اتمام عملیات تونل ‌انتقال آب به دریاچه ارومیه/ نجات قلب فیروزه‌ای ایران نزدیک شد ‌+ فیلم

اتمام عملیات تونل ‌انتقال آب به دریاچه ارومیه/ نجات قلب فیروزه‌ای ایران نزدیک شد ‌+ فیلم

دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه از پایان عملیات اجرایی تونل ۳۶ کیلومتری انتقال آب به دریاچه ارومیه از سد کانی سیب خبر داد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، محمدصادق در حاشیه بازدید از تونل انتقال آب سد کانی سیب به دریاچه ارومیه‌ اظهار داشت: عملیات اجرایی این تونل 36 کیلومتری با تلاش همه جانبه به سرعت خاتمه یافته و مشکل مرمت بخشی از آن نیز رفع شده است.

معتمدیان دبیر کارگروه ملی احیای دریاچه ارومیه افزود: برای اجرای این تونل بیش از سه هزار و 500 میلیارد تومان هزینه شده که هزار میلیارد تومان آن در دولت سیزدهم و با نگاه ویژه ریاست جمهور برای این طرح انجام شده است.

وی اضافه کرد: این عملیات اجرایی فاخر و عظیم با تلاش وزارت نیرو به اتمام رسیده و شاهد اتمام فاز یک انتقال آب مازاد از سد کانی سیب به دریاچه ارومیه هستیم. در فاز اول سالانه 300 میلیون مترمکعب آب به دریاچع ارومیه منتقل می‌شود. مجموع‌ انتقالی از سد کانی سیب به دریاچه ارومیه 600 میلیون مترمکعب است که در پایان فازهای بعدی به این عدد خواهیم رسید.

معتمدیان با اشاره به نگاه ویژه دولت سیزدهم و شخص رییس جمهور به اجرای این طرح گفت: پس از سفر آیت الله رییسی به استان، اعتبارات لازم برای اجرای طرح به صورت کامل تخصیص یافت.در روزهای آتی و تا پایان سال شاهد افتتاح رسمی این طرح با حضور مقامات ارشد ملی خواهیم بود.

تیم اجرایی پروژه با فعالیت در 3 شیفت کاری، بدون وقفه و با ابداع روش‌های نوع‌آورانه به صورت هم‌زمان نسبت به دمونتاژ و خروج TBM قطعه ورودی، پوشش ثانویه تونل به طول حدود 800 متر در بخش‌های آسیب دیده تونل به عنوان مهم‌ترین فعالیت اجرایی به همراه سایر فعالیت‌های تکمیلی لازم طرح و جمع‌آوری تجهیزات و آماده‌سازی جهت آب اندازی اقدام کرد.

طرح آبرسانی به دریاچه ارومیه، متشکل از سد کانی سیب، بند بادین آباد، تونل انتقال 36 کیلومتری و کانال 11 کیلومتری می‌باشد که قابلیت انتقال سالانه 600 میلیون مترمکعب آب مازاد سد کانی سیب را به رودخانه گدارچای واقع در حوضه آبریز دریاچه ارومیه را خواهد داشت.

هم‌اکنون اقدامات نهایی برای آب اندازی تونل در حال انجام می‌باشد و به زودی بزرگترین طرح زیست محیطی احیای دریاچه ارومیه افتتاح می‌شود و پس از بهره‌برداری از این طرح، سایر طرح‌های 19 گانه ستاد احیای دریاچه ارومیه نیز وارد فاز عملیاتی شده و شاهد احیای تدریجی دریاچه ارومیه باشیم.

حوضه آبریز دریاچه ارومیه با مساحت 51 هزار و 876 کیلومترمربع یکی از 6 حوضه آبریز اصلی کشور است که روند خشکیدن و کاهش تراز آبی آن از اواخر دهه 70 آغاز شد و سالانه ارتفاع آن حدود 40 سانتی متر کاهش یافته است. دریاچه ارومیه امسال با کاهش 39 درصدی تا به امروز، وضعیت نامناسبی را تجربه می‌کند که بهره‌برداری از طرح‌های انتقال آب به دریاچه از قبیل انتقال پساب تصفیه شده تبریز، ارومیه و انتقال آب از تونل 36 کیلومتری کانی سیب، می‌تواند بارقه‌های امید برای احیای دریاچه را زنده نگه دارد.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon