نارضایتی عربستان سعودی از نقش عمان در مذاکرات یمن
وبسایت اطلاعاتی اینتلیجنس آنلاین در گزارشی به نقش عمان در یمن و ناراحتی عربستان سعودی از این موضوع پرداخت.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، وب سایت اطلاعاتی «اینتلیجنس آنلاین» در گزارشی به نقش عمان در یمن و نارضایتی عربستان سعودی از این اقدام اشاره کرد.
وب سایت «اینتلیجنس آنلاین» با انتشار مقالهای با عنوان «محمد النعمانی، رئیس دفتر سلطنتی عمان وارد خط میانجیگری در مذاکرات یمن شد»، به نقش مهم عمان در مذاکرات پرداخت و اینکه چگونه این نقش منجر به آزردگی شدید عربستان سعودی میشود.
بر اساس گزارش این وبسایت، در حالی که درگیری در یمن وارد هشتمین سال خود میشود، مسقط تلاش میکند نقش خود را به عنوان یک میانجی اصلی حفظ کند، موضوعی که باعث آزردگی عربستان سعودی شده است؛ چراکه میخواهد خود این روند را هدایت کند.
در ادامه این گزارش آمده است: «محمد النعمانی» رئیس دفتر سلطنتی عمان، 10 ژانویه هیئتی از افسران اطلاعاتی را برای ملاقات با مقامات انصارالله به صنعا اعزام کرد، ابتکاری که نشان دهنده تمایل النعمانی برای باقی ماندن به عنوان میانجی اصلی در درگیری یمن است.
وب سایت مذکور تاکید کرد:« اقدامات مسقط، ریاض را آشفته کرده است ، تا جایی که این ماه یک کانال ارتباطی مستقیم با انصارالله ایجاد کرد».
«اینتلیجنس آنلاین» تاکید کرد: « گرچه عمان و عربستان سعودی از زمان روی کار آمدن «هیثم بن طارق» سلطان عمان به هم نزدیکتر شدهاند؛ اما دیپلماتهای عربستان سعودی مسئول پرونده یمن شکایت دارند که عمان به جای میانجیگری، از انصارالله یمن به طور غیررسمی حمایت میکند».
دو هفته گذشته «مهدی المشاط» رئیس شورای عالی سیاسی یمن بر اهمیت نقش عمان و تمایل آن بر پیشبرد روند صلح در یمن تاکید کرد.
مهدی المشاط در دیدار با «صادق ابوراس» رئیس کنگره عمومی «خلق»، در خصوص تحولات رایزنیهایی که میان صنعا و هیئت عمانی انجام شد، گفتوگو کردند.
«ضیف الله الشامی» وزیر اطلاع رسانی دولت نجات ملی یمن در گفت وگو با المیادین در خصوص میانجیگری هیئت عمانی اعلام کرد که وضعیت انسانی در یمن اولویت است. این هیئت به پیشرفت میانجیگری خود خوش بین است و جدی و خالصانه برای حل بحران تلاش میکند؛ اما تصمیم برعهده طرف مقابل است.
وی تاکید کرد: « کشورش از کسی کمک نمیخواهد و ثروت ملی آن برای روند سازندگی کافی است، طرفهای بینالمللی و در راس آنها آمریکا و انگلیس وجود دارند که نمیخواهند وضعیت یمن به ثبات برسد».
علی رغم اینکه آتش بس یمن از ماه مهر به امروز تمدید نشده ولی عمده جبههها شاهد آرامش شکننده بوده و حملات توپخانهای سعودیها در سایه این آرامش و وضعیت مشابه آتشبس صورت میگیرد. طی ماههای اخیر نظامیان سعودی دهها یمنی و آفریقایی را در مرز یمن یا در داخل خاک عربستان سعودی به طرز فجیعی به قتل رسانده است که واکنش سازمانهای حقوق بشری بینالملل را در پی داشته است.
سعودیها از 8 سال پیش با تجاوز به یمن، جنگ خانمانسوزی را علیه همسایه فقیر خود آغاز کردند و طی این مدت، 47 هزار شهروند یمنی را مجروح کرده و یا به شهادت رساندهاند.
آتش بس در یمن از یازدهم فروردین ماه سال جاری با وساطت سازمان ملل محقق شد که دو ماهه قابل تمدید بود که تاکنون دو بار تمدید شده است. قرار بود این توافق مهرماه تمدید شود ولی عدم تحقق مطالبات دولت نجات ملی که بر اساس توافق بوده، منجر به عدم تمدید آن تا این لحظه شده است.
دولت نجات ملی یمن طی روزهای اخیر تأکید کرده است که کشورهای متجاوز سعودی و امارات به این کشور باید به تعهدات خود ذیل توافق آتشبس عمل کنند؛ قرار بود بر اساس این آتشبس، فرودگاه صنعاء بازگشایی شود و موانع ورود کشتیها به بندر الحدیده برداشته شود و حقوق کارمندان دولت که برای سالها بهدلیل جنگ پرداخت نشده است، پرداخت شود.
انتهای پیام/