رسانه‌ها برای ادبیات بی‌هیاهو، هیاهو بسازند/ رشد ۲۰ درصدی آثار در جشنواره شعر فجر

رسانه‌ها برای ادبیات بی‌هیاهو، هیاهو بسازند/ رشد 20 درصدی آثار در جشنواره شعر فجر

مدیرعامل خانه کتاب با اشاره به توجه غالب رسانه‌ها به جشنواره‌های فیلم فجر و موسیقی فجر خواستار توجه بیشتر رسانه‌ها به جشنواره شعر فجر شد و گفت:‌ رسانه‌ها برای ادبیات آرام و بی‌هیاهو هیاهو بسازند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم،‌ نشست خبری هفدهمین جشنواره شعر فجر با حضور رضا اسماعیلی دبیر علمی و مهدی رمضانی دبیر اجرایی این دوره در مؤسسه خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار شد. اسماعیلی، دبیر علمی هفدهمین جشنواره شعر فجر در سخنانی گفت: امسال با تکیه بر تجربیات دبیران دوره‌های گذشته‌، سعی کردیم از آغاز تا به امروز تمام تلاش را معطوف به این کنیم که جشنواره با روال مناسب شروع شود تا شاهد اتفاقات خوبی باشیم. هم در بخش رقابتی هم در بخش محافل.

وی با بیان این مطلب که  مراحل داوری به اتمام رسیده و در حال اجرای مقدمات برای برگزاری اختتامیه هستیم‌،گفت:‌ در تعداد آثار ارسالی به جشنواره نسبت به سال گذشته با رشد 20 درصدی مواجه هستیم،‌ امسال سه هزار و 125 عنوان کتاب ارزیابی شد که در سه بخش شعر بزرگسال با زیرشاخه‌های شعر کلاسیک، شعرنو و محاوره، بخش کودک و نوجوان و بخش درباره شعر تفکیک شدند.

اسماعیلی تصریح کرد:‌ در این بخش‌ها کتاب ها تفکیک شد و در اختیار داوران قرار گرفت. داوران ما از صبح تا شب کتاب‌ها را بررسی می‌کردند. گاهی بحث‌ها و جدل‌های ادبی در می‌گرفت  تا به نتیجه برسیم،‌ جلسات داوری،‌ جلسات فشرده‌ای بود.

وی با اشاره به محافل ادبی تصریح کرد: افتتاحیه جشنواره را با محفل ادبی در شیراز برگزار کردیم و بعد از آن چند محفل در خرم‌آباد،‌ خراسان رضوی و ... برگزار کردیم،‌ محفل شاعران بین‌المالل نیز در جزیره بوموسی با حضور شاعرانی از کشورهای مختلف برگزار خواهد شد.امسال استان‌ها را بیشتر درگیر کردیم و چهره‌های جدیدی در هیئت علمی و داوران وارد کردیم.در ترکیب داوران در کنار استفاده از شاعران پیشکوست از شاعران جوان که برا یانولین بار در کسوت داوری قرار می‌گرفتند،‌ استفاده کردیم.

اسماعیلی با اشاره به وجه تمایز این دوره نسبت به دوره‌های گذشته گفت:‌ این دوره سه ویژگی برتر دارد،‌ اول اینکه ما برای اولین بار نشستی ویژه شعر نو برگزار کردیم،‌ وجه تمایز دوم‌، برگزاری نشست دانشگاهی در دانشگاه فردوسی مشهد بود که روز گذشته برگزار شد‌، ویژگی سوم‌، نیز چراغ خاموش برگزار نشدن جشنواره است،‌ امسال در حوزه اطلاع رسانی و پوشش خبری گسترده‌تر عمل کردیم‌، هم بنده به عنوان دبیرعلمی با رسانه‌ها گفت‌وگوهای فراوان داشتم هم از شاعران بسیاری خواستم تا با نوشتن یادداشت درباره جشنواره تنور آن را گرم نگه دارند. خوشبختانه امسال تا به امروز حاشیه‌ای نداشتیم و جشنواره با سلامت کامل برگزار شده است‌.

علی رمضانی، مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران، نیز در سخنانی با اشاره به اینکه شعر یک ثروت ملی برای ایرانیان است‌، گفت:‌ شعر خلق ماندگار و نهضت خلق‌ساز را پیش می‌آورد،‌ ما در سایر گونه‌های ادبی به اندازه شعر الهام بخشی و روان شدن بر زبان اقشار مردم و همه‌گیری را نمی‌توانیم پیدا کنیم، چه بسا شعر متعلق است به زبان فارسی و در زبان دیگری اینگونه طبع پسند نتوان آن را دید.

وی گفت:‌ حجم آثار رسیده نوید‌بخش است،‌ در میان آثار‌، آثار شاعران جدید پرشمار بود و این خداقوت دارد به شاعران و ناشرانی که برای انتشار این آثار شجاعت و جسارت به خرج داد. چرا که اگر ما دامنه پرتعدادی نداشته باشیم، نمی‌توانیم امیدوار باشیم که قله پرشماری از شاعران را داشته باشیم.

وی با اشاره به محافل شعرخوانی گفت:  محفل شعرخوانی بوموسی به عنوان ششمین محفل به صورت بین‌المللی برگزار می‌شود و میزبان شاعرانی از لبنان، سوریه، پاکستان و... خواهیم بود.علاوه بر این ما در جشنواره شعر فجر نیز یک ضمیمه آموزشی داریم و آن دوره آموزشی کلک خیال است که با حخضور 120 علاقه‌مند و تحت آموزش 13 نفر از استاتید برتر برگزار می‌شود.

رمضانی با اشاره به برگزاری مراسم اختتامیه جشنواره شعر فجر در روز جمعه، 14 بهمن ماه گفت:‌  مراسم اختتامیه هفدهمین دوره جشنواره شعر فجر ساعت 18 جمعه 14 بهمن در مرکز همایش‌های صداوسیما برگزار خواهد شد. امسال بخش ویژه تجلیل از استاد قادر طهماسبی فرید در دستور کار است.دبیرخانه جشنواره تلاش کرده در شرایطی که افرادی تلاش دارند حوزه فرهنگ را ناآرام کنند فضایی آرام و منطقی را برای داوران و اعضای هیئت علمی فراهم کنند تا آثار را به مرحله نهایی داوری برسانند.

مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران با اشاره به مبلاغ جایزه نیز گفت:  مبلغ جایزه این دوره از جشنواره معادل دوره گذشته یعنی 150 میلیون تومان برای برگزیدگان و 50 میلیون تومان برای شایستگان تقدیر است.

وی در پاسخ به پرسشی که به مقایسه جشنواره شعر فجر و سایر جشنواره‌های فجر می‌پرداخت،‌ گفت: رسانه‌ها در اثربخشی جشنواره‌های ادبی از جمله جشنواره شعر فجر نقش بسیار مهمی دارند،‌ شعر بر خلاف سینما و تئاتر محصول هنر فردی است و به توجه بیشتر رسانه‌ها نیاز دارد. از این رو باید با کمک گرفتن از رسانه‌ها برای ادبیات بی‌هیاهو و آرام، هیاهو ساخت تا خلوت شاعران به متن جامعه وارد شود.

رمضانی با اشاره به بعد بین‌الملل جشنواره شعر فجر گفت: یکی از اهداف مهم جشنواره شعر فجر پرداختن به بُعد بین‌المللی است، البته در سال‌های اخیر به دلیل مسائلی که در افغانستان و تاجیکستان رخ داد،‌ این موضوع در  شعر فجر نیز کمرنگ شد که البته تلاش‌های بسیاری برای افزایش همکاری‌های فرهنگی میان ایران و کشورهای تاجیکستان و افغانستان برای پاسخ به تهدیدهای فرهنگی انجام می‌شود. در این زمینه تلاش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای گشایش رایزنی فرهنگی ایران در تاجیکستان نیز تاثیر زیادی در بهبود شرایط و افزایش تعامل ادبی و فرهنگی خواهد داشت. رویکرد ما افزایش دامنه شعر فجر حتی فراتر از شاعران فارسی زبان است و در این راستا می‌توان به دعوت از شاعران سوریه و لبنان برای حضور در محفل ادبی شعر فجر اشاره کرد.

 انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon
گوشتیران