پشت پرده تغییر سیاست کمک‌های مالی عربستان به کشورهای اسلامی

پشت پرده تغییر سیاست کمک‌های مالی عربستان به کشورهای اسلامی

یک پایگاه خبری آمریکایی اعلام کرد که عربستان با هدف تقویت نفوذ اقتصادی‌اش به‌عنوان ابزاری سیاسی برای تحمیل منافعش در کشورهای عربی و اسلامی، سیاست‌ کمک‌های مالی به این کشورها را تغییر داده است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، محافل بین‌المللی اعلام کردند که مقامات سعودی به اسم ارائه کمک به دیگر کشور‌ها برای توسعه، اما با هدف یافتن نفوذ اقتصادی به عنوان ابزاری سیاسی برای تسلط بر دیگر کشور‌ها و باج خواهی سیاسی عمل می‌کنند تا  بدین گونه بتوانند منافع خود را علیه این کشور‌ها تحمیل کنند.

پایگاه خبری « المانیتور» اعلام کرد که تصمیم عربستان برای تغییر سیاست اعطای کمک‌های مالی به سایر کشورها با هدف افزایش نفوذ اقتصادی این کشور به عنوان ابزاری سیاسی برای تحمیل منافع خود در سایر کشورها است.

بر اساس گزارش این پایگاه خبری، هدف عربستان از این تغییر سیاست، کاهش خشم شهروندان سعودی است، شهروندانی که می‌بینند منابع کشورشان برای خارج از کشور هزینه‌ می‌شود و آن‌ها دائما ملزم به پرداخت مالیات هستند.

«محمد الجدعان» وزیر دارایی عربستان سعودی در مجمع جهانی اقتصاد «داووس» با بیان اینکه ریاض سیاست کمک‌رسانی را تغییر خواهد داد، گفت: ما پیش از این عادت کرده‌ بودیم کمک‌ها و مساعدت‌های مالی مستقیم را بدون شروط ارائه کنیم؛ اما اکنون به دنبال تغییر این شیوه هستیم و با نهادهای مختلف چند ملیتی همکاری داریم تا به متحدان خود بگوییم ما نیازمند دیدگاه مبتنی بر اصلاحات هستیم.

بر اساس این گزارش ، فشار بر این کشور نفت‌خیز برای حفظ نقش خود به عنوان حامی منطقه‌ای در بحبوحه رکود اقتصادی جهانی و تحت فشار جنگ اوکراین و روسیه در حال افزایش است.

پایگاه خبری « المانیتور» به نقل از  «کریستین اسمیت دیوان»  محقق در موسسه کشورهای عربی حوزه  خلیج فارس در واشنگتن، گفت: من فکر می‌کنم عربستان سعودی از روشی که می‌تواند از نفوذ اقتصادی خود به عنوان ابزاری سیاسی برای تحمیل منافعش استفاده کند، بسیار آگاه است و  نباید انتظار داشت که چنین سیاستی را  در تعامل با جامعه جهانی کنار بگذارد.

ناظران معتقدند که عدم حضور عربستان سعودی در نشست ابوظبی را که هفته گذشته با حضور سران پنج کشور عربی قطر، بحرین، عمان، مصر و اردن برگزار شد، یکی از دلایل تصمیم ریاض برای تغییر سیاست‌ کمک‌های مالی است.

 

به گفته دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل، عربستان سعودی از سال 2007 تا 2017، 32.65 میلیارد دلار به 78 کشور کمک کرده است.

بر اساس گزارش  کسانی که  از اوضاع عربستان آگاه هستند، این کشور از سال 2022 از ارائه کمک‌های مالی به پیگیری سرمایه گذاری‌ها تغییر رویه داد؛ موضوعی که برای آن، نتایج سیاسی بیشتری  رقم خواهد زد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon