سرمای یخبندان و داغ بی‌مهری مردم سیستان را می‌سوزاند+تصاویر

سرمای یخبندان و داغ بی‌مهری مردم سیستان را می‌سوزاند+تصاویر

در روزهای اخیر موج سرما و یخبندان در ۱۳ شهرستان استان سیستان و بلوچستان به ویژه در ۵ شهرستان منطقه سیستان خسارات فراوانی به بخش کشاورزی وارد کرده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، در روزهای گذشته موج سرما و یخبندان سراسر کشور را فرا گرفت؛ سیستان اما شرایط دشوارتری را تجربه کرده چرا که در کنار یخبندان وقوع طوفان نیز در پنج شهرستان منطقه سیستان شامل زابل، زهک، هامون، هیرمند و نیمروز واقع در شمال استان سیستان و بلوچستان شرایط زندگی را برای مردم منطقه دشوار کرده به نحوی که علاوه بر وارد آمدن خسارات سنگین به دام و محصولات کشاورزی مردم، موضوع گرم کردن منازل هم با توجه به نبود شبکه گاز به یک معضل تبدیل شد.

شرایط سیستان به نحوی دشوار شد که در جمعه اخیر انتقادات آیت‌الله مصطفی محامی نماینده ولی فقیه در استان را در خطبه‌های نماز جمعه به دنبال داشت.

وی در خطبه‌ها تصریح کرد: در روزهای گذشته اضافه بر مشکلات موجود طوفان و یخبندان شدید سیستان را فراگرفت به نحوی که طبق شنیده‌ها در داخل خانه هم تنفس سخت شده بود و یخبندان شدید خسارت‌های فراوانی به حوزه کشاورزی، باغداری، دامداری، گلخانه‌ها، استخرهای پرورش ماهی، خطوط انتقال آب و زیرساخت‌های شهری وارد کرد. در گام اول پیش‌بینی باید به درستی صورت می‌گرفت و در گام دوم نیز مدیریت بحران باید از وقوع حوادث پیشگیری می‌کرد و بعد از وقوع حادثه نیز خدمات رسانی به درستی انجام می‌شد که متأسفانه در هر سه بخش دچار مشکل بودیم. پیش‌بینی کامل نبود و البته برخی از مردم هم پیش بینی‌های هواشناسی را جدی نگرفته بودند و از بیمه محصولات خود غافل شده بودند.

استان سیستان و بلوچستان ,

نماینده ولی فقیه در استان سیستان و بلوچستان افزود: مدیریت شرایط نیازمند ارائه سهمیه سوخت بیشتر بود و این در حالی است که حتی نفت عادی هم نبود و منجر به خسارت‌های گسترده شد هر چند برخی از مسئولین از هیچ تلاشی دریغ نکردند اما باید مشخص شود که چه خدماتی به مردم سیستان ارائه شده است. هزینه‌های زیادی به دولت و مردم تحمیل شد در حالی که اگر درصد پایینی از این هزینه‌ها صرف پیشگیری کار شده بود امورات راحت‌تر و مردم آسیب نمی‌دیدند. تعجب می‌کنم چگونه است که این وضعیت سخت به گوش مسئولان مرکز رسانده نمی‌شود در حالی که مسئولان، صدا و سیما و همه ما مسئول هستیم تا صدای کمک خواستن مردم سیستان را به گوش مسئولان مرکز نشین برسانیم و بنده تنها فقط در اخبار صدا و سیما این مطالبات را می‌شنوم.

امام جمعه زاهدان گفت: برای مثال در شهرستان تربت جام گاز قطع می‌شود و چندین برنامه و خبر در تلویزیون ملی مطرح و مسئولان مختلف رسیدگی و مسئولان شهرستانی هم در خانه مردم می‌روند عذرخواهی می‌کنند و در جایی که گاز لوله‌کشی قطع شده برق را هم رایگان می‌کنند اما سیستان گاز لوله‌کشی ندارد، نفت ندارد، کپسول گاز ندارد و یخبندان آب را هم قطع کرده و شرایط همچنان ادامه پیدا می‌کند و ما مسئولان استانی و تهرانی اگر خانواده خودمان گرفتار چنین بحرانی می‌شد چه می‌کردیم؟ چرا برای شناساندن صدای مظلومیت مردم سیستان به مرکز کوتاهی می‌شود؟

استان سیستان و بلوچستان ,

محمد سرگزی نماینده مردم زابل در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در زابل اظهار داشت: موج سرما و یخبندان روزهای اخیر خسارات قابل توجهی به مردم پنج شهرستان منطقه سیستان شامل "زابل، زهک، هامون، هیرمند و نیمروز" وارد کرده و مردم از عدم توجه و رسیدگی مسئولان گلایه دارند. نسبت به حوزه سیستان غفلت و بی‌توجهی شده آن هم در شرایطی که دام‌های بسیاری از عشایر منطقه ما تلف شده‌اند و بخش قابل توجهی از گلخانه‌داران شهرستان‌های منطقه سیستان کشت خود را در پی سرمازدگی به طور کامل از دست داده‌اند.

وی تصریح کرد: جای سوال دارد که چرا این میزان بی‌توجهی نسبت به منطقه سیستان وجود دارد؛ ما از رئیس جمهور، معاون اول، وزیر کشور و وزیر نفت که در این زمینه متولی هستند درخواست داریم هرچه سریعتر به رسیدگی مشکلات مردم و حل مشکلات و کمبودهایی که در منطقه وجود دارد ورود کنند.

استان سیستان و بلوچستان ,

هیئت عالی دستگاه‌ها به سیستان سفر می‌کند

فداحسین مالکی نماینده مردم زابل در مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به قصور برخی دستگاه‌های کشوری نسبت به شرایط سخت مردم سیستان، گفت: مقرر شده هیئتی با محوریت رئیس سازمان مدیریت بحران برای رسیدگی به شرایط مردم استان به ویژه سیستان به این منطقه سفر کنند. با توجه به شرایط دشوار منطقه سیستان با آقای نامی، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور تماس تلفنی داشتم و سرمای سخت چند روز گذشته حوزه سیستان را برای ایشان تشریح کردم.

نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی افزود: در پی سرمای شدید در استان سیستان و بلوچستان به ویژه شمال استان که باعث خسارات سنگین به مردم و کم‌توجهی برخی دستگاه‌های دولتی از جمله وزارت نفت شد، در جریان این گفت‌وگو تاکید کردم در خصوص حوادث اخیر که منجر به خسارات سنگین کشاورزی و دامداری در استان شده اقدامات فوری در دستور کار قرار دهند.

وی گفت: در پی این گفت‌وگو مقرر شد هر چه سریع‌تر هیئت عالی از دستگاه‌های اجرایی کشور به ریاست رئیس سازمان بحران از مناطق خسارت دیده استان از جمله منطقه سیستان که بیشترین خسارات بر آنها وارد شده و نیز برای دلجویی از مردم نجیب و صبور منطقه و همچنین برآورد خسارات وارده و نیز ارزیابی از عملکرد دستگاه‌هایی که در این زمینه کوتاهی و احیانا قصوری داشته‌اند، بازرسی صورت گیرد.

مالکی ادامه داد: همچنین مقرر شد از آنجا که در پی سرمای شدید تعدادی از کنتورهای آبی به‌ ویژه در حوزه سیستان، زاهدان و خاش خسارت دیده‌اند، قرار شد هزینه تأمین کنتور به عهده سازمان بحران کشور باشد و به صورت رایگان در اختیار مردم استان قرار گیرد. علاوه بر آن مقرر شد با توجه به خسارات سنگین به باغداران، دمداران و گلخانه‌های استان، هر چه سریع‌تر نسبت به برآورد خسارات اقدام عملی صورت بگیرد.

استان سیستان و بلوچستان ,

خسارت 300 میلیارد تومانی یخبندان به بخش کشاورزی سیستان

استاندار سیستان و بلوچستان در دیدار با نماینده ولی فقیه در استان در خصوص اقدامات صورت‌ گرفته و تصمیمات اتخاذ شده به دنبال طوفان و سرمای شدید هوا و خسارت‌های وارد شده به مردم منطقه سیستان، اظهار داشت: در سرمای اخیر حدود پنج هزار کنتور دچار اختلال شد که دستور دادیم آب همه این منازل به طور مستقیم وصل شود و همچنین آسیب دوم به گلخانه‌ها بود.

محمد کرمی افزود: با توجه به سرمای شدید هوا سهمیه نفت جدید اعلام شد اما در توزیع دچار مشکل بودیم که در این راستا خواستار نظارت جدی فرمانداران در منطقه شدیم.

وی افزود: در منطقه سیستان در پی سرما و یخبندان روزهای گذشته حدود 300 میلیارد تومان خسارت به گلخانه‌ها و بخش کشاورزی وارد شده و با وجود اینکه کشاورزان هر ساله محصولات خود را بیمه می‌کردند اما امسال بیمه نکرده و حتی توصیه‌های هواشناسی را چندان جدی نگرفته بودند. در جلسات مدیریت بحران استان دنبال حمایت و ارائه تسهیلات بلاعوض به کشاورزان آسیب دیده از سرما و یخبندان اخیر در منطقه سیستان هستیم.

استاندار سیستان و بلوچستان همچنین اخیراً در جریان بازدید میدانی از منطقه سیستان در پی وقوع شرایط بحرانی ناشی از طوفان و سرمای شدید هوا اظهار داشت: مردم نباید در تامین نیازهای ضروری از جمله نان، آب، برق و سوخت دچار مشکل باشند، چنانچه مشکلی وجود دارد باید سریعاً توسط مسئولان محلی اطلاع‌رسانی و از تمامی ظرفیت‌های مردمی و دولتی برای حل مشکلات مردم استفاده شود.

کرمی گفت: خسارات وارده به مردم در بحث استخرهای پرورش ماهی، گلخانه‌ها و دام باید به سرعت برآورد و جمع‌بندی شود. در شرایط بحرانی بدون در نظر گرفتن زمان همه باید در میدان باشیم و هر جا مشکلی وجود داشت، مسئولان مربوطه در همه بخش‌ها باید پاسخگو باشند. خداوند ناظر بر اعمال ماست با این نگاه، کارها را با دقت پیگیری کنید.

خسارت 203 میلیاردی یخبندان به بخش کشاورزی زهک

حبیب رستمی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان زهک اظهار داشت: با وقوع طوفان شدید و به‌دنبال آن سرما و یخبندان خسارات هنگفتی به کشاورزان شهرستان زهک وارد شده است. میزان خسارت وارده به کشاورزان زهک بیش از 203 میلیارد و 660 میلیون تومان برآورد شده که با تداوم یخبندان میزان خسارات رو به افزایش است.

وی بیشترین خسارات را به گلخانه‌ها، محصولات گلخانه‌ای، محصولات زراعی و باغی، دام و دامپروری، طیور و تاسیسات و ادوات کشاورزی عنوان کرد و گفت: گروه‌های ارزیاب برآورد خسارت همچنان در منطقه حضور دارند و به امورات کشاورزان رسیدگی می‌کنند.

استان سیستان و بلوچستان ,

ثبت 1372 مورد یخ‌زدگی و ترکیدگی کنتور آب در زهک

غلامحسین لکزائیان‌پور مدیر امور آب و فاضلاب شهرستان زهک اظهار داشت: از آغاز بحران برودت هوا و یخبندان منطقه سیستان و قطعی آب ناشی از سرمای شدید و یخ‌زدگی تأسیسات و کنتور آب مشترکان در شهرستان زهک، تاکنون 998 انشعاب مستقیم به شبکه آب وصل و کنتورهای یخ‌زده از مدار خارج شد.

وی ادامه داد: طی روزهای اخیر 63 کنتور تعویض و نصب شده، که این تعداد توسط خود مشترکان تهیه شده است. یخبندان بی‌سابقه باعث وقوع حوادثی بر روی شبکه توزیع و خطوط فرعی آب شد که در این بازه زمانی تاکنون 70 حادثه آب توسط همکاران آبفا اصلاح، ترمیم و وارد مدار شد. آبرسانی سیار به پنج روستا و رفع نشتی خط لوله سایز 200 میلیمتر در شهر زهک دیگر اقدامات انجام شده امور آب و فاضلاب شهرستان زهک بوده است.

تداوم یخبندان تا پایان هفته

محسن حیدری مدیرکل هواشناسی استان سیستان و بلوچستان درباره آخرین پیش‌بینی آب و هوایی استان اظهار داشت: بر اساس بررسی آخرین تصاویر ماهواره و نقشه‌های پیش‌یابی آسمان استان صاف، وزش باد متوسط تا نسبتاً شدید در شمال، نوار شرقی و غرب استان تا چهارشنبه ادامه دارد و در نقاط مستعد احتمال خیزش موقتی گردوخاک وجود دارد. در نواحی مرکزی و شرقی کاهش دما و یخبندان و در سایر نقاط استان سرمای هوا تا پایان هفته ماندگار هست.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon