افزایش فشارها بر بایدن برای ارسال جنگنده F-۱۶ به اوکراین

افزایش فشارها بر بایدن برای ارسال جنگنده F-16 به اوکراین

در آستانه نخستین سالگرد جنگ اوکراین، فشارهای داخلی بر جو بایدن برای ارسال جنگنده‌های F-۱۶ به کی یف، افزایش یافته است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم،  در آستانه نخستین سالگرد جنگ اوکراین، فشارهای داخلی بر جو بایدن رئیس جمهور آمریکا برای حمایت بیشتر از اوکراین با ارسال جنگنده های F-16 به کی یف، افزایش یافته است.

مایکل مک کال رئیس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا ابراز امیدواری کرد بایدن با ارسال این نوع جنگنده به کی یف موافقت کند.

وی در حاشیه اجلاس امنیتی مونیخ در آلمان در گفتگو با سی ان ان اظهار کرد حقیقیت این است که هر چقدر آنها بیشتر منتظر بمانند، این جنگ بیشتر طول می کشد. ما باید هر چه که می توانیم در این نبرد به کار گیریم تا اوکراینی ها پیروز شوند. و من تصور می کنم لحظه تصمیم گیری در این باره رسیده است.

رویترز گزارش داد که مقامات اوکراین در جریان کنفرانس امنیتی مونیخ رایزنی های زیادی را برای تحت فشار قراردادن دولت بایدن به منظور ارسال جنگنده های F-16 به کی یف انجام دادند.

در همین حال پولیتیکو نیز هفته پیش گزارش داد گروهی 5 نفره از نمایندگان جمهوری خواه و دموکرات کنگره آمریکا، بر این باورند که ارسال این جت های جنگی به اوکراین می تواند شدت درگیری را بیشتر کند.   

در حالی که سناتور لیندسی گراهام خواستار آموزش پرواز با این جنگنده ها به خلبانان اوکراینی شد، کاملا هریس معاون رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد آمریکا به طور رسمی روسیه را به عنوان کشوری که مرتکب جنایت علیه بشریت در طول جنگ شده، می شناسد.

در حالی که فشارها بر دولت بایدن برای ارسال جت های جنگی در حال افزایش است، نگرانی ها درباره کمک تسلیحاتی به روسیه از سوی چین قوت گرفته است.

«آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا در جریان دیداری در حاشیه کنفرانس امنیتی مونی به «وانگ یی » همتای چینی خود، درباره کمک تسلیحاتی به روسیه در جنگ با اوکراین هشدار داد.

بلینکن در جریان یک مصاحبه با شبکه ان بی سی نیوز پس از دیدار با وزیر خارجه چین ضمن ابراز نگرانی خود درباره کمک تسلیحاتی پکن به مسکو، گفت: من این موضوع را برای وزیر خارجه چین روشن کردم که این اقدامات عواقبی جدی در روابط بین دو کشور دارد.

وی افزود: چین از شیوه های مختلفی برای کمک مرگ بار به روسیه از جمله ارسال سلاح استفاده کرده است و واشنگتن به زودی جزئیات بیشتر آن را اعلام خواهد کرد.

این در حالی است که روسیه و چین اندکی پیش از آغاز تهاجم روسیه به اوکراین، پیمان دوستی نامحدود امضا کرده بودند و با کاهش روابط مسکو با غرب، روابط اقتصادی بین دو کشور افزایش چشمگیری یافت.

«لیندا توماس گرینفیلد» سفیر آمریکا در سازمان ملل نیز روز گذشه درباره پیامد کمک های تسلیحاتی چین ره روسیه هشدار داد.

وی در پاسخ به پرسشی درباره ارسال جت های آمریکایی به اوکراین گفت: ما در این باره همچنان با مقامات اوکراین در حال گفتگو هستیم و باید مطمئن شویم که انها برنامه آموزشی لازم و ظرفیت استفاده از این سیستم ها را داشته باشند.

این در حالی است که جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در یک نشست خبری در تاریخ 31 ژانویه در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا آمریکا تصمیم به ارسال جنگنده به اوکراین دارد، پاسخ داد: «نه».   

این در حالی است که طبق گفته مقامات نظامی آمریکا، پنتاگون تدارک جنگنده های اف-16 به اوکراین را رد نمی کند.

«سابرینا سینگ»، معاون سخنگوی پنتاگون چند روز پیش در نشست خبری با خبرنگاران اعلام کرد که دولت ایالات متحده قصد ندارد هیچ نوع سلاح و تجهیزات جنگی را برای ارسال به اوکراین با محدودیت مواجه کند.

سخنگوی پنتاگون همچنین در پاسخ به این سوال که آیا تحویل جنگنده‌های F-16 به کی‌یف امکان‌پذیر است یا خیر، این موضوع را رد نکرد و گفت: «آنها ممکن است برای پشتیبانی هوایی از تانک‌های آبرامز ساخت آمریکا مورد نیاز باشند.»

دو روز پیش نیز «جان کربی»، مسئول هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی کاخ سفید گفت: «اگر هر یک از متحدان ایالات متحده تصمیم بگیرد که جت های جنگنده به اوکراین تحویل دهد، واشنگتن از این اقدام استقبال خواهد کرد

هنگامی که از کربی در مورد امکان ارسال جت های جنگنده آمریکا به اوکراین پرسیده شد، کربی پاسخ داد که جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده قبلاً به این سؤال پاسخ داده است و او چیز جدیدی در این ارتباط برای گفتن ندارد. جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا پیشتر در 31 ژانویه یعنی کمتر از یک ماه پیش گفته بود که واشنگتن جنگنده های F-16 را به دولت کی یف تحویل نخواهد داد.

به نظر می‌رسد که اظهارات این مقام آمریکایی در واکنش به آخرین اظهارات ماتئوش موراویسکی، نخست وزیر لهستان صورت گرفته است. نخست وزیر لهستان به تازگی گفته است که این کشور ممکن است در ائتلاف با سایر کشورهای ناتو، هواپیماهای جنگنده میگ-29 را به اوکراین ارائه کند. با این حال، موراویسکی گفت که ورشو حاضر نیست هواپیماهای F-16 خود را به اوکراین تحویل دهد، زیرا تعداد محدودی از آنها را در اختیار دارد.

بر اساس ارزیابی‌های پنتاگون، از آغاز جنگ در اوکراین، ایالات متحده تاکنون بیش از 24 میلیارد دلار کمک نظامی به کی‌یف اختصاص داده است. سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه و دیگر مقامات مسکو به خطر گسترش سلاح‌های غربی به اوکراین در مناطق دیگر هشدار داده‌اند و آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در ایالات متحده هشدار داده است که نظامی‌سازی اوکراین توسط غرب، مستقیماً امنیت اروپا و جهان را تهدید می‌کند.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان