بن‌بست متحدان؛ غرب برای ارسال تانک به اوکراین به توافق نرسید

بن بست متحدان؛ غرب برای ارسال تانک به اوکراین به توافق نرسید

متحدان اوکراین برای ارسال تانک‌های سنگین به این کشور با بن‌بست روبه‌رو شده‌اند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در حالی که «ولادیمیر زلنسکی»، رئیس جمهور اوکراین اصرار دارد که هیچ جایگزینی برای تأمین و تجهیز ارتش اوکراین با تانک‌های سنگین وجود ندارد، اما به‌نظر می‌رسد که متحدان غربی اوکراین در دستیابی به توافقی برای ارسال تانک‌های سنگین به اوکراین به بن‌بست رسیده‌اند.

بیشترین درخواست اوکراین برای تانک‌های غربی، تانک‌های لئوپارد2 ساخت آلمان بوده است که از نظر تعداد در اروپا پرتعدادترین است، اما ارسال آن از سوی دیگر کشورها به اوکراین نیازمند مجوز صادرات مجدد از سوی آلمان است، اما آلمان هنوز نتوانسته است اعلام کند که آیا برای ارسال این تانک‌ها به اوکراین مجوز می‌دهد یا خیر.

این عدم تصمیم‌گیری آلمان در حالی است که روز جمعه بیش از 50 کشور با حضور در پایگاه هوایی آمریکا در آلمان موسوم به پایگاه رامشتاین قرار بود درباره ارسال تجهیزات نظامی بیشتر به اوکراین تصمیم‌گیری کنند، اما این کشورها درباره ارسال تانک به اوکراین با وجود درخواست‌های مکرر زلنسکی سکوت کردند.

لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا نیز بدون اشاره به مخالفت واشنگتن با ارسال تانک‌های آمریکایی آبرامز به اوکراین، به این مسئله بسنده کرد که در هفته‌های آتی، وضعیت اوکراین در یک ضدحمله علیه روسیه مشخص خواهد شد. آستین در پایگاه هوایی رامشتاین گفت: «ما در اینجا فرصتی از هم‌اکنون تا بهار داریم... هر زمان که آنها عملیات خود را آغاز کنند، ضدحمله خود را انجام خواهند داد.»

«بوریس پیستوریوس»، وزیر دفاع جدید آلمان نیز در حاشیه نشست متحدان اوکراین در پایگاه هوایی رامشتاین آلمان به خبرنگاران گفت: «هنوز نمی‌توانیم بگوییم چه‌زمانی برای ارسال تانک تصمیم گرفته می‌شود و مشخص نیست که چه تصمیمی در مورد تانک لئوپارد به میان خواهد آمد.»

با وجود درخواست کی‌یف برای تانک‌های قدرتمند لئوپارد، کرملین هشدار داده است که تحویل این تانک‌ها توسط غرب منجر به تشدید تنش «بسیار خطرناک» خواهد شد.

تردید آلمان در تأمین این تانک‌ها منجر به انتقاد شدید برلین از سوی دیگر کشورها مانند فنلاند و لهستان شده است که دارای ذخایر خوبی از تانک‌های لئوپارد آلمانی هستند اما برای ارسال آنها نیاز به تأیید صادرات مجدد آلمان دارند.

 
انتهای پیام/+
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان