کلاف سردرگم مسمومیت دانشآموزان قمی / حادثهای که بعد از ۷۰ روز علتش مشخص نیست
مسمومیت دانشآموزان با ابهامات و پرسشهای فراوانی در افکار عمومی مواجه شده که چرا با گذشت بیش از ۷۰ روز از این ماجرا هنوز مشخص نیست و آیا طبق ادعای نماینده قم در مجلس "موضوع مشکوک است؟
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، ابتدای آذرماه امسال روابط عمومی ادارهکل آموزش و پرورش استان اعلام کرد 18 دانشآموز هنرستان دخترانه نور به دلیل مسمومیت در بیمارستان بستری شدند. دانشآموزان دختر در این مسمومیت علائمی از جمله بیحالی، سوزش گلو و سرگیجه داشتند و با اورژانس به بیمارستان منتقل شدند، این اتفاق، شروع مجموعه حوادثی بود که در مراحل بعد به نحوی عجیب فقط دانشآموزان دختر را درگیر کرد.
دو هفته بعد از اولین حادثه بار دیگر هنرستان نور شاهد مسمومیت دانش آموزان دختر بود و 51 دانشآموز نیز مسموم شدند و علت این ماجرا نیز مشخص نشد. 8 بهمن ماه و دو ماه بعد از اولین حادثه این بار در دبیرستان دخترانه فاطمیه منطقه صفاشهر قم تکرار شد و این حادثه مجدد در برخی مدارس دخترانه استان با همان علائم بیحالی، سوزش گلو و سرگیجه تکرار شد.
در نهایت روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش استان روز دوشنبه 17 بهمن اعلام کرد به جهت بررسی دلایل بروز مسمومیت در مدارس قم و در خواست اولیای دانشآموزان، تمامی واحدهای آموزشی تحت نظارت این اداره روزهای سه شنبه و چهارشنبه 18 و 19 بهمن ماه به صورت مجازی فعالیت میکنند.
تاریخ شمار این حوادث به شرح ذیل است:
9 و 22 آذر 1401: هنرستان نور یزدان شهر قم بیش از 50 نفر
8 بهمن 1401: 15 دانش آموز مدرسه فاطمیه قم صفاشهر
10 بهمن 1401: مدرسه فاطمیه قم 18 مسموم مدرسه فاطمیه صفاشهر قم
12 بهمن 1401: مدرسه بلقیس برقعی قم 7 دانش آموز و یک معلم
16 بهمن 1401: دبیرستان دخترانه قرائتی و مدارس میثم، طاها و امامی 3 دانشآموز
17 بهمن 1401: مدارس حضرت فاطمه الزهرا(س)، مدرسه شاهد رضوی و هنرستان سید حسن برقعی جمعا 61 دانش آموز
ورود دادستانی به مسمومیت دانشآموزان
در پی وقوع چهار حادثه مسمومیت دانشآموزان در مدارس فاطمیه و نور قم، جلسه ای در دادستانی استان به ریاست دادستان عمومی و انقلاب قم و با حضور معاون استاندار قم و مسئولانی از پدافند غیر عامل، دانشکده علوم پزشکی، آتش نشانی، آموزش و پرورش استان و ... در دادسرای قم با محوریت بررسی ابعاد و علل بروز این حادثه و راهکارهای پیشگیری از حوادث مشابه برگزار شد.
حجت الاسلام و المسلمین غریب دادستان عمومی و انقلاب قم بر ضرورت شناسایی علل حادثه ناگوار مسمومیت دانش آموزان دخترانه تاکید و خاطر نشان کرد: تمامی دستگاه های استان تا حصول نتیجه و آرامش خاطر خانواده ها برای مدیریت صحیح و شایسته این امر بسیج شوند تا شاهد حوادث مشابه و ناگواری در این زمینه نباشیم.
سلطانی معاون دادستان قم نیز با بیان اینکه امنیت دانشآموزان و آرامش و اطمینان خانواده ها در اولویت امر قرار دارد اعلام کرد: از شروع این حوادث کارگروه ویژه ای برای بررسی موضوع تعیین و اقدامات و وظایف هر یک از دستگاه ها پیگیری و رصد شد و پیگیری و نظارت بر امور تا حصول نتیجه قطعی ادامه خواهد داشت.
در این جلسه مسئولان دستگاه های مربوطه گزارش هایی از اقدامات و نتایج حاصله را به طور مبسوط ارائه دادند. رفع مشکلات زیرساختی تمامی مدارس استان، استانداردسازی مراکز آموزشی به ویژه سیستم تهویه و گرمایشی آنها، تجهیز کلیه مدارس به پایش تصویری، ابلاغ دستورالعمل اجرایی برای اعضای کارگروه در صورت بروز حوادث مشابه و دیگر موارد از پیشنهادات اجرایی این جلسه بود.
موضوع مشکوک است
احمد امیرآبادی نماینده مردم قم در مجلس در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در قم، با اشاره به آخرین وضعیت مسمومیت دانشآموزان دختر قمی اظهار داشت: تا امروز خبری درباره علت این حادثه اعلام نشده است. مسئولین استان تلاش میکنند تا مسمومیت دانشآموزان دختر استان علتیابی کنند و علت اصلی این موضوع مشخص شود، نظر واحدی درباره علت این حادثه به دست نیامده است.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: این سؤال مطرح میشود که چرا حادثه مسمومیت در دبیرستانهای دخترانه استان اتفاق میافتد و این موضوع مشکوک است و باید بررسیهای بیشتری انجام شود.
وی با تأکید بر اینکه نظر قطعی درباره علت مسمومیت دانشآموزان دختر قمی مشخص نیست و بررسیهای لازم در حال انجام است، تصریح کرد: آتشنشانی و پدافند غیرعامل جوانب دیگر را بررسی میکنند و فراجا و اطلاعات سپاه نیز کمیته مشترکی تشکیل دادهاند تا به نتیجه برسند و بهمحض اینکه علت حادثه مشخص شود به مردم اطلاع میدهیم.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: از مردم میخواهم اطلاعات درباره مسمومیت دانشآموزان دختر استان را از رسانه و خبرگزاری رسمی دریافت کنند و به شایعات رسانههای معاند توجه نکنند چون بهدنبال این هستند که از آب گلآلود ماهی بگیرند.
علت قطعی مسمومیت مشخص نشده است
علیرضا رحیمی در گفت و گو با خبرنگار تسنیم در قم اظهار داشت: با توجه به مسمومیت دانشآموزان دختر استان و به منظور ایجاد شرایط ایمنی در مدارس نیروهای آتشنشانی در تمام مدارس استان حضور پیدا کرده و موتورخانه و سیستمهای گرمایشی را مورد بررسی قرار میدهند و اشکالات احتمالی را مورد بررسی قرار میدهند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان قم با بیان اینکه هنوز هیچ علت قطعی برای حادثه مسمومیت دانشآموزان دختر استان مشخص نشده است، گفت: همه دستگاههای استان موضوع را پیگیری میکنند تا به نتیجه برسند و امیدوارم به زودی علت این حادثه مشخص شود.
وی ادامه داد: آموزش و پرورش قم نسبت به مسمومیت برخی از دانشآموزان مدارس دخترانه استان بیتفاوت نیست، دانشآموزان عزیز و اولیا تصور نکنند نسبت به این موضوع بیتفاوت هستیم بلکه جلسه تشکیل داده و از ابتدا در کنار دانشآموزان و خانوادهها بودیم و در مدارس حضور پیدا کرده و با انجمن اولیا و مربیان جلسه برگزار کردیم.
رحیمی افزود: در منازل برخی از دانشآموزانی که دچار مسمومیت شدند حضور پیدا کرده و تامین هزینه درمانی و بیمه این عزیزان پیگیری شده است، در بیمارستانها حضور پیدا کرده و نماینده وزیر آموزش و پرورش نیز از دانشآموزان عیادت کرد و دو نفر از بازرسان وزارت آموزش و پرورش و رئیس مرکز حراست آموزش و پرورش نیز موضوع را پیگیری کرده و نشستهای متعددی داشتیم.
مدیرکل آموزش و پرورش استان قم خاطرنشان کرد: 300 هزار دانش آموز در قم مشغول تحصیل هستند، همه دانش آموزان استان مثل بچه های ما هستند و مثل فرزندان خود این عزیزان را دوست داریم و قطعا دغدغه اولیای دانشآموزان دغدغه مسئولان آموزش و پرورش قم است.
حال همه دانشآموزان مسموم خوب است
مجید محبی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به آخرین وضعیت مسمومیت دانش آموزان دختر استان اظهار داشت: طبق آخرین گزارشی که از دانشآموزان مسموم دارم و سرکشی که بنده در 2 بیمارستان شهید بهشتی و فرقانی داشتم و از نزدیک جویای وضعیت آنها شدم، حال دانشآموزانی که دیروز احتمال مسمومیت داشتند، خوب است.
وی ادامه داد: بخش عمدهای از این دانشآموزان مرخص شدهاند و باقی نفراتی که بستری هستند حال عمومی خوبی دارند، این اطمینان را به مردم میدهم که به لطف خدا هیچ مورد فوتی، کما و یا خونریزی گوارشی بین این دانشآموزان نداشتهایم.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: همه امکاناتی که مورد نیاز درمان این عزیزان است در استان وجود دارد و کادر درمان در کنار آنها هستند.
وی تصریح کرد: علاوه بر تلاش افراد داخل استان، تیمهایی جهت بررسی ابعاد این حوادث از مرکز به قم اعزام شدهاند و همگی در کنار هم در تلاشیم تا منشا این اتفاق را کشف کنیم که تا امروز عاملی به دست نیامده است.
گاز مسمومکننده در مدارس کشف نشد
عباس جعفری مدیرعامل سازمان آتشنشانی استان قم نیز گفت: ما تا به امروز موردی از گاز مسمومکننده در مدارس کشف نکردهایم؛ با رصدها و بررسیهایی که صورت گرفته وجود گاز آمونیاک در مدارس را رد میکنم.
وی ادامه داد: براساس آخرین جلسه مدیریت بحران قرار شد سازمان آتشنشانی مدارس را بررسی کند که 115 مدرسه از لحاظ ایمنی مورد رصد قرار گرفته است.
مدیدعامل سازمان آنشنشانی قم خاطرنشان کرد: موتورخانهها، راهروها و کلاسها مورد بررسی قرار گرفتهاند؛ از مدارس خواستیم موتورخانهها را برای چند ساعت روشن بگذارند تا بررسیهای ما در این زمینه نیز صورت بگیرد اما هنوز به موردی نرسیدهایم.
انتهای پیام/452/