خسروپناه: همه مسئولان جایگاه قرارگاهی شورای عالی انقلاب فرهنگی را باور داشته باشند

خسروپناه: همه مسئولان جایگاه قرارگاهی شورای عالی انقلاب فرهنگی را باور داشته باشند

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: طی این سال‌ها اقدامات خوبی انجام شده اما مشکل در گفتمان‌سازی و بیان این دستاوردهاست.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، مراسم تکریم حجت‌الاسلام سید سعیدرضا عاملی دبیر سابق و معارفه حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، با حضور جمعی از مسئولان و اعضای این شورا صبح امروز در تالار ایوان شمس برگزار شد.

مخبر دزفولی دبیر اسبق شورای عالی انقلاب فرهنگی و عضو این شورا در این مراسم ضمن تبریک ایام دهه فجر اظهار داشت: پیروزی‌ انقلاب اسلامی ایران، پیروزی فرهنگ و ادبیات جدیدی بود. بیش از 40 سال است انقلاب ما با رهبری امام و رهبری می‌درخشد، این درخشندگی دشمنی دارد زیرا پیام آن متفاوت از جهان مادی‌گرا و سکولار و به‌دنبال سعادت بشر بود.

وی با بیان اینکه برخی فکر می‌کنند ما توهم دشمنی داریم، گفت: اشقیا برای مقابله با این انقلاب توطئه‌چینی کردند و می‌کنند زیرا جمهوری اسلامی نگاه و ادبیات جدیدی را در عرصه علم و فرهنگ مطرح و مسیر حقی را نمایان ساخت. دشمنی‌ها هست زیرا جنگ حق و باطل تا ظهور مهدی صاحب الزمان(عج) ادامه دارد. حق همیشه پیروز است اما این پیروزی سختی و مشقت دارد و نیازمند تلاش است‌. در عرصه فرهنگ باور ما این‌گونه است اگر به این باور با تمام وجود معتقد بودیم، توفیقاتی را به دست می‌آوریم اما  هرگاه به این باور خللی وارد شد، شاهد آسیب‌ها و سختی‌هایی هستیم.

وی تاکید کرد: امام راحل نیز انقلاب را با این نگاه پیش برد، مقام معظم رهبری نیز انقلاب را با چنین نگاهی پیش می‌برند؛ ما هم اگر این باور را بپذیریم جلو می‌رویم.

مخبر دزفولی با اشاره به تغییر دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت‌الاسلام عاملی را فردی دانشمند و شخصیتی تاثیرگذار در حوزه فرهنگ دانست و گفت: تجلیل از ایشان تجلیل از علم است.‌ امروز از ایشان تجلیل می‌کنیم  و این تجلیل، تجلیل از آقای خسروپناه هم که قبول کردند این مسیر را با توان و انرژی مضاعف ادامه دهند نیز هست.

دبیر اسبق شورای عالی انقلاب ادامه داد: هر دو عزیز از دانشمندان حوزه فرهنگ هستند. لازمه حضور در نهاد راهبردی مثل شورای عالی انقلاب فرهنگی همین نگاه دانشمندی و فرهیختگانی است.

وی تصریح کرد: این جایگاه مهم است زیرا ماموریت‌های راهبردی دارد. بسیاری از اسناد راهبردی ما تصویب شده اما قطعا بدون داشتن نقشه راه و کارهای میدانی و عملیاتی این مسیر محقق نمی‌شود و  بدون همدلی و هم‌افزایی دو حوزه سیاست‌گذاری  و اجرایی تحولات اساسی رخ نمی‌دهد.

مخبر دزفولی گفت: این روند را در عرصه جهانی دیدیم سال‌های قبل نامی از انقلاب نبود اما امروز 2 درصد از تولید علم جهان در اختیار جمهوری اسلامی است  و بیش از  300 هزار دانشمند پر استناد جهان در ایران حضور دارند.

وی راهکار خنثی‌سازی دشمن را یکی خدمت به مردم و دیگری تلاش شبانه‌روزی برای پیشبرد علم و فرهنگ کشور دانست و گفت: در سبک زندگی و فرهنگ از الگوی خودمان عقب هستیم که باید این حرکت را مضاعف ادامه داد. در مسیر تمدن‌سازی حضور شخصیتی مانند خسروپناه در این جایگاه کمک‌کننده است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در این مسیر، راه رفته قابل اتکایی داریم که نقایصی دارد که باید برطرف شود و راه نرفته طولانی را در پیش داریم. آقای خسروپناه میدان‌دار عرصه علم و فرهنگ است و باید همه به او کمک کنیم.

** همه بخش‌های آماده همکاری با شورا هستند

محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این مراسم، با اشاره به اینکه  کشور پس از انقلاب در عرصه علم گام‌های بزرگی را برداشته است، اظهار داشت: یکی  از کارهای بزرگ و جلو نرفته کشور در حوزه رهبری فرهنگی و فرهنگ عمومی است و لذا توقع این بود در دوره تحولی شورای عالی انقلاب فرهنگی شخصیتی مسئولیت دبیری شورای عالی انقلاب فرهنگی را بر عهده بگیرد که صاحب نظر در حوزه فرهنگ و هنر باشد که آقای خسروپناه این ویژگی را دارد.

وی گفت: تفاوت نگاه‌هایی که در دوره‌های قبل در این بخش وجود داست در این دوره با مدیریت جهادی رئیس‌جمهور وجود ندارد.

اسماعیلی گفت: همه بخش‌ها و ارگان‌های فرهنگی اماده همکاری با دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی هستند.

** فضای مجازی مهم‌ترین عرصه حکمرانی کشور است

حجت‌الاسلام عاملی دبیر سابق شورای عالی انقلاب فرهنگی در این مراسم گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی یادگار امام است و معماری آن را رهبر انقلاب بر عهده دارند و برای همه ما باارزش است.

وی کنکور و مصوبه افزایش ظرفیت دندانپزشکی را از چالشی‌ترین بحث‌های دوره دبیری خود در شورای عالی انقلاب فرهنگی دانست و گفت: در این دوره 22 سند مهم کشور که به دلایلی ابلاغ نشده بود به مرحله ابلاغ و اجرا رسید.

عاملی فضای مجازی را مهم‌ترین عرصه حکمرانی کشور در حال حاضر دانست و تاکید کرد: حکمرانی علمی کشور امرور به فضای مجازی سپرده شده است و فرهنگی شدن نسل ما در این فضا رخ می‌دهد. فضایی که نا محدود است؛ در این فضا ما باید به سمت هدایت فرهنگی که با کنترل فرهنگی متفاوت است، باشیم.

وی خاطر نشان کرد: کار ما در این بخش باید توانمندسازی اجتماعی باشد که بنیان آن در آموزش و پرورش است و لذا باید از ظرفیت 18 میلیون دانش‌آموز و خانواده‌های آن‌ها به‌خوبی استفاده کرد.

عاملی گفت: در این دوره از دستگاه‌ها دعوت کردیم در آموزش و پرورش نقش بپذیرند. اگر روزی مربیان مهد کودک ما اساتید برجسته دانشگاهی شدند می‌توانیم بگوییم در این عرصه موفق بودیم.

** همه جایگاه قرارگاهی شورا را باور داشته باشند

حجت‌الاسلام خسروپناه دبیر این شورا نیز با تقدیر از دبیران سابق شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: طی این سال‌ها اقدامات خوبی انجام شده اما مشکل در گفتمان‌سازی و بیان این دستاوردهاست.

وی خاطرنشان کرد: همه مسئولان کشور و اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی باید نسبت به جایگاه قرارگاهی شورا باورمند باشند.

خسروپناه افزود: یکی از کارهای اصلی شورای عالی انقلاب فرهنگی باید حکمی‌سازی علم، فناوری و فرهنگ باشد تا در این راستا پیوندی بین حکمت با علم، حکمت با هنر و فرهنگ و حکمت با فناوری رخ دهد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: این پیوند به مشارکت نخبگان نیاز دارد. ما گاهی اوقات گرفتار نظریه‌پردازی و گاهی گرفتار عمل بدون پشتوانه علمی می‌شویم اما باید کاری کنیم مردم نیز از این پیوند بهره‌مند شوند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
مدیران
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon