بیژنی: کارتون و کاریکاتور جایگاه خود را در مطبوعات از دست داده است
داور بخش کارتون و کاریکاتور پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر معتقد است که در فضای دلسردکننده حاکم بر حوزه کارتون و کاریکاتور کشور، سوسو زدن چراغ این رشته در جشنواره هنرهای تجسمی فجر را باید به فال نیک گرفت.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، «مازیار بیژنی» داور بخش کارتون و کاریکاتور پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر درباره سطح کیفی آثار هنرمندان بخش کارتون و کاریکاتور این دوره از جشنواره گفت: با توجه به فضای دلسردکنندهای که در حوزه کارتون و کاریکاتور کشور شاهد هستیم، کیفیت آثار رسیده به بخش کارتون و کاریکاتور پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی امیدوارکننده و قابلتوجه بود و باید این اتفاق را به فال نیک گرفت.
وی افزود: متأسفانه باید بپذیریم که کارتون و کاریکاتور جایگاه پیشین خود را در حوزه مطبوعات کشور از دست داده و بهمراتب کمرنگتر از قبل شده است. در چنین شرایطی مایه خرسندی است که چراغ کارتون و کاریکاتور در جشنواره هنرهای تجسمی فجر روشن است اما این کافی نیست.
داور بخش کارتون و کاریکاتور پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر با اشاره به اهمیت این رخداد هنری و لزوم حضور جوانان مستعد در بستر جشنواره هنرهای تجسمی فجر اظهار کرد: اینکه یک جشنواره ملی با مختصات فجر برگزار میشود و امکانی را فراهم میکند که جوانان مستعد و فعال در عرصه کارتون و کاریکاتور در آن حضور یابند و آثارشان به معرض نمایش عمومی درآید، اتفاق خوبی است اما کارتون و کاریکاتور باید بروز مطبوعاتی و خبری داشته باشد و جایگاه ویژهای در رسانههای مکتوب پیدا کند.
مازیار بیژنی ادامه داد: اگرچه حضور رشته کارتون و کاریکاتور در جشنواره هنرهای تجسمی فجر میتواند تأثیرات مثبتی بر شرایط عمومی این هنر بگذارد اما باید به این نکته توجه داشت که ماهیت آثار حاضر در بستر جشنوارهها نمیتواند جای کارتونها و کاریکاتورهای مطبوعاتی را بگیرد و جایگزین آنها باشد؛ چراکه مخاطب آثار کارتون و کاریکاتور از جنس مخاطب خاص است و یکی از دلایل کمسویی چراغ این هنر در دنیا، این است که با مخاطب عام روبهرو نیست.
مازیار بیژنی در واکنش به رویکرد جدید پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی مبنی بر کمرنگ ساختن مرزهای موجود میان برخی از رشتههای هنری ازجمله «حجم» گفت: برداشتن مرزهای موجود شاید برای برخی رشتهها مناسب باشد اما با توجه به کمرنگ بودن ظهور و بروز رشتهای مانند کارتون و کاریکاتور در فضای عمومی هنرهای تجسمی کشور، کمرنگ شدن مرزها در این رشته چندان قابل قبول نیست و بهتر است که چنین اتفاقی برای کارتون و کاریکاتور رخ ندهد. طی سالهای اخیر، رشته کارتون و کاریکاتور نسبت به رشتههای دیگر حوزه هنرهای تجسمی مانند نقاشی و گرافیک بهای کمتری دیده است؛ بنابراین بهشخصه اقداماتی از جنس برداشتن مرزهای موجود برای رشتهای مانند کاریکاتور را مناسب نمیدانم و فکر میکنم که برای هنرمندان عرصه کارتون و کاریکاتور هم چندان جالب نباشد که آثارشان در کنار باقی رشتههای موجود در حوزه هنرهای تجسمی مورد داوری و ارزیابی قرار گیرد.
انتهای پیام/