تحولات اوکراین| بایدن: کی‌یف تمام کمک‌های نظامی لازم را از غرب دریافت خواهد کرد

تحولات اوکراین| بایدن: کی‌یف تمام کمک‌های نظامی لازم را از غرب دریافت خواهد کرد

وعده واشنگتن به کی‌یف درباره دریافت تمام کمک‌های نظامی لازم، مخالفت بلینکن با وجود شکاف در ائتلاف غربی، اعتراف کاخ سفید به پیشرفت روسیه در برخی مناطق نبرد و مشارکت ناتو و آمریکا در جنایات علیه مردم دونباس، از مهمترین رویدادهای پیرامون جنک هستند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم،  روز جمعه، 20 ژانویه، نشست گروه تماس در مورد حمایت از اوکراین، به ابتکارعمل واشنگتن و در سطح وزرای دفاع کشورهای غربی در پایگاه هوایی رامشتاین آمریکا در خاک آلمان برگزار شد. 

 آرویداس آنوسوسکاس، وزیر دفاع لیتوانی پیش از این مدعی شده بود که در نتیجه این نشست، شرکت کنندگان انتقال صدها تانک لئوپارد-2 به اوکراین را اعلام خواهند کرد، ولی چنین نشد. بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان اعلام کرد که کشورهای شرکت کننده در نشست درباره انتقال این نوع تانک به اوکراین تصمیمی نگرفتند. وی یادآور شد که دیدگاه‌های متحدان در مورد تامین تانک‌های مورد نیاز کی‌یف متفاوت است و اطمینان داد که آلمان تنها مخالف ارسال چنین تجهیزات نظامی نیست.

به گفته وی، بسیاری ازطرفین در مذاکرات رامشتاین بر این عقیده هستندکه مزایا و معایب این اقدام باید به دقت سنجیده شود. و این به ویژه، موضع گیری دولت آلمان است.

این در حالی است که ماریوش بلاشاک، وزیر دفاع ملی لهستان یادآور شد که امکان انتقال تانک‌ها به کی‌یف همچنان وجود دارد. وی گفت که وزیر دفاع آلمان، که تامین این ماشین نظامی تا حد زیادی به وی وابسته است، تنها برای دومین روز است که انجام وظیفه خود را شروع کرده است.

علاوه بر این، لوید آستین، رئیس پنتاگون نیز تاکید کرد که در حال حاضر صحبت در مورد نیاز به تامین برخی تسلیحات خاص به اوکراین اشتباه است. به گفته وی، با توجه به اظهارات شنیده شده از سوی برلین، واشنگتن چیزی برای اعلام درباره تامین تانک‌های آبرامز خود ندارد. وی در عین حال یادآور شد که کشورهای غربی انواع دیگر خودروهای زرهی را در اختیار کی‌یف قرار خواهند داد.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز سیصد و سی‌ و دوم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

مناقشه مقامات آلمانی بر سر مسئله ارسال تانک های غربی به اوکراین

رالف موتزینیچ، رهبر فراکسیون حزب سوسیال دموکرات انتقادها  از عدم تصمیم گیری صدر اعظم آلمان در مورد تحویل تانک های لئوپارد به اوکراین را رد کرده است . موتزینیچ درباره اظهارات  اخیر "استراک زیمرمن"، سیاستمدار حزب لیبرال دموکرات و رئیس کمیسیون  دفاعی در پارلمان آلمان گفت: خانم استراک زیمرمن و دیگران ما را وارد یک درگیری نظامی می کنند.

موتزینیچ خاطرنشان کرد که به نظر او، آلمان، برخلاف بسیاری از کشورهای اروپایی دیگر، قبلاً حمایت نظامی گسترده ای از اوکراین ارائه کرده است. او گفت: ما در آینده به یک شیوه تحویل هماهنگ گسترده ادامه خواهیم داد. دولت فدرال از نزدیک با ایالات متحده آمریکا هماهنگ است و همچنین در تلاش است تا چین را نیز درگیر کند.

"لارس کلینگ بیل"، رئیس حزب سوسیال دموکرات نیز از موضع "اولاف شولتز"، صدر اعظم آلمان دفاع کرد. "کلینگ بیل" گفت: آنچه اولاف گفت: به تنهایی نمی‌روم، این باید پیش‌فرض باشد. بنابراین این دقیقاً درست است که صدراعظم در این موقعیت تاریخی این کار را انجام می دهد.

"استراک زیمرمن" به نوبه خود با انتقاد شدید به اظهارات موتزنیچ واکنش نشان داد. این سیاستمدار حزب لیبرال دموکرات در توییتی نوشت: این نماد تمام شکست‌های اصلی سیاست خارجی آلمان است. دیدگاه های دیروز موتزنیچ به مشکلات فردا منجر می شود. استراک زیمرمن نوشت: او دیگر قادر نیست جهان بینی خود را با واقعیت تطبیق دهد.

درخواست وزارت دارایی آلمان از وزیر دفاع جدید برای کمک های بیشتر به اوکراین

با توجه به تصمیم به تعویق افتاده در مورد تحویل احتمالی تانک اصلی نبرد، کریستین لیندنر، وزیر دارایی فدرال آلمان از بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع جدید  خواسته است تا کمک های بیشتر به اوکراین را مد نظر قرار دهد.

لیندنر در کنفرانس حزب ایالتی لیبرال دموکرات در نوردراین-وستفالن در بیله فلد گفت که پیستوریوس از حمایت کامل وی برخوردار است.  وی افزود: اما وزیر دفاع جدید همچنین فرصت جدیدی برای آلمان است تا بررسی کند که چه کارهای دیگری می توانیم برای کمک به اوکراین در مبارزه برای صلح و آزادی انجام دهیم. لیندر دقیقاً منظورش از کمک را نگفت.

لیندنر گفت، شجاعت مردم اوکراین که از آزادی خود دفاع کردند، اما همچنین از همه ارزش هایی که برای ما مقدس هستند چشمگیر است. آلمان نیز باید خود را در برابر این شجاعت بسنجد.

انتقاد شدید اوکراین از  تردید شرکای غربی  در تامین تانک برای این کشور

اوکراین شرکای غربی خود را متهم کرده است که با تردید در تامین تانک های اصلی جنگ برای این کشور به  تلفات جنگی بیشتری در این کشور تن می دهند. میخائیلو پودولیاک، مشاور رئیس جمهور اوکراین در توییتی نوشت: بلاتکلیفی جهانی در مورد این موضوع منجر به مرگ و میر بیشتر در اوکراین شده است.

وی افزود: هر روز تردید به معنای مرگ اوکراینی هاست.

درخواست کشورهای حوزه بالتیک از آلمان

وزرای خارجه کشورهای حوزه بالتیک هم از دولت آلمان خواسته اند تانک های لئوپارد 2 را به اوکراین تحویل دهد. ادگارس رینکویچس، وزیر امور خارجه لتونی در توییتی نوشت: این برای توقف تجاوز روسیه، کمک به اوکراین و بازگرداندن سریع صلح در اروپا ضروری است.

وی همچنین به نمایندگی از همتایان خود از استونی و لیتوانی صحبت کرده و گفت:  آلمان به عنوان یک قدرت پیشرو اروپایی در این زمینه مسئولیت ویژه ای دارد.

درخواست همسر زلنسکی از متحدان غربی برای تلاش بیشتر در اجرای طرح صلح 10 ماده ای

به گفته اولنا زلنسکا، همسر رئیس جمهور اوکراین، متحدان غربی باید تلاش بیشتری برای اجرای یک طرح صلح ده ماده ای انجام دهند. او این اظهارات را  به روزنامه نویه زوریخه سایتونگ در مجمع جهانی اقتصاد در داووس گفت.

طرح صلح که توسط ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین در نشست سران گروه 20 در ماه نوامبر اعلام شد، شامل درخواست هایی برای تشکیل دادگاه جنایات جنگی، تضمین امنیت غذایی و انرژی و مکانیسم هایی برای جلوگیری از تشدید مجدد درگیری است.

زلنسکی روسیه را به مانع تراشی برای صادرات مواد غذایی از کشورش متهم کرد

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین خواستار پایان دادن به موانع مستمر روسیه برای صادرات مواد غذایی از کشورش از طریق دریا شده است. رئیس جمهور اوکراین در یک پیام ویدئویی در کنفرانس بین المللی وزرای کشاورزی در برلین گفت که این محموله مواد غذایی برای هفته ها گیر کرده بود زیرا نمایندگان روسیه بازرسی های برنامه ریزی شده را مسدود کردند.

به گفته زلنسکی، در حال حاضر بیش از 100 کشتی با مواد غذایی در نزدیکی تنگه بسفر در صف ایستاده اند. رئیس جمهور اوکراین گفت که این به معنای افزایش قیمت برای اروپا است.  برای آسیا، این به معنای خطر فزاینده بی ثباتی اجتماعی و برای کشورهایی مانند اتیوپی یا سودان، کمبود مداوم مواد غذایی است.

پارلمان اروپا: اوکراین به زودی تانک های لئوپارد را دریافت می کند

"روبرتا متسولا"،  رئیس پارلمان اتحادیه اروپا ابراز اطمینان کرده است که اوکراین به زودی می تواند تانک های لئوپارد 2 را دریافت کند.  وی در گفتگویی به هندلزبلات گفت: در نشست متحدان غربی در پایگاه آمریکا در رامشتاین، تعهدات مهم دیگری نیز اتخاذ شد و من در مورد تانک ها نیز خوش بین هستم، زیرا این گام منطقی بعدی است.

وی افزود: این خوب است که شرکای ائتلاف غربی در رامشتاین بر سر تحویل تسلیحات جدید به توافق رسیده اند. با این حال، آنچه ما نیاز مبرم داریم رهبری، وحدت و رویکرد مشترک برای تامین تانک های لئوپارد 2 است.

متسولا تاکید کرد: اوکراینی ها به ما نیاز دارند و روی ما حساب می کنند. این لحظه حیاتی است که نیاز به تصمیمات جسورانه دارد و زمان بسیار مهم است.

تاکید آمریکا بر عدم ارسال تانک های جنگی آبرامز به اوکراین

 این روزها بین غربی ها این مسئله مطرح است که آیا اوکراین باید تانک های اصلی جنگ غربی را دریافت کند؟ این موضوع در داخل ناتو بحث برانگیز است. آلمان تاکنون از تامین تانک های لئوپارد خودداری کرده است. ایالات متحده آمریکا نیز از تامین تانک های جنگی به اوکراین خودداری کرده است.

"جو بایدن"، رئیس جمهور آمریکا در پاسخ به این سوال که آیا از طرح دولت لهستان برای تامین تانک های لئوپارد به اوکراین حمایت می کند، گفت: اوکراین تمام کمک های مورد نیاز خود را دریافت خواهد کرد.  وی اظهار نظر دقیق تری نکرد. در همین حال، یک مقام آمریکایی تکرار کرد که ایالات متحده موضع خود را مبنی بر عدم ارسال تانک های اصلی جنگی آبرامز به اوکراین حفظ کرده است.

اوکراین مدت هاست که خواستار تحویل تانک های جنگی است. تمرکز بر مدل آلمانی لئوپارد 2 است. لهستان و سایر کشورهای ناتو توافق کرده اند تانک های لئوپارد را از ذخایر خود به اوکراین تحویل دهند. اما این امر مستلزم تایید آلمان به عنوان کشور سازنده است. ناظران انتظار داشتند که آلمان در نشست گروه تماس اوکراین در رامشتاین تصمیمی را در مورد برنامه های لهستان اعلام کند.  با این حال، این اتفاق نیفتاد.

آمریکا اهمیت شهرهای باخموت و سولدار را کم دانست

به گفته ایالات متحده، اهمیت استراتژیک شهرهای باخموت و سولدار در شرق اوکراین بیش از حد ارزیابی شده است. جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا گفت: فتح این دو شهر توسط نیروهای روسی به طور قابل توجهی پویایی در میدان نبرد را تغییر نمی دهد. وی افزود:  اگر اوکراین  باخموت را از دست بدهد، اوکراین ناگهان عقب نخواهد ماند.

اولین گروه سربازان اوکراینی برای کار با تانک های لئوپارد در لهستان آموزش می بینند

اولین گروه سربازان اوکراینی اکنون در لهستان برای استفاده از تانک‌های جنگی اصلی لئوپارد 2 آلمان آموزش می‌بینند . این خبر را صدای آمریکا به نقل از وزیر دفاع اوکراین الکسی رزنیکوف گزارش کرده است . به گفته وی توسعه  این آموزش پیشرفتی است که می توان آن را به تلاش های لهستان نسبت داد.

 آلکسی رزنیکوف تاکید کرد: ما با آن شروع می کنیم و سپس ادامه می دهیم.

رزنیکوف پس از دیدار با بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان در رامشتاین، همچنین ابراز خوش بینی کرد که آلمان در آینده تانک های لئوپارد را به اوکراین عرضه خواهد کرد. رزنیکوف عکسی در توییتر منتشر کرد که او را در کنار پیستوریوس نشان می داد. وی در زیر آن از کمک نظامی دولت آلمان تشکر می کند و می نویسد: ما در مورد لئوپارد 2 گفتگوی آزاد داشتیم و این مذاکرات ادامه خواهد داشت.

 تاکید مقام ناتو بر لزوم تحویل تانک های غربی به اوکراین

راب بائر، ژنرال هلندی ناتو در سخنانی گفت:   آلمان نیز مانند هر کشور دیگری باید تصمیم بگیرد که آیا می‌خواهد تانک برای اوکراین تامین کند یا خیر.  رئیس کمیته نظامی ناتو گفت: ارائه تجهیزات هزینه دارد، اما اگر روسیه در جنگ اوکراین پیروز شود، هزینه برای همه ما بسیار بیشتر خواهد بود.

وی افزود: مهم است که از نزدیک به آنچه اوکراین نیاز دارد نگاه کنیم و در صورت امکان  آنچه را که این کشور می خواهد به او بدهیم.

رئیس ستاد ارتش آمریکا: شانس اوکراین برای پیروزی نظامی زودهنگام در جنگ بسیار اندک است

مارک میلی، رئیس ستاد ارتش آمریکا معتقد است که شانس اوکراین برای پیروزی نظامی زودهنگام در جنگ آغاز شده توسط روسیه بسیار اندک است. میلی پس از کنفرانس اوکراین در پایگاه نیروی هوایی رامشتاین آمریکا گفت: از نقطه نظر نظامی، بیرون راندن نیروهای روسیه از هر وجب از کشور در سال جاری بسیار بسیار دشوار خواهد بود.

وی معتقد است که این جنگ نیز مانند بسیاری از درگیری های  پیش از آن، بر سر میز مذاکره خاتمه خواهد یافت. این یک جنگ بسیار بسیار خونین است. تلفات قابل توجهی از هر دو طرف وجود دارد. رئیس ستاد ارتش آمریکا  انتظار دارد روسیه "بیش از 100000" سرباز را از دست داده باشد. این تعداد شامل اعضای منظم ارتش و همچنین مزدوران می شود.

میلی گفت: برای روسیه، جنگ در حال تبدیل شدن به یک فاجعه مطلق است. اما تلفات قابل توجهی نیز در ارتش اوکراین وجود دارد.

درخواست فوری سفیر اوکراین از آلمان برای تحویل تانک های لئوپارد

اولکسی ماکیف، سفیر اوکراین از دولت آلمان خواسته است که راه را برای تحویل فوری تانک‌های اصلی لئوپارد 2 باز کند.   وی روز شنبه به خبرگزاری آلمان گفت: ما اکنون به تانک های آلمانی نیاز داریم. ما زمانی برای بررسی، تفکر و تردید نداریم. آنچه ما نیاز داریم: تصمیم گیری، آموزش و تحویل به شیوه ای هماهنگ، بلافاصله و مستقیم است.

13:03- آمریکا گروه روسی "واگنر" را یک سازمان جنایی فراملی نامید

جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی کاخ سفید اعلام کرده است که ایالات متحده شرکت نظامی خصوص "واگنر" (Wagner PMC) را به عنوان یک سازمان جنایی فراملی طبقه بندی کرده و قصد دارد تحریم های مناسبی را علیه این گروه اعمال کند. 

وی همچنین گفت: «وزارت خزانه داری ایالات متحده در حال ارزیابی فعالیت های Wagner PMC مطابق با دستورات اجرایی در این راستاست تا اقدامات تحریمی در این رابطه در نظر گرفته شود. تأثیر محدودیت‌های جدید بر کارکنان این تشکیلات نظامی و همچنین «سیستم‌های پشتیبانی آن در چندین قاره» اعمال خواهد شد.»

12:50- مقام نظامی سابق آمریکایی: مداخله در درگیری اوکراین دیوانگی است

"داگلاس مک گرگور" سرهنگ بازنشسته ارتش آمریکا معتقد است که مداخله ایالات متحده در درگیری نظامی کنونی در اوکراین دیوانگی محض خواهد بود. سرهنگ بازنشسته مک گرگور در مصاحبه با کانال یوتیوب Judging Freedom هشدار داد: ایالات متحده با اقدامات خود در اوکراین، احتمال درگیری نظامی مستقیم با روسیه را افزایش می دهد که این کار دیوانگی است.  به گفته وی، ارسال تسلیحات به اوکراین نتیجه این درگیری را تغییر نخواهد داد و واشنگتن تنها "نمک به زخم مردم اوکراین می‌پاشد. 

این مقام نظامی سابق یادآور شد که ایالات متحده نه تنها می خواهد به تغییر رژیم در روسیه دست یابد، بلکه می خواهد روسیه را به عنوان یک کشور مستقل نابود کند. مک گرگور تاکید کرد که تلاش ایالات متحده برای مداخله در درگیری اوکراین می تواند منجر به حملات هسته‌ای از هر دو طرف شود که یک کابوس برای کل جهان خواهد بود.

وی افزود: «چیزی که مرا نگران می کند این است که دخالت آمریکا در شرایطی است که قدرت نظامی اوکراین به سادگی در حال سقوط است و دولت آن توانایی کنترل اوضاع ر را از دست می دهد. در چنین شرایطی ما سعی داریم به نحوی مداخله کنیم. و این مداخله باعث تسریع درگیری با روس‌ها می شود و ما در این درگیری موفق نخواهیم شد.»

12:27- نظریه واشنگتن و کی‌یف برای حمله به کریمه برای غرب فاجعه آمیز خواهد بود

نشریه آمریکایی کانسرواتیو (The American Conservative) در تحلیلی نوشته است، با تصور امکان تصرف کریمه توسط نظامیان اوکراینی، مقامات آمریکایی جنون واقعی خود را نشان داده اند و چنین تلاشی می تواند منجر به یک فاجعه برای غرب شود. 

در این مقاله یادآوری شده: «ناوگان دریای سیاه روسیه در بندر سواستوپل کریمه مستقر است. آیا واشنگتن واقعاً فکر می‌کند که این ایده خوبی است که نبرد را درمنطقه ای با تعداد زیادی پایگاه نظامی روسی، که برای امنیت ملی این کشور کاملاً ضروری و مهم است، گسترش دهد؟ آیا این اقدام دیوانگی نیست؟»

در این تحلیل به این نکته اشاره شده که دولت جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده، مطمئن است که اگر به روسیه نشان داده شود که "کنترل این کشور بر کریمه ممکن است در معرض خطر قرار بگیرد"، می تواند موقعیت اوکراین را در مذاکرات صلح آینده تقویت کند، در حالیکه وضعیت می تواند نتیجه معکوس داشته باشد.

12:12- تایم از کشته شدن یک تفنگدار سابق آمریکایی در اوکراین مطلع شد

مجله تایم به نقل از یک مقام نیروی دریایی ایالات متحده گزارش داد که "دانیل سوئیفت"، یکی از اعضای سابق نیروهای ویژه تفنگداران دریایی ایالات متحده، معروف به "فوک‌های دریایی" (نیروهای ویژه SEAL)، در جریان درگیری‌های نظامی در اوکراین جان خود را از دست داده است. 

به گفته این نشریه، دنیل سویفت در تاریخ 18 ژانویه کشته شد. تایم یادآور شده که وزارت امور خارجه آمریکا پیش از این نیز از کشته شدن اخیر یک شهروند آمریکایی در حال جنگ در اوکراین خبر داده بود.

به گفته یک مقام نیروی دریایی ایالات متحده، سوئیفت در سال 2005 به SEALs پیوسته بود و در طول مدت انجام وظیفه به پاس خدمات خود در عراق و افغانستان جوایز و نشانهایی دریافت کرد. وی یادآور شد که اطلاعاتی در مورد چگونگی مرگ سوئیفت در اوکراین وجود ندارد.

12:05- هشدار ایلان ماسک به اوکراین درباره حمله به کریمه

ایلان ماسک،  تاجر و سرمایه گذار آمریکایی از آمادگی دولت ایالات متحده برای حمایت از اوکراین در صورت حمله به شبه جزیره کریمه انتقاد کرد.

ماسک در حساب توییتر خود در تفسیر مقاله منتشره در نیویورک تایمز در این باره نوشت: «من طرفدار اوکراین هستم، ولی قصد مقامات واشنگتن برای حمایت از کی‌یف در حمله به  کریمه تنها منجر به تشدید بی رحمانه اوضاع برای اوکراین شده و برای کل جهان بسیار خطرناک خواهد بود.»

پیش از این، روزنامه نیویورک تایمز به نقل از منابع خبری خود در میان مقامات آمریکایی گزارش داد که واشنگتن در حال مذاکره با مقامات کی‌یف در خصوص امکان استفاده از تسلیحات دوربرد غربی ارسال شده به اوکراین برای حمله به کریمه یا به طور خاص پل کریمه است.

به نوشته این نشریه، به عقیده مقامات واشنگتن، در صورت از دست دادن کنترل روسیه بر کریمه، موقعیت اوکراین در مذاکرات آتی تقویت خواهد شد. این مقاله توضیح نداده که حمله به اهدافی در کریمه چگونه می تواند به از دست دادن کنترل روسیه بر این شبه جزیره منجر شود.

در این رابطه ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا نیز پیشتر احتمال حملات اوکراین به کریمه را ارزیابی کرده و یادآور شد که مقامات کی‌یف بر اساس نگرانی های امنیتی و صلاحدید خود می توانند از سلاح‌های غربی برای این منظور استفاده کنند.

11:42- نابودی بیش از 80 هزار مین توسط واحدهای مهندسی ارتش روسیه در اوکراین

وزارت دفاع فدراسیون روسیه با انتشار فیلمی از فعالیت پرسنل واحدهای واحدهای مهندسی منطقه نظامی مرکزی نیروهای مسلح این کشور در منطقه عملیات ویژه، به مناسبت روز بزرگداشت این حرفه، که در روسیه در 21 ژانویه جشن گرفته می شود، اعلام کرد که نیروهای متخصص این واحدها در تمامی مناطق آزاد شده در حال انجام وظیفه پاک سازی زمین‌ها، مراتع، جاده‌ها و تاسیسات زیرساختارهای غیرنظامی از وجود اشیاء انفجاری و انواع مین‌های ضد نفر و ضد تانک کار گذاشته شده توسط نیروهای نظامی اوکراینی هستند. 

در این گزارش یادآوری شده که واحدهای مهندسی نظامی تاکنون بیش از 80 هزار مین را در مسیرهای حرکت ستونهای نظامی و تاسیسات زیرساختارهای غیرنظامی پیدا و خنثی کرده‌اند.

11:10- هلند 400 نیروهای نظامی دیگر اوکراینی را آموزش خواهد داد

وزارت دفاع هلند قصد دارد به عنوان بخشی از برنامه مشترک اینترفلکس (Interflex)، 400 پرسنل نظامی دیگر از نیروهای مسلح اوکراین را در سال 2023 آموزش دهد.

این تصمیم از نامه کایسی اولونگرن، وزیر دفاع این پادشاهی به نمایندگان پارلمان هلند مشخص شده است. وی در این نامه یادآور شده: «در دوره ژانویه تا آوریل سال 2023، حدود 65 تفنگدار دریایی (هلندی) هر کدام دو دسته 200 نفره از نظامیان اوکراینی را آموزش خواهند داد.»

به گفته وزیر دفاع، هلند همچنین دو سامانه موشکی ضد هوایی پاتریوت و موشکهای مورد نیاز آن را به کی‌یف خواهد فرستاد.

برنامه اینترفلکس- Interflex شامل آموزش سربازان ارتش اوکراین در خاک انگلستان است. ارزش کل کمک هلند به این برنامه  17.5 میلیون یورو (از سپتامبر سال 2022 - پایان سال 2023) برآورد شده و از بودجه امنیت بین المللی هلند تأمین می شود. بر اساس اطلاعات مشخص شده در این نامه، هلند در سال 2023 2.5 میلیارد یورو به اوکراین کمک نظامی خواهد کرد.

آمریکا و متحدانش توافق کردند که دو سقف قیمتی برای محصولات نفتی روسیه وضع کنند

گروه 7، اتحادیه اروپا و استرالیا بعنوان حامیان اصلی محدود کردن قیمت منابع صادراتی از روسیه موافقت کردند که سقف قیمت نفت روسیه را بسته به دو بخش از فرآورده های آن تقسیم کنند. این موضوع بامداد امروز، شنبه، از سوی وزارت خزانه داری آمریکا اعلام شد. این موضوع در یک نشست مجازی بین آدوال آدیمو، معاون وزیر خزانه داری ایالات متحده و همتایان اروپایی و استرالیایی مورد بحث قرار گرفت.

در این سند که پس از این مذاکرات منتشر شد، آمده است: «معاونان وزیران با این رویکرد در مورد محصولات فرآوری شده موافقت کردند که علاوه بر سقف قیمت نفت خام، دو سقف جداگانه نیز برای محصولات نفتی روسیه در نظر گرفته شود.» 

طبق اطلاعات وزارت خزانه داری آمریکا، در این نشست پیشنهاد شد یک محدودیت برای محصولاتی که معمولاً با قیمت بالاتری نسبت به نفت خام (مانند دیزل یا بنزین) معامله می‌شوند و محدودیتی نیز برای محصولاتی که با تخفیف معامله می‌شوند، مانند نفت ویژه گرمایش تعیین شود.

پیش از این، در اواسط ماه ژانویه، از جود برنامه ای برای تعیین سقف دو برابری قیمت برای محصولات نفتی روسیه گزارش شده بود.

بایدن به اوکراین قول داد: کی‌یف تمام کمک‌های نظامی لازم را از غرب دریافت خواهد کرد

جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده در بیانیه‌ای که شب گذشته، جمعه صادر کرد، اطمینان داد که نیروهای مسلح اوکراین تمام کمک های نظامی لازم را دریافت خواهند کرد.

رهبر آمریکا تاکید کرد: «اوکراین تمام کمک های مورد نیاز خود را دریافت خواهد کرد.» وی بدین ترتیب به سوالی در مورد احتمال تحویل تانک های مدرن غربی به اوکراین پاسخ داد، بدون اینکه به نگرش خود نسبت به عدم انتقال احتمالی تانک های آلمانی به کی‌یف اشاره کند.

اوایل روز جمعه مشخص شد که در نشست گروه تماس در پایگاه هوایی رامشتاین، تصمیمی در مورد تامین تانک لئوپارد- 2 به اوکراین گرفته نشده است.

مخالفت بلینکن با وجود شکاف در ائتلاف غربی بر سر اوکراین 

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا شب گذشته، جمعه، برخی اظهارات شنیده شده درباره ایجاد شکاف در ائتلاف کشورهای حامی اوکراین را بسیار زود هنگام ارزیابی کرد.

وی در سخنرانی خود در دانشگاه شیکاگو تاکید کرد که اتحاد غرب در این موضوع در حال قوی‌تر شدن است و هیچ دلیلی برای بروز بحران داخلی در این ائتلاف وجود ندارد.

وزیر امور خارجه همچنین درباره نگرش قانونگذاران آمریکایی به تقویت بیشتر توان نظامی کی‌یف اظهار نظر کرد. به گفته بلینکن، هر دو حزب موافق هستند که این اقدامات قابل توجیه هستند.

در پایان، بلینکن بر لزوم تامین تسلیحات اوکراینی که واقعاً قادر به تقویت پتانسیل دفاعی این کشور هستند، تاکید کرد.

نماینده روسیه از سازمان ملل خواست که واقع بین و مستقل باشد

دیمیتری پولیانسکی، معاون اول نماینده دائم فدراسیون روسیه در سازمان ملل شب گذشته در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد که مقامات مسکو در تماس با دبیرکل سازمان ملل، آنتونیو گوترش، بر لزوم واقع بینی و استقلال کار این سازمان تاکید می کنند. 

این دیپلمات روس در مصاحبه با شبکه تلویزیونی راسیا-24 تاکید کرد: «علیرغم اینکه نفوذ غرب در سازمان ملل در همه سطوح بسیار زیاد است، این سازمان سعی می کند تا جایی که ممکن است واقع بین باشد. ما فعالانه با دبیرکل کار می کنیم، اما با این وجود او باید در ارزیابی های خود مستقل و بی طرف باشد. متاسفانه این مسئله همیشه اتفاق نمی افتد و ما مستقیماً به او گوشزد می دهیم.»

به گفته پولیانسکی، وجود سازمان ملل همچنان مهم است و باید نقش مرکزی در تصمیم گیریهای جهانی را ایفا کند.

نارضایتی مقامات کی‌یف از نشست شورای امنیت درباره وضعیت کلیساهای ارتدکس اوکراین 

دیمیتری پولیانسکی، معاون اول نماینده دائم روسیه در سازمان ملل، در بخش دیگری از این مصاحبه گفت که نشست شورای امنیت در مورد آزار و اذیت کلیسای ارتدکس اوکراین  آشکارا به مذاق مقامات کی‌یف خوش نیامده است.  به گفته وی، در عین حال بسیاری از افراد شروع به تعجب کرده‌اند که واقعاً در اوکراین چه می‌گذرد.

پولیانسکی افزود: نماینده اوکراین گفته که "هیچ کس درخواست این نشست را نکرده و کلیسای ارتدکس اوکراین نیازی به حمایت روسیه ندارد".  با این حال، نمایندگی دائمی فدراسیون روسیه شرایطی که کلیسای ارتدکس اوکراین تحت آن مجبور به ادامه موجودیت است را تشریح کرده و ما می بینیم که پاسخ های زیادی به این نشست وجود دارد، افرادی هستند که در مورد آنچه واقعاً در اوکراین اتفاق می افتد سؤال می کنند و اینکه چرا به ناگهان مبارزه با کلیسای ارتدکس در این کشور ضروری شده است.

پیش از این، هفته گذشته، 17 ژانویه، در نشست ویژه شورای امنیت سازمان ملل، به ابتکارعمل روسیه، موضوع اعمال فشار کی‌یف بر کلیسای ارتدکس اوکراین مورد بررسی قرار گرفت.

آمریکا یک تاجر روس را به دور زدن تحریم‌ها متهم کرد

وزارت دادگستری آمریکا ولادیسلاو اوسیپوف، تاجری با تابعیت روسیه را به دور زدن تحریم های ضدروسی و پولشویی متهم کرده است.  لازم به ذکر است که اتهامات مشابهی علیه ریچارد مسترز، شهروند انگلیسی نیز مطرح شده است.

طبق این اطلاعات، علاوه بر این، واشنگتن از مقامات اسپانیایی خواسته است تا این تاجر روس را به منظور استرداد به ایالات متحده دستگیر کنند. حکم بازداشت اوسیپوف از قبل صادر شده است.

ژنرال میلی: درگیری در اوکراین بر سر میز مذاکره پایان خواهد یافت

ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح ایالات متحده شب گذشته، جمعه، ابراز عقیده کرد که درگیری نظامی در اوکراین در نهایت باید با انجام مذاکرات بین کی‌یف و مسکو پایان یابد. 

این مقام نظامی آمریکایی در جریان نشست گروه تماس برای حمایت از اوکراین در پایگاه هوایی رامشتاین آلمان گفت: این خصومت‌ها، مانند بسیاری مناقشات نظامی دیگر، باید در نهایت با دست یابی به توافقی از طریق مذاکره پایان یابد. وقت آن رسیده که روس ها و اوکراینی ها بر سر میز مذاکره بنشینند.

مایلی افزود، به عقیده وی، در سال جاری بیرون راندن نیروهای روسیه از سراسر خاک اوکراین بسیار دشوار خواهد بود.

اعتراف کاخ سفید به پیشرفت روسیه در مناطق سوله‌دار و آرتیموفسک 

جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی کاخ سفید، اذعان کرد که نیروهای مسلح روسیه در مناطق مسکونی آرتیموفسک (نام اوکراینی - باخموت) و سوله‌دار پیشرفت قابل توجهی کرده و  پیشروی کردند. هر دو این دو شهر در سرزمین دونتسک واقع شده اند.

وی شب گذشته در یک نشست خبری گفت: "من همانطور که قبلاً گفته ام، باز هم می گویم که آنها (روسها) در هر دو این مناطق پیشرفت تدریجی داشتند."

کربی افزود که ایالات متحده همچنان وضعیت این شهرها را بحث برانگیز ارزیابی می کند زیرا به عقیده واشنگتن، موفقیت ارتش روسیه در آنجا با "هزینه گزافی" برایشان به دست آمده است. ئوی در عین حال مدعی شد که وضعیت در آرتیموفسک و سوله‌دار پویایی وضعیت کلی در جبهه نبرد را تغییر نداده و شکستی را برای اوکراینی ها به همراه نخواهد داشت.

انتقاد رئیس جمهوری مجارستان از زلنسکی به دلیل قانون اقلیت‌های ملی در اوکراین

کاتالین نواک، رئیس‌ جمهوری مجارستان شب گذشته، جمعه، در یک کنفرانس مطبوعاتی با زوران میلانوویچ، رئیس جمهوری کرواسی یادآور شد که ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین نامه‌ای که اوی دیدگاه وی درباره قانون جدید مصوبه در اوکراین درباره اقلیت‌های ملی، که به‌ویژه به وضعیت مجارها در مناطق غربی این کشور مربوط می‌شود، را بی‌پاسخ گذاشته است.

به گفته وی، در حال حاضر 150 هزار مجارستانی در برخی مناطق غربی اوکراین زندگی می کنند که اکنون به دلیل قانون تصویب شده توسط زلنسکی، حقوق و آزادی آنها به شدت محدود شده است. به گفته وی، وی این موضوع را در سفر اخیر به کی‌یف و مناطق غربی اوکراین مطرح کرده و پیامی را برای شخص رئیس جمهور اوکراین ارسال کرده که در آن دیدگاه خود در این خصوص را واضح بیان کرد.

وی افزود: «ولی هنوز پاسخی به این نامه داده نشده است، این مشکل فقط در مورد مجارهای ساکن اوکراین نیست، نه تنها در مورد اقلیت مجارستانی، بلکه در مورد نمایندگان اقلیت های رومانیایی، بلغارستانی و یونانی است که آنها نیز از قانون جدید اقلیت ها و عواقب آن رنج می برند.»

پنتاگون خواستار عدم تمرکز بر موضوع عدم ارسال تانک به اوکراین شد

لوید آستین، رئیس پنتاگون معتقد است که در حال حاضر صحبت در مورد نیاز به تامین برخی سلاح های خاص به اوکراین، از جمله تانک، اشتباه است. وی در یک کنفرانس مطبوعاتی در آلمان در پاسخ به سوالی در مورد مواضع آلمان که در حال حاضر اجازه عرضه تانک های لئوپارد 2 به اوکراین را نمی دهد، گفت: ما نباید فقط در مورد نوع خاصی از تسلیحات صحبت کنیم. این برخورد اشتباه است.

آستین تاکید کرد که با توجه به اظهارات برلین، واشنگتن چیزی برای اعلام در مورد تامین تانک های M1 Abrams خود به اوکراین ندارد. وی در عین حال یادآور شد که کشورهای غربی انواع دیگر خودروهای زرهی را به کی‌یف ارائه خواهند کرد.

در جمع بندی، رئیس پنتاگون یادآور شد که آلمان، علیرغم مواضع خود در مورد تانک، کمک قابل توجهی به اوکراین ارائه کرده است.

پنتاگون قول داد که سرعت کمک‌های نظامی به کی‌یف را کاهش ندهد

لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا روز جمعه اعلام کرد که غرب در "مرحله تعیین کننده" درگیریهای نظامی در اوکراین، سرعت کمک های نظامی خود به کی‌یف را کاهش نخواهد داد. به گفته وی، گروه تماس کند نخواهد شد.

 آستین تاکید کرد: همانطور که [رئیس جمهور ایالات متحده] جو بایدن گفت، این یک لحظه تعیین کننده برای کل جهان است و این یک لحظه تعیین کننده برای تلاش اوکراین در راستای دفاع از کشور خود است.

رئیس پنتاگون مدعی شد که کمک های نظامی کنونی غرب برای کمک به کی‌یف برای انجام «عملیات تهاجمی موفق در سطح تاکتیکی و عملیاتی» طراحی شده است.

انگلیس به کشورهایی پیوسته است که خواستار «تشکیل دادگاه» علیه روسیه هستند

جیمز کلورلی، وزیر امور خارجه انگلستان روز جمعه اعلام کرد که انگلیس به کشورهایی پیوسته است که خواهان «تشکیل دادگاه» علیه روسیه هستند و قصد دارد در آنجا نقش رهبری را ایفا کند. 

وی در بیانیه‌ای که در سایت رسمی دولت انگلیس منتشر شده، اعلام کرد: «به همراه سایر شرکای بین‌المللی که از سوی اوکراین دعوت شده‌اند، انگلیس به نحوه تعیین جنایات تجاوز نظامی روسیه به اوکراین شکل خواهد داد.»

وزیر خارجه پیشنهاد کرد که دادگاه کی‌یفری بین‌المللی (ICC) در این تحقیقات مشارکت داشته باشد و یادآوری می‌کند که در مارس سال 2022، انگلیس "تلاش‌ها" را برای انتقال اطلاعات در مورد وضعیت اوکراین به دیوان بین‌المللی کی‌یفری، که اکنون از 42 کشور دیگر حمایت کرده است، رهبری کرد.

هشدار روسیه به تشدید وخامت اوضاع در صورت افزایش عرضه تسلیحات به اوکراین 

ماریا زاخارووا، سخنگوی رسمی وزارت خارجه روسیه، روز جمعه اعلام کرد که افزایش ارسال تسلیحات نظامی به اوکراین که در نشست گروه تماس حامیان اوکراین در رامشتاین مورد بحث قرار گرفت، تنها به تشدید خطرناک و افزایش تلفات در این کشور منجر خواهد شد.

زاخارووا در بیانیه‌ای در وب‌سایت این وزارتخانه گفت: ما همه این‌ اقدامات را تحریکات آشکار غرب و افزایش خطرات در درگیری کنونی می‌دانیم که به ناچار منجر به افزایش تلفات و وخامت بیشتر اوضاع و خطرات آن خواهد شد.

به گفته وی، خاک اوکراین به یک مرکز آموزشی برای ایالات متحده و متحدانش تبدیل شده که سلاح های خود را در آنجا آزمایش می کنند و این مردم غیرنظامی اوکراین هستند که از این سیاست خصمانه غرب رنج می برند.

وعده اردوغان به زلنسکی: همچنان آماده میانجیگری بین روسیه و اوکراین هستم

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه آمادگی خود برای میانجیگری در مذاکرات روسیه و اوکراین برای برقراری صلح پایدار بین طرفین را بار دیگر مورد تایید قرار داد. وی این موضوع را در جریان گفتگو تلفنی روز جمعه خود با ولادیمیر زلنسکی، همتای اوکراینی خود بیان کرد.

دفتر رهبر ترکیه پس از این مذاکرات به خبرنگاران اعلام کرد: «رئیس جمهور اردوغان بار دیگر آمادگی خود برای مشارکت دیپلماتیک مهم در توقف درگیری نظامی و  برقراری صلح پایدار بین روسیه و اوکراین ابراز کرد.»

اردوغان بارها اعلام کرده است که آماده میانجیگری در مذاکرات روسیه و اوکراین است. وی در اواسط ماه ژانویه نیز با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه گفتگوی تلفنی انجام داد، که در طی آن، آنها از جمله در مورد وضعیت اطراف اوکراین بحث کردند. 

لاوروف توجه رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ را به جنایات جنگی کی‌یف جلب کرد

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در گفتگو با میرجانا اسپولیاریچ، رئیس کمیته بین المللی صلیب سرخ (ICRC) توجه وی را به حقایق جنایات جنگی توسط نیروهای مسلح اوکراین علیه اسرای جنگی روسی جلب کرد.

این مسئله  روز جمعه توسط سرویس مطبوعاتی وزارت امور خارجه گزارش شده است. طبق این اطلاعات،  لاوروف به ویژه به موارد شکنجه و سایر جنایات مرتکب شده توسط طرف اوکراینی علیه نظامیان اسیر روسی اشاره کرد. وزیر امور خارجه گفت: «ما از کمیته بین‌المللی صلیب سرخ انتظار داریم بازدید از روس‌های بازداشت شده را افزایش دهد و بر رعایت حقوق آنها نظارت کامل داشته باشد».

لاوروف در این گفتگو همچنین موضوع نقض قوانین بشردوستانه توسط نیروهای مسلح اوکراین در برخورد با مردم غیرنظامی دونباس را مطرح کرد. وی به گلوله باران تاسیسات غیرنظامی و مناطق مسکونی، استفاده از سلاح های ممنوعه، استفاده از غیرنظامیان به عنوان سپر انسانی و موارد این چنینی اشاره کرد.

وزیر خارجه روسیه همچنین از کمیته بین‌المللی صلیب سرخ خواست تا با واقع بینانه و بسیار مسئولانه با طرف اوکراینی برخورد کند، همانطور که وظیفه دارد.

دیپلمات روس: ناتو و آمریکا در جنایات کی‌یف علیه مردم دونباس مشارکت دارند

واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد در نشست غیررسمی شورای امنیت سازمان جهانی درباره «فرمول آریا» در روز جمعه اعلام کرد که  کشورهای عضو ناتو و به خصوص ایالات متحده بطور عمدی در جنایات کی‌یف علیه غیرنظامیان منطقه دونباس شریک جرم می شوند. 

به گفته وی، از آنجایی که اوکراین با تسلیحات نظامی غربی که استفاده از آن با متصدیان خارجی هماهنگ شده، می جنگد، دلایل زیادی وجود دارد که باور کنیم ایالات متحده و ناتو مسئول هر حمله، از جمله به مردم غیرنظامی هستند.

نیروهای مسلح روسیه تنها به تأسیسات نظامی و انرژی اوکراین حمله می‌کنند

واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل در نشست روز گذشته شورای امنیت تاکید کرد که موشک های نیروهای مسلح روسیه تنها به تاسیسات نظامی و انرژی اوکراین اصابت می کنند.

به گفته وی، کی‌یف از روی عمد و با نقض قوانین بشردوستانه بین‌المللی، سیستم های دفاع هوایی برای سرنگونی موشک‌های روسی را اغلب در نزدیکی مناطق مسکونی مستقر می کند. نبنزیا افزود: در نتیجه بخش‌هایی از موشک‌های ساقط‌ شده یا خود موشک‌های پدافند هوایی به اهداف غیرنظامی اصابت می‌کنند، بعد روسیه مسئول این حوادث معرفی می شود.

وی یادآور شد که این دقیقاً همان کاری است که طرف اوکراینی در حادثه رخ داده در شهر دنپروپتروفسک مرتکب شده است.  این نماینده دائم همچنین افزود که حملات طرف اوکراینی به شهرهای دونتسک و لوهانسک هیچ معنای نظامی ندارد، زیرا خطوط تماس از آنها بسیار دور است و این اقدام ثابت می کند آنها عمداً به دنبال کشتن مردم منطقه هستند. 

 آمریکا سیستم دفاع هوایی NASAMS را در بسته کمکی جدید به اوکراین منتقل خواهد کرد

سرویس مطبوعاتی پنتاگون روز جمعه گزارش داد که مقامات ایالات متحده قصد دارند سیستم های دفاع هوایی (NASAMS) را به عنوان بخشی از بسته کمکی جدید به اوکراین منتقل کنند.  

این آژانس پس از نشست گروه تماس برای کمک به اوکراین که در پایگاه هوایی رامشتاین در آلمان برگزار شد، اعلام کرد: «بسته جدید کمک نظامی شامل سیستم NASAMS جدید و هشت سیستم دفاع هوایی Avengers است.»

پیش از این، لوید آستین، رئیس پنتاگون گفت که درگیری در اوکراین به "نقطه اوج" رسیده است و حمایت از کی‌یف نباید کاهش یابد.

درخواست استولتنبرگ از کشورهای ناتو برای انتقال گلوله های سلاح های قدیمی به کی‌یف 

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو روز جمعه در نشست وزرای دفاع کشورهای غربی در رامشتاین اعلام کرد که کشورهای عضو ائتلاف نه تنها باید تسلیحات جدید به اوکراین منتقل کنند، بلکه باید مهمات لازم برای سلاح های قدیمی را نیز در اختیار این کشور قرار دهند.

 وی گفت: ما همچنین باید به خاطر داشته باشیم که نه تنها باید بر روی پلتفرم های جدید تمرکز کنیم، بلکه باید اطمینان حاصل کنیم که همه پلتفرم هایی که در حال حاضر وجود دارند می توانند به درستی کار کنند. ما به مهمات بیشتری نیاز داریم. به قطعات یدکی نیازمندیم. ما به تعمیر و نگهداری آنها و آموزش کار کردن با تسلیحات نیاز داریم.»

رئیس جمهوری گرجستان با از سرگیری پروازها به روسیه مخالفت کرد

سالومه زورابیشویلی، رئیس جمهوری گرجستان از پیشنهاد مطرح شده در تفلیس برای از سرگیری پروازها با کشور روسیه حمایت نکرد. او روز جمعه در یک مصاحبه تلویزیونی این موضوع را اعلام کرد.

وی تاکید کرد: به جای از سرگیری پروازها، دولت باید مراقب اعتبار کشور باشد و قاطعانه به اتهامات علیه کشور مبنی بر دور زدن تحریم‌ها از طریق گرجستان پاسخ دهد. همه اینها مستلزم رویکرد جدی دولتی و رد اتهامات است که باید قاطعانه و با ارائه واقعیات پشتیبانی شود.

یک روز قبل، راتی یوناتامیشویلی، رئیس حزب حاکم "رویای گرجستان" پیشنهاد کرده بود که تفلیس به ازسرگیری پروازها با روسیه واکنش مثبت نشان خواهد داد. به گفته وی، لغو ممنوعیت پروازها کمک بزرگی برای صدها هزار شهروند گرجستانی مقیم فدراسیون روسیه خواهد بود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت