زلزله سوریه|‌ اوضاع فاجعه بار مناطق زلزله زده/ واکنش دمشق به اقدام نمایشی دولت آمریکا

زلزله سوریه|‌ اوضاع فاجعه بار مناطق زلزله زده/ واکنش دمشق به اقدام نمایشی دولت آمریکا

با وجود اینکه تعداد قربانیان زمین‌لرزه در ترکیه بیشتر بوده، هشدارها درباره افزایش ناگهانی آمارهای قربانیان در سوریه به علت تأخیر در رسیدن کمک‌های بین‌المللی شدت گرفته است.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم،با گذشت 5 روز از زمین‌لرزه مهیب در ترکیه و سوریه، امیدها به پیدا کردن افراد زنده در زیر آوارها رو به کاهش است.

به گزارش «الجزیره»، بر اساس تازه‌ترین آمارهای رسمی شمار قربانیان زمین‌لرزه در ترکیه 20 هزار و 318 تن و تعداد مجروحان بیش از 80 هزار تن بوده است.

در سوریه نیز تعداد قربانیان 3 هزار و 637 و تعداد مصدومان 7 هزار و 216 تن اعلام شده است.

با وجود اینکه تعداد قربانیان زمین‌لرزه در ترکیه بیشتر بوده، هشدارها درباره افزایش ناگهانی آمارهای قربانیان در سوریه به علت ضعف امکانات و تأخیر در رسیدن کمک‌های بین‌المللی شدت گرفته است.

«گیر پدرسون»، نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه خواستار همکاری برای رسیدن کمک‌ها به همه مناطق سوریه شد.

 «صفوان بهلول» مدیر دفاع مدنی سوریه اعلام کرد که عملیات جستجو از زیر آوار ماندگان زلزله همچنان ادامه دارد شاید که فردی زنده باشد هرچند که احتمالش کم است.

وی به سانا تاکید کرد: با وجود امکانات اما عملیات آواربرداری و جستجو از مفقودین ادامه دارد و تاکنون شماری زنده از زیر آوار بیرون آورده شده‌اند.

بهلول تاکید کرد: حجم فاجعه بسیار زیاد است و هزاران منزل در حال فرو ریختن است و شمار دیگری نیاز به ترمیم دارند.

وی خواستار کمک جدی جامعه جهانی شد و اینکه تحریم ظالمانه برداشته شود.

این مقام سوری از تحریم‌های ظالمانه به عنوان اقدام فرسایشی طولانی مدت نام برد و گفت: پس از بیش از 11 سال از جنگی که امکانات سوریه را فرسوده کرده، تلاش‌های نجات زلزله زدگان به علت کمبود امکانات و ادوات با مشکل روبرو است. امکان تامین قطعات یدکی ادوات و نیز اعزام به خارج نیروها برای کسب مهارت نیست. این شرایط بر روند امداد رسانی به زلزله زدگان و نجات جان افراد تاثیر می گذارد.

تحریم‌های آمریکا جان زلزله زدگان را می‌گیرد

«حسن خضور» نماینده سوریه نزد سازمان‌های بین المللی هم به موانع و دشواری‌های دولت سوریه در کمک به نجات زیر آوارماندگان زلزله به علت تحریم ها علیه سوریه اشاره کرد. وی بر ضرورت رفع تحریم‌های ظالمانه از سوریه تاکید کرد.

واکنش دمشق به اقدام نمایشی دولت آمریکا

وزارت امور خارجه سوریه در بیانیه ای اعلام کرد: تصمیم گمراه‌کننده دولت آمریکا در خصوص توقف موقت و جزئی برخی از اقدامات اجباری و یکجانبه مرگبار که بر مردم سوریه تحمیل می‌کند، این چیزی نیست جز تکراری از تصمیمات ساختگی قبلی که با هدف ایجاد یک تصور نادرست بشردوستانه انجام شده است، زیرا استثنائات ادعایی را برای اهداف بشردوستانه در نظر گرفته است و حقایق نادرست بودن آنها را ثابت کردند.

کشور سوریه , زلزله ترکیه ,

این وزارتخانه با اشاره به اینکه اقدامات اجباری و سیاست‌های آمریکا مردم سوریه را از برخورداری از ثروت طبیعی غارت شده خود محروم کرده و توانایی نهادهای دولتی را برای بهبود وضعیت معیشتی، دستیابی به اهداف توسعه و ارائه خدمات اساسی محدود کرده است، خاطرنشان کرد: تصمیم جدید وزارت خزانه داری آمریکا بر پایبندی واشنگتن به تحریم های غیرقانونی خود تاکید می‌کند.

در این بیانیه همچنین آمده است:  دولت آمریکا نمی‌تواند با تلاش برای ترمیم چهره مخدوش خود و فرار از مسئولیتش در ممانعت از تلاش‌ها برای نجات و حمایت از زلزله‌زده‌ها، مردم سوریه و جهان را فریب دهد.

وزارت خارجه سوریه از ایالات متحده خواست تا به اقدامات قهری یکجانبه تحمیل شده بر مردم سوریه فوراً و بدون قید و شرط پایان دهد و از اقدامات خصمانه خود و نقض قوانین بین المللی و اصول و اهداف منشور ایالات متحده دست بردارد.

در این بیانیه آمده است: وزارت خارجه سوریه از همه کشورها و سازمان‌های بین‌المللی که در مصیبت‌های ناشی از زلزله ویرانگر سوریه و در جنگ مداوم آنها با تروریسم و در جنگ 12 ساله در کنار ملت سوریه ایستاده‌اند درخواست می‌کند تا خواستار لغو بی‌قید و شرط اقدامات غیرانسانی، محاصره مردم سوریه غیراخلاقی و غیرقانونی و به دور از مانور و بازی‌ها در خدمت اهداف دولت آمریکا برای تسلط بر مردم جهان شوند.

تلاش شبانه روزی کادر درمانی سوریه برای نجات زلزله زدگان

«حسن الغباش» وزیر بهداشت سوریه در دیدار «احمد المنظری» مدیر منطقه ای سازمان بهداشت جهانی، اولویت‌های همکاری مشترک برای ارائه کمک های درمانی به زلزله زدگان را مورد رایزنی قرار داد.

وی افزود: موسسات بهداشتی شبانه روز با تمام توان خود مشغول کمک به زلزله زدگان هستند.

الغباش بر اهمیت کمک به بخش بهداشت سوریه به ویژه در زمینه تجهیزات پزشکی و اقلام دارویی به منظور تقویت فعالیت امداد و نجات زلزله زدگان در این فاجعه انسانی تاکید کرد و پایدار بودن کمک‌ها را ضروری دانست.

از سوی دیگر المنظری هم به هماهنگی سازمان بهداشت جهانی با بهداشت سوریه اشاره و عملکرد کادر بهداشت و درمان سوریه را تحسین کرد.

دیدار عرنوس با هیئت پارلمانی عراقی

«حسین عرنوس»، نخست وزیر سوریه با یک هیئت پارلمانی عراق به ریاست «محسن المندلاوی»، معاون اول رئیس پارلمان عراق را دیدار کرد.

رئیس و اعضای این هیئت ضمن تاکید همبستگی و ایستادگی با سوریه پس از وقوع زلزله، به رهبری و مردم سوریه و خانواده های قربانیان تسلیت گفتند و برای مجروحان شفای عاجل آرزو کردند.

کشور سوریه , زلزله ترکیه ,

اعضای این هیئت ابراز اطمینان کردند که سوریه با حمایت کشورهای برادر و دوست می تواند بر این فاجعه غلبه کرد و حضور امروز آنان در دمشق به استحکام روابط برادرانه بین دو کشور و دو ملت برادر نشان داد.

اعضای هیئت عراقی همچنین تاکید کردند که حمایت مردم عراق از برادرانشان در سوریه ادامه خواهد داشت و آنان آنچه را که سوریه به عراقی‌ها ارائه کرد و ایستادگی خود در کنار آنها در مراحل سختی که آنها پشت سر گذاشتند را به یاد می‌آورند.

به نوبه خود نخست وزیر سوریه از دولت و مردم عراق به دلیل حمایت آنان به مردم سوریه از طریق ارائه کمک های بشردوستانه و امدادی علاوه بر پاسخگوی فوری به نیازهای لازم برای مقابله با پیامدهای زلزله تشکر و قدردانی کرد.

 نخست وزیر سوریه همچنین به تلاش‌های نهادهای دولتی سوریه، جامعه محلی و تیم‌های امدادی برای بازیابی آسیب‌دیدگان، ارائه خدمات درمانی به مجروحان، آواربرداری و ایمن‌سازی سرپناه‌ها و رفع نیازهای آنان اشاره کرد.

صباغ: آمریکا مانع دسترسی مردم سوریه به دارو می‌شود

«حموده صباغ»، رئیس پارلمان سوریه از پارلمان، دولت و مردم عراق که در کنار سوریه ایستاده‌اند، به‌ویژه در دوران سختی که در اثر زلزله اخیر می‌گذرد، قدردانی کرد.

 وی گفت: عراق یکی از اولین کشورهایی بود که به ندای برادران خود در سوریه پاسخ داد.

صباغ در جریان دیدار با «محسن مندلاوی»، معاون اول مجلس عراق و هیئت همراه او که برای تسلیت وارد سوریه شد، به اهمیت روابط تاریخی دو کشور برادر سوریه و عراق اشاره کرد.

صباغ تاکید کرد که این دیدارها برای تحکیم روابط برادرانه برجسته سوریه و عراق انجام می‌شود، به ویژه با توجه به این شرایط دشواری که سوریه از سر می‌گذراند.

رئیس پارلمان سوریه هم با اشاره به دروغ ادعاهای آمریکا مبنی بر اینکه تحریم‌ها علیه سوریه جنبه های بشردوستانه را شامل نمی‌شود، گفت: آمریکا مانع از دستیابی مردم سوریه به داروها و تجهیزات پزشکی لازم شده است.

کشور سوریه , زلزله ترکیه ,

وی توضیح داد که جنگ روانی، دیپلماتیک، سیاسی، فرهنگی و بهداشتی همه ابعاد زندگی در سوریه را هدف قرار داده تا روحیه مردم سوریه را از بین ببرد.

رئیس و اعضای این هیئت بر اهمیت مطالبه پارلمان کشورهای دوست و برادر برای رفع محاصره ناعادلانه تحمیل شده علیه سوریه و پایان دادن به قانون موسوم به «قانون سزار» تاکید کردند.

رئیس و اعضای این هیئت همچنین بر حمایت خود از مردم سوریه و آمادگی خود برای ارائه حمایت های لازم از آنها در همه زمینه ها تاکید کردند.

این هیئت روابط متمایز بین دو کشور برادر را ستود و مراتب تسلیت مردم، پارلمان و دولت عراق را به برادران خود در سوریه اعلام و ابراز اطمینان کرد که سوری‌ها می‌توانند بر مصیبت هایی غلبه کنند که کشورشان می گذرد.

نویسندگان عرب و سوری یکصدا علیه تحریم‌ها

نویسندگان عرب و سوری خواستار رفع اقدامات اجباری یکجانبه و ناعادلانه غرب علیه سوریه و بالا بردن صدای برای شکستن کامل محاصره تحمیل شده بر آن شدند.

آنها تاکید کردند که وجدان انسانی و جهانی باید به عظمت جنایت محاصره بر مردم سوریه که همه ابعاد زندگی آنها را هدف قرار داده است، به ویژه پس از فاجعه زلزله پی ببرند.

« محمد الحورانی»، رئیس اتحادیه نویسندگان عرب در بیانیه‌ای به خبرنگار سانا گفت: همه فرزندان شریف ملت و جهان باید برای رفع کامل محاصره تحمیل شده بر سوریه و مردم آن فشار بیاورند.

وی به مواضع فدراسیون‌ها، اتحادیه‌ها و سازمان‌های مدنی در کشورهای عربی اشاره کرد که از دولت‌های خود می‌خواهند که محاصره را بشکنند و پل‌های کمک‌های هوایی و زمینی را به زلزله‌زده‌ها راه‌اندازی کنند.

کشور سوریه , زلزله ترکیه ,

به نوبه خود، «توفیق احمد»، نایب رئیس اتحادیه نویسندگان عرب در سوریه یکی از اعضای اتحادیه خواست تا مشارکت فعالانه در کمک‌های مالی و هرگونه حمایت برای کمک به آسیب دیدگان از زلزله زدگان ارائه دهند.

«مختار عیسی»، نایب رئیس اتحادیه نویسندگان مصر بر رفع فوری محاصره مردم سوریه تاکید و خاطرنشان کرد: مردم سوریه طی سال‌های گذشته با مقابله با تروریسم مبارزه کردند.

از سوی دیگر، «رافع الساعدی»، دبیر اتحادیه نویسندگان فلسطین خواستار رفع محاصره سوریه عربی و عربیت شد.

«منذر یحیی عیسی»، رئیس شعبه طرطوس اتحادیه نویسندگان عرب، از همه نویسندگان عرب خواست با همکاری و هماهنگی خواستار پایان محاصره تحمیلی مردم سوریه شوند.

وزیر اوقاف سوریه: کشورهای عربی و اسلامی کمک کنند

ائمه جماعات و خطبای مساجد سوریه خواستار همبستگی، همکاری و کمک به خانواده های آسیب دیده از زلزله شدند.

ائمه جماعات و خطبای مساجد تاکید کردند که جنبه‌های مثبت باید تقویت شود و در کاهش اثرات زلزله یک دست باشیم.

« محمد عبدالستار السید» وزیر اوقاف از اسلامی و انسانی و همه کشورها خواست تا برای رفع محاصره ناعادلانه بر مردم سوریه که غذا، دارو و تلاش آنها برای نجات آسیب دیدگان را هدف قرار می‌دهد، تلاش کنند.

وزیر اوقاف از کشورهای دوست عربی، اسلامی و خارجی که کمک‌ها و تیم های تخصصی را برای کمک به سوریه در این مصیبت اعزام کردند، تشکر کرد.

جبهه النصره اجازه ورود کمک دمشق به مناطق تحت کنترلش را نمی‌دهد

منابع سازمان ملل به اسپوتنیک گفتند که «جبهه النصره» تاکنون قاطعانه از ورود کمک‌های امدادی دولت سوریه به مناطق تحت کنترل خود در شمال سوریه خودداری کرده است.

 این منابع گفتند که دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل در حلب با نهادهای دولتی مربوطه در این استان تماس گرفته و از آنها خواسته که منتظر بمانند تا کمک‌های بشردوستانه به شهر «سرمدا» در شمال غربی سوریه ارسال شود.

این سازمان در مکاتبات خود گفت: دفتر هماهنگی امور بشردوستانه در حلب به موافقت وزارت (وزارت ادارات محلی) در رابطه با کاروان های عبوری از استان حلب به شهر سرمدا اشاره کرده و افزود: دفتر هماهنگی به اطلاع شما می رساند که به دلیل شرایط لجستیکی طرف مقابل (جبهه النصره) ارسال کمک‌ها تا اطلاع ثانوی به تعویق افتاده است.

کشور سوریه , زلزله ترکیه ,

این منابع تأکید کردند که نمایندگان سازمان ملل متحد با جدیت تلاش می‌کنند تا سرکرده‌های جبهه النصره را متقاعد کنند که موضع خود را در امتناع از ورود کمک‌ها تغییر دهند.

صبح جمعه دولت سوریه از آماده سازی کاروان‌های کمک رسانی به مناطقی در شمال غرب سوریه که خارج از کنترل دولت هستند خبر داد.

«ثائر سلحب» استاندار ادلب تکمیل آمادگی‌های لجستیکی لازم برای عبور کاروان‌های کمک رسانی به شمال غرب سوریه را تایید کرد و گفت: استانداری تمام آمادگی‌های لجستیکی را در گذرگاه «سراقب» در حومه شرقی ادلب به منظور آماده سازی برای ورود کاروان‌های کمک‌های بشردوستانه به مناطق تحت کنترل شبه نظامیان انجام داده و منتظر باز شدن گذرگاه از طرف مقابل است.

وی افزود: این گذرگاه که مناطق تحت کنترل دولت و مناطق تحت کنترل تروریست‌ها را از هم جدا می‌کند، اکنون برای ورود کاروان‌های کمک‌های بشردوستانه کاملاً آماده است.

وی تصریح کرد: کاروان کمک‌های بشردوستانه و امدادی اکنون آماده ورود از گذرگاه سراقب است که تحت نظارت هلال احمر سوریه و صلیب سرخ بین‌المللی است تا اطمینان حاصل شود که این کمک ها به افراد واجد شرایط می رسد.

کمک 15 میلیون دلاری الجزایر به زلزله زدگان سوریه

دولت الجزایر در بیانیه ای اعلام کردک به دستور «عبدالمجید تبون» رئیس جمهور الجزایر، دولت کمک15 میلیون دلاری در راستای کمک به زلزله زدگان سوری اختصاص داد.

محموله جدید کمک عراق به سوریه

وزارت دفاع عراق از ارسال کاروان کمک‌های انسان دوستانه که شامل 42 کامیون است به زلزله زدگان سوری خبر داد.

«ثابت محمد سعید العباسی» وزیر دفاع عراق در بیانیه‌ای اعلام کرد که این در ادامه کمک‌های عراق به زلزله زدگان سوریه است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon