واکنش انتقادی کاربران به حمایت عربستان از تجاوزات صهیونیستها علیه فلسطینیان
به دنبال بیانیه وزارت خارجه عربستان در محکوم کردن عملیات شهادتطلبانه در قدس، برخی از کاربران و نویسندگان از موضع خصمانه این کشور انتقاد کردند و این اقدام را گامی برای عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی دانستند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، ساعات ابتدای پنجشنبه هفته گذشته نظامیان رژیم ارتش اسرائیل به اردوگاه جنین یورش بردند و باوجود درگیری شدید برای ساعاتی میان فلسطینیان و صهیونیستها، 10 نفر از فلسطینیان عمدتا جوان به شهادت رسیدند.
در واکنش به این عملیات، جمعه شب (هفتم بهمن) جوانی فلسطینی 21 ساله به نام «خیری علقم» با خودروی شخصی خود که کارت شناسایی اسرائیل را داشت، اطراف کنیسهای در منطقه «نبی یعقوب» (نویه یعکوب) به سمت صهیونیستها، تیراندازی کرد که در نتیجه آن هفت صهیونیست کشته شدند و حداقل 6 نفر دیگر زخمی شدند.
به گزارش مرآه الجزیره، وزارت خارجه عربستان در 28 ژانویه به دنبال عملیات شهادت طلبانه فلسطینیان در قدس در بیانیهای بدون هیچ گونه شرمساری اعلام کرد که ریاض هرگونه هدف قرار دادن غیرنظامیان را محکوم و بر لزوم توقف حملات، احیای روند صلح و پایان دادن به اشغالگری تأکید میکند.
این اقدامات نشان میدهد که عربستان رسما در راستای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی گام بر می دارد؛ چرا که آل سعود فلسطینیان مظلوم را در یک سطح با اشغالگران صهیونیست قرار میدهد. رژیم آل سعود و رژیم صهیونیستی با هم تفاوتی ندارند و هرگز با هم فرقی نداشتهاند.
این موضع خصمانه عربستان در قبال فلسطینیان تازگی ندارد؛ بلکه در این مرحله عربستان در الگوبرداری از اقدام امارات متحده عربی یک گام جدیدی را در راستای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی برداشته است.
بیانیه خصمانه وزرات امور خارجه عربستان در قبال فلسطین منجر به واکنش و جنجال در میان کاربران شبکه اجتماعی شد.
در همین راستا یک حساب کاربری با نام « ابوجنی» در واکنش به بیانیه خصمانه عربستان سعودی اعلام کرد که پادشاهان و روسای ترکیه، اردن، مصر، بحرین، امارات متحده عربی و عربستان سعودی بدانند که مردم این کشورها در موضع حاکمان خود در این نکوهشهای نفرت انگیز مشارکت نمیکنند و همواره بر مساله فلسطین تاکید دارند.
حساب کاربری دیگری با نام « علی مراد» تاکید کرد که عربستان بار دیگر تمایل خود را برای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی اعلام کرد. همچنین رژیم آل سعود نشان داد که مقاومت فلسطینیان و عملیات شهادت طلبانه آن ها چگونه آن را آزرده است.
از سوی دیگر « حمزه الخنساء» نویسنده و روزنامه نگار لبنانی اعلام کرد که محمد بن سلمان تفاوتی میان فلسطینیان و صهیونیستهای اشغالگر قائل نشد و این امر نشان دهنده پیش رفتن عربستان از عادی سازی روابط غیرعلنی به علنی با رژیم غاصب اسرائیل است.
«خلیل نصرالله» خبرنگار لبنانی نیز به نوبه تاکید کرد: عربستان سعودی کشته شدن شهرک نشینان صهیونیست را محکوم و بر لزوم توقف حملات، احیای روند صلح و پایان دادن به اشغالگری تأکید میکند! این امر اولا نشان دهنده روابط عربستان با رژیم صهیونیستی است. دوما نشان میدهد که محمد بن سلمان روابط نزدیکی با « بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی دارد.
وی خطاب به عربستان گفت: این اقدام نقاب را از صورتتان برداشت و ملت مقاوم فلسطین به موضع گیری شما اهمیتی نمیدهند و مواضع شما را زیر پای خودشان له میکنند.
در ادامه این گزارش آمده است، اخیرا «جان هانا» که به عنوان مشاور امنیت ملی «دیک چنی» معاون رئیس جمهور سابق ایالات متحده خدمت می کرد، جزئیات سفرش در راس یک هیئت یهودی- آمریکایی در نوامبر گذشته به عربستان سعودی را فاش کرد.
جان هانا در مصاحبهای با سایت « ALL ISRAEL NEW » اعلام کرد: وی در راس یک هیئت یهودی به عربستان سفر و با « محمد بن سلمان» ولیعهد و مقامات این کشور دیدار کردند.
این مسئول سابق آمریکایی در ادامه تاکید کرد: « من با تصور قویتر از همیشه میگویم که رهبران ارشد سیاسی و امنیتی در عربستان در واقع مایل به ایجاد روابط دیپلماتیک با اسرائیل هستند. آن ها این اقدام را به نفع استراتژیک خود میدانند».
از اواسط سال 2022 و بعد از سفر جو بایدن به عربستان سعودی ، صحبتهای زیادی بهویژه از جانب رسانههای عبری درباره عادیسازی قریبالوقوع روابط ریاض و تلآویو مطرح شد که این صحبتها با بازگشت راستافراطیهای اسرائیل به قدرت و نخستوزیری دوباره «بنیامین نتانیاهو» به اوج خود رسید؛ بهطوری که در چند هفته گذشته مقامات سعودی و صهیونیستی رسماً درباره تمایل خود برای رونمایی از توافق سازش صحبت میکنند.
در همین زمینه اخیراً «عادل الجبیر» وزیر مشاور در امور خارجه عربستان با اذعان به نزدیک شدن زمان رونمایی از روابط علنی ریاض و تلآویو اعلام کرد که مناسبات عربستان و اسرائیل بهسمت عادیسازی پیش میرود و این یک گزینه راهبردی است.
مسئولان ارشد سعودی نیز اعلام کردند که سازش این کشور با اسرائیل تنها مساله زمان است،اما جدیدترین و بارزترین شاخص در زمینه نزدیک شدن روابط عربستان و رژیم صهیونیستی، مصاحبه نتانیاهو با شبکه سعودی العربیه بود که طی آن نتانیاهو اعلام کرد به عادیسازی کامل روابط با ریاض تعهد دارد.
«دنی دانون» عضو کنست از حزب لیکود و نماینده سابق رژیم صهیونیستی در سازمان ملل پیش بینی کرد که عادیسازی روابط تلآویو و ریاض سال 2023 به مرحله نهایی خود خواهد رسید.
شبکه آی24 نیوز اسرائیل در این چارچوب با انتشار گزارشی اعلام کرد که عربستان برای عادیسازی روابط با تلآویو منتظر است مدتی از آغاز به کار بنیامین نتانیاهو بگذرد. ناظران معتقدند عربستان و ولیعهد جوان آن که در دوره «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری سابق آمریکا سعی کردند زمینههای آمادهسازی افکار عمومی سعودی و کل کشورهای عربی را به منظور امضای توافق سازش با صهیونیستها آماده کنند، بازگشت نتانیاهو به قدرت را فرصت مناسبی برای تحقق این امر میدانند.
رسانههای عبری گزارش دادند بنسلمان برای امضای توافق عادیسازی روابط با اسرائیل شروطی را مطرح کرده است که حفظ حمایتهای آمریکا از عربستان، تعهد ایالات متحده به ارسال تسلیحات برای ریاض بهطوری که انگار عربستان نیز یکی از کشورهای ناتو است و انعقاد قراردادی که به سعودیها اجازه دهد از ذخایر عظیم اورانیوم برای برنامه هستهای خود استفاده کنند، از جمله این شروط است.
محمد بن سلمان که با حفظ منصب ولیعهدی چند ماه قبل از جانب «سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه سعودی حکم نخستوزیری عربستان را نیز دریافت کرد اکنون در آستانه نشستن بر تخت پادشاهی قرار گرفته است و با خیالی آسودهتر به سرکوب مخالفان ادامه میدهد. برخی معتقدند که انتقال قدرت در عربستان حتی ممکن است پیش از مرگ ملک سلمان اتفاق بیفتد. طبق قرائن موجود یکی از اولویتهای بنسلمان در سیاست خارجی خود، عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی است که در این صورت به همه ادعاهای آلسعود درباره حمایت از آرمان فلسطین و لزوم تشکیل یک دولت مستقل فلسطینی پایان داده میشود، بهویژه اینکه با روی کار آمدن کابیه افراطی نتانیاهو موج تازهای از جنایات صهیونیستها ضد فلسطینیان آغاز شده است.
انتهای پیام/