امام باقر(ع) با تربیت شاگردان اقدام به ترویج معارف دینی در اقصی نقاط عالم کرد
عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: امام باقر(ع) از نظر علمی توفقیاتی داشتند و بزرگترین دانشگاه را تاسیس و شاگردان زیادی از محضر امام(ع) استفاده کردند و معارف اهل بیت(ع) در اقصی نقاط عالم ترویج پیدا کرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، امام باقر(ع) در اثبات مکتب تشیع نقش بسیار ویژهای داشتند؛ فقه، اخلاق و اعتقادات شیعیان مرهون تلاشهای امام باقر(ع) است.
هنگامی که گفته میشود شیعه جعفری اشاره به امام صادق(ع) فرزند امام باقر(ع) است که علوم دینی را نزد پدر خویش فرا گرفتند که نشان دهنده نقش علمی و فکری امام باقر(ع) در عصر خویش است.
امام محمد باقر(ع) به عنوان شاهد زنده در ماجرای عاشورا حضور داشت و پس از واقعه عاشورا شاهد روشنگریهای پدر بزرگوارش امام سجاد(ع) بودند.
پنجمین اختر تابناک امامت همانند سایر اهلبیت(ع) تلاش وافری برای زنده نگهداشتن نهضت سیدالشهدا(ع) داشت، سیره این امام همام در تشویق عزاداری و ترغیب به مدیحهسرایی وزنده نگهداشتن راه امام حسین(ع) بود.
امام باقر(ع) در زمینه علم و دانش و نشر مکتب اهل بیت(ع) الگو بودند که حوزههای علمیه باید راه و مسیر ایشان را ادامه دهند و طلاب در زمینه تحصیل از پنجمین پیشوای شیعیان پیروی کنند.
حجتالاسلام والمسلمین جواد مجتهد شبستری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در قم،اظهار داشت:امام محمد باقر(ع) دارای ویژگیهایی بودند که یکی از ویژگیهای این امام همام این بود که هم از طرف پدر و هم از طرف مادر به وحی متصل هستند.
وی افزود: مادر امام باقر(ع) فرزند امام حسن مجتبی(ع) است و پدرشان امام سجاد(ع) است، از دیگر خصوصیات پنجمین اختر تابناک امامت این است که رسول خدا(ص) بشارت آمدن امام محمد باقر(ع) را داده بودند.
عضو مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: پیامبر(ص) به جابر بن عبدالله انصاری فرمودند امامی از فرزندان من متولد میشود که اسم و کنیهاش مثل من است و علم را میشکافت، رسول خدا(ص) بر جایگاه علمی امام باقر(ع) تاکید کردند.
استاد حوزه علمیه با اشاره به اقدامات علمی و ترویج معارف دینی توسط امام محمد باقر(ع) تصریح کرد: پنجمین اختر تابناک امامت شاگردان زیادی را تربیت کردند و دوران امامت این امام همام به گونهای بود که امکان نشر معارف اسلامی فراهم شد و بسیاری از معارف شیعیان از امام محمد باقر(ع) است.
مجتهد شبستری خاطرنشان کرد: امام باقر(ع) از نظر علمی توفقیاتی داشتند و بزرگترین دانشگاه را تاسیس و شاگردان زیادی از محضر امام(ع) استفاده کردند و معارف اهل بیت(ع) در اقصی نقاط عالم ترویج پیدا کرد.
نسل جوان با الگوگیری از امام باقر(ع) شخصیت علمی خود را بسازند
آیتالله محسن غرویان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در قم، با اشاره به فرا رسیدن سال روز میلاد امام محمد باقر(ع) اظهار داشت: امام باقر(ع) همان گونه که از نامشان مشخص است شکافنده علوم نام گرفتند، این موضوع کاشف از این است که این امام همام در زمان امامت بیش از هر چیز به تبیین معارف دینی پرداختند.
وی افزود: جهاد تبیین که مقام معظم رهبری به آن اصرار دارند راهی است که امام باقر(ع) آغاز کردند، پنجمین اختر تابناک امامت تبیین معارف اسلامی و عمق علوم اهل بیت(ع) را برای مردم انجام دادند و بیشتر روایات کلامی و فلسفی و فقهی شیعیان از امام باقر(ع) و امام صادق(ع) است.
عضو هیئت علمی جامعه المصطفی با اشاره به تداوم نهضت عاشورا توسط امام محمد باقر(ع) بیان کرد: بزرگداشت قیام عاشورا از زمان امام باقر(ع) و امام صادق(ع) آغاز شد و به اصحاب و پیروان و شیعیان سفارش کردند که مجالس روضهخوانی و عزاداری برای جدمان سیدالشهدا(ع) برگزار کنید تا یاد و نام و خاطره جدمان در بین شیعیان باقی بماند.
استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: مراسم روضه و عزاداری برای امام حسین(ع) که امروز برگزار میشود در طول تاریخ داشتیم و از زمان امام باقر(ع) به دست ما رسیده است، این که «کُلُّ یَومٍ عاشورا و کُلُّ أرضٍ کَربَلا، همه روزها عاشورا و همه زمینها کربلاست» در حقیقت راهی است که امام باقر(ع) آغاز کردند، تشیع و مکتب اهل بیت(ع) در پرتو عزاداریهای عاشورا و تاسوعا و بزرگداشت کربلا باقی مانده است که میراث بزرگی از این امام همام است.
غرویان ادامه داد: امام باقر(ع) بر علم و معرفت و دانشاندوزی تاکید داشتند و اینکه جوانان ما باید دانش و معارف خود را در بُعد اخلاق، عرفان، کلام و فلسفه بالا ببرند و شخصیت علمی خود را بسازند که این موضوع از میراث ماندگار امام محمد باقر(ع) است.
عضو هیئت علمی جامعه المصطفی خاطرنشان کرد: حوزه های علمیه میراثی است که از زمان امام محمد باقر(ع) و امام صادق(ع) به این شکل باقی مانده است و مراجع و علما میراثدار معارفی هستند که امام باقر(ع) و امام صادق(ع) به یادگار گذاشتهاند.
انتهای پیام/452/