طرح متقابل مجلس در برابر اقدام اروپا علیه سپاه

طرح متقابل مجلس دربرابر اقدام اروپا علیه سپاه

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس، جزئیات طرح مجلس برای مقابله با اقدام اتحادیه اروپا را تشریح کرد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، «ابوالفضل عموئی» سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در جمع خبرنگاران در تشریح جلسه امروز کمیسیون متبوعش گفت: در ادامه جلسه فوق‌العاده روز گذشته کمیسیون که در واکنش به مصوبه پارلمان اروپا برگزار شد، امروز هم کمیسیون جلسه فوق‌العاده‌ای را تشکیل داد. در جلسه روز گذشته، کلیات طرح واکنش مجلس شورای اسلامی به اقدام پارلمان اروپا مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت.

وی افزود: همچنین صبح امروز مجلس، جلسه‌ای غیرعلنی با حضور فرمانده سپاه پاسداران و وزیر امور خارجه برگزار کرد و آخرین روندها را مورد بررسی قرار داد.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی تأکید کرد: کمیسیون امنیت ملی بیانیه‌ای را آماده کرده که این بیانیه امروز در جلسه علنی قرائت می‌شود.

عمویی گفت: همچنین طرحی را تهیه کرده‌ایم و برای رسیدن به این طرح از همه افراد صاحب نظر و ایده در مجلس دعوت کردیم. خروجی این جلسات طرح 3 ماده‌ای شد که احتمالاً در جلسه علنی امروز مجلس اعلام وصول خواهد شد.

وی در تشریح جزئیات این طرح مجلس بیان کرد: موضوع این طرح، اقدام متقابلی است که دولت جمهوری اسلامی ایران مکلف به اجرای آن است؛ در صورتی که طرف اروپایی مقامات یا نهادهای کشور از جمله نهادهایی که در قانون اساسی نام برده شده‌اند مانند سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یا بسیج مستضعفین را در فهرست سازمان‌های تروریستی اتحادیه اروپا قرار دهد، واکنش متقابل و متناظری صورت خواهد گرفت.

وی خاطرنشان کرد: در مصوبه پارلمان اروپا دیده شده که برخی افراد، مقامات و اشخاص حقیقی و حقوقی در فهرست تحریم قرار می‌گیرند و مواردی را نیز در فهرست سازمان تروریستی قرار داده‌اند؛ بنابراین ما در طرح پیش‌بینی شده خود در صورت هر اقدامی از طرف مقابل، دولت را مکلف به تهیه فهرستی کردیم تا مقامات و اشخصاص را به عنوان تروریست یا تحت تحریم‌های مالی قرار دهد یا ورود آنها به ایران را ممنوع می‌کند.

نماینده تهران افزود: از سوی دیگر به دنبال تعبیه ساز و کاری در کشور برای موارد نقض حقوق بشر هستیم. اقدامات خلاف حقوق بین‌الملل از جمله کشتار و نسل‌کشی و مواردی که اروپایی‌ها در آن سابقه‌ای داشتند، باید ثبت و در مراجع بین‌المللی پیگیری قضایی شود؛ این موارد هم در این طرح پیش‌بینی شده است.

عمویی با اشاره به قطعنامه اروپا بیان کرد: قطعنامه پارلمان اروپا الزام‌آور نیست؛ پارلمان اروپا عمده مصوباتش جنبه مشورتی دارد. تصمیم‌گیر نهایی شورای اروپاست که روز دوشنبه (فردا) نشستی را خواهد داشت و این سؤال همچنان مطرح است که آیا این قطعنامه در شورای اروپا مطرح یا تصویب می‌شود یا خیر؟ با توجه به رصد اطلاعات و نظرات برخی از کشورهای اروپایی و با توجه به واکنش قاطع نمایندگان و مقامات ایران، شورای اروپا این موضوع را در دستور کار ندارد اما هر اقدام علیه نهادهای قانونی و مردمی ما با واکنش مواجه خواهد شد و این الزام قانونی برای دولت است و طرف مقابل باید قبل از هر تصمیم، به عواقب آن بیندیشد.

بنا بر اعلام محمد رشیدی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی، این طرح در مجلس اعلام وصول شده است.

انتهای پیام/؛

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
مدیران
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon