اعتبار تامین شود برگزاری کلاس جبرانی را به تمام مدارس اعلام میکنیم
معاون وزارت آموزش و پرورش گفت: اگر اعتباری تأمین شود موضوع برگزاری کلاسهای جبرانی را به صورت سراسری ابلاغ میکنیم اما فعلاً شورای مدرسه باید متناسب با وضعیت خود و تعداد روزهای تعطیل، برای آموزش جبرانی برنامهریزی کند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، تغییر شاخصهای آلودگی هوا با هدف تعطیل نشدن مدارس، موضوعی است که هم اکنون در دستور کار بررسی مسئولان متولی است.
در سال تحصیلی جاری، تعطیلی طولانی مدت مدارس باعث شد تا دانشآموزان تمام دی ماه و چند هفته از آذر به مدرسه نروند و این موضوع آموزش حضوری را از رسمیت خارج کرد، در نهایت با اعتراض وزارت آموزش و پرورش از ابتدای بهمن ماه آموزش حضوری برقرار شد و تصمیم بر آن است تا شاخص آلودگی هوا نیز دستخوش تغییراتی شود.
پیش از این با رسیدن شاخص آلودگی به عدد 150 با هدف حفظ سلامت دانشآموزان و نه کاهش آلودگی هوا، مدارس تعطیل میشدند اما یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش طی هفتههای اخیر در جریان صحبتهای خود بارها به این موضوع اشاره کرد که برخی کشورها مانند چین و هند با شاخص آلودگی 300 مدارس را تعطیل میکنند.
این گفتههای وزیر آموزش و پرورش به استناد گزارش واحد سلامت باشگاه دانشپژوهان جوان بود که در مطالعه تطبیقی خود مدعی شد: تعطیلی مدارس در شاخصهای زیر 200 در دنیا رایج نیست. برای مثال همین روزها شاخص آلودگی کشورهای هند، پاکستان و چین حتی بالاتر از عدد 200 بوده ولی هیچ یک دچار تعطیلی گسترده مدارس در حد کشوری نشدهاند. عدد دقیقی برای شاخص کیفیت هوا به منظور تعطیلی مدارس در دنیا رایج نیست ولی در سنگاپور شاخصِ 314 ، در هند شاخص بیش از 500 ، در مالزی شاخصِ 267 ، در پاکستان شاخصِ 450 و در چین شاخصِ 500 منجر به تعطیلی مدارس شدهاند.
برخی با نقد این گزارش، معتقدند: وزارت آموزش و پرورش، ایران را با 3 کشور از آلودهترین کشورهای جهان مقایسه کرده است و در سایت "iqair" که شاخص معتبر آلودگی هوا در دنیاست، از 10 شهری که شدیدترین شرایط آلودگی هوا در جهان را دارند، 3 کشور هند، چین و پاکستان در این لیست قرار دارند که پاکستان رتبه سوم و هند نیز رتبه پنجم آلودهترین کشورهای جهان را دارد؛ در هفتههای اخیر که شاخص کیفیت هوای تهران عددی بین 130 تا 170 را ثبت کرده است، شهرهای دهلی و بمبئی هند، کراچی پاکستان و شهر چون "چینگ" چین شاخصهای بالای 300 را ثبت کردهاند که این موضوع به خوبی اختلاف این کشورها با ایران را نشان میدهد و مقایسه ایران با آلودهترین کشورهای جهان قیاس معالفارغ است.
در همین ارتباط محمد مهدی کاظمی معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش تأکید دارد: در سایر کشوها تعطیلی مدارس به دلیل آلودگی هوا شایع نیست به عنوان مثال در برخی کشورها شاخص آلودگی هوا بالای 200 است اما مدارس تعطیل نیست البته برای ما سلامت دانشآموزان در اولویت تصمیمات است اما مسئله آموزش، رشد اجتماعی و سلامت همه مواردی است که باید با یکدیگر مورد توجه قرار بگیرند.
وی بیان کرد: دستگاههای متولی باید راهکارهایی برای کنترل آلودگی هوا داشته باشند و تأکید داریم تا جایی که به سلامت دانشآموزان آسیب وارد نمیشود، آموزش حضوری باشد و اگر آموزش غیرحضوری شد راهکارهای جانبی برای جبران آن اتخاذ شود.
کاظمی ادامه داد: در روزهای آلودگی هوای شهر تهران در برخی مناطق شاخص 120 و برخی مناطق شاخص 170 بود اما تمام مدارس تعطیل شدند از سوی دیگر باید به مطالعات تطبیقی توجه داشته باشیم تا بدانیم سایر کشورها در برابر آلودگی هوا چه اقداماتی انجام میدهند البته در دوره ابتدایی دستگاه تنفس دانشآموزان آسیب پذیرتر است و برخی کشورها مدارس ابتدایی را با شاخص 200 و متوسطه را با شاخص 300 تعطیل میکنند.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت: تأکید داریم مسئله تعلیم و تربیت مهم است و میتوان سلامت را مدنظر قرار داد و در کنار آن دانشآموزان به مدرسه هم بروند یا اینکه راهکارهایی را اتخاذ کرد تا در روزهای آلودگی هوا به دانشآموزان دارای بیماری زمینهای اجازه عدم حضور در مدرسه داد.
وی درباره جبران عقب ماندگی تحصیلی دانشآموزان با اشاره به اینکه امیدواریم تا پایان سال تحصیلی آموزش حضوری داشته باشیم، بیان کرد: باید طی برنامهریزی از نوبت عصر مدارس و روزهای پنجشنبه استفاده کنیم همچنین از ظرفیت معلمان علاقهمند و گروههای مردمی و جهادی استفاده شود البته اگر اعتباری تأمین شود موضوع برگزاری کلاسهای جبرانی را به صورت سراسری ابلاغ میکنیم اما فعلاً شورای مدرسه باید متناسب با وضعیت خود و تعداد روزهای تعطیل، برای آموزش جبرانی برنامه ریزی کند البته در برخی مدارس هم میتوان طول زمان آموزش را یک ساعت افزایش داد.
انتهای پیام/