گزارش تسنیم از زلزله ترکیه ـ ۶| جزئیات اقدامات ارتش جمهوری اسلامی ایران در شهر آدی‌یامان

گزارش تسنیم از زلزله ترکیه- 6| جزئیات اقدامات ارتش جمهوری اسلامی ایران در شهر آدی‌یامان

رئیس اداره بهداشت، امداد و درمان نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران درباره اقدامات این ارگان در کمک به زلزله‌زدگان ترکیه توضیحاتی ارائه کرد.

دکتر «حبیب صدر» رئیس اداره بهداشت، امداد و درمان نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران که برای کمک به زلزله‌زدگان ترکیه در این کشور حضور دارد در مصاحبه با خبرنگار اعزامی خبرگزاری تسنیم، پاسخگوی سؤالات وی شد.

تسنیم: در ترکیه چه اقداماتی برای زلزله‌زدگان ترکیه داشتید؟ به طور کلی در شهرهای زلزله‌زده چه اقداماتی نیروی زمینی ارتش داشته است؟

دکتر صدر: ما در شهر آدی‌یامان ترکیه مستقر هستیم. یکی از مراکز استان‌های ترکیه هست که آسیب جدی از زلزله مهیب جنوب ترکیه یک هفته پیش دیده است و تقریباً در این شهر اغلب مراکز حساس و حیاتی و زیرساخت‌های حیاتی از جمله انرژی، برق، آب و گاز آسیب دیده است و اغلب ساختمان‌ها تخریب شده‌اند و بقیه از ساختمان‌ها نیز غیر قابل سکونت هستند و شهر خالی از سکنه است و عمده مردم در اردوگاه‌های اسکان اضطراری زلزله‌زدگان در اطراف شهر سکونت داده شده‌اند.

ما در یکی از این اردوگاه‌های سکونت زلزله‌زدگان مستقر هستیم با یک بیمارستان سیار 50 تختخوابی از اداره بهداشت و امداد و درمان نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران که بنا به درخواست کمک دولت ترکیه و تصمیم مسئولان جمهوری اسلامی ایران و اوامر فرماندهان محترم سلسله‌مراتب و فرمانده محترم کل ارتش و فرمانده محترم نیروی زمینی به این شهر اعزام شدیم. شرایط بسیار سختی بر مردم اینجا حاکم است. علاوه بر از بین رفتن زیرساخت‌های حیاتی، برودت هوای بسیار سنگینی در شب‌ها بر اینجا حاکم است و شرایط زندگی را برای زنان، کودکان و افراد آسیب‌پذیر و تقریباً می‌توان گفت همه مردم بسیار سخت کرده است. در کنار این سرما، نبود زیرساخت‌های حیاتی انرژی، برق، آب و گاز را تصور کنید به عمق زحمت این مردم می‌توان پی برد. هرچند که کمک‌هایی شده و اقداماتی هم صورت گرفته ولی رنج و زحمت را کم نکرده است.

ما با یک بیمارستان سیار متشکل از اتاق عمل، آزمایشگاه، رادیولوژی، داروخانه، بخش اورژانس و بخش بستری و آی‌سی‌یو مستقر هستیم. پزشکان متخصص ما هم در اینجا حضور دارند، اعم از متخصص کودکان، داخلی، جراحی مغز و متخصصین طب اورژانس همکاران گروه پرستاری، همکاران اتاق عمل و آزمایشگاه. تقریباً در چند روزی که اینجا مستقر هستیم تعداد معتنابهی مراجعه‌کننده و بیمار داشتیم؛ تقریباً بالای 250 و 300 نفر را پوشش دادیم به صورت روزانه. درمان‌ها، چندین عمل جراحی مختصر را انجام دادیم. برای عمل‌های جراحی بزرگ بر اساس قوانین ترکیه به بیمارستان‌های سطح شهر ترکیه اعزام می‌کنیم و بیمارانی که نیاز به مراقبت‌های بیشتری داشتند را به بیمارستان‌های سطح شهر آدی‌یامان اعزام کردیم.

تسنیم:آیا به آوارگان سوری هم خدمات ارائه می‌شود یا خیر؟

دکتر صدر: چه مردم ترکیه، چه از کشورهای دیگر یا از سوریه حضور داشته باشند از کشورهای دیگر از جمله عراق نیز ممکن است حضور داشته باشند ما اساساً ملیت آنها را نمی‌پرسیم و بیمار را پذیرش می‌کنیم و ویزیت‌ها را انجام می‌دهیم و درمان‌های لازم را به نحو احسن انجام می‌دهیم و این نوعی موضوع بشریت است و ارتباطی به ملیت ندارد و اینجا هستیم تا به مردم کشور ترکیه کمک کنیم. از طرف دیگر هم گروهی دیگر از هموطنان در کشور زلزله‌زده سوریه به ارائه خدمات درمانی مشغول هستند.

اداره بهداشت و درمان نیروی زمینی ارتش از ساعات اولیه زلزله شهرستان خوی هم در آن منطقه با یک بیمارستان سیار حضور دارد و کارکنان پزشکی ما از بیمارستان‌های ارتش در ارومیه و همچنین بیمارستان امام علی علیه‌السلام ارتش در تبریز در آن منطقه حضور پیدا کردند. بلافاصله ساعتی از زلزله خوی نگذشته بود که در آنجا حضور پیدا کردیم و خدمات درمانی از آن زمان ادامه دارد و همچنان مستقر هستیم.

تسنیم: به جز ادی‌یامان در شهر دیگری در ترکیه هم مستقر هستید یا نه؟

دکتر صدر: بیمارستان سیار فقط در شهر آدی‌یامان مسقر است ولی همکاران از جمعیت هلال احمر کشور جمهوری اسلامی ایران در شهر غازی عنتپ و همچنین در شهر آدی‌یامان و برخی شهرهای همجوار حضور دارند و نسبت به عملیات امداد و نجات فعالیت می‌کنند یا در عملیات اسکان اضطراری در حال فعالیت هستند. همکارانی از هلال احمر جمهوری اسلامی ایران هم در این منطقه حضور دارند.

تسنیم: بیمارستان صحرایی تا چه زمانی دایر خواهد ماند؟

دکتر صدر: تا هر زمان که نیاز به کمک ما داشته باشند و ما بتوانیم مثمر ثمر باشیم و سیستم بهداشت و درمان کشور ترکیه بتواند بر اوضاع مسلط بشود و نیاز به کمک ما داشته باشند و مسئولین ارتش جمهوری اسلامی ایران صلاح بدانند آماده کمک‌رسانی و امدادرسانی هستیم.

ساعت 4 بامداد روز دوشنبه 17 بهمن‌ماه زلزله‌ای به قدرت 7.6 ریشتر (بر اساس مرکز زلزله‌نگاری آمریکا 7.8 ریشتر) رخ داد که منجر به خسارات زیادی در 10 استان جنوبی این کشور شده است. دومین زمین‌لرزه بزرگ با قدرت 7.4 ریشتر نیز در ساعت 14 دوشنبه رخ داد که منجر به تشدید خسارات شد.

این زلزله‌ها در عمق 7 و 14 کیلومتری زمین رخ داده و کانون آنها شانلی اورفا بوده که در شهرهای حاتای، آدیامان، عثمانیه، وان، موش، غازی عنتاب، سیواس، آدانا و قیصری نیز خسارات سنگینی به‌جای گذاشته است.

انتهای پیام/؛

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon