکه هوکسترا»، وزیر خارجه هلند دیدار کرد.
براساس بیانیه وزارت خارجه عراق، در این دیدار که در حاشیه مجمع اقتصاد جهانی داووس برگزار شد، روابط دوجانبه و شماری از مسائل منطقه ای دارای اهمیت مشترک بررسی شد.
«فؤاد حسین»، وزیر خارجه عراق شرح مختصری از آخرین تحولات سیاسی عراق ارائه داد و در ادامه تاکید کرد که دولت عراق به ارائه خدمات و بازسازی اقتصاد عراق با تکیه بر وضعیت مالی خوبی که دارد با هدف ارائه بهترین خدمات، اهتمام می ورزد.
وی به لزوم بهره برداری از تجارت هلند در دو بخش زراعت و آب با توجه به تجاربی که در این دو زمینه دارد، اشاره کرد.
وزیر خارجه عراق تاکید کرد که سیاست خارجی عراق بر تقریب دیدگاههای کشورهای همجوار و اصل گفتوگو در اهتمام به امنیت و ثبات منطقه استوار است که بر امنیت جهان تاثیر میگذارد.
وی اشاره کرد که ارتباط تنگاتنگی میان امنیت در عراق و امنیت در منطقه وجود دارد.
«فواد حسین» تصریح کرد که عراق وضعیت امنیتی در سوریه را از نزدیک دنبال میکند.
وزیر خارجه عراق گفت که هرگونه نابسامانی در سوریه تاثیر منفی بر امنیت عراق و منطقه میگذارد و دلیل آن حضور گروه های تروریستی در اردوگاه «الهول» و زندانهای سوریه در نزدیکی مرزهای عراق است.
وی اظهار داشت که عراق در 5 دهه گذشته جنگ و رنج بسیاری تجربه کرده است و سیاست عراق پس از سال 2023 به صورت ریشهای تغییر کرده و به سمت برقراری نظام دموکراتیک و استقبال از کشورهای منطقه و جهان رفته است.
وزیر خارجه هلند نیز توضیح داد دلایلی وجود دارد که منجر به تعامل حقیقی با عراق می شود.
وی در پایان از «فؤاد حسین» برای شرکت در نشست هوش مصنوعی که در 16 فوریه در لاهه برگزار می شود، دعوت کرد.
واکنش وزارت خارجه عراق به کشته شدن 4 عراقی در ترکیه
وزارت خارجه عراق به خانواده شهروندان عراقی که در پی تیراندازی به خودرویشان در ترکیه جان باختند، تسلیت گفت.
براساس بیانیه وزارت خارجه عراق، این وزارتخانه از طرف ترکیهای خواست تحقیقات فوری و با همکاری با طرفهای ذیربط عراقی برای شناسایی جزئیات این حمله و دلیل آن انجام دهد.
پیش از این وزارت امور خارجه عراق از کشته شدن چهار عراقی و زخمی شدن یک نفر دیگر بر اثر تیراندازی در ترکیه خبر داده بود.
تداوم کمک نظامی آمریکا به اقلیم کردستان عراق
ریاست اقلیم کردستان عراق اعلام کرد که آمریکا مجددا بر تداوم کمکهای نظامی و غیرنظامی به نیروهای پیشمرگه و اقلیم کردستان برای مقابله با چالشهای به وجود آمده توسط داعش برای حفظ امنیت و ثبات اقلیم و منطقه تاکید کرد.
نشستی در نهاد ریاست اقلیم کردستان با نظارت «شیخ جعفر شیخ مصطفی»، نائب رئیس اقلیم و نمایندگان نخست وزیر و شورای امنیت اقلیم و وزارت پیشمرگه با شماری از مستشاران نظامی آمریکا و نماینده آمریکا برای همکاری امنیتی عراق و مشاور وزارت دفاع آمریکا و واحد سیاسی و اقتصادی کنسولگری آمریکا در اربیل با هدف بررسی جزئیات برنامه تفاهم بین آمریکا و اقلیم کردستان برگزار شد.
در این نشست بر روابط آمریکا با عراق و اقلیم کردستان تاکید و بر مساله مقابله با داعش که خطری حقیقی برای امنیت و ثبات عراق و منطقه ایجاد کرده، تمرکز شد.
دو طرف بر سر لزوم تسریع و توسعه گامهای پروژه اصلاحات و یکپارچه سازی نیروهای پیشمرگه در یک نیروی ملی متحد اجماع نظر داشتند.
نمایندگان آمریکا در این نشست، حمایت کامل خود از پروژه اصلاحات و ساماندهی مجدد نیروهای پیشمرگه اقلیم کردستان را اعلام کردند.
آنها مجددا تاکید کردند که آمریکا به ارائه کمکهای نظامی و غیرنظامی به پیشمرگه و اقلیم کردستان ادامه می دهد.
عبداللطیف رشید: عراق از افزایش بهای نفت بهره خواهد برد
«عبداللطیف جمال رشید» رئیس جمهور عراق در نشستی در چارچوب فعالیتهای مجمع جهانی اقتصاد در داووس با عنوان «آینده خاورمیانه» با تاکید بر غنا و امنیت کشورش گفت: عراق در گذشته از جنگها، درگیریها، تروریسم، تحریمها و جنگ با کشورهای همسایه آسیب دیده است. عراق از افزایش بهای نفت بهره خواهد برد و دولت ما در اجرای برنامههایش مصمم است.
رشید با بیان اینکه عراق روزانه 4 میلیون بشکه نفت صادر میکند و تمایل به افزایش این مقدار و نیز بهره برداری از گاز دارد گفت: برنامه جدید دولت بر دو محور استوار است، اول اجرای طرحهای فوری مرتبط با بهداشت، مسکن و آموزش و پرورش و دوم، پروژههای راهبردی از جمله طرح های نفت و گاز است.
وی افزود: طرح های آینده نگرانه ای در رابطه با گسترش پروژه «فاو» در ارتباط با خطوط لوله نفت، راه آهن و پروژه های مرتبط با کشاورزی مانند کودهای شیمیایی وجود دارد.
رئیس جمهور عراق گفت که تمام این پروژه ها در حال آماده سازی است.
وی ابراز امیدواری کرد که همکاری های بین المللی برای اجرای این پروژه ها صورت گیرد، زیرا عراق به کمک های بین المللی و سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد.
وی گفت که در حال حاضر شرکت های چندملیتی در عراق مشغول به کار هستند و امکان توسعه آن در کشورهای منطقه و تقسیم منافع بین این کشورها وجود دارد.
رشید با تاکید بر لزوم حل مناقشات و مشکلات خاورمیانه بدون دخالت خارجی گفت که جنگ کمکی به کشورهای منطقه نخواهد کرد.
استقبال رئیس جمهور عراق از تصمیم برلین درباره ایزدیها
همچنین «عبداللطیف رشید»، رئیس جمهوری عراق از تصمیم پارلمان آلمان در نسلکشی دانستن کشتار ایزدیها به دست گروه تروریستی داعش استقبال کرد.
وی در توئیتی نوشت: از تصمیم پارلمان آلمان در به رسمیت شناختن کشتار هموطنان ایزدی ما به دست گروه تروریستی داعش به عنوان نسلکشی دسته جمعی و غیر انسانی استقبال میکنیم.
رئیس جمهوری عراق در پایان از جامعه جهانی خواست بازخواست عاملان این جنایت را تضمین کرده و برای روشن شدن سرنوشت دیگر ربودهشدگان، عدم تکرار جنایتهای این چنینی و تامین شرایط برای بازگشت آوارگان به مناطق و منازلشان تلاش و همکاری کنند.
شمار ایزدیها در شمال عراق پیش از تابستان سال 2014 میلادی حدود 550 هزار نفر برآورد میشد. از این جمعیت دهها هزار نفر قتل عام و اسیر و بیش از 360 هزار نفر آواره کشورهای دیگر شدند که حدود دو سوم کل جمعیت ایزدیها هستند.
سازمان ملل متحد سال 2016 میلادی نسلکشی اقلیت ایزدی توسط داعش را به رسمیت شناخت. برخی دیگر از کشورها نیز قتل عامهای داعش در شمال عراق را مصداق نسلکشی و پاکسازی قومی دانستهاند.
با گذشت چندین سال از جنایتهای داعش در شمال عراق همچنان گورهای دست جمعی جدیدی در مناطق سکونت ایزدیها کشف میشود که پرده دیگری از قتلعام پیروان این اقلیت مذهبی را برملا میکند.
همچنان از سرنوشت بیش از 2 هزار و 700 ایزدی خبری در دست نیست. تنها در روستای کوچو حدود 400 مرد به قتل رسیدند و هزار و 250 زن و کودک به اسارت گرفته شدهاند.
در منطقه «سنجار» گورهای زیادی با نام و نشان قربانیان برجا مانده اما هنوز هویت صدها جسدی که در گورهای دست جمعی پیدا شده مشخص نیست.
انتهای پیام/