انتقاده دیده بان حقوق بشر از سکوت بایدن در قبال سرکوبگریهای عربستان
سازمان دیدهبان حقوق بشر با تاکید بر کارنامه سیاه حقوق بشری از موضع دولت بایدن در برابر پرونده حقوق بشری عربستان انتقاد کرد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، سازمان دیدهبان حقوق بشر در گزارشی از عدم اجرای وعدههای «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا در خصوص پرونده حقوق بشری در عربستان سعودی انتقاد کرد.
این سازمان حقوق بشری نوشت: سیاست جو بایدن در قبال عربستان نشان میدهد که دولت او به طور فزایندهای به ریاض وابسته است و عدم اجرا وعدههای مکرر او در خصوص حقوق بشری نفوذ دولت آمریکا در عربستان را تضعیف میکند.
وی اعلام کرد: جو بایدن در جریان رقابتهای انتخاباتی ریاست جمهوری متعهد شد که عاملان قتل « جمال خاشقجی» روزنامهنگار و منتقد سعودی را تحت تعقیب قرار میدهد. باوجود وعدههایش برای تبدیل عربستان سعودی به یک کشور منزوی ، «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی را مجازات نکرد و در ژوئیه 2022 به جده سفر کرد تا با وی که بر اساس اطلاعات آمریکا، مسئول قتل جمال خاشقجی بود، ملاقات و گفتوگو کند.
این محقق تاکید کرد: سفر جو بایدن به عربستان منجر به تشدید سرکوبگری در این کشور شد به گونه ای که بسیاری از شهروندان سعودی به دلیل ابراز عقیده خود در رسانههای اجتماعی بازداشت و به حبسهای طولانی مدت محکوم شدهاند.
سادی ستاتمان افزود: اکنون بیش از هر زمان دیگری آمریکا باید موضع محکمی در مورد نقض حقوق بشر در عربستان سعودی اتخاذ کند. همچنین باید تجاوزات آل سعود علیه ملت سعودی و ملت یمن را مورد بررسی قرار دهد و فروش تسلیحات جنگی به این کشور تا زمانی که پیشرفتهایی در زمینه حقوق بشر صورت نگرفته است، متوقف کند.
سازمان دیده بان حقوق بشر اخیرا اعلام کرد: مقامات سعودی به بازداشت مخالفان، منتقدان، روشنفکران و فعالان حقوق بشر ادامه میدهند و افرادی را به دلیل ابراز عقاید خود در شبکههای اجتماعی به دهها سال زندان محکوم میکنند. آنها همچنین اقدامات خودسرانهای از جمله شکنجه، بدرفتاری، بازداشت طولانی مدت و مصادره داراییها بدون هیچ گونه رویه قانونی مشخص علیه فعالان و منتقدان انجام میدهند.
برخی ناظران در گزارشی با اشاره به تشدید سرکوبگری در عربستان سعودی اعلام کردند که مقامات سعودی بهطور مستمر صدها مدافع و فعال حقوق بشر را بههمراه بسیاری از شخصیتهای مذهبی، نویسندگان و منتقدان بازداشت میکنند و این بازداشتها شامل مقامات دولتی، تاجران و شاهزادگان نیز میشود.
بازداشت شدگان تحت شکنجههایی از جمله محرومیت از تماس با خانواده، ضرب و شتم و توهینهای روزانه مواجه میشوند و در بسیاری از موارد، شکنجه منجر به معلولیت یا مصدومیت و درد دائمی و همچنین حالت اغما و از دست دادن هوشیاری میشود که برخی از زندانیان نیز از حق درمان محروم هستند.
عربستان سعودی در مورد شرایط آزادی بیان و حقوق بشر با انتقادهای بینالمللی مواجه است و تعداد زیادی از روشنفکران، علما، روزنامهنگاران و مدافعان حقوق بشر و همچنین تعدادی از فعالان برجسته در زمینه حقوق بشر را بازداشت میکند.
بسیاری از ناظران معتقدند که در سایه حمایتهای کشورهای غربی از عربستان، آزار و اذیت منتقدان، مخالفان، نویسندگان و صدها نفر در عربستان در سال جدید 2023 افزایش یابد و این سال جدید سالی پر از تراژدی غمانگیزی خواهد بود.
انتهای پیام/