اصلی‌ترین عامل اثرگذار در کاهش ارزش پول ملی کشور تورم است


اصلی‌ترین عامل اثرگذار در کاهش ارزش پول ملی کشور تورم است

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: مطالعات نشان می‌دهد که اصلی‌ترین عامل اثرگذار در کاهش ارزش پول ملی کشور تورمی است که در کشور ایجاد شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان ، محمدرضا پورابراهیمی صبح امروز در همایش توسعه صادرات پسته در جمع فعالان اقتصادی و صادرکنندگان محصول پسته با اشاره به تغییرات ارزی در کشور در سال‌های متمادی اظهار داشت: از سال 80 تا سال 90 حدود 250 میلیارد دلار مداخلات ارزی داشتیم، اگر مداخلات ارزی می‌توانست کمک کند حتماً در این سال‌ها اتفاقی می‌افتاد و کمک می‌کرد.

وی با بیان اینکه در چند سال اخیر فقط نزدیک به 40 میلیارد دلار مداخلات ارزی داشتیم، گفت: به جای آن که با معلول مواجه بشویم باید با علت مواجه شویم و باید دید مداخلات ارزی چه کمکی می‌تواند به ما کند و علت اصلی کاهش ارزش پول ملی چیست؟

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اینکه عوامل داخلی و خارجی و تورم و تحریم در کاهش پول ملی کشور اثرگذار هستند و هر کدام سهمی دارند که از نگاه علمی قابل اثبات است، افزود: مطالعات نشان می‌دهد که اصلی‌ترین عامل اثرگذار در کاهش ارزش پول ملی کشور تورمی است که در کشور ایجاد شده است.

وی با بیان اینکه محاسبات ما نشان می‌دهد که در چهار سال گذشته حدود 36 درصد نرخ تورم و 32 درصد نرخ رشد نقدینگی در کشور است، ادامه داد: از نگاه ما اصلی‌ترین عامل ایجاد تورم در اقتصاد کشور ناترازی‌هایی است که در نظام اقتصادی کشور وجود دارد.

پورابراهیمی با اشاره به اینکه اولین ناترازی که سهم عمده‌ای در ایجاد تورم اقتصادی کشور دارد، ناترازی بودجه است، بیان کرد: دومین عامل ایجاد تورم ناترازی نظام بانکی کشور است و اگر می‌خواهیم ثبات اقتصادی و ارزی برای کشور داشته باشیم، اول باید برای ناترازی اقتصادی کشور کاری کنیم.

وی با بیان اینکه پیشنهاداتی قابل دسترس داریم و اعلام هم کردیم که دارای کسری بودجه هستیم به دلیل اینکه دولت درگیر شود و درآمد پایدار تعریف کند، افزود: برخی‌ها فکر می‌کنند با اخذ یک مجوز مشکل ناترازی در بودجه برطرف می‌شود، مشکل کسری بودجه زمانی برطرف می‌شود که ما بتوانیم ارتباط بین هزینه‌های اجتناب ناپذیر در بودجه را با درآمد پایدار یکسان کنیم.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اینکه عدد بودجه عمومی کشور در سال 1401 تقریباً حدود هزار و 400 همت است، بیان کرد: از این مبلغ هزار میلیارد تومان تقریباً هزینه‌‌ای اجتناب ناپذیر است که تعهد دولت است و حتما باید پرداخت شود و جزو هزینه‌های جاری کشور است.

وی با بیان اینکه اگر می‌خواهیم کشور را به ثبات اقتصادی برسانیم باید 400 همت به‌عنوان بودجه امسال منابع ایجاد کنیم که تراز شود، گفت: میزان وصولی مالیات در کشور که الان داریم تقریبا 4.7 درصد و کمتر از 5 درصد است، یعنی اگر این هدف‌گذاری را مبنا قرار بدهیم، به اندازه میزان وصولی مالیات فرار مالیاتی در کشور داریم.

نماینده مردم شهرستان‌های کرمان و راور در مجلس با اشاره به اینکه ساماندهی نظام مالیاتی در کشور ضروری است و باید از فرار مالیاتی در کشور جلوگیری کرد، افزود: مولدسازی دارایی‌های دولت نیز اهمیت دارد.

وی با بیان اینکه در دولت روحانی سه سال پی در پی تراز تجاری کشور منفی شده است، گفت: امسال برای اولین بار از 3.2 میلیون دلار تراز تجاری منفی به حدود 700 رسیدیم و پیش‌بینی می‌شود که تا پایان سال به عدد کمتری برسیم و سال آینده حتی مثبت هم بشویم.

پورابراهیمی با اشاره به اینکه در دولت چند نگاه شکل گرفته که باید تعیین تکلیف شود، بیان کرد: صحبت‌های رئیس کل بانک مرکزی را شنیدیم، صحبت‌های وزیر اقتصاد را هم در چند روز گذشته شنیدیم، از نظر من صحبت‌های وزیر اقتصاد با صحبت‌های رئیس کل بانک مرکزی متفاوت است.

وی با بیان اینکه گزارش کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در صحن علنی مجلس ارائه و تحلیل شده است، گفت: پیشنهاد داریم در شرایط کنونی که باعث تقویت ارزش پولی شویم و نرخ ارز به سمت یک بازار تعادلی هدایت شود، باید کمک کنیم طرف عرضه ارز در بازار تقویت شود، یعنی صادرات بیشتر شود و از سوی دیگر، طرف تقاضا را مدیریت کنیم.

انتهای پیام/511/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon