اتحادیه اروپا به دنبال تسریع روند اخراج پناهجویان

اتحادیه اروپا به دنبال تسریع روند اخراج پناهجویان

وزرای کشور اتحادیه اروپا در نشست اخیر استکهلم بر لزوم تسریع روند اخراج پناهجویان به عنوان راهکاری برای مقابله با بحران پناهندگی در این اتحادیه تاکید کردند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم ، "ان تی وی" آلمان در مطلبی نوشت: از زمان بحران پناهجویان، اروپا به دنبال یک پیمان جدید پناهندگی بوده است. بر اساس نتایج نشست وزرای کشور اتحادیه اروپا در استکهلم، از آنجایی که تعداد ورودی‌های غیرقانونی در حال افزایش است، اخراج ها باید سریعتر اجرا شود.

با توجه به وجود چهار میلیون پناهنده از اوکراین و افزایش گسترده تعداد پناهجویان، اتحادیه اروپا می خواهد روند اخراج را تسریع بخشد. پس از نشست وزرای کشور در استکهلم، سوئد به عنوان رئیس دوره‌‌ای این اتحادیه اعلام کرد که حمایت گسترده‌ای از سوی کشورهای عضو درباره پیشنهاد تشدید شرایط ویزا برای کشورهای مبدأ مهاجرانی که تمایلی به بازپس گیری شهروندان خود ندارند، وجود دارد.

"ماریا مالمر استنرگارد"، وزیر مهاجرت سوئد، که وزرای کشور اتحادیه اروپا را به استکهلم دعوت کرده بود، تاکید کرد: بازگشت پناهجویانی که رد شده‌اند بسیار مهم است. وی افزود: با این حال، اخراج ها اغلب به دلیل مقاومت کشورهای مبدأ با شکست مواجه می شود.

یک دولت اقلیت از ماه اکتبر در سوئد در قدرت است که به آرای راست افراطی دموکرات‌های سوئد وابسته است و می‌خواهد مهاجرت را به شدت محدود کند. به منظور افزایش فشار بر کشورهای مبدا پناهجویان رد شده، سوئد می‌خواهد صدور ویزا برای شهروندان این کشورها را دشوارتر کند.

البته در حالی که فرانسه و ایتالیا با این پیشنهاد موافقت کردند، نانسی فایزر، وزیر کشور فدرال آلمان نسبت به این پیشنهاد سوئد موضع محتاطانه‌ای اتخاذ کرد. وی تاکید کرد که دولت فدرال آلمان در عوض بر مشوق‌هایی برای کشورهای مبدا تمرکز کرده است. این مقام آلمانی گفت: او می‌خواهد قراردادهای مهاجرتی را به ویژه با کشورهای آفریقای شمالی منعقد کند، که از یک سو مسیرهای قانونی را به آلمان امکان‌پذیر می‌سازد، اما از سوی دیگر شامل بازگشت کارآمد می‌شود.

از سال 2020، اتحادیه اروپا توانسته است از ویزا به عنوان ابزاری برای اعمال فشار بر کشورهای مبدا استفاده کند. اما تاکنون تنها در مورد کشور غرب آفریقا گامبیا این کار را انجام داده است.

"یلوا یوهانسون"، کمیسر امور داخلی اتحادیه اروپا هم گفت که او اکنون می خواهد به کشورهای عضو پیشنهاد دهد که بیشتر از این ابزار استفاده کنند. سوئد و دانمارک نیز خواهان کاهش کمک‌های توسعه‌ای به عنوان اهرمی علیه کشورهای مبدا هستند. یوهانسون در استکهلم تاکید کرد: بسیاری از کشورهای عضو تحت فشار شدید هستند. وی در این راستا به تعداد ورود غیرقانونی به اتحادیه اروپا اشاره کرد که در سال گذشته به بالاترین میزان خود از سال 2016 افزایش یافت. بر این اساس آژانس حفاظت از مرزهای اتحادیه اروپا( فرانتکس) حدود 330000 نفر را به ثبت رساند که 64 درصد بیشتر از سال 2021 است.

تعداد درخواست‌های پناهندگی در اتحادیه اروپا در همین مدت دو برابر شد و به بیش از 920000 نفر رسید. این نشان می‌دهد که یا تعداد زیادی از گذرهای غیرقانونی مرزی گزارش نشده وجود دارد یا اینکه مهاجران در چندین کشور درخواست پناهندگی می‌کنند.

در استکهلم، "گرهارد کارنر"، وزیر کشور اتریش، خواستار آن شد که اتحادیه اروپا به طور مداوم در ترمز مهاجرت پناهجویان قدم بگذارد. اتریش خود را تحت فشار مهاجرت از طریق مسیر بالکان می بیند و دو میلیارد یورو از اتحادیه اروپا برای گسترش حصارهای مرزی بین بلغارستان و ترکیه درخواست کرد.

با این همه یوهانسون، کمیسر امور داخلی در بروکسل تاکید کرد: هیچ پولی برای این کار در بودجه اتحادیه اروپا وجود ندارد. اگر برای دیوارها یا نرده‌ها پول خرج کنیم، برای چیزهای دیگر بودجه نداریم. با این حال، پس از این نشست، او اشاره کرد که کشورهای عضو می توانند در مورد اولویت‌های دیگر تصمیم بگیرند. سال گذشته، 13 کشور از 27 کشور اتحادیه اروپا به بودجه اجتماعی برای حصار کشی علیه پناهندگان رأی دادند.

از زمان بحران پناهجویان در سال 2015، اتحادیه اروپا نتوانسته است در مورد یک پیمان جدید پناهندگی به توافق برسد. این موضوع مورد مناقشه ، سران کشورها را در اجلاس ویژه در بروکسل در 9 و 10 فوریه درگیر خواهد کرد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان