پاکستان شرایط «سخت» صندوق بین‌المللی پول را نپذیرفت/ «روپیه» سقوط کرد

پاکستان شرایط «سخت» صندوق بین‌المللی پول را نپذیرفت/ «روپیه» سقوط کرد

حامد شیخ، یک مقام ارشد وزارت مالی پاکستان روز پنجشنبه تأیید کرد پس از ده روز مذاکرات با صندوق بین‌المللی پول برسر دریافت وام، این کشور نتوانسته است با شرایط سخت آن موافقت کند.

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، حامد شیخ، یک مقام ارشد وزارت مالی پاکستان روز پنجشنبه تأیید کرد پس از ده روز مذاکرات با صندوق بین‌المللی پول برسر دریافت وام، این کشور نتوانسته است با شرایط سخت آن موافقت کند.

پاکستان برای واردات کالاهای اساسی، پرداخت بدهی‌ها، ثبات پولی و کنترل تورم به دریافت وام خارجی نیاز دارد. پاکستان در حال حاضر با کمبود ذخیره ارزی مواجه است و وزارت مالی این کشور به دریافت وام از صندوق بین‌المللی پول چشم امید دوخته بود تا بتواند سود بدهی‌های گذشته‌اش را بپردازد. کمبود ذخیره ارزی و پشتوانه پولی باعث شده است تا ارزش روپیه پاکستان در برابر دلار به طور بی‌سابقه‌ای سقوط کند.

بانک مرکزی پاکستان روز پنجشنبه اعلام کرد که ذخیره ارزی این کشور به 2.9 میلیارد دلار رسیده است. وضعیت در بانک‌های خصوصی نیز بهتر نیست و ذخیره تمام بانک‌های خصوصی که در پاکستان فعالیت می‌کنند به 5.6 میلیارد رسیده است.

در مجموع، بانک مرکزی و تمام بانک‌های خصوصی پاکستان فقط ذخیره پولی معادل یک‌ونیم ماه واردات را دارند. تمام تلاش‌های حکومت پاکستان برای مهار تورم ناکام بوده و قیمت مواد اولیه نیز به شکل بی‌سابقه‌ای افزایش یافته است.

روز گذشته شایعه اتمام ذخیره نفت این کشور باعث شد تا هزاران نفر در ایالت‌های پنجاب و خیبر پختونخواه به پمپ‌های توزیع سوخت هجوم ببرند. حکومت از شرکت‌ها و مراکز تجارتی خواسته است تا در مصرف انرژی صرفه‌جویی کنند و پیش‌بینی می‌شود که سوخت در این کشور جیره‌بندی شود.

در دو روز گذشته و در جریان مذاکرات وزارت مالی پاکستان با صندوق بین‌المللی پول، نرخ روپیه پاکستان در برابر دلار اندکی افزایش یافت. صرافان احتمال می‌دادند که مذاکرات با صندوق بین‌المللی به نتیجه برسد. حال که چنین نشده است، احتمال می‌رود امروز جمعه ارزش روپیه پاکستان یک بار دیگر پایین بیاید و رکورد قبلی‌اش را بشکند.

صرافان پاکستان قاچاق بی‌رویه دلار به افغانستان را نیز یکی از عوامل کاهش ارزش روپیه می‌دانند. رئیس اتحادیه صرافان پاکستان هفته گذشته ادعا کرد که روزانه تا 5 میلیون دلار از پاکستان به افغانستان قاچاق می‌شود و علت ثبات افغانی، دلارهایی است که از پاکستان به این کشور می‌رود، مسئولین طالبان اما این ادعا را رد کردند.

انتهای پیام/.

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان