تاکید رهبران فرانسه و اسپانیا بر لزوم برخورد قاطعانه با قانون کاهش تورم آمریکا

تاکید رهبران فرانسه و اسپانیا بر لزوم برخورد قاطعانه با قانون کاهش تورم آمریکا

فرانسه و اسپانیا در قالب یک قرارداد دوستی جدید همکاری های نزدیکتر در بسیاری زمینه ها از جمله برخورد قاطعانه با قانون کاهش تورم آمریکا را در دستور کار قرار دادند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از "ان تی وی" آلمان، فرانسه و اسپانیا همکاری‌های نزدیکتر را در دستور کار قرار می‌دهند. تمرکز در این همکاری‌ها بر موضوعات مهاجرت، سیاست دفاعی و انرژی است. امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه و "پدرو سانچز"، نخست وزیر اسپانیا همچنین یک رویکرد تقابل علیه سیاست‌های یارانه‌ای اخیر آمریکا موسوم به قانون کاهش تورم را در دستور کار قرار داده و اعلام کردند که در اینجا مسئله محافظت از پروژه‌های بزرگ ما مطرح است.

به این ترتیب اندکی قبل از شصتمین سالگرد پیمان دوستی فرانسه و آلمان، فرانسه قرارداد مشابهی را با اسپانیا امضا کرد. امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه و پدرو سانچز، نخست‌وزیر اسپانیا در بارسلونا معاهده‌ای را درباره افزایش همکاری‌ها، از جمله در مورد مسائل مهاجرت، دفاع، سیاست انرژی و جوانان امضا کردند.

سپس هر دو رهبر خواستار واکنش قاطعانه اروپا به بسته یارانه ای آمریکا شدند. مکرون گفت که در این راستا طرح بدهی‌های مشترک یک تابو نیست. ماکرون تاکید کرد که اروپا بیش از سایرین تحت تأثیر پیامدهای جنگ اوکراین قرار گرفته و باید از اقتصاد خود محافظت کند. وی گفت: بنابراین لازم است اروپا پیام روشن را به ایالات متحده ارسال کند.

رئیس جمهور فرانسه با اشاره به تولید باتری و هیدروژن به عنوان مثال گفت: ما باید از پروژه‌های بزرگ خود محافظت کنیم. او توضیح داد که اگر این پروژه‌ها توسط رقابت تهدید می‌شود، باید جذب و جبران شود.

مکرون با اشاره به صندوق کمک 750 میلیارد یورویی کرونا در سال 2020 گفت: ما مدت‌هاست که تابوی (بدهی مشترک) را برداشته‌ایم. سانچز هم گفت خوب است که دولت ایالات متحده در حال آغاز یک انتقال سبز است، اما ما باید به توافقی دست پیدا کنیم تا این منجر به افول صنعت در اروپا نشود.

در کشورهای اروپایی در حال حاضر این نگرانی وجود دارد که شرکت‌های صنعتی به دلیل طرح یارانه‌ها به ایالات متحده نقل مکان کنند. فرانسه متعهد به راه اندازی استراتژی یارانه‌ای مشابه برای اتحادیه اروپا است. با این حال، هنوز مشخص نیست که این بودجه چگونه تامین خواهد شد. این سوال همچنین قرار است در شورای وزیران فرانسه و آلمان در روز یکشنبه در پاریس مورد بحث قرار گیرد . دولت فدرال آلمان تاکنون برنامه های تامین مالی شده از طریق بدهی را رد کرده است.

اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا چندی پیش بدون توجه به نگرانی‌های آلمان اعلام کرد که می‌خواهد صنعت را در برابر رقابت ایالات متحده و چین با "صندوق حاکمیت اروپایی" مسلح کند . فون در لاین در مجمع جهانی اقتصاد در داووس گفت: او می‌خواهد اروپا را به خانه فناوری پاک و نوآوری‌های صنعتی تبدیل کند. از طرفی کریستین لیندنر، وزیر دارایی فدرال آلمان مجدداً در مورد بسته یارانه‌ای در مقیاس بزرگ اتحادیه اروپا به عنوان پاسخی به میلیاردها بودجه ایالات متحده برای صنعت خود هشدار داد.

انتقادات شدیدی در اتحادیه اروپا علیه این قانون کاهش تورم آمریکا وجود دارد زیرا این بودجه عمدتاً به تولیدات در ایالات متحده مرتبط است. کمیسیون اتحادیه اروپا و دولت آلمان این اقدام را "تبعیض آمیز" علیه شرکت‌های اروپایی دانسته و محکوم می‌کنند.

کاترین تای، نماینده تجاری ایالات متحده، هشدارهای مربوط به مسابقه یارانه یا "جنگ تجاری" با ایالات متحده از طرف اتحادیه اروپا را مبالغه آمیز خواند. وی پیش از دیدار با والدیس دامبروسکیس، معاون رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا، در بروکسل، از درام زیادی که در این گونه اظهارات وجود دارد گله کرد.

مذاکرات با ایالات متحده برای ایجاد معافیت برای شرکت‌های اتحادیه اروپا در قانون کاهش تورم آمریکا تاکنون کند بوده است. سران کشورهای اتحادیه اروپا می‌خواهند در یک نشست ویژه در 9 و 10 فوریه ( 20 و 21 بهمن ماه) در بروکسل درباره پاسخ مشترک به این برنامه یارانه‌های ایالات متحده بحث کنند.

با قانون کاهش تورم، ایالات متحده برای بخش‌هایی از اقتصاد خود یارانه هایی را قرار داده است. این قانون مزایایی را برای شرکت‌هایی که در ایالات متحده تولید می کنند فراهم می کند.

"جو بایدن"، رئیس جمهور آمریکا قانون کاهش تورم را در ماه اوت امضا کرد. این قانون برنامه کمکی 370 میلیارد دلاری را پیش بینی می‌کند که از جمله، انرژی‌های تجدیدپذیر و صنعت را در مبارزه با تغییرات آب و هوایی تقویت می کند. با این حال، این شامل بندهایی نیز می‌شود که شرکت‌ها باید در ایالات متحده سرمایه گذاری و تولید کنند.

این موضوع اتحادیه اروپا را نگران کرده است، زیرا می ترسد شرکت‌های اروپایی نیز تولید خود را به خارج از کشور منتقل کنند. کمیسیون اروپایی بر این عقیده است که شرکت‌های اتحادیه اروپا در مقایسه با رقبای آمریکایی خود در وضعیت نامساعدی قرار دارند. اتحادیه اروپا به دنبال استثناهایی در این قانون است، همانطور که برای کانادا و مکزیک وجود دارد.

این طرح برای حفاظت از آب و هوا و امنیت انرژی، بزرگترین سرمایه گذاری در مبارزه با گرمایش جهانی در تاریخ ایالات متحده محسوب می‌شود. این قانون از جمله یارانه برای خودروهای الکتریکی، باتری‌ها و پروژه‌های انرژی تجدیدپذیر "ساخت ایالات متحده آمریکا" را برنامه ریزی کرده است.

کاخ الیزه پیشتر تاکید کرده بود که معاهده دوستی فرانسه و اسپانیا "اقدامی بسیار نمادین" است. مکرون گفت که قرارداد جدید به این روابط نزدیک «چارچوب جدیدی» می دهد. فرانسه و اسپانیا در مورد بسیاری از موضوعاتی که در سطح اتحادیه اروپا اهمیت دارند، دیدگاه‌های مشابهی دارند. کاخ الیزه همچنین تأکید کرد که چرخش به سوی اسپانیا تأثیری بر روابط فرانسه و آلمان نخواهد داشت. با این حال، برخی از سیاستمداران از حزب حاکم اشاره می کنند که جستجوی ماکرون برای یافتن متحدان بیشتر به روابط تیره اخیر با آلمان نیز مرتبط است.

این سومین قرارداد از این نوع برای فرانسه است. اولین مورد، معاهده الیزه بود که در سال 1963 بر دوستی فرانسه و آلمان مهر شد و با معاهده آخن در سال 2019 تکمیل شد. در سال 2021، فرانسه و ایتالیا به اصطلاح معاهده کویرینال را امضا کردند.

بارسلونا به عنوان مکان امضای این قرارداد انتخاب شد زیرا قرار است از آنجا یک خط لوله گاز و هیدروژن به مارسی ساخته شود. در اصل، این خط باید از پیرنه، که فرانسه در برابر آن مقاومت کرده بود، عبور می‌کرد. به همراه پرتغال، فرانسه و اسپانیا سپس در مورد مسیر جدیدی در امتداد سواحل مدیترانه به توافق رسیدند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon