گزارش تسنیم از زلزله ترکیه ـ ۷|روایت یک زلزلهزده از فاجعه روز اول تا نگرانی برای اسکان
روز دهم از زلزله ترکیه در حالی سپری میشود که زلزلهزدگان همچنان شوک ناشی از زلزله مرگبار را بهیاد دارند و به اینکه تا ۴ ماه آینده از چادرنشینی رها شوند امیدوار نیستند.
خبرنگار اعزامی خبرگزاری تسنیم با حضور در منطقه آدییامان در جنوب ترکیه بهسراغ محل اسکان زلزلهزدگان رفته و با یکی از آنها مصاحبهای انجام داده است.
تسنیم: سلام.
زلزلهزده: سلام، خوش آمدید.
تسنیم: ممنون. درباره وضعیت خود صحبت کنید.
زلزلهزده: 9 روزی هست در چادر هستیم. هنگام زلزله در غازیعنتاپ بودیم و بعد از آن فوراً به منطقه آدییامان آمدیم، نمیدانستیم وضعیت به این صورت است، زمانی که از مرکز شهر عبور کردیم متوجه وضعیت شدیم. 8، 9 روزی است در چادر هستیم، مشکل گرمایشی نداریم، از لحاظ تغذیه هم مشکلی نداریم، همهروزه غذای گرم توزیع میشود، از لحاظ درمانی هم چه سازمان مدیریت بحران، چه اکیپهای درمانی ما و چه تیمهایی که از ایران آمدهاند مشکلی نداریم، بابت حضورتان هم بسیار سپاسگزاریم، در زمان حاضر مشکل خاصی نداریم، امیدواریم در اسرع وقت شرایط بهتر شود و ما نیز به خانههای خود بازگردیم، انشاءالله وضعیت بهتر خواهد شد، بار دیگر هم به مردم ترکیه و هم مردم سوریه تسلیت عرض میکنم، خدا جانباختگان را رحمت کند و به بازماندگان آنها صبر عطا کند، انشاءالله شرایط خوب خواهد شد.
تسنیم: بهنظرتان موعد بازگشت به خانه چهزمانی است؟
زلزلهزده: ازآنجایی که پدر من هم در کمکرسانیها شرکت داشته است میتوانم بگویم 3 و یا 4 ماهی باید در چادرها زندگی کنیم، جایی هم برای رفتن نداریم، شخصاً در غرب کشور هم بستگانی ندارم، در زمان حاضر در چادر هستیم و چارهای نیندیشیدهایم.
تسنیم: آیا در این زلزله از بستگان کسی هم جان باخت؟
زلزلهزده: فامیلهای پدریام، پسرعموهایش جان باختند، جانباختگان فامیلهای پدریام بیشتر است. فامیلهای مادریام هم تلفات سنگینی داشتیم، مشکلات عدیدهای در این زمینه وجود دارد، اجساد خیلی دیر از زیر آوار بیرون کشیده شدند، سه چهار روزی در آنجا بودند. ازآنجا که اولویت با اشخاص زنده زیر آوار بود از اجساد چشمپوشی شد.
تسنیم: بهنظر شما هنوز افراد زنده زیر آوار هستند؟
زلزلهزده: نمیدانم وضعیت زیرآوارماندگان چگونه است اما اجساد فوتشدگان خارج شد و آنها را دفن کردیم، در هر صورت سه چهار روزی این اجساد زیر آوار بودند.
تسنیم: نظر شما درباره امدادرسانیهای داخلی و خارجی چیست؟
زلزلهزده: روز اول تحت تأثیر این فاجعه شوکه بودیم و کمکی دریافت نکردیم، اما زمانی که اینجا آمدیم چادرهای سازمان مدیریت بحران برپا شده بود، تنها مشکلاتی داخل چادرها بود که برطرف شد، موضوع سرویسهای بهداشتی مطرح بود که حل شد، در رابطه با غذا نیز از روز اول کمبودی نداشتیم، برنج و سوپ و ماکارونی، چای هم بهوفور هست، از لحاظ غذا و اسکان مشکلی نداریم، وضعیت قابلقبولی داریم.
تسنیم: درخواستی از دولت دارید؟
زلزلهزده: تا دو سه روز پیش مشکل سرویس بهداشتی داشتیم، یکی دو روزی است که این مشکل حل شده است. در زمان حاضر نیز درخواست پاکسازی شهر و خارج کردن آوار و آغاز ساختوساز برای بازگشت زلزلهزدگان را داریم.
تسنیم: بسیار متشکرم.
زلزلهزده: بنده هم تشکر میکنم، ممنون از حضور شما.
ساعت 4 بامداد روز دوشنبه 17 بهمن ماه زلزلهای بهقدرت 7.6 ریشتر (بر اساس مرکز زلزلهنگاری آمریکا 7.8 ریشتر) رخ داد که منجر به خسارات زیادی در 10 استان جنوبی این کشور شده است، دومین زمینلرزه بزرگ با قدرت 7.4 ریشتر نیز در ساعت 14 دوشنبه رخ داد که منجر به تشدید خسارات شد.
این زلزلهها در عمق 7 و 14 کیلومتری زمین رخ داده و کانون آنها شانلی اورفا بوده که در شهرهای حاتای، آدیامان، عثمانیه، وان، موش، غازیعنتاب، سیواس، آدانا و قیصری نیز خسارات سنگینی بهجای گذاشته است.
انتهای پیام/+