درخواست فعالان برای رفع فوری تحریم‌ها علیه سوریه

درخواست فعالان برای رفع فوری تحریم‌ها علیه سوریه

برخی فعالان با تاکید بر وضعیت بغرنج و اسف‌بار سوریه به دلیل وقوع زلزله خواستار رفع فوری تحریم‌های اقتصادی علیه سوریه شدند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم،  به دنبال وقوع زلزله مهیب در  سوریه  فعالان فرانسه و اتحادیه اروپا خواستار لغو فوری تحریم های اقتصادی علیه  این کشور شدند.

به گزارش المیادین، این فعالان در پیامی اعلام کردند که تحریم‌های یکجانبه که به شدت بر وضعیت   جمعیت غیرنظامی تأثیر می‌گذارد، اکنون وضعیت را برای هزاران سوری ساکن در پناهگاه‌های موقت غیرقابل تحمل کرده است».

بر اساس گزارش این فعالان، یک نگرانی ساده بشردوستانه  نیار است تا تحریم‌های  مواد غذایی و تجهیزات پزشکی علیه سوریه   فوری لغو شود .

 آن‌ها همچنین خواستار همکاری  همه  سازمان‌ها و انجمن‌های غیردولتی مجاز با صلیب سرخ و کمیته بین‌المللی برای رسیدگی به وضعیت مردم سوریه  شدند.

در همین راستا، «اورسولا فون در لاین» رئیس کمیسیون اروپا، اعلام کرد که اتحادیه اروپا در نظر دارد در اوایل ماه مارس میزبان کنفرانس کمک‌های مالی در بروکسل برای جمع‌آوری کمک‌های بین‌المللی برای  دو کشور زلزله  زده سوریه و ترکیه باشد.

در حالی که خزانه اروپا با میلیاردها دلار برای تأمین مالی جنگ علیه روسیه باز می شود، به نظر می رسد اتحادیه اروپا عجله‌ای برای برگزاری کنفرانس کمک رسانی به زلزله زدگان تا مارس آینده یعنی تقریبا یک ماه پس از وقوع زلزله ندارد.

«گیر پدرسون» نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه خواستار عدم سیاسی کردن موضوع امدادرسانی به زلزله‌زدگان در سوریه شد و گفت که هیچ مسئله‌ای  نباید از رسیدن کمک‌ها به قربانیان زلزله در این کشور ممانعت کند.

پیش از این «فیصل المقداد» وزیر خارجه سوریه طی گفت وگوی تلفنی با فرستاده ویژه سازمان ملل به این کشور از تحریم‌های ظالمانه کشورهای غربی علیه سوریه در شرایط فعلی انتقاد کرد و گفت که اکنون زمان کمک به مردم سوریه است نه اعمال تحریم علیه آنها که درد و رنجشان را چند برابر کند. کشورهای برادر و دوست برای مقابله با فاجعه زلزله مهیب  با سوریه و رهبری آن ابراز همبستگی کرده‌اند.

قابل ذکر است که کشورهای تحت محاصره غرب اولین کشورهایی هستند که با سرپیچی از تحریم‌های آمریکا به کمک سوریه می‌آیند. به عنوان مثال روسیه، ونزوئلا و ایران هواپیماهای کمک‌های بشردوستانه را به دمشق فرستادند، در حالی که عراق یک پل هوایی به سوریه برای ارسال کمک‌های فوری ایجاد کرد.  همچنین تونس، الجزایر، اردن و امارات از کمک به سوریه نیز دریغ نکردند.

نیروهای امداد در ترکیه و سوریه روز پنجشنبه در هوای یخبندان به جستجوی بازماندگان زیر آوار پرداختند و چند  روز پس از زلزله که بیش از 17  هزار  کشته بر جای گذاشت، شانس کمی برای نجات قربانیان دارند.

آمارهای وزارت بهداشت سوریه و تیم‌های امداد و نجات در شمال سوریه نشان می‌دهد که تعداد قربانیان زلزله تنها در سوریه امروز پنجشنبه از مرز 3300 نفر گذشت.

بر اساس اعلام سازمان مدیریت حوادث و فوریت‌های ترکیه، تعداد قربانیان در ترکیه از 12873 نفر فراتر رفته است، در حالی که عملیات امداد و نجات و آواربرداری در شرایط سخت ادامه دارد.

خبرنگار المیادین در حلب امروز پنجشنبه در رابطه با ورود کمک‌های بشردوستانه به سوریه تاکید کرد که کمک‌های دوستان سوریه در حال  افزایش است که نشان دهنده اصرار بر شکستن محاصره غرب علیه سوریه است.

کامیون‌ها و  ماشین آلات سنگین از لبنان به سوریه رسید تا در امدادرسانی و آواربرداری شرکت کند.

سازمان مدیریت حوادث غیرمترقبه ترکیه اعلام کرد که بیش از 28 هزار نفر از ساکنان مناطق زلزله زده در جنوب این کشور به مناطق امن منتقل شدند.

خبرنگار المیادین با اشاره به مشکلات زیادی که زلزله‌زدگان سوری در نتیجه تحریم‌های آمریکا و عدم کمک‌رسانی از سوی نهادهای جهانی و کشورهای بزرگ، از آن رنج می‌برند تاکید کرد، ما در میان این واقعیت تلخ انسانی در سوریه شاهد غیبت رسانه‌های بزرگ نیز هستیم و مشارکت آنها در پوشش اخبار زلزله سوریه و همچنین اقدامات انسانی و اخلاقی و نیز قانونی، برای کمک به زلزله‌زدگان این کشور در حداقل‌ترین سطح ممکن است.

از سحرگاه دوشنبه (17 بهمن ماه) که زلزله‌ای به بزرگی 7.8 ریشتر جنوب ترکیه و شمال سوریه را لرزانده و تلفات فاجعه‌بار و بی‌سابقه‌ای در سطوح انسانی و مادی برای هر دو کشور به همراه داشت، کشورها و سازمان‌های مختلف از سراسر جهان روند امدادرسانی به زلزله‌زدگان را آغاز کردند.

مرکز ملی زلزله چهارشنبه شب اعلام کرد که یک زلزله جدید 4.3 ریشتری در عمق 30 کیلومتری مرزهای سوریه و لبنان ثبت شد.

«احمد الدرزی» تحلیلگر سیاسی سوری در این زمینه اعلام کرد، تحریم‌های آمریکا علیه سوریه عملیات نجات زلزله‌زدگان را بسیار دشوار کرده است. این مسئله تنها محدود به قانون سزار نیست بلکه تحریم‌های جدید موسوم به «قانون کپتاگون» نیز محاصره سوریه را از همه مرزها تنگ‌تر کرده و ارسال تجهیزات لازم برای کمک به آسیب‌دیدگان زلزله با سختی‌های زیادی روبه رو شده است.

با وجود اینکه 4 روز از زمین‌لرزه ویرانگر ترکیه و سوریه گذشته اما تاکنون تنها ایران و روسیه و لبنان و چند کشور دیگر بوده‌اند که با شکستن محاصره آمریکا و غرب و بدون توجه به پیامدهایی که ممکن است در نتیجه امدادرسانی به زلزله‌زدگان سوریه با آن مواجه شوند، به کمک مردم این کشور شتافتند. ناظران امور بر این باورند که اگر تحریم‌های ظالمانه آمریکا نبود مقابله با تبعات زمین‌لرزه بزرگ سوریه به مراتب آسان‌تر می‌شد و تعداد زیادی از مردم نجات می‌یافتند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon