درخواست دبیرکل ناتو از اعضاء برای ارسال تسلیحات مدرن‌تر و سنگین‌تر به اوکراین

درخواست دبیرکل ناتو از اعضاء برای ارسال تسلیحات مدرن‌تر و سنگین‌تر به اوکراین

دبیرکل ناتو از اعضای این ائتلاف نظامی خواست همچنان تسلیحات مدرن تر و سنگین تری را به اوکراین ارائه دهند و این اقدام را کاملا ضروری دانست.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، ینز استولتنبرگ، دبیر کل ناتو در گفتگویی با روزنامه "دی ولت" آلمان، از تمایل کشورهای مختلف ناتو برای تحویل تانک های اصلی جنگی به اوکراین در اسرع وقت استقبال کرده است.

وی در این باره گفت: پیام من این است که متفقین باید تجهیزات بیشتر و سنگین‌تری را تحویل دهند. این کاملا ضروری است. و من از هر گونه اطلاعیه ای که متفقین در مورد تانک های جنگی اصلی اعلام می کنند استقبال می کنم.

استولتنبرگ در عین حال در بحث تامین تانک های جنگی اوکراین همچنین بر اتحاد در داخل ناتو تاکید کرده و گفت: با وجود مواضع مختلف در مورد ارسال تانک های جنگی، او هیچ خطری برای تجزیه اتحاد نمی بیند. برعکس، از زمان وقوع جنگ سطح بی‌سابقه‌ای از وحدت وجود داشته است.

دبیرکل ناتو همچنین به طور غیرمستقیم نسبت به نگرش صبر و نگاه اولاف شولتز، صدر اعظم آلمان در برابر مسئله ارسال تانک به اوکراین ابراز درک کرد. استولتنبرگ معتقد است که هماهنگی و محرمانگی در این موقعیت بسیار مهم است و اغلب بهتر از اعلام پیشرفت‌های عمومی با صدای بلند است. وی افزود: من کاملاً درک می‌کنم که عموم روی مسئله تانک‌های نبرد تمرکز می‌کنند. بخصوص من به عنوان دبیرکل ناتو، باید مطمئن شوم که این تصمیمات می توانند گرفته شوند و همه این رایزنی ها می تواند انجام شود . وی افزود: و لزوماً این کار نباید در ملاء عام انجام شوند . زیرا گاهی اوقات اینطور است که وقتی بحث های محرمانه انجام می شود، ثمربخش تر از زمانی است که همه چیز به صورت علنی برگزار شود.

استولتنبرگ اعلام کرد که با ترس و نگرانی برخی مبنی بر اینکه تحویل تانک های جنگی منجر به تشدید تنش شود، موافق نیست. وی افزود: اکنون یک فرآیند مشورتی بین متحدان در مورد اینکه چه تجهیزاتی را باید به اوکراین ارائه کنیم وجود دارد. اما مهمترین چیز این است که به یاد داشته باشید که این یک جنگ تجاوزکارانه است که در آن روسیه به یک کشور مستقل حمله کرد. البته اکثر جنگ ها به میز مذاکره ختم می شود. اما آنچه که ما می دانیم این است که آنچه اوکراین می تواند در چنین مذاکراتی به دست آورد، بستگی به این دارد که چه موضعی در میدان نبرد داشته باشد.

وی افزود: اگر می خواهیم راه حلی داشته باشیم که در آن اوکراین یک کشور مستقل و آزاد باقی بماند، کاملاً مهم است که چنین عمل کنیم. ممکن است این یک تناقض به نظر برسد، اما ما باید وضعیت را در میدان جنگ روشن کنیم و سپس می‌توانیم به یک راه‌حل برسیم. استولتنبرگ می گوید به همین دلیل است که ما باید سلاح های مناسب را به اوکراین تحویل دهیم.

این مرد 63 ساله همچنین سخنان هسته‌ای روسیه را کاملاً غیرمسئولانه و خطرناک می داند. اما دبیرکل ناتو همچنین تاکید کرد: روسیه باید بداند که در جنگ هسته‌ای هرگز نمی توان پیروز شد و هرگز نباید در آن جنگید.

وی همچنین گفت: آنچه روسیه انجام می دهد بسیار دقیق زیر نظر گرفته می شود. با این حال، تا کنون هیچ تغییری در مورد نیروهای هسته‌ای این کشور درک نشده است. البته یک تغییر مطمئنا عواقبی از جانب ناتو نیز خواهد داشت. اگر به روسیه اجازه دهیم با این لفاظی ها از ما باج خواهی کند، واقعاً وارد دنیای ناامن می شویم. سپس روسیه اگر بخواهد به چیزی برسد، همیشه می تواند همین کار را انجام دهد. و این یک تراژدی برای اوکراین خواهد بود اگر پوتین بتواند راه خود را طی کند. اما این خطر برای ما را نیز بیشتر خواهد کرد.

استولتنبرگ همچنین هشدار داد که این بحث نباید تنها به تحویل تانک های جنگی خلاصه شود. به گفته استولتنبرگ ارسال بسیاری از سلاح های سنگین قبلاً در کنفرانس رامشتاین مد نظر قرار گرفته است.وی افزود: البته در حال حاضر تمرکز روی تانک‌های لئوپارد است، اما گاهی اوقات مشورت محرمانه با متفقین زمان می‌برد. و ثانیاً: متفقین در حال حاضر سیستم‌های تسلیحاتی سنگین‌تر و مدرن‌تری را عرضه می‌کنند و آلمان یکی از متفقینی است که تعداد بسیار زیادی از این تجهیزات را تأمین کرده است.

دبیر کل ناتو همچنین به مسئله سوزانده شدن قرآن در سوئد و واکنش ترکیه به این مسئله پرداخته و تهدید رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه مبنی بر جلوگیری از عضویت سوئد در ناتو در اعتراض به این اقدام را رد کرد. استولتنبرگ روز دوشنبه گفت که آزادی بیان یک دارایی ارزشمند در سوئد و سایر کشورهای ناتو است و چنین اعتراضاتی خود به خود غیرقانونی نیستند.

استولتنبرگ در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد که او خود سوزاندن قرآن را به عنوان نوعی اعتراض نامناسب می داند. وی مدعی شد: با این حال، آزادی بیان باید محافظت شود. استولتنبرگ گفت: تاکنون ترکیه در بحث پیوستن به ناتو کاملاً همکاری نشان داده است. تصویب پروتکل های الحاق نباید در مراحل نهایی شکست بخورد.

استولتنبرگ گفت: 28 کشور از 30 کشور ناتو قبلاً گسترش ناتو را در پارلمان های ملی خود تأیید کرده‌اند. البته من از متفقین باقی مانده - مجارستان و ترکیه - می خواهم که این رویه ها را در پارلمان های خود تسریع بخشند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان