تحولات اوکراین| نگرانی از تشدید درگیری در صورت تحویل هواپیمای جنگی به کییف
اختلاف غرب درباره انتقال جنگنده به اوکراین، روسیه در حال سازگاری با واقعیات جدید و فشارهای خارجی، هشدار ماکرون درباره حمله به روسیه با تسلیحات غربی، وظیفه اصلی سفیر جدید آمریکا در مسکو و پیشنهاد استیضاح زلنسکی، از مهمترین رویدادها پیرامون جنگ هستند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، مدتی است که تعدادی از کشورهای غربی در حال بحث در خصوص تحویل احتمالی جنگندههای مدرن برای رفع سریع نیازهای نیروهای مسلح اوکراین هستند. با این حال، بسیاری از سیاستمداران از خطر تشدید درگیری ها در پی چنین تصمیمی می ترسند.
موضوع تحویل هواپیماهای جنگنده به اوکراین پس از گذشت حدود یک سال از درگیری نظامی روسیه و اوکراین و بعد از تصمیم گیری درباره تحویل تانک های ساخت غرب توسط کشورهای غربی مطرح شده است.
مقامات کییف به طور جدی روی چنین تحویلی حساب باز کرده و اعلام کرده اند که ارتش اوکراین برای دفاع از خود به حدود 180 فروند جنگنده نیاز دارد. به گزارش نشریه پولیتیکو، گروهی از مقامات نظامی در پنتاگون نیز در حال فشار آوردن بر واشنگتن برای تایید تحویل جنگنده F-16 به اوکراین هستند.
با این وجود، جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا بامداد امروز، سه شنبه، اعلام کرد که واشنگتن جتهای جنگنده F-16 را به کییف نخواهد داد. به گزارش رویترز، بایدن به سوال خبرنگاران در این باره با صراحت پاسخ منفی داد.
آلمان نیز تاکنون ارسال جنگنده به اوکراین را مستثنی کرده است. اولاف شولتز، صدراعظم آلمان چنین اقدامی را باعث تشدید بیشتر وخامت اوضاع در این کشور ارزیابی کرد. این در حالی است که نشریه تلگراف به نقل از منابع دولتی نوشت که انگلیس تنها در صورت خروج نیروهای روسی از خاک اوکراین، درباره تامین هواپیماهای مورد نیاز ارتش اوکراین تصمیم گیری خواهد کرد.
با این وجود و علیرغم تهدید آشکار تشدید درگیری، امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه شب گذشته، دوشنبه این احتمال را رد نکرد که پاریس ممکن است هواپیماهای جنگنده به کییف تحویل دهد.
مارک روته، نخست وزیر هلند نیز در کنفرانس مطبوعاتی مشترکی با ماکرون، یادآور شد که آمستردام آمادگی بررسی موضوع تامین جت های جنگنده F-16 به کییف را دارد. وی یادآور شد که البته چنین درخواستی هنوز از اوکراین دریافت نشده است. جمهوری اسلواکی نیز آمادگی خود برای تامین هواپیمای مورد نیاز اوکراین را اعلام کردند.
این در حالی است که ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان با اشاره به اینکه، کشورهایی که به کییف تسلیحات میرسانند در واقع مستقیماً در مناقشه نظامی با روسیه مشارکت دارند، تاکید کرد که کشورهای غربی به جای ارسال سلاح به اوکراین باید نظریه برقراری آتش بس و مذاکره برای حل و فصل مسالمت آمیز مناقشه را ترویج دهند.
سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روز گذشته هشدار داد که بازی بی شرمانه غرب در رابطه با عرضه سلاح به کییف، برای کسانی که این تسلیحات را ارسال می کنند، پایان بدی خواهد داشت. وی افزود که ایالات متحده نه تنها عامل اصلی در کل این بحران اوکراین، بلکه ذینفع اصلی روند اوضاع کنونی است.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به روز سی صد و چهل و دوم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
***
اوکراین: هنوز درخواستی برای تحویل جنگنده به آلمان نداشته ایم
"اولاف شولتز"، صدراعظم آلمان و "بوریس پیستوریوس"، وزیر دفاع این کشور احتمال تحویل هواپیماهای جنگی به اوکراین را رد کردند. الکسی ماکیف، سفیر اوکراین به دویچه وله گفت: ظاهراً تاکنون درخواستی برای این موضوع وجود نداشته است: ما هنوز از آلمان برای جت های جنگنده درخواست نکرده ایم.
به گفته وی اولویتها در حال حاضر وسایل نقلیه زرهی، تانکهای جنگی، سیستمهای دفاع هوایی و واحدهای توپخانه و انواع سلاحهایی هستند که چند کشور از جمله آلمان قبل و بعد از کنفرانس حامیان رامشتاین در اواسط ژانویه وعده آن را داده بودند.
با این حال، ماکیف درخواست آینده برای جت های جنگنده را رد نکرد. او گفت: اما البته با توجه به وضعیت موجود در محل ممکن است به تجهیزات متفاوتی نیاز داشته باشد. برای مثال، جت های جنگنده برای سرنگونی موشک های روسی مهم هستند.
انتقاد شدید کی یف از مواضع دولت کرواسی
اظهارات منفی رئیس جمهور کرواسی در مورد تحویل تسلیحات غربی با انتقاد آشکار کی یف مواجه شده است. "زوران میلانوویچ" ، رئیس جمهور کرواسی اخیرا گفته است که تحویل تانک ها جنگ را طولانی می کند و روسیه برای حمله تحریک شده است و نمی توان آن را شکست داد .
ولگ نیکولنکو، سخنگوی وزارت خارجه اوکراین در فیسبوک خود نوشت: زوران میلانوویچ، رئیس جمهور کرواسی فکر می کند که کریمه دیگر هرگز اوکراینی نخواهد شد. این اظهارات "غیر منطقی" است.
سخنگوی وزارت امور خارجه اوکراین به تاریخ کرواسی اشاره کرد. او پرسید: آیا زوران میلانوویچ با این لفاظیها در دهه 1990، زمانی که کرواسی برای دولت خود میجنگید، رئیسجمهور کشورش میشد؟ وی با اشاره به جنگ بین کروات ها و صرب ها پس از فروپاشی یوگسلاوی نوشت: یادآوری می کنم که کرواسی می توانست یک سوم خاک خود را به دلیل تهاجم خارجی از دست بدهد. اما کرواتها به لطف مبارزات قهرمانانه خود توانستند از استقلال خود دفاع کنند.
حمایت وزیر دفاع اسبق آمریکا از تحویل جنگنده ها و راکت اندازهای دوربرد به اوکراین
مارک اسپر، وزیر دفاع اسبق آمریکا از تحویل جنگنده ها و راکت اندازهای دوربرد به اوکراین حمایت کرد. اسپر گفت، با توجه به در پیش بودن حمله روسیه، ایالات متحده و متحدانش باید "پیشگیر" باشند و از این کشور حمایت بیشتری کنند.
وی تاکید کرد: تحویل این سیستمهای تسلیحاتی اوکراین را قادر میسازد تا بیشتر از قبل به نیروهای روسی در پشت خط مقدم حمله کند. به طور خاص، اسپر از موشکهای ATACMS صحبت کرد که پرتابههایی برای پرتابکنندههای موشک چندگانه غربی با برد 300 کیلومترهستند.
اوکراین تاکنون فقط موشک هایی را دریافت کرده است که می توانند تقریباً 80 کیلومتر پرواز کنند. به گفته منابع اوکراینی، با تطبیق روسیه با این تسلیحات و انتقال تجهیزات کلیدی مانند انبارهای مهمات به پشت خط مقدم، کارایی آنها کاهش یافته است.
صدر اعظم آلمان خروج روسیه از اوکراین را شرط مذاکرت صلح دانست
اولاف شولتز، صدر اعظم آلمان در سخنانی تاکید کرد که نمی توان بر سر اوکراینی ها صلح برقرار کرد. شولتز در یک کنفرانس مطبوعاتی با لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا، رئیس جمهور برزیل، گفت که به همین دلیل است که مذاکرات صلح همیشه به شرط خروج روسیه از نیروهایش گره خورده است. موضع مشترک روشنی با لولا وجود دارد، ما هر دو تهاجم روسیه را محکوم می کنیم.
اوکراین سفیر مجارستان را احضار کرد
دولت اوکراین از دولت مجارستان میخواهد تا اظهارات ضد اوکراینی خود را متوقف کند . وزارت امور خارجه اوکراین در بیانیه ای اعلام کرد، ایستوان ایجارتو، سفیر اوکراین برای اعتراض به اظهارات تحقیرآمیز اخیر ویکتور اوربان، نخست وزیر این کشور احضار شده است. از طرف مجارستانی خواسته شد که این روند منفی را متوقف کند تا از عواقب جبران ناپذیری برای روابط دو کشور جلوگیری شود.
مجارستان از تحریم های اتحادیه اروپا علیه روسیه انتقاد کرده و به اوکراین سلاح نمی دهد . وزارت امور خارجه در کیف هفته گذشته گفت که اوربان اوکراین را سرزمین هیچ کس دانسته و در حضور خبرنگاران آن را با افغانستان مقایسه کرده است.
آمریکا: هیچ مدرکی مبنی بر استفاده نادرست از بودجه واشنگتن در اوکراین وجود ندارد
به گفته وزارت خزانه داری ایالات متحده، هیچ مدرکی مبنی بر استفاده نادرست از بودجه ایالات متحده در اوکراین وجود ندارد. سخنگوی این وزارتخانه به رویترز گفت که به همکاری نزدیک با مقامات کی یف ادامه خواهد داد تا اطمینان حاصل شود که اقدامات لازم برای مبارزه با فساد رعایت شده است. دولت اوکراین هفته گذشته تعدادی از مقامات ارشد را به اتهام فساد اخراج کرد.
یونان تانک لئوپارد به اوکراین نمی دهد
یونان به دلیل تنش ها با ترکیه هیچ تانک لئوپاردی را به اوکراین تحویل نخواهد داد. بر اساس گزارش رسانه های ژاپنی و تلویزیون دولتی یونان (ERT) این خبر را کیریاکوس میتسوتاکیس، نخست وزیر یونان روز سه شنبه در جریان سفر به ژاپن اعلام کرد. میتسوتاکیس گفت: ما لئوپارد-2 را به این دلیل ساده نخواهیم داد که آنها برای استراتژی دفاعی ما کاملا ضروری هستند. روابط یونان و ترکیه در حال حاضر به دلیل اختلاف بر سر حقوق حاکمیتی در شرق مدیترانه در مرحله بسیار پرتنشی قرار دارد.
یونان بیش از هر کشور دیگری در اروپا تانک لئوپارد دارد، حدود 350 تانک لئوپارد 2 و 500 تانک لئوپارد 1 در اختیار یونان قرار دارد. با این حال، دولت آتن علاقه ای به فروش تانک ندارد زیرا از سوی شریک ناتو ترکیه احساس خطر می کند.
چشم انداز مثبت صندوق بین المللی پول برای اقتصاد روسیه
صندوق بین المللی پول روز سه شنبه انتظارات رشد خود را برای سال های 2023 و 2024 برای روسیه به میزان قابل توجهی افزایش داد. بر این اساس برای مثال، روسیه احتمالاً امسال بهتر از آلمان یا بریتانیا عمل خواهد کرد.
مخالفت اکثر شهروندان آلمانی با ارسال جنگنده و زیر دریایی به اوکراین
بر اساس نظر سنجی جدیدی که به سفارش آر تی ال و ان تی وی آلمان انجام شده است 70 درصد از آلمانی ها تحویل جنگنده ها یا زیردریایی ها به اوکراین را رد می کنند. بر اساس نظرسنجی فورسا، تنها 19 درصد بر این باورند که آلمان باید پس از تانکهای نبرد، سیستمهای تسلیحاتی جدید دیگری را به این کشور تحویل دهد.
بر این اساس همچنین 73 درصد از شهروندان آلمانی بر این باورند که اولاف شولتز، صدر اعظم آلمان کار درستی کرده است که تنها پس از شفاف سازی با شرکای ناتو مانند ایالات متحده، تعهد خود برای ارسال تانک را اعلام کرد.
وعده کشورهای بالتیک و لهستان به تداوم حمایت ها از اوکراین
وزرای خارجه کشورهای بالتیک و لهستان در نشستی در لتونی درباره پاسخ مشترک به جنگ اوکراین بحث کردند. "ادگارس رینکویچس"، وزیر امور خارجه لتونی و همتایانش "اورماس رینسالو"، از استونی، گابریلیوس لندسبرگیس از لیتوانی و زبیگنیو راو از لهستان به اوکراین قول دادند که تا زمان پیروزی به حمایت خود از این کشور ادامه دهند.
وزیر امور خارجه لهستان گفت: اگر تلاش هایمان را سرانه حساب کنیم این چهار کشور ما هستند که بیشترین تسلیحات، تجهیزات و مهمات را در اختیار اوکراین قرار می دهند. فلسفه ما کمک به اوکراین در حد امکان و در سریع ترین زمان ممکن است.
راو گفت که کشورهای بالتیک و لهستان بر سر تحریم های اتحادیه اروپا علیه روسیه توافق کردند. نقاط ضعف و استثناء باید کنار گذاشته شوند.
وعده وزیر دفاع فرانسه به همتای اوکراینی برای حمایت های نظامی بیشتر
فرانسه از کمک نظامی بیشتر به اوکراین خبر داده است. سباستین لکورنو، وزیر دفاع فرانسه اعلام کرد که این کشور قصد دارد 12 هویتزر خودکششی دیگر از نوع سزار را در این کشور مستقر کند و 600 سرباز اوکراینی را در لهستان آموزش دهد.
قبل از آن، او با همتای اوکراینی خود الکسی رزنیکوف در پاریس ملاقات کرد. انتظار می رفت که رزنیکوف در جریان این بازدید درخواست تحویل جت های جنگنده را بدهد. لکورنو اظهارات قبلی امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه در این باره را پس از این دیدار مبنی بر اینکه این تابو نیست تکرار کرد . اما او هم هیچ وعده ای در این باره نداد.
اوکراین تا به امروز 24 فروند هویتزر سزار از فرانسه دریافت کرده است. در اواسط ژانویه، دانمارک همچنین اعلام کرد که 19 سیستم توپخانه فرانسوی را به این کشور تحویل خواهد داد.
لتونی وضعیت فوق العاده در مرز با بلاروس را تمدید کرد
ریگا بار دیگر وضعیت اضطراری اعمال شده در مرز لتونی و بلاروس در اوت 2021 را تمدید کرد. وزارت کشور لتونی اعلام کرد که این وضعیت تا 10 ماه مه معتبر است. این شرایط به این دلیل اعمال شد که هزاران مهاجر تلاش کرده بودند به طور غیرقانونی از مرزهای خارجی اتحادیه اروپا از بلاروس عبور کنند.
این وزارتخانه در ریگا گفت که از نوامبر تلاش های بیشتری برای عبور از مرز صورت گرفته است. وضعیت اضطراری به مرزبانان لتونی اجازه می دهد تا مهاجرانی را که به طور غیرقانونی وارد این کشور شده اند بازگردانند. دلیل دیگر تمدید این شرایط این اعلام شده است که بر خلاف کشورهای لیتوانی و لهستان که هم مرز با بلاروس هستند، لتونی هنوز حصاری در مرز با متحد مستبد روسیه ایجاد نکرده است.
ارتش روسیه از تصرف روستایی در شمال شرق باخموت خبر داد
ارتش روسیه می گوید روستای بلاهوداتنه در شمال شهر مورد مناقشه باخموت در شرق اوکراین را تصرف کرده است. وزارت دفاع روسیه گفت که این امر نتیجه اقدامات تهاجمی موفقیت آمیز بود. این خبر توسط طرف اوکراینی تایید نشده است.
بلاهوداتنه در نزدیکی شهر سولدار که اخیراً نیروهای روسی کنترل آن را به دست گرفتند و در بزرگراهی است که به باخموت منتهی می شود . روسیه ماه هاست که تلاش می کند باخموت را تصرف کند.
اوکراین: در اولین تحویل 120 ا 140 تانک غربی دریافت خواهیم کرد
به گفته دیمیترو کولبا، وزیر امور خارجه اوکراین، این کشور در اولین تحویل 120 تا 140 تانک غربی دریافت خواهد کرد. کوله با گفت که اینها توسط ائتلافی از 12 کشور ارائه خواهد شد.
به گفته وی ائتلاف تانک اکنون دوازده عضو دارد.
انتقاد جانسون به عدم پذیرش اوکراین در ائتلاف ناتو
"بوریس جانسون"، نخست وزیر سابق بریتانیا این اقدام ناتو را که اجازه نداد اوکراین پس از سال 2014 به این ائتلاف بپیوندد اشتباه خواند. جانسون در مقاله ای مهمان برای واشنگتن پست می نویسد، برای سال ها، کشورهای غربی از سیاست درهای باز در قبال اوکراین صحبت کرده اند. هم زمان به روسیه سیگنال داده شد که اوکراین هرگز به عضویت ناتو پذیرفته نخواهد شد.
به گفته جانسون "در اصل بله و در عمل نه" این پیام این ائتلاف نظامی بود. وی تاکید کرد: نتیجه این دوگانگی بدترین جنگ در اروپا در 80 سال گذشته است.
جانسون می نویسد، استدلال هایی که علیه عضویت در ناتو پس از سال 2014 ارائه می شود، اشتباه است. وی افزود: جامعه اوکراین نه خیلی تقسیم شده بود و نه کشور از نظر نظامی موقعیت مناسبی نداشت همانطور که اوکراینی ها اکنون با مبارزه دفاعی موفق خود ثابت کرده اند. اول و مهمتر از همه، این طور استدلال شد که چشم انداز عضویت اوکراین در ناتو یک اقدام "تحریک آمیز" علیه پوتین و روسیه است. در واقع، ما هرگز نباید این استدلال را می پذیرفتیم.
در این مقاله جانسون از فرمت به اصطلاح نرماندی که در آن آلمان و فرانسه به ویژه از سال 2014 در تلاش برای حل و فصل جنگ در شرق اوکراین هستند انتقاد کرد.
وی مدعی شد: با روسیه و اوکراین طوری برخورد می شد که انگار به همان اندازه اشتباه می کردند، در حالی که روسیه به سادگی متجاوز بود و اوکراین قربانی.
روسیه در حال آماده سازی آموزش نظامی مشترک با بلاروس است
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به وزرای دفاع و امور خارجه خود دستور داده است تا با بلاروس درباره آموزش نظامی مشترک گفتگو کنند. بر اساس فرمان ریاست جمهوری، این وزراء قرار است برای ایجاد مراکز آموزشی نیز موافقت نامه امضا کنند. این سند نشان نمی دهد که این مراکز در کجا قرار دارند.
ماهها این نگرانی وجود داشت که بلاروس ممکن است از طرف روسیه به جنگ بپیوندد. این کشور قبلاً به روسیه اجازه داده بود از خاک بلاروس به عنوان سکوی پرتاب برای حمله سال گذشته اوکراین استفاده کند. علیرغم افزایش همکاری نظامی با کشور همسایه، الکساندر لوکاشنکو ، رئیس جمهوربلاروس تا کنون تاکید کرده است که سربازان خود را به اوکراین اعزام نخواهد کرد.
در ماه اکتبر، بلاروس از تشکیل یک نیروی مشترک منطقه ای با روسیه خبر داد و چندین هزار سرباز روسی وارد بلاروس شدند. در اواسط ژانویه، دو کشور تمرینات نظامی مشترک نیروی هوایی را آغاز کردند.
انگلیس تمایلی به تحویل جنگنده به اوکراین ندارد
پس از توافق بر سر تحویل تانک های جنگی، درخواست هایی از اوکراین برای جت های جنگنده نیز وجود دارد. با این حال، دولت بریتانیا چنین تحویلهایی را نامناسب توصیف میکند. سخنگوی ریشی سوناک، نخست وزیر انگلیس در این باره گفت: جت های انگلیسی بسیار پیچیده هستند و ماه ها طول می کشد تا بتوانند پرواز کنند.
دولت لهستان نیز اعلام کرده که در مورد عرضه احتمالی جنگنده های آمریکایی به اوکراین مذاکره نمی کند. وویچ اسکورکیویچ، از مقامات وزارت دفاع لهستان، به خبرگزاری فرانسه گفت: در حال حاضر هیچ بحث رسمی درباره انتقال F-16 وجود ندارد.
ماتئوش موراویسکی، نخست وزیر لهستان دیروز، در جریان بازدید از این نیروها گفت که تحویل جت های جنگنده قابل تصور است. آندری یرماک، رئیس دفتر ریاست جمهوری اوکراین، از این اعلامیه به عنوان یک "سیگنال مثبت" استقبال کرد.
15:00- پاسخ کرملین به درخواست رئیس جمهوری لیتوانی برای عبور از خط قرمزها
دیمیتری پسکوف، دبیر مطبوعاتی رئیس جمهوری روسیه در جمع خبرنگاران اعلام کرد که گیتاناس نائوسدا، رئیس جمهوری لیتوانی، وقتی از کشورهای غربی می خواهد تا از خط قرمزها در برابر روسیه عبور کنند، به عواقب چنین اقدامی فکر نکرده است.
پسکوف در نشست خبری امروز خود گفت: «به طور کلی، ما شاهد نگرش بسیار تهاجمی کشورهای حوزه دریای بالتیک و لهستان هستیم. آنها بدیهی است که آماده انجام هر کاری برای افزایش رویارویی بین غرب و روسیه هستند، بدون آنکه به عواقب آن فکر کنند.»
سخنگوی کرملین ابراز تاسف کرد که چنین درخواست هایی پاسخ مناسبی از سوی رهبران کشورهای اروپایی دریافت نمی کند. وی افزود: مایه تاسف است که در این شرایط رهبران کشورهای بزرگ اروپایی نقش متعادل کننده ای نداشته و مواضع این قبیل مقامات دارای تمایلات افراطی را تعدیل نمی کنند.
وی همچنین تاکید کرد که افزایش عرضه تسلیحات به اوکراین، روند درگیری را تغییر نخواهد داد. پسکوف گفت: «در مورد افزایش روزافزون و بالقوه میزان مشارکت کشورهای غرب جمعی در درگیری نظامی اوکراین باید بگویم که رشد آشکاری در حال وقوع است. ما باز تکرار می کنیم که این اقدامات کمکی به تغییر مسیر رویدادها نخواهد کرد.»
14:33- سخنگوی پوتین: توافقات مینسک تنها پوششی برای آماده سازی اوکراین بود
دیمیتری پسکوف، دبیر مطبوعاتی رئیس جمهوری روسیه امروز در یک کنفرانس خبری اعلام کرد، اکنون دیگر همه می دانند که توافقات مینسک فقط پوشش مناسبی بود تا غرب در ورای آن اوکراین را برای حل مشکل دونباس با استفاده از توان نظامی آماده کند. به گفته وی، البته روسیه از نزدیک شاهد نظامی شدن کییف بود و در همین رابطه نیز تصمیم گیری برای راه اندازی عملیات ویژه اقدام درست و بجایی بود.
سخنگوی کرملین در مورد اظهارات پیتر پوروشنکو، رئیس جمهوری سابق اوکراین در این باره که به لطف توافقات مینسک، کییف هشت سال فرصت پیدا کرد تا ارتش و اقتصاد را احیا کند، چنین توضیحاتی را داد.
پسکوف افزود: در واقع پوروشنکو مسئله تازه ای نگفته و همان چیزی را تکرار کرده که قبلاً توسط برخی رهبران اروپایی گفته شده بود. <…> ما می دانیم که پوروشنکو، آنگلا مرکل [صدراعظم سابق آلمان] و فرانسوا اولاند [رئیس جمهوری سابق فرانسه] همگی آنها یک واقعیت را تأیید کردند، و آن اینکه برای آنها، چه برای اوکراین، چه برای فرانسه و چه برای آلمان، توافقات مینسک چیزی بیش از پوشش و پرده مناسب چیز دیگری نبود تا از آن برای استتار اهداف خود استفاده کرده، زمان بدست آورده و اوکراین را آماده کنند تا مشکل دونباس را با زور و دقیقاً برخلاف این توافقات، از راه نظامی حل کنند.
وی تاکید کرد که تصمیم رئیس جمهور ولادیمیر پوتین برای آغاز عملیات ویژه "یک بار دیگر" بر ضرورت این اقدام تاکید کرده و به نجات مردم منطقه دونباس کمک خواهد کرد.
14:15- رئیس جمهور مجارستان به نقش مهم روسیه در اروپا اشاره کرد
کاتالین نواک، رئیس جمهوری مجارستان در گفتگو با روزنامه "کوریره دلا سرا" تاکید کرد که روسیه در بسیاری از فرآیندهای جهانی نقش مهمی ایفا می کند و بوداپست همچنان طرفدار پایان یافتن درگیری و برقراری صلح در اوکراین است.
وی گفت: «روسیه کشوری بزرگ است که در هزار کیلومتری ما قرار دارد، با نقشی تاریخی تعریف شده، فرهنگی غنی که از بسیاری جهات با ما متفاوت است. <…> اقتصاد روسیه یکی از قوی ترین اقتصادهای جهان است. ما مجارها به مردم روسیه احترام می گذاریم. روسیه بوده، هست و خواهد بود. همین امر در مورد مجارستان نیز صدق می کند. روابط بین دو کشور وجود داشته، هست و خواهد بود، مانند روابط اروپا و روسیه یا اوکراین و روسیه.»
رئیس جمهوری مجارستان همچنین تاکید کرد که این کشور به عنوان یکی از اعضای ناتو از متحدان خود در این ائتلاف در تلاش برای دستیابی به صلح دراوکراین حمایت می کند. نواک افزود: «هدف مجارها زندگی در صلح است. ما نه تنها به طور کلی طرفدار صلح هستیم، بلکه هدف ما توقف جنگ در اوکراین است. ما در کنار اوکراینیها هستیم و بیش از توان خود به آنها کمک میکنیم.»
پیش از این، روز گذشته، کریستوف سالای بابرونیتسکی، وزیر دفاع مجارستان، پس از مذاکره با کلودیا تانر، همتای اتریشی خود، اعلام کرد که اتریش و مجارستان برای حمایت از صلح تسلیحات نظامی به اوکراین ارسال نخواهند کرد.
14:02- مقام اطلاعاتی روس: هیچ موضع مشترکی در اروپا درباره اوکراین وجود ندارد
سرگئی ناریشکین اروپا مدیر سرویس اطلاعات خارجی روسیه و رئیس انجمن تاریخ این کشور، یادآور شد که هیچ موضع گیری واحدی در خصوص روند اوضاع در اوکراین در بین کشورهای اروپایی ندارد، و این عدم یکپارچگی مورد رضایت ایالات متحده قرار ندارد. ناریشکین امروز در میزگرد "خاطرات جنگ جهانی دوم در روسیه و فرانسه" به مناسبت هشتادمین سالگرد پیروزی در نبرد استالینگراد، این مسئله را بیان کرد.
این مقام بلندپایه اطلاعاتی ادامه داد: در حال حاضر نه تنها افکار عمومی در اروپا، بلکه رهبران این کشورها نیز به هیچ وجه آنقدر که مقامات واشنگتن مایلند، در رابطه با بحران اوکراین یکپارچه نیستند.
به گفته وی، آنچه این تز را تایید می کند، حضور داوطلبان فرانسوی در بین صفوف مدافعان دونباس است که در حال جنگ با نیروهای نئونازیست اوکراینی هستند.
ناریشکین همچنین از "پیر دوگل" شخصیت برجسته اجتماعی فرانسوی و نوه ژنرال شارل دوگل، به خاطر سفرش به مسکو و شرکت در این میز گرد تشکر کرد و یادآور شد که امروز، بیش از هر زمان دیگری حفظ ارتباط با آن گروه از مردم اروپا که با سیاست های ایالات متحده موافق نیستند، بسیار اهمیت دارد.
13:44- زاخارووا: غرب در حال درک نقش تحریکات آمریکا در آغاز مناقشه اوکراین است
ماریا زاخارووا، سخنگوی رسمی وزارت امور خارجه روسیه امروز، سه شنبه، در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد که کشورهای غربی در حال درک این موضوع هستند که یکی از دلایل مهم آغاز درگیری نظامی در اوکراین، تحریکات ایالات متحده بود.
این دیپلمات روس گفت: «اگر نگاه کنید، همه شاهد هستند که اینجا و آنجا، روشنگری و موضع گیری های مضاعفی در حال ظهور است که ثابت می کند، کل وضعیت پیرامون اوکراین بر اساس اقدامات تحریک آمیز آمریکاییها بحرانی شده است.»
به گفته زاخارووا، مقامات مسکو نیز به نوبه خود از مدت ها قبل و با توجه به در معرض خطر بودن امنیت ملی کشور، همه چیز را درک کرده و در چند سال گذشته تلاش کردد تا این واقعیت را به کشورهای دیگر نیز منتقل کنند.
سخنگوی وزارت خارجه ماهیت این تحریک را با این واقعیت توضیح داد که کشورهای امضا کننده توافقنامه مینسک، از ابتدا قرار نبود از آنها پیروی کنند. وی گفت: این مسئله بار دیگر طبق اظهارات پیتر پوروشنکو، رئیس جمهوری سابق اوکراین مورد تأیید قرار گرفت که گفته "به لطف توافقات مینسک، کییف هشت سال فرصت داشت تا ارتش و اقتصاد اوکراین را تقویت کند".
13:03- رئیس جمهور لیتوانی از غرب خواست از «خط قرمزها» عبور کرده و جنگنده به کییف بدهد
گیتاناس نائوسدا، رئیس جمهوری لیتوانی معتقد است که کشورهای غربی باید از خطوط قرمز عبور کرده و جنگنده و موشکهای دوربرد به اوکراین ارسال کنند. وی در یک مصاحبه تلویزیونی گفت: «جنگندهها، موشکهای دوربرد کمکهای نظامی ضروری برای ارتش اوکراین هستند و اکنون ... بسیار مهم است که تأخیر نکرده و سریع عمل کنیم. بنابراین پاسخ من این است: بله باید از این خطوط قرمز عبور کرد.»
پیش از این، شب گذشته، جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده، گفت که دولت او هیچ برنامه ای برای تامین جتهای جنگنده F-16 مورد نیاز کییف ندارد.
در عین حال امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه اعلام کرد که ارسال جنگنده فرانسوی به اوکراین امکان پذیر است، در عین حال، وی بر عدم تمایل به تشدید درگیری در اوکراین تاکید کرد.
12:25- اعتراف پوروشنکو: به لطف توافقات مینسک نیروهای مسلح اوکراین تقویت شد
پیتر پوروشنکو، رئیس جمهوری سابق اوکراین، امروز، سه شنبه در مصاحبهای که برای فیلم مستندی با عنوان « پوتین علیه غرب» (Putin vs the West) از شبکه بی بی سی ضبط شده، اعلام کرد که به لطف امضای توافقات مینسک، اوکراین هشت سال فرصت پیدا کرد تا ارتش و اقتصاد کشور را احیا کند.
این سیاستمدار و تاجر اوکراینی گفت: «آیا میدانید با وجود اینکه روسیه به هیچ یک از نکات آن عمل نکرده است، موفقیت توافقهای مینسک در چیست؟ این سند به اوکراین 8 سال فرصت داد تا ارتش، اقتصاد و ائتلاف جهانی حامی اوکراین علیه پوتین را تقویت کند.»
در بخشی از این فیلم، کریستوف هوسگن - مشاور سیاست امنیتی آنگلا مرکل، صدراعظم سابق آلمان نیز اظهارنظر کرد. به گفته وی، رئیس جمهور سابق اوکراین به صدراعظم آلمان روی آورده و درباره عدم آمادگی نیروهای مسلح این کشور برای مقابله با توان نظامی روسیه صحبت کرده بود. طبق اطلاعات وی، پوروشنکو به وضوح به مرکل گفته بود که نیروهای نظامی [اوکراین] شکست خورده هستند، آنها به سختی می توانند خطوط دفاعی را حفظ کنند، که اگر روسها به داخل خاک اوکراین نفوذ کنند، می توانند به راحتی تا پایتخت پیش بروند. بنابراین، او به یک توافق ظاهری نیاز داشت تا برای جلوگیری از چنین روند اوضاعی ارتش را قوی کند.
در اوایل ماه دسامبر 2022، خود آنگلا مرکل برای نخستین بار فاش کرد که توافقات مینسک تنها تلاشی برای دادن زمان کافی به اوکراین برای قوی تر شدن کییف و توانایی مقاومت در برابر روسیه بود. این هدف کشورهای غربی بعد از آن توسط دیگر رهبران اروپایی نیز مورد تایید قرار گرفت که به عقیده مقامات مسکو، ثابت کرده که روسیه در اقدام خود برای آغاز عملیات نظامی در دونباس، درست تصمیم گرفته است.
12:11- هشدار استولتنبرگ درباره "خطر" پیروزی روسیه در اوکراین
ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو هشدار داد که موفقیت روسیه در دستیابی به اهداف نظامی خود در اوکراین می تواند یک "پیام خطرناک" برای دیگر رهبران مستبد در سراسر جهان باشد.
استولتنبرگ امروز در جریان بازدید از پایگاه نظامی "ایروما" نیروهای دفاع ملی ژاپن گفت: پیام این خواهد بود که اگر آنها نیز از توان نظامی استفاده کنند، مکن است به اهداف خود برسند.
تصاویری از سخنرانی وی توسط خبرگزاری رویترز در کانال یوتیوب منتشر شده است. استولتنبرگ برای یک سفر رسمی در ژاپن به سر می برد. وی قرار است امروز با نخست وزیر فومیو کیشیدا دیدار کند. دبیرکل ناتو در اوایل هفته به کره جنوبی سفر کرد و در آنجا چندین دیدار دوجانبه با مقامات بلندپایه سئول داشت.
استولتنبرگ پیش از این نیز گفته بود که درگیری نظامی در اوکراین می تواند به یک رویارویی مستقیم بین روسیه و ناتو تبدیل شود. او اعتراف کرد که همه چیز ممکن است "به طرز وحشتناکی به سمتی اشتباه پیش برود".
11:50- رئیس جمهور کرواسی نظریه فروپاشی روسیه را دیوانگی خواند
زوران میلانوویچ، رئیس جمهوری کرواسی از انتقال تجهیزات سنگین غربی به اوکراین و نظریه فروپاشی و تجزیه روسیه انتقاد کرد. وی شب گذشته در جمع خبرنگاران گفت: من با ارسال هرگونه سلاح تهاجمی و کشنده به آنجا مخالفم. این اقدام درگیری نظامی را طولانی می کند. هدف چیست؟ فروپاشی روسیه، تغییر قدرت در مسکو؟ همچنین صحبت هایی از تجزیه روسیه به بخشهای کوچکتر شنیده می شود. چنین نظریاتی دیوانگی است.»
میلانوویچ یادآور شد که این اروپا و نه ایالات متحده است که، بالاترین هزینه را به دلیل درگیری نظامی در اوکراین می پردازد. رهبر کرواسی تاکید کرد که این کشور از کییف در دفاع از سرزمین خود حمایت می کند، ولی در تامین تسلیحاتی اوکراین مشارکت نخواهد داشت.
ماکرون ممکن دانست که هواپیماهای جنگنده به اوکراین عرضه شود
امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه، ارسال جنگندههای کشورش به اوکراین را رد نکرد، با این حال، مانند انتقال احتمالی تانکهای سنگین، این امر را تنها با شرایط خاصی امکانپذیر دانست.
ماکرون در جریان سفر روز دوشنبه خود به هلند، شب گذشته در کنفرانس مطبوعاتی مشترکی به همراه مارک روته، نخست وزیر این کشور، در پاسخ به سوالی درباره امکان تامین جت های جنگنده گفت: «در واقع در رابطه با کمک امنیتی به اوکراین هیچ چیز ممنوع نیست. ما هر مورد را جداگانه مورد بررسی قرار خواهیم داد.»
در عین حال، رهبر فرانسه تاکید کرد که ارسال تسلیحات نظامی تهاجمی به اوکراین در صورتی قابل قبول است که «به تشدید تنش منجر نشود»، «ارتش فرانسه را تضعیف نکند» و « از آنها برای حمله به خاک روسیه استفاده نشود»، بلکه باید به «تلاش های اوکراین برای مقاومت و دفاع از خود» کمک کند.
هشدار رئیس جمهوری فرانسه به اوکراین درباره حمله به روسیه با تسلیحات غربی
امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه روز دوشنبه اعلام کرد که حملات احتمالی به خاک روسیه با تسلیحات ارائه شده توسط پاریس، اقدامی غیرقابل قبول خواهد بود. او در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک با مارک روته، نخست وزیر هلند در لاهه تاکید کرد: «هیچ یک از سلاح هایی که ما به اوکراین عرضه می کنیم، نباید برای حمله به خاک روسیه استفاده شوند.»
رهبر فرانسه همچنین گفت که قصد دارد روز سه شنبه با آلکسی رزنیکوف، وزیر دفاع اوکراین در پاریس دیدار کند. موضوع کمکهای امنیتی آتی به کییف در این دیدار بررسی خواهد شد.
فرانسه در حال بررسی امکان آموزش خلبانان اوکراینی است
به گزارش پولیتیکو به نقل از سباستین لکورنو، مشاور وزیر دفاع فرانسه، پاریس در حال بررسی درخواست مقامات اوکراینی برای آموزش خلبانان جنگنده این کشور است.
به گفته وی، وزرای دفاع فرانسه و اوکراین باید در همین هفته جاری درباره این موضوع صحبت کنند.
در این رابطه، توماس گاسیلو، رئیس کمیته دفاع فرانسه در مجلس ملی در مصاحبه با نشریه پولیتیکو ابراز عقیده کرد: اگر پاریس تصمیم بگیرد که به کییف هواپیما بدهد، آموزش خلبانان اوکراینی در مورد جنگنده های فرانسوی، اقدامی منطقی است و مخالفتی با این کار نخواهد شد.
آمستردام آمادگی برای بررسی درخواست جنگنده برای کییف را اعلام کرد
مارک روته، نخست وزیر هلند شب گذشته، دوشنبه، در کنفرانس مطبوعاتی مشترکی با امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه که به لاهه سفر کرده، ابراز اطمینان نمود که هلند در حال حاضر درخواستی از اوکراین برای تامین هواپیماهای F-16 دریافت نکرده، اما آماده بررسی موضوع انتقال جنگنده به کییف است.
روته گفت: در مورد امکان ارسال جنگنده های F-16، باید بگویم که ما هنوز چنین درخواستی (از طرف اوکراین) دریافت نکرده ایم. اما اگر این اتفاق بیفتد، یک مرحله بسیار مهم خواهد بود. ما آن را بررسی کرده و با متحدان خود در این رابطه مشورت خواهیم کرد.»
به گفته نخست وزیر هلند، آمستردام در مورد حمایت نظامی از اوکراین تابویی (موضوع ممنوعه ای) ندارد. در عین حال روته نظریه انتقال جت های جنگنده به کییف را گامی بزرگ و مهم خواند.
در لهستان شرط انتقال جنگنده های اف-16 کییف را نامیدند
ماتئوش موراویسکی، نخست وزیر لهستان، روز دوشنبه به خبرنگاران گفت که ورشو ممکن است جنگنده های F-16 خود را تنها در صورت هماهنگی با اتحاد آتلانتیک شمالی به کییف منتقل کند.
وی تاکید کرد که انتقال احتمالی هرگونه تسلیحات هوایی برای نیروهای مسلح اوکراین با هماهنگی دیگر اعضای ناتو انجام خواهد شد.
نخست وزیر لهستان به عنوان نمونه به اعزام جنگنده های میگ به اوکراین در چند ماه پیش اشاره کرد و تاکید کرد: در اینجا نیز با هماهنگی کامل شرکای خود عمل خواهیم کرد.
مک فول: برای دریافت اف-16 زلنسکی ممکن است قول دهد از آنها برای حمله به روسیه استفاده نکند
مایکل مکفول، سفیر سابق ایالات متحده در روسیه (از سال 2012 تا 2014) معتقد است که ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین ممکن است قول دهد که از جنگندههای F-16 دریافتی از غرب برای حمله به خاک روسیه استفاده نکند. به گفته وی، تاکنون، واشنگتن از عرضه آنها خودداری کرده و دقیقاً از همین مسئله هراس داشته است.
مکفول در تحلیلی برای نشریه فارین افرز مینویسد: «ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین میتواند در ازای دریافت این تسلیحات، توافقنامه الزامآور قانونی مبنی بر عدم استفاده از این سلاحهای تهاجمی برای حمله به اهدافی در داخل روسیه را امضا کند.»
در پایان، سفیر سابق آمریکا در مسکو یادآور شد که نیروهای هوایی اوکراین باید از کار با هواپیماهای ساخت شوروی یا روسی به جنگنده های آمریکایی تبدیل شوند و خلبانان اوکراینی باید شروع به تسلط بر کار با F-16 کنند و این کار آسانی نخواهد بود.
گروهی از نظامیان آمریکایی در حال انجام عملیات مخفی برای تامین جنگنده F-16 به کییف هستند
نشریه پولیتیکو به نقل از منابع آگاه خود در گزارشی نوشته است که گروهی از مقامات نظامی در وزارت دفاع ایالات متحده هستند که پنتاگون را تحت فشار قرار می دهند تا با ارسال جت های جنگنده F-16 به اوکراین موافقت کند. یکی از آنها به این روزنامه گفت که در پس زمینه آماده سازی کییف برای عملیات ضد حمله بهاری، این موضوع در حال افزایش دفاع در مباحثات داخلی در این وزارتخانه است.
یکی از مقامات ارشد پنتاگون در مورد امکان تحویل F-16 به کییف به این نشریه گفت: "من فکر نمی کنم پنتاگون مخالفتی با این اقدام داشته باشد."
یک روز قبل، روزنامه تلگراف گزارش داد که مقامات لندن عرضه جت های جنگنده به کییف برای گشت زنی در حریم هوایی این کشور را بعید ندانستند، البته این اقدام تنها پس از خروج نیروهای مسلح روسیه از خاک اوکراین ممکن خواهد بود.
این هفته مشخص شد که برخی از نمایندگان کشورهای غربی به طور جدی در مورد موضوع تامین هواپیماهای جنگی برای اوکراین بحث می کنند. مقامات کییف به طور جدی روی چنین تحویلی حساب باز کرده اند.
آمریکا 60 خودروی جنگی پیاده نظام بردلی به اوکراین فرستاد
فرماندهی حمل و نقل نیروهای مسلح ایالات متحده آمریکا (TRANSCOM) اعلام کرد که ایالات متحده یک محموله شامل 60 خودروی جنگی پیاده نظام بردلی (Bradley) را به اوکراین فرستاده است.
محموله ای شامل بیش از 60 دستگاه خودروی برادلی هفته گذشته از چارلستون شمالی، در ایالت کارولینای جنوبی را ترک کرد و تحویل آنها به نیروهای اوکراینی قابلیت های تهاجمی و دفاعی بیشتری در اختیارشان قرار خواهد داد.
در عین حال، مشخص شده که فرماندهی حمل و نقل ارتش ایالات متحده در حال تحویل اولین مجموعه از خودروهای جنگی پیاده نظام بردلی به عنوان بخشی از بسته جدید کمک نظامی 2.85 میلیارد دلاری است که در اوایل ژانویه اعلام شد.
خودروی جنگی بردلی دارای سه خدمه است و می تواند تا شش نیروی پیاده نظام را در یک کوپه نیرو جابجا کند. این ماشین در سال 1981 وارد خدمت شد و در مجموع 9753 نمونه از انواع مختلف آن تولید شد. این خودرو توسط نیروهای آمریکایی در جنگ های خلیج فارس، عراق و افغانستان مورد استفاده قرار گرفتند.
این فرماندهی یادآور شد که مجموع کمک های نظامی ایالات متحده به اوکراین از ماه فوریه سال 2022 به 27.1 میلیارد دلار رسیده است.
لاوروف: روسیه خود را با واقعیت های جدید در برابر فشارهای خارجی مطابقت میدهد
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه تاکید کرد که فدراسیون روسیه در مواجهه با اعمال فشارهای فزاینده خارجی با واقعیت های جدید در حال سازگاری است و وظایف اصلی اقتصادی در حال حل و فصل شدن هستند.
دیدگاه لاوروف شب گذشته، دوشنبه در وب سایت رسمی وزارت امور خارجه روسیه منتشر شده است.
وی یادآور شده است: «علیرغم مشکلات موجود، وظایف اصلی در مدار اقتصادی خارجی به هر طریقی در حال حل شدن است. در عین حال، یک چارچوب استراتژیک مشخص برای تعامل با شرکای خارجی که واقعاً برای اعتبار خود ارزش قائل هستند و اقتصاد را فدای جاهطلبیهای سیاسی نمیکنند، ایجاد شده است.» وزیر خارجه روسیه بدین ترتیب به سوال خبرنگار درباره پیامدهای منفی قطع روابط با کشورهای غیردوست پاسخ داد.
وی همچنین ابراز عقیده کرد که تاثیر تحریم های ضد روسیه بر اقتصاد این کشور بسیار محدود است. بدین ترتیب که، کاهش روند اقتصادی روسیه به جای 10 تا 20 درصد پیش بینی شده، 2.5 درصد کاهش یافته و تورم کمتر از 12 درصد بود. وزیر خارجه همچنین به پایین بودن رکورد بیکاری در این کشور اشاره کرد.
در عین حال، به گفته لاوروف، بدهی خارجی روسیه در سال 2023 با کاهش 100 میلیارد دلاری نسبت به سال 2022 به 318.8 میلیارد دلار رسیده است. بدهی عمومی خارجی نیز به نوبه خود با کاهش 2 میلیارد دلاری به 57.4 میلیارد دلار در طول سال رسیده است. وی افزود: با توجه به تغییر جهت گیری روسیه به سمت توسعه روابط تجاری با کشورهای آسیایی، خاورمیانه، آفریقا و آمریکای لاتین پیش بینی می شود که مازاد تجارت خارجی بی سابقه باشد.
لندن تنها تا تابستان تانکهای چلنجر 2 را به کییف تحویل خواهد داد
بن والاس، وزیر دفاع انگلیس روز دوشنبه اعتراف کرد که پادشاهی بریتانیا میتواند تانکهای چلنجر 2 را تنها تا تابستان و نه تا پایان ماه مارس طبق برنامهریزی اولیه به اوکراین منتقل کند. والاس در صحبت با اعضای مجلس عوام پارلمان انگستان گفت: "آنها در تابستان امسال یا حداقل در ماه مه [انتقال] خواهند شد".
وزیر دفاع تاکید کرد که به دلایل امنیتی تاریخ دقیق تحویل تسلیحات سنگین به کییف را ذکر نکرده است. او همچنین از صحبت در مورد زمان آموزش نیروهای نظامی اوکراینی هم خودداری کرد.
انگلیس یکی از اولین کشورهای غربی بود که اعلام کرد 14 تانک جنگی را به کییف منتقل خواهد کرد.
رئیس جمهور کرواسی: اروپا بهای درگیری اوکراین را می پردازد
زوران میلانوویچ، رئیس جمهوری کرواسی روز دوشنبه ابراز عقیده کرد گه پیامدهای منفی حوادث اوکراین برای کشورهای اروپایی بسیار جدی تر از ایالات متحده است. وی گفت: «چه کسی هزینه این درگیری را پرداخت می کند؟ این اروپاست. آمریکا کمترین هزینه را می پردازد.»
رئیس جمهوری کرواسی همچنین این نکته را مورد توجه قرار داد که حتی در خصوص عرضه تانک به اوکراین، ایالات متحده موفق شد اروپا را به دور انگشت خود بچرخاند. و در طول یک سال، حتی یک تانک آمریکایی به اوکراین نخواهد رفت. فقط تانک های آلمانی به آنجا فرستاده می شوند.
میلانوویچ همچنین بار دیگر یادآور شد که تامین تانک برای کییف منجر به تشدید درگیری می شود و به این واقعیت اشاره کرد که روسیه یک قدرت هسته ای است. این سیاستمدار به صورت تلویحی پرسید: «هدف از این درگیری چیست؟ جنگ علیه یک قدرت هسته ای که در خاک کشور دیگری در حال جنگ است؟ آیا راهی برای شکست چنین قدرتی وجود دارد؟»
گفتگوی تلفنی پوتین با ولیعهد عربستان سعودی
دفتر مطبوعاتی کاخ کرملین روز دوشنبه گزارش داد که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه با محمد بن سلمان آل سعود، ولیعهد عربستان سعودی تلفنی گفتگو انجام داده است.
طبق این اطلاعات، رهبران دو کشور در خصوص توسعه بیشتر همکاری های دوجانبه در زمینه های سیاسی، تجاری، اقتصادی و انرژی با یکدیگر گفتگو کردند. علاوه بر این، تعامل در چارچوب اوپک پلاس به منظور تضمین ثبات در بازار جهانی نفت نیز مورد بررسی قرار گرفت.
گفتگوهای تلفنی قبلی بین پوتین و بن سلمان آل سعود در تاریخ 22 سپتامبر سال گذشته میلادی انجام شده بود.
زاخارووا: سفیر جدید آمریکا باید مراقب باشد روابط دوجانبه بدتر نشود
ماریا زاخارووا، سخنگوی رسمی وزارت خارجه روسیه شب گذشته، دوشنبه، اعلام کرد که مهمترین وظیفه لین تریسی، سفیر جدید ایالات متحده در فدراسیون روسیه، بدتر نکردن روابط بین کشورها است.
زاخارووا در اظهار نظری در یک برنامه تلویزیونی گفت: "یکی از مهمترین وظایف خانم تریسی در حال حاضر این است که روابط دوجانبه را بیشتر از این تیره و بدتر نکند."
این دیپلمات همچنین یادآور شد که روسیه تمام تلاش خود را برای تضمین امنیت سفیر جدید در بدو ورود به مسکو در پس زمینه تجمع اعتراض آمیز و ابراز نارضایتی جامعه روسیه از سیاست ایالات متحده انجام داد.
رئیس دید نمایندگی دیپلماتیک آمریکا در مسکو روز دوشنبه برای تقدیم رونوشت استوارنامه خود وارد ساختمان وزارت امور خارجه روسیه شد. در این زمان تجمع اعتراض آمیزی علیه سیاست آمریکا در مقابل این وزارتخانه در حال برگزاری بود.
تریسی بدون هیچ اظهار نظری برای خبرنگاران وارد ساختمان شد. سفیر همچنین وزارت خارجه روسیه را در سکوت ترک کرد.
سپس وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که تریسی رونوشتی از استوارنامه خود را به سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه تحویل داده است.
در اوکراین پیشنهاد استیضاح زلنسکی مطرح شده است
آلیگ سوسکین، مشاور سابق دو رئیس جمهوری سابق اوکراین، روز دوشنبه اعلام کرد که ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین به دلیل نقض مکرر قانون اساسی این کشور باید استیضاح شود. به گفته وی، زلنسکی به ویژه ماده پنجم قانون اساسی اوکراین را نقض کرده و به معنای واقعی کلمه قدرت را در کشور غصب کرده است.
علاوه بر این، این سیاستمدار به مخفی نگه داشتن اطلاعات مربوط به تلفات نیروهای مسلح اوکراین در جبهه جنگ اشاره کرد و همچنین قانون مصوب زلنسکی در مورد رسانه ها را مورد انتقاد شدید قرار داد که به کییف اجازه می دهد هر رسانه ای را در این کشور جریمه کرده و در صورتی که مقامات رسمی از محتوای آنها خوششان نیاید، ببندند.
از جمله، مشاور سابق لئونید کوچما، رئیس جمهور فعلی اوکراین را به نقض حقوق و آزادی های مردم اوکراینی که از سفر به خارج از کشور ممنوع شده اند، متهم کرد.
کمک نظامی بلژیک به اوکراین به ارزش 92 میلیون یورو خواهد بود
الکساندر دی کرو، نخست وزیر پادشاهی بلژیک در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد که دولت بلژیک تصمیم گرفته است کمک نظامی به ارزش 92 میلیون یورو برای اوکراین اختصاص دهد.
لودوین ددوندر، وزیر دفاع این کشور نیز یادآور شد که این بزرگترین بسته کمکی از سوی بلژیک از تاریخ 24 فوریه 2022 تاکنون است و دو برابر مبلغی است که این وزارتخانه تاکنون به نیروهای مسلح اوکراین منتقل کرده است. او گفت که کییف سیستم های دفاع هوایی، سلاح های ضد تانک، نارنجک انداز و مهمات، خودروهای زرهی و نه تانک را دریافت خواهد کرد.
اوربان: کشورهای ارسال کننده سلاح به اوکراین مستقیماً در درگیری مشارکت دارند
ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان ابراز عقیده کرد، کشورهایی که به اوکراین کمک مالی و نظامی میکنند و تسلیحات میرسانند، از دیدگاه او، شرکتکنندگان مستقیم و فعال در مناقشه نظامی در این کشور هستند.
او در رادیو دولتی مجارستان گفت: «اگر شما سلاح بفرستید، اگر مبلغی را تامین کنید که قابل مقایسه با بودجه سالانه یکی از متخاصمان باشد، اگر وعده سلاح های بیشتر و بیشتر، سلاح های مدرن تر و بیشتر را بدهید، می توانید این کار را هر آنچه که مایلید نام بگذاردی، ولی واقعیت این است که شما در درگیری شرکت می کنید.»
نخست وزیر مجارستان افزود: "همه چیز از آنجا شروع شد که آلمانی ها گفتند می خواهند کلاه ایمنی بفرستند زیرا سلاح های تهاجمی را به میدان نبرد نخواهند فرستاد، زیرا این به معنای مشارکت آنها در جنگ با روسیه است. همه چیز از اینجا شروع شد. اکنون ما به تهیه تانک های جنگی رسیدهایم. و آنها از هم اکنون در مورد هواپیماها صحبت می کنند."
اوربان اطمینان داد که تا زمانی که او نخست وزیر است، بحث کشاندن مجارستان به این درگیری اصلاً مطرح نخواهد شد. وی تاکید کرد که کشورهای غربی به جای ارسال سلاح به اوکراین باید ایده برقراری آتش بس و مذاکره برای حل و فصل مسالمت آمیز را ترویج کنند.
انتهای پیام/