پاکستان: حاکمیت افغانستان ظرفیت مقابله با تروریسم را ندارند
وزیر خارجه پاکستان با اظهار اینکه حاکمیت افغانستان ظرفیت مقابله با تروریسم را ندارد، از جامعه جهانی خواست تا در این زمینه به افغانستان کمک کنند.
به گزارش دفتر منطقهای خبرگزاری تسنیم، «بلاول بوتو زرداری» وزیر خارجه پاکستان با اظهار اینکه حاکمیت افغانستان ظرفیت لازم را برای مقابله با تروریسم ندارد، هشدار داد که اگر جامعه بینالمللی در این زمینه کمک نکند، به زودی تهدیدات تروریستی از افغانستان و منطقه فراتر خواهد رفت.
زرداری که در میزگردی در پنجاه و نهمین کنفرانس امنیتی مونیخ در آلمان صحبت میکرد، مهمترین موضوع در مورد افغانستان برای منطقه را «تهدید امنیتی و تروریستی برخاسته» از این کشور دانست.
به گزارش «داون نیوز»، وزیر خارجه پاکستان با اظهار اینکه جهان و دولت افغانستان نسبت به این موضوع جدیت کافی نشان ندادهاند، از جامعه جهانی خواست به افغانستان کمک کنند تا ظرفیت خود را برای مقابله با تهدید تروریسم ایجاد کند.
زرداری گفت: نگرانی این است که اگر جامعه جهانی و دولت موقت افغانستان این گروهها را جدی نگیریم و طالبان از خود اراده و ظرفیت مقابله با گروههای تروریستی را نشان ندهند، این گروهها در منطقه فعالیتهای تروریستی انجام خواهند داد؛ ما در حال حاضر و پس از سقوط کابل شاهد افزایش فعالیتهای تروریستی در پاکستان هستیم، اما طولی نمیکشد که این فعالیتها به جاهای دیگر نیز برسد.
وزیر خارجه پاکستان با ترغیب جامعه بینالملل به رویکرد فعالانه و نه واکنشی در افغانستان گفت: مسئله کلیدی این است که دولت موقت در افغانستان را با اجماع جامعه بینالملل متقاعد کنیم تا علیه تروریسم در داخل مرزهای خود مقابله کنند و نشان دهند که برای انجام این کار اراده دارند.
وی همچنین از جامعه بینالملل خواست تا راهی برای ایجاد ظرفیت برای دولت افغانستان و کمک به این کشور برای ایجاد ارتشی دائمی پیدا کنند.
زرداری گفت: آنها نه ارتش ثابت دارند، نه نیروی ضد تروریسم یا حتی نیروی امنیت مرزی مناسب. در چنین شرایطی، آنها حتی اگر اراده داشته باشند، توانایی مقابله با این تهدیدات تروریستی را که یک مشکل برای همسایگان نزدیک و سپس جامعه بینالملل است، ندارند.
وزیر خارجه پاکستان با اظهار اینکه زمان زیادی را برای برای متقاعد کردن مقامات افغان برای مقابله با تروریستها و رسیدگی به چالشهای امنیتی صرف میکند، گفت این کشور نمیخواهد به افغانستان حمله کرده و اشتباهات گذشته را تکرار کند، بنابراین بهترین سناریو این است که نهادهای مجری قانون در افغانستان فعال شوند.
انتهای پیام/.