باز هم بیقانونی "کانونهای وکلا" در صدور پروانه کارآموزی وکالت/ عدم پاسخگویی سخنگوی اسکودا
کانونهای وکلا باید تا ۳۰ دی ماه پروانه کارآموزی وکالت را برای پذیرفتهشدگان آزمون صادر میکردند اما تاکنون این مهم انجام نشده است! سخنگوی اسکودا در این باره حاضر به پاسخگویی نشد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران (اسکودا) به نمایندگی از کانونهای وکلای دادگستری کشور، آزمون وکالت 1400 را در تیر ماه امسال برگزار کرد.
علت تأخیر در برگزاری آزمون 1400 و برگزاری آن در 1401 به بهانه شیوع کرونا در سال قبل همچنین وجود اختلافات در خصوص آییننامه اجرایی لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری (مصوب تیرماه 1400) بود که برگزاری آزمون در سال 1400 را در چند نوبت لغو کرد.
برگزاری این آزمون تا حدودی در حال جمع کردن حاشیههای ایجاد شده در خصوص لغو برگزاری آزمون در اسفند ماه پارسال بود که عملکرد کانونهای وکلای دادگستری در صدور پروانه کارآموزی وکالت، حاشیه جدیدی ایجاد کرده است.
برابر ماده یک قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری، کانون وکلا مکلف است ظرف 6 ماه بعد از آزمون به قبولشدگان آزمون تستی، پروانه کارآموزی وکالت بدهد و برگزاری کلاسهای آموزشی هم مانع صدور نخواهد بود. با توجه به تاریخ برگزاری آزمون در 30 تیر امسال، مهلت پایان صدور پروانه کارآموزی 30 دی ماه امسال بوده است اما با وجود گذشت از 8 روز از مهلت قانونی، تاکنون این پروانهها صادر نشدهاند.
پیگیریهای خبرنگار تسنیم حاکی از این است که مواردی همچون دریافت پاسخ استعلامات، تعیین سرفصلهای آموزشی و مسایلی از این دست، علت صادر نشدن پروانههای کارآموزی است در حالیکه این بهانهها نمیتواند مبنای نقض حقوق پذیرفتهشدگان و نادیده گرفتن قانون باشد.
یکی از اعضای هیئت مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز در پاسخ به متقاضیانی که در آزمون تیر ماه قبول شدهاند، اعلام کرده است: "فعلاً 2 ماه آموزش و امتحان دارید ... قبول شدید با هم برای بعدش فکر میکنیم ... مطالعات خود را ترک نکنید ... با هم خیلی کار داریم."
وی در حالی این پاسخ را داده که ماده 5 قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری مصوب سال 76 تصریح دارد در صورت تخلف هر یک از اعضای هیئت مدیره کانونهای وکلای دادگستری از مفاد این قانون [قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری] به حکم دادگاه عالی انتظامی قضات علاوه بر محرومیت دایم از عضویت در هیئتهای مدیره کانونهای وکلا به انفصال از وکالت به مدت دو تا پنج سال محکوم خواهند شد.
برای اطلاع از علت عدم صدور پروانه و نیز برگزاری آزمون وکالت 1401 با ابراهیم کیانی، نایبرئیس اسکودا و سخنگوی این نهاد تماس گرفتیم اما وی حاضر به ارائه توضیحات در این خصوص نشد.
انتهای پیام/