تلاش اتحادیه اروپا برای دور نگه داشتن مهاجران از این منطقه

تلاش اتحادیه اروپا برای دور نگه داشتن مهاجران از این منطقه

سوئد که در حال حاضر ریاست دوره‌ای بر اتحادیه اروپا را بر عهده دارد رویکرد سختگیرانه و تسریع و تشدید اخراج‌ها و حفاظت بیشتر از مرزهای خارجی اتحادیه اروپا را برای مقابله با هجوم پناهندگان در هماهنگی با سایر نهادها در دستور کار قرار داده است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه "تاگس سایتونگ" آلمان در مطلبی نوشت: آنچه در اتحادیه اروپا رسماً همواره مورد انتقاد قرار می گرفت، اکنون می خواهد به قانونی در دوران ریاست دوره‌ای سوئد بر اتحادیه اروپا تبدیل شود. بر این اساس اتحادیه اروپا باید آشکارا با گارد ساحلی لیبی همکاری کند تا آنها پناهندگان را در دریا رهگیری کرده و به لیبی بازگردانند. قرار است 59 میلیون یورو برای این کار هزینه شود. همچنین بر اساس تصمیمات اتخاذ شده یک "گروه هماهنگی" متشکل از مقامات ایتالیا، مالت، لیبی و تونس برای عملیات جستجو، نجات و رهگیری و هماهنگی بیشتر تشکیل می شود. این خبر از یک مقاله سوئدی از 11 ژانویه، که در دسترس روزنامه تاگس سایتونگ قرار گرفته است، به دست می آید. عفو بین الملل اخیرا شرایط پناهجویان در لیبی را «جهنمی» خوانده است.

سران کشورهای اتحادیه اروپا برای اجلاس ویژه در بروکسل در روز پنجشنبه با یکدیگر دیدار می کنند و این موضوع از محورهای گفتگوهای آن ها خواهد بود. علاوه بر جنگ در اوکراین و تورم، مسئله مهاجرت نیز در دستور کار قرار دارد. فرانتکس، آژانس حفاظت از مرزهای اتحادیه اروپا، اخیرا آمار ورود برای سال 2022 را منتشر کرده است. بر این اساس حدود 330000 عبور مرزی نامنظم در مرزهای خارجی اتحادیه اروپا شناسایی شده است که بالاترین مقدار از سال 2016 است، که 64 درصد بیشتر از رقم پایین سال قبل به دلیل کرونا است. همچنین حدود 4.8 میلیون ورود پناهنده از اوکراین ثبت شده است.

اجلاس امروز سران اروپایی اولین نشست سران اتحادیه اروپا از زمانی است که سوئد ریاست دوره ای بر این اتحادیه را در اوایل ژانویه به دست گرفت.از ماه اکتبر، این کشور توسط یک دولت اقلیت تحت حمایت راست افراطی دموکرات های سوئد رهبری می شود. این مسئله تعجب آور نیست که سوئد چه چیزی را برای ریاست شش ماهه خود تعیین کرده است. نیاز فوری به تقویت مرزهای خارجی، افزایش بازگشت و جلوگیری از مهاجرت های غیرقانونی در دستور کار است. این اهداف بر اساس بیانیه ریاست شورا پس از نشست وزرای کشور اتحادیه اروپا در استکهلم در پایان ژانویه مشخص شد.

به این ترتیب درست مانند تمام دوره های ریاست دوره ای قبلی بر اتحادیه اروپا سوئد نیز می خواهد به اخراج پناهندگان ادامه دهد. حفاظت بیشتر از مرزها و اخراج بیشتر، همکاری با کشورهای ترانزیتی و کشورهای مبدا برای این منظور در دستور کار است. اتحادیه اروپا از سال 2016 این دستور العمل ها را البته بدون کاهش تعداد ورودی ها یا اخراج ها دنبال می کند. به همین دلیل است که سوئد اکنون می‌خواهد موانع قبلی در مورد همکاری با لیبی را برطرف کند.

اریک مارکوارت، عضو سبز پارلمان اروپا در این باره گفت: به جای بالا بردن مبارزه با پناهجویان به سطوح غیرانسانی، کشورهای اتحادیه اروپا باید در نهایت مسئولیت را در توزیع افرادی که به دنبال حفاظت در اروپا و نجات دریا در منطقه مدیترانه هستند بر عهده بگیرند.

اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپایی یک پیشنهاد اصلاحی برای سیستم پناهندگی اتحادیه اروپا را در سال 2020 ارائه کرد که از جمله موارد دیگر، بر رویه های سریع در اردوگاه های جدید در مرزهای خارجی تاکید داشت. اما این "پیمان مهاجرت" هرگز پذیرفته نشد چرا که برای تعدادی از کشورهای اروپای شرقی به اندازه کافی سختگیرانه نبود. از آنجایی که فون در لاین هیچ پیشرفتی در پیشبرد این پیمان مهاجرتی به دست نیاورد هفته گذشته یک طرح چهار ماده‌ای علیه مهاجرت غیرقانونی را به پارلمان اتحادیه اروپا ارائه کرد. سران کشورها احتمالا تا حد زیادی این طرح را امروز پنجشنبه در نشست بروکسل دنبال خواهند کرد. حداقل این همان چیزی است که در بیانیه نهایی اجلاس، که عمدتاً از قبل درباره آن مذاکره شده بود، پیش بینی شده است.

طبق گزارش سازمان ملل، گارد ساحلی لیبی در سال 2022 بیش از 24000 نفر را در دریا رهگیری کرد. همزمان 105000 نفر از لیبی و تونس از طریق دریا وارد ایتالیا شدند. این باید در آینده دشوارتر شود. این در حالی است که اخراج به لیبی به دلیل وضعیت فاجعه بار حقوق بشر در این کشور برای کشورهای اتحادیه اروپا ممنوع است.

در پاییز گذشته وزرای کشور اتحادیه اروپا صربستان را به عنوان یکی از بزرگترین مشکلات و موانع معرفی کردند. 146000 ورود غیر قانونی در مسیر بالکان غربی در سال 2022 انجام شد که دو برابر سال قبل است. صربستان نقش مهمی در این امر ایفا کرد، زیرا این کشور نسبتاً سخاوتمندانه به اتباع کشورهایی که از رویکرد بلگراد در کوزوو حمایت می کردند اجازه ورود به کشور خود را می داد. بنابراین تعداد ورود غیرقانونی از طریق صربستان به اتحادیه اروپا از برخی از کشورهای مبدا، مانند بنگلادش، به شدت افزایش یافته است. نانسی فایزر، وزیر کشور فدرال آلمان در ماه اکتبر گفت که کشور باید اکنون رویه ویزا را تغییر دهد. بروکسل اعلام کرده که اگر صربستان رویکرد همکاری و هماهنگی را در پیش نگیرد رژیم بدون روادید این کشور برای منطقه شنگن که از سال 2009 اجرایی شده است، ممکن است لغو شود.

ایلوا یوهانسون، کمیسر داخلی اتحادیه اروپا در پایان ژانویه گفت که بلگراد ظاهرا تسلیم شده است. به گفته وی همکاری نزدیک به نتایج مثبتی در مدیریت مهاجرت و ورود غیرقانونی به اتحادیه اروپا از طریق صربستان منجر شده است. نشست سران اتحادیه اروپا باید به طور رسمی این موضوع را مشخص کند و خواستار اقدامات بعدی شود.

"فون در لاین" ، رئیس کمیسیون اروپایی خواهان بسته شدن مرز بین بلغارستان و ترکیه با کمک هواپیماهای بدون سرنشین و افسران فرانتکس است. همچنین کشورهایی که در حال حاضر افراد زیادی از آنها به اتحادیه اروپا می آیند - یعنی مصر، تونس، مراکش، نیجریه، بنگلادش و پاکستان - باید با یک حمله دیپلماتیک متفاعد به همکاری شوند. به گفته رئیس کمیسیون اروپایی به منظور تقویت همکاری با این کشورها و سایر کشورها در زمینه کنترل مهاجرت، ابزارهایی مانند NDICI باید تا حد امکان به بهترین شکل ممکن استفاده شود. NDICI یک بودجه تقریباً 80 میلیارد یورویی اتحادیه اروپا است که تا سال 2027 اجرا می شود و به عنوان "ابزار سیاست خارجی" نیز شناخته می شود. این بودجه توسط "یان کلود یونکر"، سلف "فون در لاین" ابداع شد تا ضمیمه کردن شرایط به کمک مالی اتحادیه اروپا برای کشورهای ثالث - برای مثال در سیاست مهاجرت - آسان تر شود. این دقیقاً همان چیزی است که فون در لاین اکنون می خواهد به آن بپردازد. وی خاطرنشان کرد که هر ساله در اتحادیه اروپا حدود 300000 بازگشت تصمیم گیری می شود، اما تنها 70000 نفر در واقع به کشورهای مبدا بازگردانده می شوند. اتحادیه اروپا عمدتاً کشورهای مبدأ را مقصر این امر می داند زیرا آنها تمایل زیادی به صدور گذرنامه ندارند. به گفته وی در واقع در بسیاری از موارد اخراج ها به دلایل دیگر امکان پذیر نیست.

به گفته "یواخیم استامپ"، نماینده ویژه توافقنامه های مهاجرت، دولت فدرال آلمان می خواهد روند انتقال پناهندگی به آفریقا را بررسی کند. این مقام به روزنامه "فرانکفورتر آلگماینه" گفت: سپس افرادی که در دریای مدیترانه نجات می‌یابند برای انجام مراحل پناهندگی به شمال آفریقا منتقل می‌شوند. اما این مستلزم دیپلماسی زیاد و زمان طولانی است. این ایده حدود 20 سال قدمت دارد، اما نمی توان آن را از بین برد، حتی اگر کشورهای شمال آفریقا تا کنون آن را مسدود کرده باشند.

سوئد نیز به عنوان رئیس شورای اتحادیه اروپا در این راستا فکر می کند. این کشور اعلام کرده که قبل از پایان این دوره، در تابستان 2023، استکهلم می‌خواهد «فرصت‌هایی را برای بهبود پیاده‌سازی مهاجران در لیبی و البته در مکان‌هایی که با مهاجران «توسط مقامات لیبی با احترام کامل به حقوق بشر و کمیساریای عالی» رفتار می‌شود، و سازمان ملل متحد (UNHCR) و سازمان بین المللی مهاجرت (IOM) دسترسی نامحدودی به آنجا دارند بررسی کند. طبق مقاله سوئدی مربوط به 11 ژانویه انگیزه پنهان این امر آشکار است و آن برون سپاری روند پناهندگی به آفریقا است.

بالا گرفتن مناقشات بر سر مسئله پناهندگان در اتحادیه اروپا

به نوشته "ان تی وی" آلمان، کارل نهمر، صدراعظم اتریش نیز خواستار رویکرد سختگیرانه تر در سیاست پناهندگی اتحادیه اروپا شده است . بر این اساس باید با حصارها و دیوارهای جدید از عبور مهاجران از مرزها جلوگیری شود. دولت آلمان از رویکرد متفاوتی حمایت می کند.

به این ترتیب پیش از اجلاس ویژه امروز اتحادیه اروپا در بروکسل، یک مناقشه اساسی بر سر روند سیاست مهاجرت به وجود آمده است. کارل نهمر، صدراعظم اتریش، خواستار محصور شدن اتحادیه اروپا در برابر مهاجران در مرزهای خارجی شد. از سوی دیگر، اولاف شولتز، صدراعظم آلمان روز چهارشنبه برای "مهاجرت هدفمند کارگران" کمپین تبلیغاتی کرد.

نهامر از حزب محافظه‌کار خلق اتریش (ÖVP) به نشریه بیلد گفت: نمی‌توان مهاجرانی را که از کشورهای ثالث امن عبور می‌کنند بدون مانع از مرزهای خارجی اتحادیه اروپا عبورداد. زیرساخت‌های فیزیکی و موانع برای محافظت از این مرزهای خارجی ضروری است.

نهامر خواستار "حمایت مالی اتحادیه اروپا" برای چنین حصارها و دیوارهایی شد. چند روز پیش صدراعظم اتریش دو میلیارد یورو از اتحادیه اروپا برای توسعه تسهیلات مرزی بین بلغارستان و ترکیه خواستار شد.

اولاف شولتز هم در بیانیه دولتی در پارلمان آلمان در روز چهارشنبه در آستانه اجلاس سران اتحادیه اروپا بر نیاز به "کنترل موثر مرزهای خارجی اروپا تاکید کرد. وی در عین حال اعلام کرد: کشورهای بیشتری در اروپا به مهاجرت کارگران وابسته هستند. این در مورد آلمان نیز صدق می کند. جمهوری فدرال به «تعداد زیادی از کارگران ماهر» نیاز دارد. وی همچنین از "انسانیت بزرگ" در پذیرش حدود یک میلیون پناهنده اوکراینی تمجید کرد.

به گفته دیپلمات‌های اتحادیه اروپا، نهامر خود را سخنگوی تعداد فزاینده‌ای از کشورهای عضوی می‌بیند که خواستار رویکرد سخت‌گیرانه‌تر در قبال سیاست پناهندگی هستند. از سوی دیگر آلمان یکی از چهار تا پنج کشوری است که بر مزایای مهاجرت تاکید دارد. آن‌ها حصارها و دیوارهای جدید را رد می‌کنند و نمی‌خواهند با برداشتن کمک‌های توسعه یا روادید، همانطور که در اتحادیه اروپا بحث می‌شود، کشورهای مبدأ مهاجران را تحت فشار قرار دهند.

بر اساس اطلاعات بروکسل، نمایندگان کشورهای عضو اتحادیه اروپا همچنان در تلاش برای تدوین بیانیه نهایی مشترک اندکی قبل از شروع اجلاس سران اتحادیه روپا در بروکسل بودند. اتریش از خشن ترین زبان و رویکرد ممکن در قبال مهاجران حمایت می کند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon