ائتلاف «آزادی و تغییر» سودان: نظامیان در صدد تشکیل دولت دست نشانده هستند

ائتلاف «آزادی و تغییر» سودان: نظامیان در صدد تشکیل دولت دست نشانده هستند

ائتلاف آزادی و تغییر سودان نظامیان این کشور را متهم کرد که به دنبال تشکیل دولتی هستند که کنترل آن آسان باشد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، چند هفته‌ای است که ائتلاف آزادی و تغییر به همراه سایر احزاب سودانی گفت‌وگوهای خود را با نظامیان درباره مرحله نهایی توافقنامه سیاسی ( چارچوب ) شروع کرده‌اند. در این مرحله پنج موضوع اختلافی یعنی فروپاشی ساختار نظام سابق، ارزیابی صلح خارطوم با گروه‌های مسلح سودانی ( صلح ابوجا 2019 ) عدالت در دوره انتقالی، حل و فصل بحران شرق سودان و اصلاح ساختار ارتش و سرویس‌های امنیتی مورد بررسی قرار دارد.

درصوتی که دو طرف به توافق نهایی دست پیدا کنند دولت مدنی در خارطوم تشکیل و نظامیان صحنه سیاست را ترک می‌کنند اما مقامات عالی رتبه نظامی در چند روز گذشته سخنانی مطرح کردند که حاکی از تمایل ارتش برای خروج از توافق سیاسی ( چارچوب ) است.

یکی از رهبران ائتلاف آزادی و تغییر با شرکت در « نشست گفت‎وگو » که در خارطوم برگزار شد، اظهار داشت: ارتش می‌خواهد روند سیاسی و توافقنامه چارچوب را نابود کند و با ایجاد ساختارهای صوری یک دولت دست نشانده تشکیل دهد که کنترل آن آسان باشد.

« محمد فکی سلیمان» با بیان اینکه توافقنامه چارچوب جایگزین دیگری ندارد، نسبت به نابودی آن هشدار داد و گفت: چنانچه این توافقنامه از بین برود کشور دچار هرج و مرج و  آشوب خواهد شد و این درحالی است که سودان در سایه ویرانی اقتصادی و ناتوانی دولت در پرداخت حقوق و دستمزدها،  تحمل بی‌ثباتی و ناامنی را نخواهد داشت و به طور کامل دچار فروپاشی خواهد شد.

به نوشته روزنامه سودان تریبون، وی با تاکید بر اینکه ما نمی‌خواهیم سودان دچار بی‌ثباتی شود، اظهار داشت: ائتلاف آزادی و تغییر در مسیر روند سیاسی گام برداشت و معتقد است که توافقنامه چارچوب می‌تواند به مشکلات اقتصادی امنیتی کشور پایان دهد.

محمد فکی سلیمان با اشاره به وجود شرایط فاجعه بار اقتصادی و خفقان امنیتی در سودان تصریح کرد: ضروری است هرچه سریع‌تر دولت مدنی در خارطوم تشکیل شود.

وی در واکنش به اظهارات اخیر رئیس شورای حاکمیتی در خصوص توافقنامه سیاسی ( چارچوب ) گفت: از راستگرا ترین احزاب سیاسی تا چپگراترین آنها به توافقنامه سیاسی  پیوسته‌اند و این منهای تشکلات مدنی و انجمن صنفی است که این توافقنامه را امضاء کرده‌اند. اینان نیروهایی هستند که در مسیر روند انتقال دموکراتیک در کشور قدام برداشته‌اند.

ژنرال عبدالفتاح برهان به تازگی گفته‌ است: ارتش تمایل ندارد توافقی را امضاء کند که یک طرف داشته باشد و سایر احزاب و جریان‌های سیاسی در آن حضور نداشته باشند.

فکی سلیمان با بیان اینکه 80 درخواست از احزاب و تشکلات سیاسی برای پیوستن به توافقنامه سیاسی دریافت شده‌ است، گفت: این درخواست بررسی و پذیرفته شده و اکنون احزاب و تشکلات مزبور بخشی از روند سیاسی ( توافقنامه چارچوب ) هستند و این بزرگترین تشکیل سیاسی است که از روند اجرایی شدن دموکراتیک در کشور حمایت می‌کند.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon